ثبت شرکت در کانادا چه مزایا و معایبی دارد ؟ آیا تا به حال به ثبت شرکت در خارج از کشور فکر کردهاید؟ میدانید کدام کشور برای ثبت شرکت پرطرفدارتر است؟ چه مراحلی دارد؟ مدارک مورد نیاز آن چیست؟
آیا به افراد ایرانی مجوز ثبت شرکت داده میشود؟ کدام کشورها برای ثبت شرکت در خارج از کشور مناسب هستند؟
در این مقاله قصد داریم ثبت شرکت در کانادا را با تمام جزئیات مورد بررسی قرار دهیم و در خلال آن به سوالاتی که مطرح شد، پاسخ بدهیم.
از کشور کانادا چه میدانید؟
همانطور که میدانید، کانادا از ثروتمندترین کشورهای جهان است و آن هم به دلیل منابع طبیعی آن میباشد. کانادا یک کشور قطبی با آب و هوای سر است، اما در برخی نقاط معتدل است.
آبشار نیاگارا نیز در کانادا که یکی از بزرگترین تولید کنندگان طلا، اورانیوم، سرب و نیکل و … است، قرار دارد. ذخایر نفت و گاز نیز بر اهمیت این کشور میافزاید.
بنابراین سرمایه گذاری در این کشور بسیار پر سود خواهد بود و از طرفی با ثبت شرکت میتوان به اقامت این کشور نیز دست پیدا کرد.
پس بهتر است قبل از هر چیز از قوانین و شرایط این کشور برای ثبت شرکت مطمئن شویم و سپس اقدام کنید.
شرایط و مراحل ثبت شرکت در کانادا
همانطور که میدانید ثبت شرکت در ایران نیز مطابق با قوانین جمهوری اسلامی است و طبیعی است که کشور کانادا نیز برای این کار قوانین خود را وضع کند، که ما نیز موظف به رعایت آن هستیم. این مراحل شامل:
- در قدم اول به روال کشور ایران باید برای فعالیت خود یک نام یا لوگوی تجاری تعیین کنید که آن نیز قوانین خود را دارد و از همه مهمتر باید کوتاه، مختصر و معرف تجارت شما به مخاطب باشد.
- در قدم دوم موظف به تعیین حوزه فعالیت خود هستید که میتواند منطقهای یا استانی، مشارکتی، فدرالی و یا حتی به صورت مالکیت فردی باشد.
تبصره! اجازه کسبوکار در فدرال نیاز به شماره کسب و حساب مالیات بر درآمد شرکت و همچنین شماره تجارت از اداره درآمد در کانادا دارد.
- در قدم سوم یا بهتر است بگوییم مهمترین قدم، باید مجوزهای لازم برای ایجاد کسبوکار را دریافت کنید. بهتر است در این مرحله از وکیل ثبت شرکت و یا دیگر متخصصین این حوزه کمک بگیرید.
- در قدم چهارم نوبت به آماده سازی سرمایه اولیه برای ثبت شرکت میرسد که برای هر نوع شرکتی متفاوت است. در ضمن ایالتی که شرکت را در آن ثبت میکنید هم مهم است، اما معمولاً بیش از ۷۰.۰۰۰ دلار نیاز است.
مدارک مورد نیاز
مدارکی که باید برای ثبت شرکت در کانادا آماده کنید، عبارت است از:
- آماده سازی اساسنامه، شرکت نامه، اظهارنامه و تقاضانامه که همگی به امضاء اعضاء و شرکاء رسیده باشد،
- ارائه فرمهای بیمه کارکنان،
- ارائه شناسنامه و کارت ملی شرکاء و دیگر سهامداران شرکت،
- فرم مالیاتی + اعلام سرمایه شرکت،
- تحویل فرم درخواست ثبت شرکت و مدارک هویتی به اتاق بازرگانی که قبلاً تأیید شدهاند.
آیا همه شرکتهای تجاری اجازه ثبت در کانادا دارند؟
در پاسخ به سوال باید بگوییم، خیر! شرکتهایی که در ادامه نام میبریم برای ثبت شرکت مجوز دارند:
¤ شرکت سهامی (Corporation)
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص و عام، مشابه شرایط ایران است به گونهای که شرکت ثبت شده به عنوان يک شخصيت حقوقی مستقل تلقی میشوند.
حداقل دو نفر باید برای ثبت این شرکت اقدام کنند و اگر تحت هر شرایطی مثل ورشکستگی، شرکت منحل شود، صاحبان آن شرکت ورشکسته محسوب نمیشوند و برعکس.
ثبت شرکتهایی از این دست در کانادا مزیتهای زیادی دارد، مثل:
- قوانين حقوقی و مالياتی مناسبی دارد،
- مسئوليتهای مالی تنها به خود شرکت محدود میشود نه سهامداران،
- حمايتهای دولتی و امکان پيشرفت و توسعه نیز وجود دارد.
¤ مشارکت (Partnership)
برای ثبت شرکتی از این دست دو نفر یا بیشتر باید اقدام کنند. بهتر است افراد آشنا و یا دوستان برای این نوع ثبت شرکت اقدام کنند، چرا؟ زیرا مسائل حقوقی پيچيدهای دارد.
لازم است بدانید که در ثبت شرکت مشارکتی درآمد و سود يا ضرر شرکت بين شرکاء تقسيم میشود.
¤ شرکت مالکيت انحصاری (Sole proprietorships)
همانطور که از نام این شرکت پیداست، مالکیت شرکت تنها در انحصار یک نفر است و کسی که تجارت را شروع میکند، مسئول مديريت شرکت و کلیه قراردادها و امور تجاری خواهد بود.
پس چنین فردی مسئول کليه اقدامات و تعهدات شرکت خود میباشد. در اين روش درآمد شرکت با درآمد شخصی فرد جمع میشود که در مواقعی باعث افزايش ماليات پرداختی او میشود.
پس در صورتی که شرکت ورشکسته شود، صاحب آن ممکن است کليه دارايی خود را از دست بدهد.
با ثبت فردا، ثبت شرکت در کانادا آسانتر است!
اگر تا به اینجای مقاله آمدهاید، متوجه شدهاید که ثبت شرکت در کانادا با توجه به اینکه در خارج از ایران است، نیاز به تخصص بیشتری دارد. چرا؟
زیرا ما به قوانین و تبصرههای آنها آشنا نیستیم و اگر شخصاً اقدام کنیم، ممکن است چالشهای راه، ما را از ادامه آن منصرف کند.
پس بهتر است از مشاوران و متخصصان موسسه ثبت فردا کمک بخواهیم تا با تجربه چندین ساله خود این مسیر را برای ما هموارتر کنند. کافی است به سایت sabtefarda.org مراجعه کنید.