اگر شما هم از جمله افرادی هستید که به تازگی تصمیم به شروع فعالیتی گرفتهاید، قبل از هر اقدامی برای ثبت برند شخصی، باید اسم مناسب انتخاب کنید. در نظر بگیرید بعد از ماهها تلاش و تحقیقات، کالا یا خدمات خود را عرضه میکنید و قصد دارید تجارت سود آوری را تجربه کنید.
در حالی که به صورت قانونی ثبت نکردهاید، بنابراین ممکن است دیگران از تلاش شما سوء استفاده کنند و دچار ضرر و زیان شوید.
پس اگر تصمیم به ثبت برند و علامت تجاری گرفتید، باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که برخی از کلمات و عبارات به عنوان اسم برند قابل استفاده نیستند. بنابراین بهتر است با این مقاله همراه باشید تا با اطلاع از قوانین انتخاب نام، برای ثبت برند اقدام کنید.
برای انتخاب اسم برند …
– نام کوتاه انتخاب کنید
نام برند شما باید تلفظ سادهای داشته باشد تا بر روی زبان بنشیند. حتی اگر از اسامی دو کلمهای هم استفاده کردید، بهتر است کوتاه و مختصر باشد تا تلفظ آن برای مخاطب راحت باشد.
– باید املای راحتی داشته باشد
فرض کنید نامی را انتخاب میکنید که تلفظ راحتی دارد، اما املای آن به گونهای است که همه افراد نمیدانند. پیشنهاد میکنیم اسامی را انتخاب کنید که املای مشخص و دقیقی دارند.
– اسم برند خود را محدود به محصول خاصی انتخاب نکنید
شاید شرکت شما در حال حاضر بر روی محصول خاصی متمرکز باشد، اما ممکن است در آینده فعالیت خود را گسترش دهید و کالا یا خدمات مشابه نیز، ارائه کنید.
– منحصر به فرد باشید
شاید مشابه فعالیتهای شما در شرکتهای زیادی وجود داشته باشد، اما باید سعی کنید با انتخاب یک اسم برند مناسب، خود را از دیگران متمایز کنید.
– اسم برند نباید قبلاً ثبت شده باشد
حتماً این نکته را مد نظر داشته باشید که اسم برندی که انتخاب میکنید به هیچ وجه نباید قبلاً جایی ثبت شده باشد، زیرا مراحل ثبت برند شما با مشکل روبهرو خواهد شد.
– نام تجاری مرتبط انتخاب کنید
این گزینه را با گزینه ۳ اشتباه نگیرید. فرض کنید شرکت شما بر روی مسائل امنیت و اینترنت کار میکند، پس اسم برندی مناسب است که با فعالیت شما همخوانی داشته باشد.
–لوگوی شرکت را در ثبت برند فراموش نکنید
طرحی که شما برای ثبت برند انتخاب میکنید باید ساده و راحت باشد به گونهای باشد که در ذهن مخاطب ماندگار شود، و چه بهتر که لوگو با اسم برند مطابقت کند تا ماندگاری بیشتری در اذهان عموم داشته باشد.
قوانین انتخاب نام برای ثبت برند
- اسامی مشهوره و معروف ثبت نمیشوند. مطابق قوانین بین المللی نمی توان از نامهایی استفاده کرد که به نوعی شهرت پیدا کردهاند.
- نام منتخب شما باید کالاها یا خدمات یک شرکت را از کالاها و خدمات موسسه دیگر متمایز کند.
- باید از اسامی استفاده شود که حتماَ فارسی باشند یا ریشه فارسی داشته باشند. گرچه انتخاب نام لاتین هم با در دست داشتن مجوز فعالیت مرتبط و کارت بازرگانی امکانپذیر است.
- شباهت حتی ۵۰% با دیگر اسامی تجاری منجر به اخطار رد درخواست ثبت برند میشود.
- اگر در زمینه مواد غذایی، آشامیدنی، لوازم خانگی و ایمنی، آرایش و بهداشتی فعالیت دارید، انتخاب و ثبت برند بسیار مشکل و دارای محدودیت است تا مبادا تشابهی وجود داشته باشد.
- استفاده از اسامی مختلط و نامهای چند بخشی، ثبت برند را راحتتر میکند.
- واژههای عام مانند میز، باید در کنار واژههای خاص باشد تا بتوان آن را ثبت نمود.
- واژههای توصیف کننده قابلیت ثبت ندارند، مثل قدرت برای موتور خودرو، زیرا تنها محصول را توصیف میکند و تمایز ندارد.
- نام مناطق جغرافیایی در کنار نام تجاری قابلیت ثبت ندارد.
- اسم برندی که مطابق یا مشابه نشان نظامی، پرچم یا سایر نشانهای مملکتی یا حتی نام اختصاری و حرف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور و … باشد، قابلیت ثبت ندارد مگر مقام ارشد کشور یا سازمان مربوط، اجازه دهد.
- اگر اسم برند قبلاً به نام مالک دیگری ثبت شده یا تاریخ تقاضای آن، برای محصول و یا برای کالا و خدماتی است که به لحاظ ارتباط و شباهت باعث فریب و گمراهی مصرف کنندگان میشود، قابلیت ثبت ندارد.
- اسامی غیراسلامی و غیرمعقول اخطار شئونات اسلامی دریافت میکنند.
با “ثبت فردا“، نام مناسبی برای ثبت برند انتخاب کنید!
همانطور که مشاهده کردید، اسم، هویت کالا یا خدمات شما است و باید در ذهن مخاطب ماندگار شود، این موضوع موفقیت شما در آینده را تضمین میکند.
بنابریان انتخاب اسم برند مناسب برای ثبت برند، الزامی است که میتوان به کمک مشاوران موسسههای متخصص، انتخاب بهتری داشته باشیم. “ثبت فردا” موسسهای برای ثبت برند و علامت تجاری در تهران و ایران است.
کافی است برای مشاوره به سایت sabtefarda.org مراجعه کنید و یا با شماره ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس بگیرید.