ثبت برند، نام تجاری و علامت تجاری

ثبت برند

ثبت برند این روزها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، زیرا با گسترش کسب‌وکارها، لازمه معرفی و شناخت هر فعالیت یا خدماتی، برند آن است.

در واقع عنصر اصلی هر کالا یا خدماتی، برند آن است که می‌تواند معرف آن باشد و هر چه خلاقانه‌تر باشد، بیشتر در ذهن مشتری می‌ماند. شاید شما نیز بخواهید محصولات یا خدمات­تان در بازار عرضه کنید، پس نیاز به ثبت برند دارید! اما آیا اطلاعاتی از انتخاب و چگونگی ثبت آن دارید؟

با مجموعه مقالات ما همراه باشید تا با برند، نام تجاری، علامت تجاری، تفاوت آنها، نحوه انتخاب، مدارک و شرایط مورد نیاز بیشتر آشنا شویم.

برند چیست؟

برند یک اصطلاح عامیانه در بین صاحبان کسب‌­وکار است و در اصل چنین اصطلاحی در قوانین ایران وجود ندارد. در ماده ۳۰ “قانون ثبت اختراعات، طرح­‌های صنعتی و علائم تجاری”، نام تجاری یا همان علامت تجاری به معنای هر نشان قابل رؤیتی است که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز کند.

در فرهنگ عامیانه، علامت تجاری و نام تجاری به نام برند شناخته می­‌شود و منظور محصولات یا خدماتی است که ارزش و اعتبار بالایی دارند، اما در اصل تفاوت­‌هایی دارند که در ادامه بررسی می‌­شوند.

علامت تجاری

علامتی است که وجه مشخصۀ فعالیت شما است و کاربران با دیدن آن می‌­توانند فعالیت شما را از بقیه تشخیص دهند. در واقع علامت تجاری نشانه، علامت، تصویر، ترسیمات یا شکلی است که محصولات و خدمات شما با محصولات و خدمات شما را از سایر رقبا متمایز می­‌کند. به همین دلیل تأثیر زیادی در ادامۀ فعالیت شما دارد.

نام تجاری

اسم، عبارت یا اصطلاحی است که شخص برای کالا یا خدمات خود انتخاب می‌کند را نام تجاری می­‌گویند. کاربران به محض شنیدن آن، از کالاها یا خدمات شما یاد می­‌کنند، برای مثال نام تجاری کوکاکولا. نام تجاری به اندازه علامت تجاری با ارزش و مهم است.

انواع ثبت برند

به طور کلی ثبت برند به دو دسته اصلی تقسیم ­بندی می‌­شود:

  1. ثبت برند در ایران (ثبت برند فارسی و لاتین)
  2. ثبت برند در سطح بین­الملل (مادرید)

– مدارک مورد نیاز برای ثبت برند در ایران

  1. تسلیم اظهارنامه علامت از طریق فایل الکترونیکی
  2. مدارک هویت متقاضی
  3. مدارک نماینده قانونی
  4. ارائه حداقل ده نمونه گرافیکی یا کپی یا تصویر از علامت درخواستی
  5. ارائه جواز اعلامیه تأسیس از صنایع یا پروانه بهره برداری صنایع یا پروانه ساخت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا پروانه کسب و …
  6. استفاده از حق تقدم
  7. ارائه نسخه‌­ای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و تاییدیه مقام معتبر شناختــه شـده کـه آن را در اداره مالـکیت صنعتـی به ثبت رسانـده باشد.

– مدارک مورد نیاز برای ثبت بین امللی (ثبت مادرید)

  1. ارائه نامه درخواست جهت ثبت بین‌المللی علامت خطاب به اداره ثبت مورد نظر
  2. ارائه معرفی نامه شرکت همراه با امضاء مدیران و دارندگان حق امضاء همراه با مهر معتبر
  3. ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی مدیران و دارندگان حق امضاء شرکت و روزنامه تاسیس و آخرین تغییرات شرکت
  4. ارائه اظهارنامه یا اصل گواهی ثبت علامت تجاری در ایران جهت رؤیت و کپی آن جهت ضبط در پرونده
  5. ارائه فرم تکمیل شده مخصوص لاتین پس ازمشخص شدن کشورهای مورد نظر متقاضی
  6. ارائه برگه محاسبه هزینه­‌ها همراه با مهر و امضاء متقاضی

اهمیت ثبت برند برای محصولات و خدمات

همان طور که متوجه شدید، ثبت برند به کسب‌­وکار شما هویت می‌­بخشد و باعث می­‌شود از دیگر رقبا متمایز شوید. نکته اینجاست که این تنها اهمیت و مزیت ثبت برند نیست و می‌­توان به موارد دیگری نیز اشاره کرد که شامل:

  • جلوگیری از تقلب و سوء استفاده از کالاها و محصولات تولید شده در مقابل کپی‌کاری؛
  • کمک به مصرف‌ کننده برای تشخیص کالا، محصول و خدمات مشابه از یکدیگر؛
  • ضرورت برند برای دریافت نمایندگی؛
  • دارایی ارزشمند شرکت­‌ها و کسب‌­وکارها در صورت کسب ارزش و اعتبار؛

بنابراین از جمله ضروریات به هنگام آغاز یک فعالیت جدید و نوپا عرضه یک برند نو جدید است تا بتوانید در بازار رقابت دوام بیاورید.

ثبت برند را به ثبت فردا بسپارید!

اگر تا به اینجا با مقاله همراه بوده‌­اید، متوجه پروسه ثبت برند شده‌­اید و لازم است بدانید نیازی به مراجعه حضوری نیز ندارد، اما با توجه به اینکه مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی و حقوقی می‌­تواند متفاوت باشد بهتر است از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید.

ثبت فردا موسسه‌­ای برای ثبت برند و علامت تجاری در تهران و ایران است. از آن گذشته با توجه به سابقه درخشانی که دارد، به راحتی می‌­توانید پروسه ثبت برند خود را به آن بسپارید. کافی است برای مشاوره به سایت sabtefarda.org مراجعه کنید و یا با شماره ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس بگیرید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها