مدت زمان ثبت برند طولانی­‌تر است یا ثبت شرکت؟

مدت زمان ثبت برند

مدت زمان ثبت برند از زمانی محاسبه می­‌شود که اظهارنامه برند و علامت تجاری در سامانه ارسال می­‌شود و در نوبت بررسی کارشناسان و رئیس اداره علائم تجاری قرار می‌­گیرد.

مدت زمان ثبت برند نهایی را تعداد اظهارنامه­‌های علامت تجاری که قبل از شما در صف انتظار بررسی است، تعیین می­‌کند.

 مدت زمان ثبت برند

این مدت زمان به دو بخش کلی تقسیم بندی می‌­شود:

– بخش اول

زمان حدودی برای بررسی ۳ کارشناس و رئیس اداره علامت تجاری و اعلام نظر نهایی معمولاً در حدود ۱ ماه و یا کمتر زمان می‌برد.

اگر ثبت علامت تجاری مورد نظر از سوی هر ۴ نفر بلامانع تشخیص داده شود نوبت به سپری شدن زمان بخش دوم خواهد رسید.

– بخش دوم

بعد از تأیید اداره علامت تجاری، نوبت به تشکیل پرونده فیزیکی علامت، پرداخت هزینه‌های روزنامه رسمی و چاپ آن می‌­رسد.

در این مرحله الزاماً ۳۰ روز از تاریخ انتشار آن باید سپری شود.

در کنار آن، پرداخت هزینه روزنامه رسمی دوم و چاپ آن، پرداخت حق الثبت، مراجعه حضوری مجدد به اداره مالکیت معنوی و دریافت سند ثبت برند نیز هست که تحت هیچ شرایطی کمتر از ۴۵ روز نخواهد بود.

در مجموع مدت زمان ثبت برند و دریافت سند مربوط به آن به هیچ عنوان کمتر از حدوداً ۵۰ روز نخواهد شد.

چرا مدت زمان ثبت برند به نسبت ثبت شرکت در ایران طولانی‌‌تر است؟!

ثبت برند از دغدغه­‌های صاحبان کسب‌­وکارهای مختلف است، بنابراین علت طولانی بودن این پروسه برای­‌شان مهم است.

به این دلیل که اختلاف بسیار زیاد بین مدت زمان ثبت برند و ثبت شرکت است، چرا که پروسه ثبت شرکت در مجموع معمولاً کمتر از ۱۰ روز زمان می­‌برد.

در حالی که برای ثبت برند حدود دو ماه به طول می‌­انجامد که علت آن:

دلیل اول-

در واقع علّت این اختلاف فاحش زمانی در این است که اداره ثبت شرکت‌ها در تمام شهرها و نقاط ایران وجود دارد.

همین موضوع باعث می­‌شود تا اقدامات لازم و ثبت انواع شرکت برای متقاضیان در استان‌ها و شهرهای ایران، در اداره ثبت شرکت‌های همان شهر و استان انجام شود.

بنابراین چیزی بنام صف و نوبت بررسی وجود ندارد و کار با سرعت قابل قبولی انجام خواهد شد، امّا در مورد ثبت برند در ایران همه چیز متفاوت است.

در واقع بر خلاف اداره ثبت شرکت‌ها که در تمام شهرهای ایران هست، اداره مالکیت معنوی که وظیفه و مسئولیت اموری مانند ثبت علائم تجاری، ثبت طرح‌های صنعتی و ثبت اختراعات را بر عهده دارد، فقط در تهران مستقر است و تمامی اظهارنامه‌های مربوط به موارد مذکور از سراسر ایران به این اداره ارسال می­‌شود.

با توجه به تعداد کارشناسان محدودی که این اداره هستند، فرصت بررسی سریع، دقیق و فنی اظهارنامه‌های ارسالی در زمان اندک وجود نخواهد داشت.

از طرفی با توجه به حجم انبوه اظهارنامه‌های واصل شده به اداره مالکیت معنوی، صف و نوبت بررسی تشکیل می‌­شود و همین صف و نوبت است که باعث طولانی‌­تر شدن مدت زمان ثبت برند به نسبت ثبت شرکت است.

دلیل دوم-

از دیگر دلایل مهم طولانی بودن مدت زمان ثبت برند به نسبت ثبت شرکت این است که در مورد ثبت انواع شرکت‌ها، ابتدا شرکت به ثبت می‌­رسد و سپس روزنامه رسمی آن چاپ می­‌شود.

بنابراین تنها یک نوبت انتشار روزنامه رسمی وجود دارد، اما در مراحل ثبت برند دو نوبت انتشار روزنامه رسمی (با اختلاف حداقل ۳۰ روز بین انتشار نوبت اول با نوبت دوم)، قبل از ثبت نهایی برند وجود دارد.

 برند ثبت شده تا چه مدت، اعتبار دارد؟

مدت زمان اعتبار برند بعد از ثبت، ۱۰ سال است و همچنین در پایان این مدت ۱۰ساله، یک مهلت ۶ ماهه برای تمدید برند وجود دارد.

مالک برند در این مدت باید برای حفظ آن حتماً قبل پایان یافتن این مهلت ۶ ماهه، نسبت به تمدید آن اقدام کند.

در صورتی که برای تمدید برند در این بازه زمانی اقدام نشود، هر شخصی که متقاضی این برند باشد، می‌­تواند با طی کردن مراحل ثبت برند، برای ثبت آن اقدام کند.

بهتر است بدانید که می‌توانید برند خود را برای سال‌های طولانی و ده‌ها سال با اقدام به موقع و پرداخت هزینه‌های مربوطه و برای دوره‌های متوالی ۱۰ ساله تمدید کنید.

مدت زمان ثبت برند را با “ثبت فردا” کوتاه کنید!

با توجه به طولانی بودن مدت زمان ثبت برند ، صاحبان کسب‌­وکارهای کوچک و بزرگ نباید از این کار صرف نظر کنند، زیرا احتمال سوء استفاده افراد سود جو وجود دارد.

در صورتی که طولانی بودن این پروسه شما را از انجام دیگر کارهای‌تان باز می‌­دارد، می‌­توانید این کار را به وکیل ثبت برند و یا مشاوران موسسه­‌های ثبت برند بسپارید.

ثبت فردا” موسسه‌­ای برای ثبت برند و علامت تجاری در تهران و ایران است. کافی است برای مشاوره به سایت sabtefarda.org مراجعه کنید و یا با شماره ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس بگیرید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها