اخذ مجوز برای ثبت شرکت های استارتاپی چگونه است؟

اخذ مجوز برای ثبت شرکت های استارتاپی چگونه است؟

امروزه در کنار ثبت شرکت های تجاری مختلف، ثبت شرکت های استارتاپی نیز بین قشر جوان جامعه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. به طور کلی استارتاپ یعنی خلاقیت، ابتکار و به کارگیری شیوه ‌های نو برای حل یک مسأله در جامعه.

برای شروع فعالیت هایی از این دست، اقدامات گوناگونی باید انجام شود. یکی از این اقدامات، اخذ مجوز برای ثبت شرکت های استارتاپی است. متأسفانه استارتاپ ها بدون آمادگی، برنامه ‌ریزی و سیاست‌ گذاری های از پیش تعیین شده، بین افراد رواج یافتند و مردم به تدریج با روال آن آشنا شدند.

ثبت شرکت های استارتاپی نوعی کسب ‌و کار به حساب می آمد که پیچیدگی های خاص خودش را داشت. از طرفی از جنبه حقوقی هم مسائل و چالش ‌هایی داشت. بنابراین متقاضیان باید حتماً با اطلاعات و آگاهی قبلی اقدام کنند.

یکی از مسائل حقوقی پیش رو در استارتاپ ها، مجوز آن ها است. حال آن که اخذ مجوز برای ثبت شرکت استارتاپی کمی مبهم است، یعنی بستر اولیه آن هنوز آماده نیست و متقاضی باید طرح خود را به مسئولین ارائه کند و مجوز لازم برای آن را کسب کند.

مجوز ثبت شرکت استارتاپی

همان طور که در مقدمه اشاره کردیم، استارتاپ یعنی به کار گیری خلاقیت های ذهنی برای حل یک مسأله در سطح جامعه، برای مثال اسنپ نتیجه یک استارتاپ است، ایده ای که توانست در سریع ترین زمان و با کمترین هزینه، مشکل حمل و نقل را رفع کند.

به ‌عبارت ‌دیگر با ثبت شرکت استارتاپی یک یا چند شخص کارآفرین با سرمایه‌ ای اندک آغاز به کار می کنند. در حقیقت این شرکت و افراد با تکیه ‌بر انگیزه و توان خود به دنبال ایده‌ عرضه یک خدمت یا کالای منحصر به‌ فرد و جدید هستند که بتواند یک نیاز قدیمی را پاسخ دهد.

این گونه افراد نیز مثل هر شخص دیگری که شروع به راه ‌اندازی یک کسب ‌و کار جدید می‌ کند، باید مسائل حقوقی را مد نظر داشته باشد. عدم توجه به الزامات و قوانین باعث می‌ شود که در ادامه با مشکلات جدی روبرو شوند.

به عبارت دیگر عدم توجه به الزامات و قوانین، ممکن است فیلتر شدن سامانه یا مواجه ‌شدن با احکام قضایی و منع فعالیت استارتاپ را به دنبال داشته باشد.

همچنین یکی از مهم ‌ترین مشکلاتی که ممکن است گریبان گیر ثبت شرکت استارتاپی شود، عدم آگاهی به اجباری بودن دریافت مجوز از نهادهای مربوطه است.

اخذ مجوز برای ثبت شرکت

نکات ثبت شرکت استارتاپی

ثبت شرکت استارتاپی برای انجام فعالیت نیاز به اخذ مجوز از سازمان ‌ها و نهادهای خاصی دارد و بدون دریافت مجوز اقدام به راه‌ اندازی کسب ‌و کاری ، پایانی جز فیلتر شدن و دستور توقف فعالیت را ندارد.

برخی از نکات که در این مسیر می تواند به شما کمک کند شامل:

۱. توجه به موضوعاتی که نیاز به مجوز دارد؛

در سایت اداره ثبت شرکت ‌ها، فهرستی از فعالیت ‌هایی که نیاز به مجوز دارند، آمده است. البته با توجه به ماهیت فعالیت های استارتاپی ممکن است نیاز به مجوز در لیست نباشد، که برای اطمینان بیشتر بهتر است از سازمان های مربوطه استعلام بگیرید.

۲. بررسی سازمان‌ هایی مرتبط با موضوع فعالیت ثبت شرکت؛

وقتی تصمیم به اجرایی کردن یک ایده دارید، بهتر است بررسی کنید که با کدام سازمان ها بیشتر در ارتباط خواهید بود. بهتر است برای اخذ مجوز با آنها نیز مشورت کنید، البته حفظ اسرار کاری را فراموش نکنید.

۳. ضرورت اخذ مجوز؛

در برخی موارد لازم است از چند نهاد برای اخذ مجوز اقدام کنید. بنابراین بهتر است روال آنها را بدانید تا به ترتیب برای اخذ آنها اقدام کنید.

۴. توجه به نکات ضروری؛

در ارائه تقاضانامه برای اخذ مجوز ثبت شرکت استارتاپ ‌ها دقت کنید که تمام موارد موردنیاز آن سازمان در آن آمده باشد. بهتر است مستندات مورد نیاز را ضمیمه کنید تا پروسه اخذ مجوز سریع تر پیش برود.

چه مجوزهایی برای شروع استارتاپ‌ لازم است؟

• پروانه کسب یا مجوز صنفی؛

اگر کسب ‌و کاری که قرار است راه ‌اندازی کنید، صنف مشخصی دارد، اقدام برای اخذ پروانه کسب‌ و کار از صنف مربوطه باید در اولویت باشد.

• نماد اعتماد الکترونیک؛

کسب ‌و کارهای مجازی که فعالیت تجاری دارند، باید به دنبال اخذ ای نماد هم باشند. ای نماد پس از بررسی وب ‌سایت شرکت و احراز هویت و صلاحیت مالک، برای یک سال صادر می شود. اگر هم ثبت شرکت استارتاپ شما از طریق اینترنت یا موبایل است، باز هم اخذ اینماد لازم می باشد.

• مجوز ساماندهی؛

‌سایت ساماندهی وابسته به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که موظف است تا اطلاعات مدیران تمام سایت‌ ها و سامانه‌ های اینترنتی را جمع ‌آوری کند. شما با ثبت نام در این سایت، از فیلترینگ سریع و بدون اطلاع جلوگیری می کنید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها