اخذ مجوز استخراج رمز ارز و شرایط آن
همانطور که میدانید هر فعالیتی در ایران نیازمند داشتن مجوز مربوطه در آن زمینه است. ماینینگ یا استخراج رمز ارز نیز از این قاعده مستثنا نیست. یعنی باید حتما مجوز رسمی و قانونی این کار را داشته باشید، زیرا در غیر این صورت با پلمپ و ضبط کلیه اموالتان روبهرو میشوید. همچنین افزایش قیمت و توسعه این رمز ارزها یا همان بیت کوین، باعث شده است تا از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی تعداد زیادی از افراد به خصوص ایرانیان به ماینینگ و استخراج رمز ارزها روی بیاورند. به همین دلیل لازم است تا شرایط اخذ مجوز استخراج رمز ارز را بدانید تا با آگاهی کارتان را شروع کنید.
همچنین لازم است بدانید که طبق دستورالعمل مجوز تولید بیت کوین، مسئولیت خطرپذیری این کار، کاملا به عهده سرمایه گذاران و معامله کنندگان است. این کار به هیچ عنوان مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نمیباشد و استفاده از آن در مبادلات داخل کشور طبق این دستورالعمل مجاز نیست. پس در واقع میتوان گفت هدف از اجبار به اخذ مجوز استخراج رمز ارز به نوعی شفاف نمودن و ساماندهی کردن فعالیت در این حوزه، یعنی حوزه استخراج رمز ارز است. به همین دلیل حتما باید مقالات مربوط به این موضوع را مطالعه کرده و با آگاهی از تمام مراحل آن قدم در این راه بگذارید.
مجوز استخراج رمز ارز چیست؟
همانطور که ذکر کردیم برای استخراج بیت کوین، رمز ارز و یا کریپتو کارنسیها، باید حتما دستگاه ماینر را داشته باشید تا بتوانید عمل ماینینگ را انجام دهید. اما عمل ماینینگ به چه صورت است؟ ماینینگ با اتصال به اینترنت انجام میشود و برای انجام کار نیاز است تا از این اتصال مطمئن باشید. استخراج رمز ارز از سال ۱۳۹۸ برای افرادی که اقدام به اخذ مجوز استخراج رمز ارز کرده اند، قانونی و مجاز شناخته شده است.
نحوه اخذ مجوز استخراج رمز ارز
این مجوز همچنین برای دریافت برق به طور قانونی و تجهیزات موردنیاز آن به کار میآید. زیرا حتما اطلاع دارید که این دستگاهها با برق کار میکنند و باید این برق و تجهیزات آن را به صورت قانونی در اختیار داشته باشید. حتما در نظر داشته باشید که زمانی که رمز ارزها در بازار دچار کاهش و افت زیادی میشوند، هرگز اقدام به استخراج بیت کوین نکنید تا با خسارت روبهرو نشوید.
از موضوعات مهم دیگری که باید حتما آن را به یاد داشته باشید این است که حداقل توان مصرفی برای اخذ مجوز استخراج رمز ارز کم شده است و از ۲۵۰ کیلووات به ۱۰۰ کیلووات کاهش پیدا کرده است. در نظر داشته باشید که طبق ابلاغیه ای که هیات تسهیل صدور مجوز کسب و کار در مهرماه سال ۱۳۹۹ صادر کرده است، میتوان اقدام به اخذ چند مجوز استخراج رمز ارز برای یک پلاک ثبتی کرد. نکته مهم دیگر این است که در صورت اخذ مجوز استخراج رمز ارز، طبق ماده ۵ دستورالعمل صدور جواز تأسیس و پروانه بهره برداري این فعالیت ها فقط و فقط در شهرک های صنعتی و اطراف آن مجاز شمرده شده اند.
نحوه اخذ مجوز استخراج رمز ارز
تمام اشخاص حقیقی یا حقوقی ایرانی و غیرایرانی میتوانند برای اخذ مجوز استخراج رمز ارز درخواست بدهند. مرجع صدور این مجوز وزارت صمت یا همان صنعت، معدن و تجارت است، نه بورس انرژی ایران یا وزارت نیرو. در واقع به ارتباط با این دو رکن در زمان تامین برق برای استخراج رمز ارز نیاز دارید، نه زمان صدور مجوز.
مطالعه مواد ۱ تا ۳ دستورالعمل صدور جواز تأسیس و پروانه بهره برداري براي فعالیت استخراج رمز ارز در این زمینه خالی از لطف نیست:
ماده ۱: جواز تاسیس برای ایجاد ظرفیت های جدید و توسعه فعالیت در زمینه استخراج رمز ارز صادر می شود .اطلاعات درج شده در جواز تاسیس بر اساس فرم های سامانه شامل شناسه کسب و کار، شماره و تاریخ ثبت دبیرخانه، گواهی امضا دفترخانه، شرایط مربوط به مجوز استخراج بیت کوین، نام و شناسه شخص حقیقی یا شخص حقوقی دارنده جواز، فهرست فعالیت ها، پیش بینی سرمایه گذاری، اشتغال، ظرفیت، ارزش دستگاهها، تعیین مدت اجرای طرح و دوره گزارش پیشرفت پروژه است.
چگونگی اخذ مجوز استخراج رمز ارز
ماده ۲: دریافت مجوز ماینینگ به نام متقاضیان ، با رعایت ضوابط این دستورالعمل و قوانین و مقررات مربوط مجاز است.
ماده ۳: صدور جواز تاسیس به نام چند شخص حقیقی و یا چند شخص حقوقی مجاز نیست و متقاضیان دریافت مجوز ماینینگ در این زمینه میتواند در قالب ثبت شرکت اقدام به درخواست مجوز نمایند.
همچنین در نظر داشته باشید که مدت اعتبار این مجوز طبق ماده ۲۴ این دستورالعمل، ۱۲ ماه است و اگر گزارشی مبنی بر پیشرفت فیزیکی طرح و تایید آن توسط سازمان های تابعه استانی وزارت صمت ارائه شود قابل تمدید است.
مکان استقرار ماینر ها طبق تبصره ماده ۵ دستورالعمل، ۱۲۰ کیلومتری تهران، ۵۰ کیلومتری اصفهان و ۳۰ کیلومتری سایر مرکز استان ها است.
به یاد داشته باشید که اگر واحد شما در خارج از شهرک صنعتی است، طبق تبصره ماده ۲۰ دستورالعمل، باید قرارداد اجاره ثبت شده در دفترخانه اسناد رسمی داشته باشید و پس از ثبت مجوز شما در وزارت نیرو، انشعاب برق اختصاصی به شما داده می شود.
طبق ماده ۱۵ دستور العمل: پس از اتمام مراحل احداث و راه اندازی واحد، بازدید و ظرفیت سنجی توسط سازمان انجام و در صورت رعایت شرایط مندرج در جواز تاسیس ، پروانه بهره برداری حسب مورد برای شخص حقوقی یا حقیقی صادر می شود.
همچنین طبق ماده ۱۷ این دستورالعمل: صدور پروانه بهره برداری با رعایت قوانین و مقررات مربوط به مسائل زیست محیطی صورت می گیرد.
یعنی باید بهداشت ایمنی و مسائل مربوط به حریق را کاملا رعایت کرده باشید.
اگر احیانا می خواهید نام دارنده مجوز را تغییر دهید، در صورتی که شخص حقوقی هستید باید روزنامه رسمی ارائه دهید و اگر شخص حقیقی هستید، گواهی دفاتر اسناد رسمی طبق ماده ۲۳ دستورالعمل ارائه می شود.
دستورالعمل اخذ مجوز استخراج رمزارز
لازم است بدانید که مجوز شما در صورت وجود یکی از موارد زیر لغو و باطل میشود:
ماده ۲۵: سازمان مکلف است نسبت به لغو اعتبار پروانه بهره برداری واحدهایی که واجد یکی از شرایط زیر باشند اقدام نماید.
الف) واحدی که امکانات استخراج رمز ارز از قبیل مکان دستگاهها یا سایر عوامل مورد نیاز را از دست داده باشد.
ب) درخواست کتبی دارنده پروانه بهره برداری و موافقت سازمان.