اصطلاحات پرکاربرد کارت بازرگانی – اخذ کارت بازرگانی به معنای ورود شما به دنیای تجارت است، دنیایی که شما در سطح بین الملل فعالیت می کنید.
بنابراین لازم است مثل هر حوزه دیگری قبل از ورود به آن از شرایط، ضوابط و حتی اصطلاحات پر کاربرد آن مطلع باشید.
اصطلاحات پرکاربرد کارت بازرگانی
همان طور که می دانید، کارت بازرگانی به شما این اجازه را می دهد تا به مبادلات بین المللی بپردازید، یعنی تجارت در سطح بین الملل! پس ضروری است که از اصطلاحات این حوزه، اطلاعات کافی داشته باشید.
• اتاق بازرگانی ؛
اتاق بازرگانی مرجع اصلی صادرکننده کارت بازرگانی است که وابسته به صنایع، معادن و کشاورزی ایران می باشد. این نهاد در تمام شهرهای ایران شعبه دارد و تحت نظارت اتاق بازرگانی ایران فعالیت می کند.
• سامانه هوشمند کارت بازرگانی ؛
اخذ کارت علاوه بر ثبت سیستمی در سامانه هوشمند کارت بازرگانی، به مراجعه حضوری هم نیازمند است.
اما اتاق بازرگانی در هر استان، شرایطی را فراهم کرده است تا افراد در همان استان خود بتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند.
البته باید توجه داشته باشید، که طرز استفاده از سامانه هوشمند، نیاز به اطلاعات و تجربه کافی دارد؛ زیرا کوچک ترین اشتباه در فرآیند ثبت اطلاعات، عدم تایید و طولانی شدن روند اخذ کارت را به همراه دارد.
• بازرسی از محل ؛
بازرسی از محل توسط کارشناسان اتاق بازرگانی است تا مطمئن شوند، مالک یک محل تجاری را برای ادامه فعالیت در نظر گرفته باشد.
• ممنوعیت انتقال کارت بازرگانی ؛
هر شخص تنها مجاز به دریافت یک کارت بازرگانی است که انتقال آن به شخص دیگر از نظر قانونی ممنوع است.
• بدهی گمرکی و مالیاتی ؛
استعلام بدهی گمرگی و مالیاتی از دیگر اصطلاحات پرکاربرد است که متقاضی حقیقی یا حقوقی اخذ کارت بازرگانی باید بدهی مالیاتی و گمرکی خود را پرداخت کند.
• فرم الف برای گردش حساب ؛
فرم الف یا همان گردش حساب بانکی، فرمی است که اطلاعات حساب جاری متقاضی و تعداد چک های برگشتی شخص را نمایش می دهد.
• فرم منشور برای تعهدنامه عضویت ؛
فرم منشور شامل تعهدنامه مقرر در قانون است که متقاضی باید آن را تهیه، تکمیل و ارائه کند.
• تمدید کارت بازرگانی ؛
کارت بازرگانی مثل هر مجوز دیگری به صورت مدت دار صادر می شود که پس از اتمام آن، متقاضی می تواند از طریق اتاق بازرگانی برای تمدید اقدام کند.
• گواهی عدم سوء پیشینه ؛
ارائه گواهی عدم سو پیشینه از مهم ترین شرایط و ضوابط انجام هر گونه امور ثبتی است، زیرا قانون، برای انجام امور مختلف، سلامت اخلاقی و نداشتن سابقه کیفری را مهم می داند تا در این راستا به کاهش جرم در سطح جامعه کمک کند.
• اظهارنامه ثبت در دفتر تجاری ؛
متقاضی اخذ کارت بازرگانی باید اظهارنامه ای برای ثبت در دفاتر تجاری تنظیم کند و در آن مشخصات متقاضی دریافت کارت و نوع تجارتی که قصد انجام آن را دارد، ذکر نماید.
• کد کارگاه ؛
۱۵ روز بعد از ثبت و تأسیس شرکت، کارفرما وظیفه دارد برای بیمه کارمندان و اخذ کد کارگاه اقدام کند. این اطلاعات برای دریافت کارت بازرگانی الزامی است.
• ابطال و یا تعلیق کارت بازرگانی ؛
هر مجوزی عمر محدودی دارد، مگر این که مالک آن تا پایان متعهد به شرایط و ضوابطی که قانون تعیین کرده است، بماند، یا حتی در شرایطی که تاجر یا شرکت تجاری، قصد ادامه فعالیت ندارد، پیش از انقضای مدت کارت بازرگانی، می تواند نسبت به ابطال آن اقدام کند.
تعلیق نیز از سمت قانون است و تفاوت آن با ابطال در این است که بعد از تعلیق، با تعهد به رعایت شرایط، میتوانید مجدداً از کارت بازرگانی تعلیق شده استفاده کنید.
در حالی که اگر کارت بازرگانی باطل شد، امکان استفاده مجدد از آن دیگر وجود ندارد.
• کارت بازرگانی اشخاص خاص (جانبازان و …) ؛
طبق قانون افرادی مثل جانبازان میتوانند کارت بازرگانی را با امتیازاتی نسبت به افراد عادی دریافت کنند. دسته دیگری که مورد حمایت قانون قرار گرفتهاند، مرزنشینان اند.
از آنجایی که این افراد در مکان های خاصی زندگی می کنند، با توجه به موقعیت دقیق جغرافیای خود، بیشتر به کارت بازرگانی نیاز دارند.
کارت بازرگانی برای مرزنشینان شرایط خاص و امتیازات ویژه ای دارد که هر کدام از آن ها با توجه به شرایطی که دارند می توانند برای اخذ آن اقدام کنند.
به عنوان سخن آخر، اگر با مفهوم هر کدام از موارد گفته شده به مشکل برخورد کردید، کافی است به سایت sabtefarda.org مراجعه کنید و از مشاوران حقوقی ما کمک بخواهید.