اخذ جواز تاسیس لوازم آرایشی چندان کار آسانی به نظر نمی آید. یکی از مهمترین قوانین به منظور راه اندازی کسب و کار در مرحله نخست، اخذ پرونده کسب و کار است. اخذ این مجوز برای تاسیس یک واحد صنفی بسیار ضروری است و بدون دریافت آن هیچگونه فعالیت اقتصادی قانونی محسوب نمی شود.
اخذ جواز تاسیس لوازم آرایشی
صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی خدمات و محصولات متعددی را به مردم ارائه می دهد که روی سلامتی و زیبایی آن ها تأثیر می گذارد. افراد و مشاغل ارائه دهنده چنین خدمات آرایشی و همچنین تولیدکنندگان محصولات آرایشی باید برای تاسیس شرکت خود باید جوازی را دریافت کنند.
متخصصان زیبایی و مانیکور باید از طرف دولت و توسط هیئت مدیره لوازم آرایشی و بهداشتی یا حتی نهاد نظارتی مجوز بگیرند. تحصیلات و تجربه از شروط دریافت مجوز است که در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم.
مجوز شرکت باید بعد از مدت معین شده تمدید شود. لازم است سالن ها و مشاغلی که متخصصان زیبایی آرایشی از آن استفاده می کنند، از هیئت آرایشی بهداشتی مجوز بگیرند. تاسیس شرکت لوازم آرایشی کار چندان ساده ای نیست، اما به هر حال در صورت موفقیت برای هر فرد بسیار سودآور است.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به دنبال تاسیس شرکت هستید، باید به دنبال اخذ مجوز باشید؛ بنابراین باید این مقاله را با دقت مطالعه کنید. مقاله ما بهترین راهنما برای شما به حساب می آید.
اخذ جواز تاسیس لوازم آرایشی چه شرایطی را به همراه دارد؟
برای دریافت پروانه کسب باید شرایطی را دنبال کنید که به نتیجه ایده آل برسید. اگر طبق شرایط پیش نروید، قطعا با مشکلات زیادی رو به رو خواهید شد. سعی کنید با مشورت گرفتن از افراد کاردان کار خود را به طرز ایده آلی به پایان برسانید. برای اگاهی از این شرایط ادامه مقاله را از دست ندهید.
- باید تابعيت جمهوري اسلامي ايران باشد. در رابطه با اتباع بيگانه، برخورداری از پروانه كار معتبر از وزارت كار و امور اجتماعي و پروانه اقامت معتبر از وزارت كشور بسیار ضروری است؛
- ارائه مدارك مثبته به شرط برخورداری از سابقه سكونت به مدت ۵ سال براي متقاضيان واقع در شهر تهران؛
- ارائه سند مالكيت يا اجاره نامه رسمي ضروری است؛
- گواهي پايان خدمت نظام وظيفه يا معافيت دائم؛
- ارائه گواهي عدم سوء پيشينه؛
- برخورداری از حداقل سواد خواندن و نوشتن؛
- اخذ گواهي عدم اعتياد به مواد مخدر از وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشكي؛
- دریافت گواهي لازم مبني بر تجاري بودن محل كسب يا رعايت ضوابط شهرداري محل؛
- ارائه برگه سلامت و بهداشت شخصي و محل كسب از وزارت بهداشت و آرايشي؛
- موافقت اداره اماكن نيروي انتظامي براي مشاغل خاص بر اساس آيين نامه مربوطه؛
- مدارك لازم به شرط برخورداری از صلاحيت فني براي مشاغل فني.
چگونگی اخذ جواز تاسیس لوازم آرایشی
نحوه درخواست صدور مجوز به عوامل مختلفی بستگی دارد. امروزه طریقه دریافت آن با گذشته بسیار تفاوت دارد بدین معنی که در گذشته متقاضی باید به اداره مراجعه مستقیم داشت و از طریق فرم مخصوص، برای درخواست خود اقدام می کرد.
اما امروزه با اجرایی شدن سامانه صدور پروانه کسب، نحوه درخواست صدور مجوز از طریق سامانه اینترنتی انجام پذیر است. در این شیوه بعد از ورود به سامانه ثبت نام، فرمی پیش روی شما ظاهر خواهد شد که باید مرحله به مرحله آن را تکمیل و ارسال کنید.
انتخاب نوع شخص، نوع کسب، محل تقاضا، انواع مرجع صدور، تکمیل اطلاعات اولیه یعنی کد ملی، شماره تلفن همراه، کد پستی، شماره موبایل، تکمیل اطلاعات فردی و صنفی از جمله اطلاعاتی است که هر متقاضی باید آن ها را کامل کند.
متقاضی مراحل اینترنتی ثبت نام را طی می کند. مراجع صدور مجوز حداکثر ظرف ۱۵ روز پس از دریافت تقاضای فرد، پاسخ قطعی خود را مبنی بر رد یا قبول تقاضا به صورت الکترونیکی یا کتبی به متقاضی اعلام خواهد کرد.
اگر مرجع مورد نظر در مدت معین شده به متقاضی اعلام نظر کند، به این معنی است که تقاضای وی پذیرفته شده است. متقاضی بعد از پذیرش، وظیفه دارد که حداکثر ظرف مدت ۳ ماه مدارک مورد نیاز را جمع آوری و از طریق سامانه ارسال و تصویر آن را به مراجع صدور مجوز تقدیم کند.
با مراحل دریافت پروانه کسب آشنا شوید
برای کسب مجوز باید مراحلی را طی کنید که به مجوز مدنظر خود برسید و این امکان را داشته باشید که فعالیت خود را آغاز کنید. برای آگاهی از این مراحل مهم و ضروری این بخش از مقاله را از دست ندهید.
مرحله اول؛ اصلی ترین قدم
- درخواست کتبی فرد متقاضی برای دریافت پروانه کسب؛
- ثبت درخواست و ارائه رسید پرداخت به متقاضی؛
- بازدید از محل واحد صنفی توسطکمیسیون بازرسی اتحادیه و همچنین ارائه گزارش؛
- بررسی درخواست متقاضی در جلسه هیئت مدیره و ارائه پاسخ کتبی به او.
مرحله دوم را حتما جدی بگیرید
در این مرحله از صدور پروانه کسب، ارائه یکی از مدارکی که در ادامه ذکر می کنیم، به منظور تعیین وضعیت ملکی واحد صنفی انجام می شود.
- سند مالکیتبه نام فرد متقاضی؛
- اجاره نامه رسمی وعادی؛
- مبایعه نامهمخصوص متقاضی؛
- حکم قطعی دادگاه مبنی برالزام به تنظیم سند؛
- رسید پرداخت اجاره بهای معتبر؛
- قرارداد اجاره محل کسب با ادارات و سازمانهای دولتی.
مرحله سوم را در ذهن بسپارید
برای اینکه پروانه کسب خود را بدون هیچ گونه مشکل دریافت کنید، باید ابتدا استعلام بگیرید. برای این کار باید مدارک ذیل را جمع آوری کنید.
- گواهی مرکز بهداشت شهرستان و ارائه کارت معاینه پزشکی جهت صنوف مشمول گواهی عدم اعتیادبه دخانیات؛
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری؛
- موافقت اداره نظارت بر اماکن نیروی انتظامی؛
- گواهی گذراندن دوره آموزشی.
طبق آیین نامه اخذ جواز تاسیس لوازم آرایشی، مراجع مربوطه باید بهطور همزمان، نسبت به استعلام های موردنیاز در اسرع وقت اقدام کنند و تمامی دستگاه های استعلام شونده نیز وظیفه دارند که حداکثر ظرف مدت پانزده روز، نظر قطعی و نهایی خود را به صورت الکترونیکی یا کتبی به فرد متقاضی اعلام کنند.
