اخذ کارت بازرگانی بین المللی – اگر از تجار و بازرگانان هستید، حتماً می دانید که با ثبت برند پیشرفت کسب و کارتان به خارج از مرزهای کشور می توانید به سودآوری کلان برسید.
تنها کافی است به شرایط و ضوابطی که از سوی دولت اعلام شده است متعهد باشید تا به مجوزی که از لحاظ قانونی اجازه واردات و صادرات را میدهد، یعنی کارت بازرگانی دست پیدا کنید.
با اخذ کارت بازرگانی بین المللی نه تنها مجوز صادرات و واردات پیدا می کنید، بلکه مزایای قانونی دیگری هم خواهید داشت که در این مقاله بررسی می کنیم.
چرا باید برای ثبت برند کارت بازرگانی دریافت کنیم؟
اگر قصد دارید در حوزه واردات و صادرات فعالیت داشته باشید، ثبت برند اولین قدم است، در ادامه باید برای اخذ مجوزی با عنوان کارت بازرگانی اقدام کنید که از سوی اتاق بازرگانی صادر میشود.
این کارت به شما این مجوز را می دهد تا بعد از ثبت برند برای تجارت خارجی و بین المللی اقدام کنید. در غیر این صورت اجازه فعالیت ندارید و اگر عملی از شما سر بزند، خلاف قانون تجارت خواهد بود.
چگونگی اخذ کارت بازرگانی
قبل از هر چیز باید مطمئن شوید، شرایط و ضوابطی که علاوه بر شرایط ثبت برند در قانون تجارت آمده است، شامل حال شما هم می شود. بعد از آن که مطمئن شدید، مدارک مورد نیاز را تهیه کنید و درخواست صدور آن را به اتاق بازرگانی بدهید.
برای این کار می توانید از مشاوران و وکلای موسسه های حقوقی کمک بخواهید تا سریع تر به هدف خود برسید.
کارتی که دریافت می کنید، از زمان صدور به مدت یک سال معتبر است و در صورت تداوم فعالیت بازرگانی باید پس از اتمام تاریخ انقضاء برای تمدید کارت بازرگانی اقدام کنید.
حتماً تمدید کارت تان را جدی بگیرید، زیرا پس از انقضای مدت اعتبار، تداوم فعالیت شما غیرقانونی خواهد بود.
اخذ کارت بازرگانی برای ثبت برند چه مزایایی دارد؟
مزیت کارت بازرگانی تنها به امکان واردات و صادرات ختم نمی شود، بلکه دارنده می تواند از فواید دیگر آن بهره ببرد. اصلیترین مزایای اخذ کارت بازرگانی بین المللی عبارت است از:
مجوز اخذ ویزای تجاری
در انجام امور تجاری بعد از ثبت برند، علاوه بر صادرات و واردات با کارت بازرگانی، امکان دریافت ویزای تجاری و گسترش مبادلات تجاری با سایر کشورها هم برای شما وجود دارد که به رونق کسب و کارتان کمک می کند.
مجوز ثبت برند لاتین
همان طور که در مقالات قبل اشاره کردیم، یکی از شروط ثبت برند لاتین اخذ کارت بازرگانی بین المللی است که در کنار واردات و صادرات میتوان به آن اشاره کرد. به عبارت دیگر با اخذ این کارت، برند شما و در ادامه محصولات و خدمات شما در سطح جهانی به شهرت می رسند.
مبادله تجاری کالا در مناطق آزاد
از دیگر مزایای افرادی که کارت بازرگانی مخصوص خود را دارند، این است که به سبب ثبت برند قادرند علاوه بر صادرات و واردات در کشورهای خارجی، در مناطق آزاد تجاری هم به واردات و صادرات مشغول باشند.
عضویت در اتاق بازرگانی
با اخذ کارت بازرگانی بین المللی شما به صورت اتوماتیک از اعضای اتاق بازرگانی می شوید و میتوانید از مزایایی که این اتاق در اختیار شما قرار میدهد، استفاده کنید.
شرکت در نمایشگاه داخلی یا خارجی
شرکت در نمایشگاه های بین المللی این فرصت را در اختیار شما قرار می دهد تا بتوانید به معرفی برند خود، محصول و خدمات خود به جهانیان اقدام کنید. در واقع با شرکت در نمایشگاه های تخصصی بازار فروش بعد از ثبت برند رونق پیدا می کند که با اخذ کارت بازرگانی بین المللی میسر خواهد شد.
ثبت سفارش و ترخیص کالا
با اخذ کارت بازرگانی بین المللی علاوه بر امکان ثبت سفارش خارجی، میتوانید کالای خود را از گمرک نیز ترخیص کنید.
انجام مبادلات تجاری با تاجران خارجی
در حوزه واردات و صادرات کسی پیروز میدان است که بتواند ارتباطات خود را با شرکت ها و تاجران خارجی حفظ کند و هم چنین افزایش دهد.
با ثبت برند و اخذ کارت در واقع شانس خود را برای حضور در بازار های جهانی افزایش داده است. افزایش مبادلات تجاری و بازرگانی با سایر تاجران از بزرگ ترین مزایای داشتن کارت بازرگانی به حساب می آید.
هزینه دریافت کارت بازرگانی چطور محاسبه می شود؟
همان طور که تا به اینجا اشاره کردیم، برای عضویت در اتاق بازرگانی، صادرات و واردات کالا و محصولات، ثبت برند لاتین یا استفاده از سایر مزایای اخذ کارت بازرگانی بین المللی، اخذ کارت بازرگانی بین المللی ضروری است.
طبیعی است که این مجوز نیز، مانند اخذ هر مجوز اداری دیگری، هزینه هایی را برای متقاضی به همراه داشته باشد. اما سوال این جا است که چقدر؟!
هزینه اخذ این کارت، یک هزینه ثابت و مشخصی نیست. به عبارت دیگر بسته به چگونگی انجام مراحل، آماده سازی مدارک و … متفاوت است.
علاوه بر آن اگر انجام کار را به دست وکلا و مشاوران موسسه های حقوقی بسپارید، حق الوکاله یا حق مشورت آنها نیز باید جداگانه پرداخت شود.