ثبت برند بعد از ثبت شرکت در اولویت است، زیرا هویت خدمات یا کالای شرکت شما را میرساند، در حالیکه اجباری نیست، اما طبق قانون “حق استعمال انحصاری علامت تجاری فقط برای کسی است که علامت خود را به ثبت رسانیده باشد”.
بنابراین انجام صحیح و اصولی این کار از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل ما بر آن شدیم تا در ادامه مقاله آشنایی با برند، علامت تجاری و نام تجاری، مراحل ثبت برند را نیز مورد بررسی قرار دهیم.
مراحل ثبت برند
مراحلی که به طور کلی باید برای ثبت برند طی شود، شامل:
– انتخاب نام مناسب
همانطور که میدانید، انتخاب برند، انتخاب یک واژه مناسب، شکل یا ترکیبی از هر دو است و باید به گونهای انتخاب کنید که به راحتی در ذهن مشتری ماندگار شود و معرف کالا یا خدمات باشد.
– استعلام برند قبل از اقدام به ثبت
قبل از هر گونه اقدام برای ثبت، باید استعلام کنید تا مطمئن شوید قبل از آن هیچ برندی مشابه با برند شما ثبت نشده است.
در غیر این صورت تقاضای شما مورد قبول نخواهد بود. لازم به ذکر است، برندی که یک بار از سوی کارشناسان اداره مالکیت معنوی رد شده است، شانس کمتری در آینده برای ثبت شدن دارد.
بنابراین این مرحله را جدی بگیرید و با استعلام از درصد موافقت کارشناسان مطمئن شوید. برای استعلام برند نیز کاملاً رایگان و آنلاین میتوانید اقدام کنید.
بعد از اینکه از جواب استعلام مطمئن شدید، میتوانید برای ادامه کار اقدام کنید.
– جمعآوری مدارک
مدارک ثبت با توجه به اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی اقدام میکنند و همین طور ثبت برند در ایران یا به صورت بینالملل، متفاوت خواهد بود که در مقاله مدارک ثبت برند به تفصیل توضیح میدهیم.
– ثبت نام در سامانه مرکز مالکیت معنوی و اخذ گواهی امضاء از دفترخانه اسناد رسمی
بعد از جمعآوری مدارک باید در سایت مرکز مالکیت معنوی ثبت نام کنید و یک اکانت کاربری شخصی بسازید و آن را تایید نمایید.
برای تأیید باید برگهای که خود سامانه پس از ثبت نام در اختیار شما قرار میدهد را به یکی از دفاتر اسناد رسمی ببرید و اقدام به اخذ گواهی امضاء کنید.
در ادامه باید اطلاعات مربوط به این گواهی امضاء را در سامانه مرکز مالکیت معنوی وارد کنید تا اکانت کاربری شما تایید شود و سپس اظهارنامه را تنظیم و ثبت کنید.
– ثبت اظهارنامه برند
در این مرحله بعد از تأیید حساب کاربری در سایت مرکز مالکیت معنوی، وارد قسمت ثبت اظهارنامه علامت تجاری شوید.
اظهارنامه ثبت علامت تجاری را تکمیل کنید و کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی یا متقاضیان، مجوز فعالیت، کارت بازرگانی (برای ثبت برند لاتین) و تصویر نمونه برند با ابعاد ۶ × ۶ سانتیمتر را بارگذاری کنید.
در ادامه با پرداخت هزینه مربوطه، نتیجه نهایی را باید پرینت بگیرید و به یکی از دفاتر اسناد رسمی برای تایید اطلاعات وارد شده در سامانه مراجعه کنید.
در ضمن فراموش نکنید از دفترخانه، امضاء و فرم تایید اطلاعات کاربری را دریافت کنید. سپس باید با وارد کردن اطلاعات این فرم در سامانه، نام کاربری و رمز عبور دریافت میکنید.
از این اطلاعات میتوانید برای پیگیریهای بعدی و اطلاع از نوبت شما در صف هر کدام از کارشناسان و اقدامات بعدی استفاده کنید.
– تحلیل اظهارنامه ثبت برند توسط کارشناسان اداره علامت
بعد از بررسی کارشناسان و رئیس اداره علائم تجاری، برای شما پیامکی ارسال میشود که تقاضای شما بلامانع است.
در ادامه از طرف اداره مالکیت موضوع تقاضای ثبت علامت تجاری به روزنامه رسمی ارسال میشود و شما باید هزینه روزنامه رسمی نوبت اول (آگهی تقاضای علامت تجاری) را واریز کنید.
بعد از حدود یک هفته، روزنامه به آدرس شما ارسال شده و طبق قانون، از تاریخ انتشار روزنامه رسمی مرحله اول برای اشخاص ثالث ۳۰ روز فرصت است تا اگر ثبت علامت تقاضا شده را مغایر با حقوق قانونی خود میدانند نسبت به ثبت آن رسماً اعتراض نمایند.
اگر در این فرصت اعتراضی به اداره مالکیت ارسال نشود، پرداخت هزینه روزنامه رسمی نوبت دوم الزامی است. با پرداخت این هزینه روزنامه نوبت دوم به آدرس شما ارسال میشود. پرداخت هزینه حق الثبت نیز نباید فراموش شود.
– دریافت سند ۱۰ ساله برند
در پایان با در دست داشتن مدارکی مانند یک نسخه از هر دو روزنامه رسمی نوبت اول و دوم، یک نسخه از اظهارنامه علامت تجاری و ۱۰ نمونه از برند در ابعاد ۶*۶ cm به اداره مالکیت معنوی مراجعه کنید و ضمن ارائه رسید، سند را تحویل بگیرید.
با “ثبت فردا”، به راحتی ثبت برند کنید!
موسسات بسیاری هستند که پروسه ثبت برند و … را برعهده میگیرند و هیچ نیازی به مراجعه حضوری شما به اداره مالکیت معنوی نیز وجود ندارد.
نکته اینجاست موسسهای انتخاب شود تا خیال شما از بابت نتیجه کار راحت باشد. “ثبت فردا” موسسهای برای ثبت برند و علامت تجاری در تهران و ایران است.
کافی است برای مشاوره به سایت sabtefarda.org مراجعه کنید و یا با شماره ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس بگیرید.