اعلام نظر موافق باید بدون هیچگونه ابهام و هر گونه قید و شرط باشد. اگر نظر مراجع مخالف باشد، باید با ذکر علت باشد. در صورت عدم اعلام نظر در زمان مقرر، به معنی عدم پذیرش تقاضای فرد و در نهایت عدم اخذ مجوز است. این نکته را بدانید که بعد از تایید مراجع صدور، جواز کسب شما صادر خواهد شد.
هزینه اخذ جواز تاسیس لوازم آرایش چقدر است؟
برای شروع کسب و کار و دریافت مجوز چقدر هزینه باید پرداخت کنیم؟ این سوال، اولین دغدغه فکر افرادی است که در آغاز راه شروع یک کار جدید هستند و می خواهند برای کسب و کار خود مجوزی دریافت کنند. هزینه اخذ جواز تاسیس لوازم آرایشی جزو مخارج اولیه و ضروری کسب و کار به شمار می رود.
اما این هزینه چقدر است؟ با مراجعه به سایت ها و شرکت های معتبر و ارائه اطلاعات خود از هزینه این کار آگاه خواهید شد. سعی کنید برای اخذ جواز تاسیس لوازم آرایش از افراد کاردان و خبره استفاده کنید که به نتیجه ایده آلی دست پیدا کنید.
این نکته را بدانید که تمام تسهیلات و مجوزها همانند نشان استاندارد، سیب سلامت، وام و یارانه دولتی در صورت دارا بودن مجوز اعطا خواهد شد. این جواز بدون صرف هزینه انجام نمی شود. اگر به فکر این هستید که بدون هزینه این مجوز را دریافت کنید، سخت در اشتباه هستید.
چه افرادی برای کسب جواز در اولویت هستند؟
اکثر اشخاص حقیقی که قصد راه اندازی کسب و کار خود را دارند و تصمیمی برای ثبت شرکت نگرفته اند، باید برای کسب جواز اقدام کنند. مشاغلی همانند آرایشگری، فروش لوازم آرایشی و بهداشتی و سایر مشاغل آزاد باید قبل از شروع کار، مراحل لازم را برای اخد جواز طی کنند.
در صورت شروع و انجام هرگونه فعالیت بدون برخورداری از جواز، شخص مورد نظر مشمول جرائم قانونی خواهد شد. مشاغل و فعالیت های تخصصی جهت شروع و ادامه فعالیت حتما به پروانه تخصصی نیاز پیدا خواهند کرد.
وظیفه اتحادیه صنف برای تمدید پروانه کسب چیست؟
اتحادیه های صنفی وظیفه دارند که با ارائه گواهی به شرط پرداخت مالیات، بیمه و عوارض شهرداری نسبت به تمدید پروانه کسب هر کدام از مشاغل اقدام کنند. از دیگر وظایف اتحادیه های صنفی، ارائه گواهی مربوط به طرح پرونده در مراجع صدور برای مالیات و حق بیمه همچنین ارائه تاییدیه وزارت بهداشت برای صنوفی که مشمول قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی است.
آیا انتقال پروانه کسب امکان پذیر است؟
در صورتی که دارنده پروانه کسب قصد داشته باشد که محل کسب خود را به فرد دیگری واگذار کند، باید درخواست کتبی خود را به اتحادیه تقدیم کند. اتحادیه در صورتی که فرد معرفیشده توسط متقاضی را واجد شرایط قانونی دانست با رعایت سایر مقررات موجود، بعد از ابطال پروانه کسب قبلی، پروانه جدیدی به نام فرد جدید صادر می شود.
اگر درخواست صاحب پروانه مبنی بر تغییر پروانه جواز کسب به حرفهای دیگر باشد، نه تنها باید مراحل قانونی را یکی پس از دیگری طی کند، بلکه می بایست استعلام و تسویهحساب از اتحادیه قبلی را نیز انجام دهد. عدم پاسخگویی اتحادیه قبلی به مدت ۱۵ روز پس از تاریخ استعلام به منظور نظر موافق تلقی خواهد شد.
