شرایط، مدارک و چگونگی انتقال برند برای اشخاص حقیقی و حقوقی

چگونگی انتقال برند

انتقال برند به معنای خرید و فروش علامت تجاری ثبت شده توسط مالک است که در اثر قهری یا موارد غیر ارادی مانند فوت مالک و یا انتقال آزادانه و ارادی است.

هر فردی که صاحب یک برند و علامت تجاری است این حق را دارد تا آن را واگذار کند و یا اینکه اجازه استفاده از اسم و یا مزایای آن برند و علامت تجاری را به فرد دیگری بدهد.

اما آیا انتقال برند به همین راحتی است؟ در ادامه به چگونگی انجام این کار و شرایط و مدارک مورد نیاز می‌­پردازیم.

انواع انتقال برند

بر دو نوع است:

انتقال اختیاری

در این حالت اشخاص، خود اقدام به نقل و انتقال برند می‌کنند که می‌توان خرید و فروش برند را در این قالب لحاظ کرد.

در واقع مالکیت برند را به شخص دیگری منتقل کرده و آن را می‌فروشند یا استفاده از مزایای آن را برای مدتی به شخص یا اشخاصی واگذار می‌کنند.

انتقال قهری یا غیرارادی برند

در این حالت به صورت خود به خود نقل و انتقال اتفاق می‌افتد. برای مثال وقتی مالک برند یا علامت تجاری فوت می‌کند، مالکیت برند به ورثه او منتقل می‌شود.

یعنی بدون انعقاد قرارداد یا توافق، به صورت خود به خود، برند به اشخاص دیگری که همان ورثه هستند، منتقل می‌شود.

شرایط انتقال برند برای اشخاص حقیقی و حقوقی

یک برند با رضایت صاحب آن به صورت قانونی قابل انتقال است، حتی این امکان وجود دارد تا با اجازه صاحب برند، شخص دیگری از مزایا و اسم آن استفاده کند.

این کارها در صورتی امکان­‌پذیر است که اجازه‌نامه و یا نقل و انتقال برند حتما در مرجع ثبت نقل و انتقال برند ثبت شود و اجازه نامه و یا سند آن به طور رسمی صادر شود.

در ضمن مرجع قانونی ثبت موظف است تا مشخص کند که این اجازه نامه به فرد اجاره گیرنده انحصاری است و یا خیر.

علاوه بر آن باید مرغوبیت و کیفیت تمامی کالاهای این برند را که در معرض انتقال قرار دارد توسط مرجع بررسی شود و سپس اجازه نقل و انتقال برند را صادر کند.

از دیگر شرایط می‌­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. برند مربوطه حتما به ثبت شرکتی رسیده باشد
  2. برند مربوطه همچنان دارای گواهی اعتبار از لحاظ زمانی باشد، یعنی اینکه باید از زمان اعتبار ثبت برند مدتی باقی مانده باشد.
  3. اگر یکی یا هر دو از خریدار و فروشنده اشخاص حقوقی بودند باید حتماً به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند و مشخصات فردی و مالک آن شخص حقوقی را به طور واضح و شفاف در این دفتر مشخص کنند و یک برگه از این شفاف سازی بر روی مدارک ثبت قرارداد، قرار داده شود.

نکته! مهم­ترین شرط در انتقال برند تغییر نکردن طبق و نوع کالا بعد از انتقال است و به همان شکلی که بود باقی بماند در غیر این صورت نقل و انتقال انجام نمی­‌شود.

در ضمن فرد خریدار حقیقی یا حقوقی باید همان برند و کالاهای شما را تولید و یا وارد کند و تنها در همان زمینه فعالیت‌های خود را ادامه دهد و تنها اجازه دارد برند را توسعه دهد و حق اینکه به طور کامل کالاها را تغییر دهد ندارد.

مدارک مورد نیاز برای نقل و انتقال چیست؟

  • مدارک ثبت برند شامل روزنامه و آگهی تقاضا، گواهینامه ثبت برند، آگهی رسمی و …،
  • کارت ملی و شناسنامه مالک قدیم یا همان فروشنده،
  • کارت ملی و شناسنامه مالک جدید یا همان خریدار،
  • وجود مدارک دال بر رشته فعالیت‌های این برند برای مالکیت جدید برند،
  • صلح نامه تنظیم شده در دفتر خانه اسناد رسمی بعد از توافق نامه‌های مربوط به استعلام نقل و انتقال برند با ذکر تاریخ رسمی ایران در بالای قرارداد،
  • شماره اظهارنامه، شماره توافق نامه، شماره صلح نامه، شماره‌ ثبت برند و رمز ورود به سامانه،
  • اگر انتقال علامت و برند غیر ارادی و قهری باشد باید با رعایت تمامی مقررات توسط ورثه صورت گیرد و تمامی مدارک ارائه رونوشت مصدق گواهی انحصار وراثت با تعیین سهم الارث به ثبت رسیده باشد،
  • مدارک نمایندگان قانونی، ( در صورت وجود یک نماینده و یا وکیل قانونی )،
  • رسید و فاکتور مربوط به پرداخت تمامی هزینه­ها.

پروسه انتقال برند را با ثبت فردا کوتاه‌­تر کنید!

همانطور که مطالعه کردید، انتقال برند چندان هم راحت نیست، به خصوص اگر در اثر مواردی مانند فوت باشد و ممکن است زمان زیادی از شما بگیرد.

بنابراین می‌­توانید از افراد خبره این حوزه کمک مانند موسسه “ثبت فردا” کمک بگیرید. کافی است برای مشاوره به سایت sabtefarda.org مراجعه کنید و یا با شماره ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس بگیرید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها