ثبت شعبه و نمایندگی شرکت های خارجی : یکی از رایج ترین نوع تجارت گرفتن نمایندگی شرکت های خارجی و ثبت شعبه ی آنها در کشور است، به این معنا شرکت خارجی که در کشور خود به ثبت رسیده است و مسلما دارای اعتبار تجاری می باشد با تاسیس شعبه و یا ثبت نمایندگی در کشور ایران به تجارت و اشتغال می پردازند؛ این شرکت ها مستقیما تحت نظارت دولت هستند.
ثبت شعبه و نمایندگی شرکت های خارجی
در این مقاله مطالبی گرد آوری شده است که شمارا در این امر راهنمایی کند که بتوانید از کلیات جامع ثبت شعبه و نمایندگی شرکت های خارجی آگاه شوید.
فرآیند ثبت شعبه و نمایندگی شرکت های خارجی به شرح زیر است:
در فرایند ثبت شعبه به غیر از اینکه درخواست ثبت خود شعبه مطرح است در خواست ثبت اصلی نیز مطرح می باشد که در این شرایط باید آدرس شرکت مشخص شود و مدیر و صاحبان امضا نیز تعیین گردند.
در این فرآیند ثبت شعبه و نمایندگی شرکت های خارجی به این صورت است که اظهار نامه ای تنظیم می گردد، که محتوای این اظهارنامه اجازه ی ثبت شرکت اصلی در ایران را می دهد و در این شرایط به موجب اختیار نامه ی مدیر شعبه که به اظهار نامه اضافه می گردد در نهایت به ثبت شعبه می انجامد.
شرایط لازم جهت ثبت شعبه و نمایندگی شرکت های خارجی
آیین نامه ی اجرایی وجود دارد که مربوط به ثبت شعبه و نمایندگی شرکت های خارجی می باشد و باید طبق آن اجرا کرد و به موارد و نکات مهم آن توجه شود برای آگاهی متقاضیان ثبت نمایندگی های خارجی موارد زیر را گرد آوری کرده ایم:
- از مهم ترین نکات که در آیین نامه ی اجرایی وجود دارد این است که ایرانی ها در قرارداد ها و معاملاتی که با شرکت های خارجی دار دارند باید طرف های ایرانی عملیات اجرایی را به عهده داشته باشند.
- درخواست کنندگان برای ثبت شعب و نمایندگی های خارجی موظف هستند شرایطی مناسب را برای سرمایه گذاری این شرکت ها به وجود آورند.
- درخواست کنند گان این موضوع اعم از شخص حقیقی و یا شخص حقوقی بهتر است توجه ویژه ای به بیشتر شدن صادرات غیر نفتی داشته باشند.
- بر اساس قوانین شعبه ای که از شرکت خارجی در ایران است باید خدمات پس از فروش به مشتری ها و مخاطبینش ارائه دهد.
- یکی از اهداف ثبت شعب شرکت های خارجی در کشوری دیگر پیشبرد علم و دانش در آن کشورسوم است و بهتر است این شعب در حوزه ی فنی و مهندسی باشد.
- بعضی از اموری که شرکت های خارجی باید قبل از انجام هر کاری انجام دهند اخذ مجوز است که نیاز مند مجوز از سازمانهای مربوطه می باشد.(بیمه، بازرسی کالا و…)
- بر اساس قوانین هر شرکت خارجی که شعبه ای در کشوری دیگر داشته باشد در واقع یک نماینده ی کاملا وابسته می باشد و باید از شرکت اصلی پیروی کند به همین دلیل است که مسئولیت اصلی بر عهده ی نماینده ی شرکت خارجی است.
مدارک لازم جهت ثبت شعبه و نمایندگی شرکت های خارجی در ایران چیست؟
- برای ثبت شعبه و نمایندگی شرکت های خارجی مدارکی را مدیران باید ارائه دهند از جمله نسخه ای از گواهی تصویب شده ی هیئت مدیره یا مجمع عمومی فوق العاده ی شرکت که مبنی برتاسیس شعبه در تهران طبق اساسنامه باشد.
- برای ثبت شعبه و نمایندگی باید کسب اجازه از یکی از وزارت خانه ها کنند و یا قرار دادی با یکی از سازمان های انقلابی یا وزارتخانه ها داشته باشند.
- یک نسخه گواهی اساسنامه ی شرکت
- یک نسخه گواهی اظهار نامه ی شرکت
- اگر امور به وکیل سپرده می شود وکالتنامه ی قانونی با واگذاری اختیارات به وکیل ارائه شود.
نکته (آیین نامه : ماده ی ۱۸)
بعد از طی کردن پروسه ی ثبت شرکت و شعبه های مورد نظر اداره ی ثبت اسناد موظف است گواهی دال بر ثبت شرکت به متقاضیان ارائه بدهد، که این گواهی باید به ترتیب زیر باشد:
- در این گواهی نام شرکت به صورت کامل باید نوشته شود.
- باید نوع شرکت مشخص شود.(سهامی، تضامنی، مسئولیت محدود و …)
- آدرس شرکت
- اینکه شرکت دارای چه تابعیتی می باشد باید در گواهی قید شود.
- باید مقدار سرمایه ی شرکت در زمان در خواست مشخص شود.
- شرکتی که قصد ایجاد نمایندگی در کشوری دیگر دارد باید مکان، زمان و مرجعی که تایید کرده است طبق قوانین کشور اصلی باید مشخص باشد.
- اینکه شرکت در چه زمینه ای صنعتی یا تجاری و … در ایران قصد تجارت دارد باید مشخص باشد.
- تاریخ ثبت شرکت
- مدیر ثبت اسناد باید امضا کند.
- در این گواهی باید مکان شعبه نیز معلوم باشد.
سخن آخر
برای کلیه ی امور حقوقی هر مدیری نیاز به مشاوره ی دقیق و حساب شده دارد که علاوه بر اینکه بتواند با آرامش به انجام امور تجاری خود بپردازد بلکه در اسرع وقت و با کم ترین هزینه با اعتماد به موسسه ی حقوقی ثبت فردا و تماس با شماره ی۵۲۷۱۲-۰۲۱ تمامی امور حقوقی خود را نیز انجام شده بداند.
ثبت فردا در کنار شما