وظایف کمیسیون نظارت در اخذ جواز چیست؟
اگر اتحادیه یا فرد متقاضی به نظر اتاق اصناف اعتراض داشته باشند، این امکان را دارند که به مدت بیست روز از زمان ابلاغ، اعتراض خود را به کمیسیون نظارت منعکس کنند. کمیسیون نظارت موظف است که ظرف یک ماه نظر خود را به متقاضی اعلام کند.
نظر کمیسیون نظارت در این مورد معتبر و قابل اجراست. نظر کمیسیون در صورتی قابل اجرا نیست که هیأت عالی نظارت، نظر کمیسیون را نقض کند. در این صورت نظر هیأت عالی نظارت قطعی و می بایست اجرا شود. در صورت اعتراض هر یک از طرفین این امکان وجود دارد که به مراجع قضایی مراجعه کنند.
چگونه به جواز فردی اعتراض کنیم؟
چنانچه اتحادیه اخذ جواز تاسیس لوازم آرایشی پروانه کسب متقاضی را رد کند یا از صدور پروانه کسب اجتناب کند، باید مراتب را با ذکر دلایل مستند به صورت کتبی به متقاضی اعلام کند. اگر فرد متقاضی به مجوز معترض باشد، این اجازه را دارد که اعتراض خود را ظرف ۲۰ روز به مجمع امور صنفی ارائه دهد.
این نکته را در ذهن داشته باشید که اعتراض باید به صورت کتبی تقدیم مرجع شود. اتاق اصناف موظف است طی ۱۵۵ روز به اعتراض متقاضی رسیدگی و نظر نهایی خود را به او اعلام کند.
چگونه جواز تاسیس لوازم آرایشی را تمدید کنیم؟
قبل از به پایان رسیدن مدت جواز می بایست نسبت به تمدید آن هرچه سریع تر اقدام کنید. برای تمدید جواز شما باید پروانه کسب قبلی خود را به همراه ۶ قطعه عکس به مرجع صالح ارائه دهید. همچنین باید نسبت به پرداخت مالیات و دارایی دو سال گذشته اقداماتی را انجام دهید.
قبل از انجام هرکاری ابتدا مدارک لازم را جمع آوری کنید. علاوه بر آن به همراه داشتن مدارک هویتی و کپی قبض تلفن نیز برای تمدید پروانه کسب بسیار ضروری است.
آیا خرید و فروش جواز امکان پذیر است؟
خرید و فروش پروانه کسب ممنوع و غیر قانونی است. اگر فردی قصد داشته باشد که حقوق ناشی از پروانه خود را به فرد دیگر منتقل کند، باید مراحل قانونی را انجام دهد. همچنین اگر شغل خود را تغییر داده اید، هرگز این امکان را نخواهید داشت که از جواز قبلی خود استفاده کنید و باید به دنبال مجوز جدید باشید.
در نتیجه
با اخذ جواز تاسیس لوازم آرایشی به راحتی فعالیت خود را گسترش دهید. این نکته را بدانید که برای آگاهی از صحت اطلاعات وارد شده در سایت در زمان بررسی مراجعات حضوری و بازرسی انجام خواهد شد. بنابراین مطمئن شوید که تمام اطلاعات خود را دقیق وارد کرده اید.
با دریافت جواز شما به کسب و کار خود رونق می بخشید. همچنین مورد اعتماد اکثر افراد قرار خواهید گرفت. سعی کنید برای انجام این کار از یک فرد کاردان و با تجربه همچون کارکنان شرکت ثبت فردا کمک و مشورت بگیرید. زیرا با انجام این کار شما سریع تر به خواسته و هدف خود می رسید. ثبت فردا برای شما عزیزان بهترین خدمات را ارائه خواهد داد.