کارت عضویت – اگر جز قشر تاجر و بازرگان هستید، حتماً می دانید که برای امور صادارت و واردات، اخذ کارت بازرگانی الزامی است.
اخذ کارت بازرگانی نه تنها به گسترش کسب و کار تجار کمک می کند، بلکه سبب رشد اقتصادی کشور نیز می شود و منافع زیادی در پی خواهد داشت.
از این رو هر کشوری سازمانی مرتبط با فعالیت های تجاری دارد که با نام اتاق بازرگانی شناخته می شوند و امکاناتی را اعضاء می دهد تا راحت تر فعالیت کنند.
یکی از این امکانات هم دریافت کارت عضویت اتاق بازرگانی یا کارت بازرگانی است که در این مقاله قصد داریم تفاوت آن ها را بیان کنیم.
معرفی انواع کارت بازرگانی
کارت بازرگانی هم برای اشخاص حقیقی و هم حقوقی صادر می شود که تفاوت چندانی با هم ندارند، بلکه مزایای یکسانی برای هر دو طرف دارد.
این در حالی است که برخی اقلام خاص هستند که توسط اتاق بازرگانی اعلام می شود و فقط مختص کارت بازرگانی حقوقی هستند، یعنی افراد حقیقی قادر به دریافت نیستند.
البته ناگفته نماند، اقلامی که در زمان های مختلف توسط اتاق بازرگانی اعلام می شود، متفاوت هستند، اما در سایر موارد می توان از کارت بازرگانی حقیقی استفاده نمود.
هم چنین این نکته را باید مد نظر داشت که در سطح بین الملل، کارت بازرگانی حقوقی اعتبار بیشتری دارد. علاوه بر آن، طبق قانون جدید برخی از فعالیت ها فقط مختص دارندگان کارت بازرگانی حقوقی است. پس نتیجه این که نوع و حوزه فعالیت شما در انتخاب نوع کارت، اهمیت دارد.
کارت عضویت اتاق بازرگانی چیست؟
علاوه بر صدور کارت بازرگانی، صدور کارت عضویت اتاق بازرگانی نیز از دیگر امکاناتی است که در اختیار افراد قرار می دهد.
این کارت به نام افرادی ثبت می شود که از شرایط لازم برخوردار هستند، شرایطی مانند پلمپ دفاتر و … . این کارت عضویت، امکان استفاده از برخی از امکانات را به دارنده می دهد، اما مالک نمی تواند با آن، به صادرات و واردات بپردازد.
اخذ کارت بازرگانی چه مزایایی دارد؟
استفاده از کارت بازرگانی صرفاً به واردات و صادرات کالا منحصر نمی شود، بلکه مزایای زیر را هم برای مالک آن دارد:
- امکان عضویت در اتاق بازرگانی ،
- امکان شرکت در نمایشگاه های بین المللی ،
- گسترش مبادلات بین المللی و تسهیل صدور ویزای تجاری ،
- ارتباط با تجار خارج از ایران،
- امکان صدور گواهی مبدا، یعنی سندی که برای صادر کردن کالا با اظهارنامه گمرکی توسط اتاق بازرگانی صادر میشود ،
- امکان ثبت بیش از یک برند ،
- امکان شرکت در مناقصات و مزایدات.
کارت عضویت و کارت بازرگانی چه تفاوتی دارند؟
تفاوت های بسیاری وجود دارد، اما عمده ترین آنها شامل:
• صادرات و واردات؛
همان طور که در بالا اشاره شد، تنها با داشتن کارت بازرگانی، مالک آن، این امکان را دارد تا در حوزه صادرات و واردات فعالیت کند.
در غیر این صورت با دریافت کارت عضویت به تنهایی، مجوزی برای فعالیت در زمینه صادرات و واردات ندارید.
• ثبت برند لاتین؛
طبق قانون تجارت، اگر قصد ثبت برند لاتین دارید، باید مجوز داشته باشید، که این مجوز کارت بازرگانی یا کارت عضویت است.
اما باید دقت کنید که با کارت عضویت تنها قادر هستید یک برند به ثبت کنید. در حالیکه با کارت بازرگانی، ثبت دو الی سه برند امکان پذیر است.
• ضرورت اخذ کد اقتصادی برای کارت بازرگانی؛
اخذ کارت بازرگانی نیازمند این است تا شخص برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی و ارائه کد اقتصادی اقدام کند. در حالی که کارت عضویت اجباری برای انجام این کار ندارد.
• مالیات برای کارت بازرگانی حقوقی و حقیقی؛
طبق قانون تجارت، نرخ مالیات برای مالک کارت بازرگانی حقیقی به صورت تصاعدی در نظر گرفته می شود. این میزان بین ۱۵ تا ۳۵ درصد و همین طور بر اساس درآمد آن ها تغییر می کند.
این در حالی است که برای شرکت ها و موسسات دارای کارت بازرگانی حقوقی ، نرخ مالیات ثابت و ۲۵ درصد می باشد.
دریافت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی را به ثبت فردا بسپارید!
همان طور که تا به این جا متوجه شدید، کسانی که واجد شرایط ذکر شده از سوی قانون هستند، می توانند برای اخذ کارت بازرگانی اقدام کنند.
اخذ این کارت شامل دو مرحله است که مراحل و شرایط آن در مقالات قبل آمده است. اگر به دنبال راه ساده تری هستید، بهتر است کار را به مشاوران حقوقی موسسه ثبت فردا بسپارید.