برای ثبت شرکت از کجا باید شروع کنیم؟

ثبت شرکت

هر گاه دو یا چند نفر برای تولید کالا، ارائه خدمات و … با هم همکاری می­‌کنند، باید برای قاونی کردن فعالیت­شان برای ثبت شرکت اقدام کنند.

شاید خیلی از افراد آن را جدی نگیرند، اما به هنگام توسعه کسب­‌وکارشان متوجه اهمیت آن خواهند شد. از طرفی با ثبت شرکت، شخصیت حقیقی شما و شرکاء به شخصیت حقوقی تبدیل می‌شود و به کارتان اعتبار قانونی می‌­بخشد.

بنابراین ثبت شرکت و مسئولیت حقوقی افراد موجب افزایش اعتماد کارفرمایان و سرمایه‌گذاران خواهد شد.

ثبت شرکت به چه معنا است؟

شرکت از ریشه شراکت و شریک می‌­آید، یعنی زمانی که شخص یا اشخاصی با یک هدف کلی دور هم جمع می‌­شوند و در قالب یک مجموعه فعالیت­‌های اقتصادی انجام می‌­دهند، نفعی ببرند و پس از کسر هزینه­‌های انجام گرفته، سود باقیمانده را بین اعضای شرکت تقسیم کنند.

با این حساب خیلی از فروشگاه­‌ها و کسب­‌وکارها نیز یک شرکت به حساب می‌­آیند؟ بله، همه آنها نیز به نوعی یک شرکت هستند که تنها برای ثبت آن به صورت قانونی اقدام نکرده‌­اند.

ضرورت ثبت شرکت چیست؟

در قسمت قبل اشاره کردیم که بسیاری از کسب­‌وکارهای کوچک در قالب مغازه و … مشغول به فعالیت هستند، اما فعالیت آنها رسمی نخواهد بود. پس آیا افرادی که برای ثبت شرکت اقدام نمی­‌کنند، به مشکل برنمی­‌خورند؟

  1. اولین نکته در ضرورت ثبت شرکت این است که با انجام این کار می­‌توانید در مزایده­‌ها و مناقصات شرکتی شرکت کنید و سود مناسبی را کسب کنید.
  2. دومین نکته اینکه سود به دست آمده در صورتی به درستی بین شرکاء تقسیم می­‌شود که یک مجموعه به طور رسمی ثبت شود، پس به هنگام ثبت شرکت و تنظیم اوراق اداری موقع تقسیم سود به مشکل نمی‌­رسند و می‌­توانند مطابق با اسناد از حق خود دفاع کنند.
  3. علاوه بر آن جلوه حقوقی، قانونی و رسمی به فعالیت شما می­‌بخشد و کلیه فعالیت­‌ها قابل پیگیری خواهد بود. در این صورت بهتر می‌­توانید در جهت گسترش کسب‌­وکارتان، وارد عقد قرارداد با شرکت­‌ها و موسسات بزرگ شوید، زیرا شرکت‌­های رسمی، کمتر اعتماد می­‌کنند و وارد مذاکره با هر شخص حقیقی نمی­‌شوند.
  4. مهم‌­تر از همه اینکه باثبت رسمی کد کارگاهی دریافت می­‌کنید که به کمک آن تمامی پرسنل و کارمندان خود را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌­دهید.
  5. با ثبت شرکت، مشتریان اعتماد بیشتری نسبت به برند شما دارند و راحت­‌تر می­‌توانید در دنیای مجازی نیز فعالیت کنید.
  6. در ضمن، با ثبت شرکت این امکان وجود دارد تا به خوبی رشد و پیشرفت کند و در سطح ملی و همچنین سطح بین المللی مشهور شود.
  7. و در پایان این که با ثبت شرکت، شما اجازه ثبت برند خواهید داشت، بنابراین برای انواع محصولات و خدمات امکان ثبت برند اختصاصی دارید.
  8. با ثبت شرکت باید کلیه برنامه های شرکت جنبه رسمی و قانونی پیدا کرده و تمامی قراردادها و اسناد موجود در شرکت نیز رسمیت پیدا کنند.

بنابراین اگر بر انجام این کار اصرار داریم، به مزایایی که برای صاحبان کسب‌­وکار در بر دارد، برمی‌­گردد.

آشنایی با انواع شرکت

دسته­‌بندی انواع شرکت، به قرار زیر است:

  1. تجاری
  2. مدنی

شرکت تجاری

این نوع شرکت، تحت نظارت قوانین تجارتی تشکیل می­‌شود و هدف از تشکیل آن جلب سود و منفعت و تقسیم آن میان اعضا می­‌باشد.

علاوه بر آن کلیه فعالیت‌­های شرکت پیرامون امور تجاری و بازرگانی شکل می­‌گیرد. شرکت­‌های تجاری نیز به خودی خود به ۷ شاخه زیر تقسیم بندی می­‌شوند که شامل:

  1. شرکت سهامی (سهامی خاص و عام)،
  2. شرکت با مسئولیت محدود،
  3. شرکت تضامنی،
  4. شرکت مختلط غیر سهامی،
  5. شرکت مختلط سهامی،
  6. شرکت نسبی،
  7. شرکت تعاونی تولید و مصرف،

در مقالات بعدی با هر کدام از شرکت‌ها به تفصیل آشنا می‌شویم.

شرکت مدنی

شرکت مدنی، شرکتی است که از اجتماع مالکین متعدد در شی واحد به نحو اشاعه تشکیل می­‌شود و از در هم آمیختن سهم الشرکه نقدی و غیرنقدی افراد حقیقی و حقوقی به وجود می‌­آید.

البته مالکیت سرمایه به شخصیت حقوقی شرکت انتقال پیدا نمی­‌کند و هر شخص به طور جداگانه مالک سرمایه شخصی خود است و امور به صورت مشارکتی اداره می­‌گردد.

ثبت شرکت را به ثبت فردا بسپارید

“ثبت فردا” یک موسسه حقوقی است که با حضور مشاوران و وکلای مجرب در زمینه ثبت شرکت فعالیت دارد و می­‌تواند شما را در این زمینه راهنمایی کند. اگر شما از افراد بی تجربه هستید، می‌­توانید روی کمک آنها حساب کنید.

کافی است برای مشاوره به سایت  sabtefarda.org مراجعه کنید و یا با شماره ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس بگیرید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها