آیا امکان تمدید نماد اعتماد الکترونیک ( اخذ اینماد ) وجود دارد؟

تمدید نماد اعتماد الکترونیک

تمدید نماد اعتماد الکترونیک – امروزه با گسترش استفاده از دنیای مجازی و همین طور شیوع بیماری covid-19 مردم بیش از پیش به خرید اینترنتی روی آوردند، اما مسأله اینجا بود که همه سایت ها قابل اعتماد نبودند و افراد تنها با مراجعه به سایت‌ های فروش اینترنتی در وهله‌ ی اول به دنبال علامت اخذ اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی بودند و به آن توجه می کردند.

از نظر کاربران و همین طور به لحاظ قانونی، وجود یا عدم وجود نماد اعتماد الکترونیکی مجوزی برای انجام کسب و کار است. اخذ اینماد یا ای نماد در واقع به مشتریان سایت این اطمینان را می‌ دهد که هویت و صلاحیت افراد تحت فعالیت، قانونی است.

در این شرایط مشتری اطمینان دارد که در صورت بروز مشکل می ‌توان از نهادهای مربوطه پیگیری کند. اخذ اینماد نیز مانند هر مجوز دیگری یک تاریخ انقضاء دارد که بعد از اتمام آن فاقد اعتبار است و متقاضی باید برای تمدید آن اقدام کند.

در این مقاله نیز قصد داریم مهم‌ ترین نکات در خصوص تمدید نماد الکترونیکی را بیان کنیم.

 

اخذ اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی

امروزه با رشد فضای مجازی، فروشگاه‌ های اینترنتی بسیار گسترده شده اند و همان طور که اشاره کردیم، پیروزی آنها در بازار رقابت بین ده ها فروشگاه آنلاین، به ایجاد اعتماد بین مشتریان بستگی دارد. بهترین روش برای جلب اعتماد مشتریان در فروشگاه اینترنتی، اخذ اینماد است.

اینماد یا ای نماد نوعی مجوز برای فروشگاه ‌های اینترنتی و آنلاین محسوب می شود. این مجوز توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت و معدن صادر می‌ شود که تضمین‌ کننده قانونی بودن فعالیت‌ های فروشگاه اینترنتی می باشد. درصورتی‌که صاحب فروشگاه آنلاین از قوانین موجود سرپیچی کند، می‌توانید از آن به سازمان شکایت نمایید.

اخذ این نماد الکترونیکی برای تمام فروشگاه هایی که که محصولات خود را به صورت آنلاین به فروش می رسانند ضروری است، زیرا برای پرداخت وجه به یک درگاه بانکی متصل می‌ شوند و برای اعتماد مشتری نیاز دارند. مراحل اخذ اینماد به صورت اینترنتی انجام می ‌شود و نیازی نیست که به صورت حضوری به سازمان مراجعه کنید.

 

انواع نماد اعتماد الکترونیکی

اینماد، به دو صورت وجود دارد:

♦ تک ستاره،

♦ دو ستاره.

نوع تک ستاره بیشتر مخصوص شرکت ‌ها و فروشگاه‌ ها است که برای اعطای آن نیاز به بررسی مدارک ارسالی به آن ‌ها است. در حالی که نوع دو ستاره، اگر گواهی‌نامه SSL در کلیه صفحات نصب شده باشد، می‌توان آن را دریافت کرد.

 

چگونگی اخذ اینماد یا تمدید نماد اعتماد الکترونیکی

نماد اعتماد الکترونیکی بعد از تأیید، دو سال دارای اعتبار دارد. مالک اینماد موظف است قبل از اتمام دو سال تاریخ انقضاء برای تمدید اقدام کند، به این صورت که اطلاعات فرم ثبت ‌نام خود را به روز کند و برای تمدید نماد الکترونیکی اقدام کند.

در ضمن تمامی صاحب  ‌امتیازان کسب ‌و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی موظف هستند الزامات و شرایطی را برای تمدید نماد الکترونیکی لحاظ کرده اند را، رعایت کنند. این الزامات در واقع در راستای تسهیل فرآیند تمدید برای کسب ‌و کارهای اینترنتی است که با هدف حمایت از حقوق مصرف‌ کنندگان می باشد.

 

نکات تمدید نماد اعتماد الکترونیکی

 

• زمان درخواست نماد اعتماد الکترونیکی

در صورتی که یک کسب ‌و کار با نماد اعتماد الکترونیکی، اعلام شکایت باز و یا اخطاری نداشته باشد، نیازی به درخواست تمدید ندارد؛ بنابراین درخواست تمدید به صورت اتوماتیک انجام می‌ شود. البته در چنین شرایطی ایمیل اطلاع ‌رسانی شروع فرآیند تمدید به صاحب کسب‌ و کار ارسال می ‌شود.

در نهایت نیز با دریافت ایمیل، لازم است متقاضی به پنل خود مراجعه و مراحل را تا انجام تمدید پیگیری کند.

 

• اصلاحات اخذ اینماد

در صورتی که متقاضی بعد از دریافت نماد تغییری در پرونده کسب ‌و کار داشته باشد، باید ابتدا برای اصلاح آن اقدام کند. برای این کار باید به بخش مدیریت کسب ‌و کار مراجعه کند و درخواست اعمال تغییرات لازم را بدهد.

 

• اقدام برای رفع نقص در اسرع وقت

صاحب یک کسب ‌و کار اینترنتی باید در اسرع وقت برای تمدید نماد اعتماد الکترونیکی اقدام کند. در صورتی که متقاضی، پیگیری سریع و مؤثر در راستای رفع نقص اعلام شده از سوی کارشناس را نادیده بگیرد و اقدامی نکند، پس از سر رسید اعتبار لوگو، نماد با مهر “منقضی شد” نمایش داده می‌ شود. اگر این وضعیت تا دو هفته ادامه پیدا کند پس از آن تعلیق می شود.

با توجه به نکات بالا برای جلوگیری از مشکلات پیش رو، بهتر است قبل از اتمام مدت اخذ اینماد برای تمدید آن اقدام کنید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها