یک شرکت در طول حیات حرفهای خود ممکن است بارها دچار تغییرات ریز و درشت شود یا حتی شرایط حاکم بر آن به صورت ارادی یا اجباری تغییر کند تا شرکت بتواند خود را با تحولات اقتصادی داخل و خارج آن تطبیق دهد و چارچوب حقوقی اولیه ای را که برای فعالیت اقتصادی–تجاری در نظر گرفته تغییر دهد. به هر حال مسئله ی تغییرات از مسائل همیشگی شرکت هاست و اصولا شرکت های فعال حداقل به صورت سالیانه تغییراتی را انجام خواهند داد. همه این تحولات، باعث به وجود آمدن وضعیت جدیدی در شرکت خواهد شد که در این میان اطلاع از تغییراتی که طبق قانون باید الزاماً ثبت شوند، برای متصدیان و موسسان شرکتها بسیار حائز اهمیت است زیرا که تمامی این موارد ثبتی در آینده ی تجاری شرکت ها تاثیر به سزایی دارد و در صورت قصور از ثبت تغیرات الزامی، شرکت آنها میتواند با محدودیتهای متعددی رو به رو شود.
کلیه تغییرات مربوط به شرکت ها اعم از:
- افزایش سرمایه ی شرکت
- کاهش سرمایه ی شرکت
- تغییر موضوع شرکت
- تغییر آدرس شرکت
- تبدیل سهام شرکت به بانام و بی نام
- انتخاب بازرسین
- تمدید بازرسین
- تغییر حق امضا شرکت
- تغییر آدرس شرکت
- تغییر هیئت مدیره ی شرکت
- تمدید هیئت مدیره شرکت
- تغییر مواد اساسنامه شرکت
- ورشکستگی
- ابطال
- انحلال شرکت
- …و تمامی مسائل مرتبط به تغییرات
باید فوراَ در مرجع ثبتی (اداره ی ثبت شرکت ها) ثبت گردد.
ایجاد چنین تغییراتی فقط در صورتی ممکن است که این موارد به تصویب مجمع عمومی فوق العاده و یا هیأت مدیره رسیده باشد. چنین تغییرات و تصمیماتی، باید مطابق قانون تجارت به ثبت برسند. به همین دلیل، ثبت آنها نیاز به تدوین و تنظیم صورتجلسه دارد. سابق بر این قبل از تأسیس سامانه الکترونیکی، امور مربوط به این تغییرات(کلیه ی تغییرات نام برده) و ثبت آنها با صرف وقت زیاد و دردسرهای بسیاری انجام می شد که در واقع از حدود زمانی یک مدیر عامل خارج می باشد و یک مدیر عامل زمانی برای یک پروسه ی طولانی و حضوری را نداشت در واقع اینترنتی شدن این پروسه را بسیار ساده تر کرده است به این صورت که امروزه متقاضیان به جای مراجعه حضوری به اداره کل ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری می توانند از طریق اینترنت و با مراجعه به یک وب سایت صورتجلسه تغییرات شرکتها و مؤسسات غیر تجاری را تکمیل کنند و به راحتی پیگیر امور مربوط به روند ثبت تغییرات شرکت خود باشند.
تغییرات الزامی بر اساس ماده ۲۰۰ قانون تجارت
برخی از تغییرات بر اساس ماده ۲۰۰ قانون تجارت الزامی می باشند. لیست این تغییرات به شرح زیر می باشد:
- تغییر اساسنامه (اساسنامه ی شرکت ها از مهم ترین اسناد شرکت ها محسوب می شود.)
- تمدید مدت شرکت، زاید بر مدت مقرر
- انحلال شرکت، حتی در مواردی که انحلال به واسطه ی انقضای مدت شرکت صورت گیرد.
- تعیین کیفیت تفریغ حساب (واریز کردن حساب یا خروج از آن) یا تبدیل شرکاء یا خروج بعضی از آن ها از شرکت نیز باید الزاما به ثبت برسد.
- تغییر اسم شرکت(تغییرات نام در شرکت ها باید ب ثبت برسند.)
- در هر تقسیم راجع به مورد معین ماده ی ۵۸ ق.ت در ماده ی نهم نظامنامه قانون تجارت، علاوه بر موارد بالا، تغییر مدیر یا مدیران شرکت هم افزوده شده است.
ناگفته مشخص است که عدم اطلاعرسانی درباره چنین تغییراتی و انعکاس ندادن آن در مراجع مربوطه یا هر گونه اخفاء اطلاعات که موجب ضرر و زیان و اغفال دیگران شود موجبات پاسخگویی فرد را فراهم نموده و عدم ثبت مراتب، نافی مسئولیت و جبران خسارات وارده و قصور قانونی شخص خاطی نخواهد بود. در واقع ثبت کلیه ی اطلاعات مذکور یک قانون است و هر گونه تغییری که ثبت نشود(شخص حقوقی و حقیقی) قصور قانونی انجام داده است. در مقاله امروز موسسه ی حقوقی ثبت فردا قصد داریم پس از مرور شرایط کلی ثبت شرکت، به شرح روند ثبت تغییرات شرکت بپردازیم، با ما همراه باشید.
مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت
اگر قصد ایجاد تغییراتی در شرکت را دارید، باید توجه داشته باشید که ابتدا باید تمامی اعضا با تغییرات موافق باشند تا امکان شروع اقدامات برای ثبت این تغییرات مثل افزایش یا کاهش سرمایه تغییر آدرس و … وجود داشته باشد. در مرحله بعدی باید مجموعه ای از مدارک مورد نیاز آن تغییر آماده شود که مدارک را به شرح زیر آورده ایم:
- ارائه صورت جلسه تغییرات شرکت و تنظیم صورت جلسات
- ارائه مدارک شناسایی برای سهامداران و شرکاء
- ارائه اسناد شرکت
- کپی برابر اصل مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره
- کپی روزنامه رسمی به همراه تغییرات موجود در آن
- حضور تمامی شرکاء در صورت انحلال شرکت
- پرداخت هزینه روزنامه رسمی
ثبت تغییرات شرکت به چند روش انجام میشود؟
بهترین روش برای ثبت تغییرات شرکت، تماس با شماره ی ۵۲۷۱۲-۰۲۱ و ارتباط با مشاورین مجرب موسسه ی حقوقی ثبت فرداست که در اسرع وقت و کم ترین هزینه ثبت تغییرات شرکت شما را انجام خواهند داد. اما به صورت کلی اولین گام از اقدام برای ثبت تغییرات شرکت، تنظیم کردن و ارائه ی صورتجلسه متناسب با موضوع تغییرات و سپس ارائه آن به مرجع ثبتی است. مرجع ثبتی که همان اداره کل شرکت است در صورت صحت صورتجلسه و رعایت کردن کلیه اصول و قواعد قانونی آن که در واقع الزاما باید مطابقت موارد آن با پرونده ی اصلی، آگهی تغییرات ثبتی را صادر میکند تا این موضوع در روزنامه رسمی و محلی اطلاع رسانی شود.
در ادامه مقاله، با پرداختن به نحوه اعمال تغییرات در شرکت، مراحل تغییرات ثبت شرکت ها را نیز توضیح میدهیم. اگر پس از مطالعه این موارد باز هم سوالی داشتید، کارشناسان ما در ثبت فردا آماده پاسخگویی و ارائه راهنمایی و مشاوره به شما هستند.
روشهای ثبت تغییرات در شرکت
کسانی که سهام برای شرکت را ارائه می دهند مطابق با قوانین، هیئت مدیره نام دارند. رئیس هیئت مدیره با رای و نظر سهامداران حداقل به مدت دوسال انتخاب می شود. هیئت مدیره وظیفه دارد که یک نفر رئیس و یک نفر نایب رئیس انتخاب کند.
وظایف هیئت مدیره به شرح زیر است:
- هیئت مدیره وظیفه دارد که هر ۶ ماه یکبار میزان دارایی و قروض شرکت را به به بازرسان شرکت تحویل دهد.
- مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره نمی توانند بدون اجازه هیئت مدیره در معاملات شرکت دخالت نمایند.
- اگر معاملات بدون اجازه هیئت مدیره انجام گیرد می توان این معاملات را باطل نمود.
- بعد از انتخاب شدن هیئت مدیره، مدیر باید سمت خود را قبول کند.
- مدیر عامل و مدیران نمیتوانند معاملات را انجام دهند زیرا اگر دچار خسارت شوند باید خودشان این خسارت را پرداخت نمایند.
- فقط موسسات اعتباری و بانک ها می توانند معاملات انجام دهند و اعضاء دیگر حق این کار را نخواهند داشت.
در انواع تصمیماتی که برای ثبت تغییرات شرکت وجود دارد، کاربرد مجمع عمومی عادی در مقایسه با مجامع عمومی دیگر از اهمیت بالایی برخوردار است که این مجمع عمومی طبق اساسنامه سالیانه یکبار تشکیل می شود و زمان برگزاری آن حتما باید در اساسنامه به دلیل حضور یافتن سهامداران قید شود. در واقع منظور از مجمع عمومی عادی شرکت این می باشد که تصمیمات کلی که توسط مدیران گرفته می شود و روش انجام امور به اطلاع و تصویب شرکاء رسد باید مجمع عمومی عادی تشکیل شود در این مجمع سهامداران فرصت این را به دست می آورند تا نظرات خود را اعلام کنند.
وظایف مجمع عمومی عادی به شرح زیر است:
- انتخاب هیئت مدیره یکی از وظایف مهم مجمع عمومی عادی می باشد
- با توجه به اساسنامه به همان تعداد باید از طرف مجمع عمومی بازرس انتخاب شود که وظیفه
- این بازرسان نظارت به عملیات هیئت مدیره بوده و وسیله ای برای انتقال اطلاعات به صاحبان سهام خواهد بود.
- هر شرکتی موظف است که بداند سالیانه میزان سود و زیان آن چقدر است بنابراین بطور دقیق این اطلاعات را هیئت مدیره ارائه می دهد که تصویب ترازنامه بر عهده مجمع عمومی خواهد بود.
- تقسیم منافع بطور مساوی بر عهده مجمع عمومی می باشد.
- قبول و یا رد پیشنهادهایی که توسط هیئت مدیره، بازرسان و یا یکی از سهامداران ارائه می شود.
- تعیین کردن روزنامه کثیرالانتشار که کلیه ی اطلاعیه شرکت ها و آگهی ها تا سال آتی که مجمع عمومی تشکیل می شود.
هنگام تشکیل مجمع عمومی فوق العاده باید دارندگان بیش از نصف سهامی که دارای حق رای می باشند در جلسه حاضر شوند و بیشتر در این جلسه به موضوعاتی همچون کاهش و افزایش سرمایه شرکت، تغییرات در اساسنامه و انحلال شرکت می پردازند زمانی با این تغییرات موافقت خواهد شد که اکثریت دو سوم آراء نظری یکسان داشته باشند.
وظایف مجمع عمومی فوق العاده به شرح زیر است:
- وارد شدن شریک و یا شرکا جدید به شرکت
- تنظیم اساسنامه و تغییر در مفاد اساسنامه مانند تغییر در نام شرکت، موضوع شرکت و غیره.
- انحلال شرکت
- افزایش و کاهش سرمایه شرکت
- تعیین بازرسان و تغییر در تعداد مدیران و میزان خدمت آن ها
- ایجاد سهام ممتازه
- موافقت با صدور اوراق قرضه
روند ثبت صورتجلسه در ثبت تغییرات شرکت
مدیرعامل ابتدا میبایست با مراجعه به وبسایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشورفرمی را تکمیل نماید.
اگر قصد دارید ثبت تغییرات را بصورت اینترنتی در سایت مربوطه انجام دهید باید مراحل زیر را بصورت گام به گام طی کنید.
- ابتدا اطلاعات شرکتی همچون شماره ثبت، شناسه ملی شرکت و نوع شرکت خود را وارد کنید.
- در مرحله ی دوم باید اطلاعاتی همچون تکمیل نوع صورتجلسه خود، که به یکی از شیوه های مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی سالیانه، مجمع عمومی فوق العاده و … است را وارد مینمایید
- تکمیل مشخصات شخصی متقاضی، تعیین وکیل و یا نبودن متقاضی،
- تاریخ برگزاری جلسه پس از تکمیل آن باید بر روی فیلد پذیرش موقت را انتخاب کرده سپس به شما شماره ۱۹ رقمی داده می شود.
- در مرحله سوم باید نوع تصمیم جلسه را تعیین نموده و سپس گزینه افزودن تصمیم جلسه را انتخاب نمایید.
- در مرحله چهارم اگر شما قصد تغییر نام دارید باید حداکثر ۵ نام را به ترتیب اولویت در فیلد درخواستی مشخص کنید، این انتخاب پنج نام جزئی از روال کار ثبت و یا تغییرات نام شرکت محسوب می شود که مشاورین حقوقی ثبت فردا به شما پیشنهاد می دهند و این صرفا جهت تسریع در امر ثبت و تغییرات نام شرکت محسوب می شود.
- در مرحله پنجم باید ذکر اسامی اعضای حاضر در جلسه به همراه سمت آن ها، وارد نمودن شماره ملی متقاضی و اگر غیر ایرانی باشد وارد نمودن شماره گذرنامه، وارد کردن اطلاعات شخصی، اگر شخص حقوقی باشد وارد کردن اطلاعات شماره ثبت، نام شخص شناسه ملی انجام شود.
- در مرحله ی ششم باید سمت اشخاص حاضر در جلسه، تعیین شود، به این معنا که باید مشخص گردد که این شرکاء و یا اعضای شرکت کدام در سمت مدیر عامل و … قرار می گیرند.
- در مرحله ی هفتم باید ارتباط اشخاص جلسه ( وکیل سهامدار بودن و یا نماینده سهامدار بودن) را تعیین نمایید.
- در مرحله ی هشتم متقاضی با توجه به نوع صورتجلسه و تصمیمات گرفته شده باید مدارک را در این قسمت بارگزاری نمایند.
- در مرحله ی نهم باید متن صورتجلسه را آماده نموده و گزینه ی پذیرش نهایی را انتخاب کنید.
در این مرحله اطلاعات میبایست به روش زیر تکمیل گردند:
- ابتدا اطلاعات شرکتی همچون شماره ثبت، شناسه ملی شرکت و نوع شرکت خود را وارد کنید.
- در مرحله ی دوم باید اطلاعاتی همچون تکمیل نوع صورتجلسه خود، که به یکی از شیوه های مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی سالیانه، مجمع عمومی فوق العاده و … است، تکمیل مشخصات شخصی متقاضی، تعیین وکیل و یا نبودن متقاضی، تاریخ برگزاری جلسه پس از تکمیل آن باید بر روی فیلد پذیرش موقت را انتخاب کرده سپس به شما شماره ۱۹ رقمی داده می شود.
- در مرحله سوم باید نوع تصمیم جلسه را تعیین نموده و سپس گزینه افزودن تصمیم جلسه را انتخاب نمایید.
- در مرحله چهارم اگر شما قصد تغییر نام دارید باید حداکثر ۵ نام را به ترتیب الویت در فیلد درخواستی مشخص کنید.
- در مرحله پنجم باید ذکر اسامی اعضای حاضر در جلسه به همراه سمت آن ها، وارد نمودن شماره ملی متقاضی و اگر غیر ایرانی باشد وارد نمودن شماره گذرنامه، وارد کردن اطلاعات شخصی، اگر شخص حقوقی باشد وارد کردن اطلاعات شماره ثبت، نام شخص شناسه ملی انجام شود.
- در مرحله ی ششم باید سمت اشخاص حاضر در جلسه، تعیین شود.
- در مرحله ی هفتم باید ارتباط اشخاص جلسه ( وکیل سهامدار بودن و یا نماینده سهامدار بودن) را تعیین نمایید.
- در مرحله ی هشتم متقاضی با توجه به نوع صورتجلسه و تصمیمات گرفته شده باید مدارک را در این قسمت بارگزاری نمایند.
- در مرحله ی نهم باید متن صورتجلسه را آماده نموده و گزینه ی پذیرش نهایی را انتخاب کنید.
بعضی از انواع تغییرات در شرکت به این شرح هستند:
کاهش سرمایه زمانی مفید است که شرکت در شرایط مطلوبی قرار ندارد و یا در شرکتی که سود ده است و شرکت به سبب زیان های وارده قسمتی از سرمایه خود را از دست داده و تا ضرر وارد شده جبران نشود تقسیم سود امکان پذیر نیست که با این کاهش سرمایه سهامداران می توانند در صورت سود دهی شرکت سود را میان خود تقسیم کنند. کاهش اختیاری سرمایه شرکت اگر در حال حاضر، شرکت، سرمایهای بیش از نیاز خود در اختیار دارد میتواند تصمیم به کاهش سرمایه و بازگرداندن آن به شرکاء بگیرد که البته این تصمیم نیز باید به تصویب مجمع فوق العاده برسد. البته سرمایه نهایی نباید کمتر از حداقل سرمایه مجاز برای شرکت موردنظر باشد. کاهش سرمایه از طریق کاهش تعداد سهام یا کاهش قیمت اسمی سهام صورت میگیرد.
هیئت مدیره شرکت باید حداقل ۴۵ روز قبل از برگزاری مجمع فوق العاده، پیشنهاد خود مبنی بر کاهش سرمایه و دلیل ارائه این پیشنهاد را به همراه گزارش امور یک سال مالی شرکت را به هیئت بازرسی شرکت تحویل دهد تا بازرسان نظر خود را به مجمع فوق العاده گزارش بدهند. اگر مجمع به کاهش سرمایه رای بدهد؛ این خبر باید در کمتر از یک ماه در روزنامه کثیرالانتشار که آگهی های شرکت در آن منتشر میشوند به چاپ برسد. افرادی که از شرکت طلب دارند تا دو ماه پس از انتشار آکهی میتوانند به تصمیم کاهش سرمایه اعتراض کنند. در صورت پذیرفته شدن اعتراض طلبکاران، شرکت موظف به سپردن وثیقه به دادگاه یا پرداخت بدهی میشود. در این مدت، کاهش سرمایه ممنوع است. کاهش اجباری سرمایه اگر شرکت به قدری خسارت ببیند که نیمی از سرمایه آن از بین برود؛ مجمع فوق العاده باید در رابطه با انحلال یا بقای شرکت تصمیم بگیرد. اگر مجمع به بقای شرکت رای دهد باید در همان جلسه تصمیم به کاهش سرمایه به میزان سرمایه باقیمانده بگیرد البته به شرطی که از حداقل سرمایه تعیین شده برای آن شرکت کمتر نباشد.
انواع تغییرات شرکت
- تغییرات در اساسنامه شرکت و یا در محتویات اساسنامه آنتغییر در موضوع فعالیت شرکت تغییر در اعضای هیئت مدیرهتغییر در نام انتخابی شرکت
- تغییر در میزان سرمایه شرکت که هم می تواند شامل افزایش سرمایه شرکت و هم کاهش سرمایه شرکت باشد، و به هر حال از جمله تغییراتی محسوب می شود که ثبت آن الزامی است.
- تغییر در قالب ثبت شرکت: به عنوان مثال شرکت را در قالب مسئولیت محدود ثبت کرده اید و پس از مدتی به دلیل محدودیت هایی که این قالب ثبتی دارد و یا به دلیل امتیازاتی که قالب های دیگر شرکت دارند، می خواهید آن را به شرکت سهامی خاص و یا هر چیز دیگری تغییر دهید.
- تغییر در مدت زمان فعالیت شرکت و یا تمدید آن یعنی زمانی که اعتبار مجوز شرکت در حال اتمام است به تمدید آن باید بپردازید و یا اینکه می خواهید شرکت را منحل کنید و زمان اعتبار آن را کاهش دهید.
- تغییر در مدت زمان فعالیت شرکت و یا تمدید آن یعنی زمانی که اعتبار مجوز شرکت در حال اتمام است به تمدید آن باید بپردازید
- و یا اینکه می خواهید شرکت را منحل کنید و زمان اعتبار آن را کاهش دهید.
ثبت کاهش سرمایه شرکت
- تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.
- تنظیم صورتجلسه و امضای کلیه شرکا با قید نمودن میزان سهام خود در شرکت.
- انتخاب و عنوان نمودن نام اعضای هیأت نظار در صورت جلسه در صورتی که تعداد شرکا بیش از دوازده نفر باشد.
- امضای صورتجلسه توسط هیأت نظار
- مراجعه ی یکی از شرکاء یا وکیل شرکت به واحد تعیین نام اداره بعد از یک ماه.
- ثبت آگهی بعد از تعیین نام و اخذ موافقت مسئول مربوطه.
ثبت تغییر نام شرکت
- تشکیل مجمع عمومی فوق العاده
- تنظیم صورتجلسه و امضای هیأت رئیسه
- انجام تشریفات دعوت مطابق اساسنامه شرکت و قانون تجارت
- تحویل اصل صورتجلسه و لیست سهامداران حاضر در جلسه که به امضای آنها رسیده به اداره ثبت شرکتها
- پرداخت حق الثبت جهت تغییر نام و تحویل فیش به اداره ثبت شرکتها
- تحویل اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت و مجوز اخذ شده به اداره ثبت شرکتها
- تأیید نام انتخابی توسط مسؤل تعیین نام اداره ثبت شرکتها بعد از تحویل مدارک
ثبت نقل و انتقال شرکت
- حضور در جلسه و امضای صورتجلسه
- عدم نیاز به گواهی مالیات در مورد شرکتهای با مسؤلیت محدود ( اگر نقل و انتقال سهم بین خودشان صورت گیرد)
- گواهی نتقل و انتقال ( گرفتن مفاصا) از اداره دارایی در صورت تغییرات نقل و انتقال در شرکت سهامی.( مفاصای حساب به این معناست که حساب خود را تصفیه کرده اید و با توجه به رسیدگی به حساب های شخصی شما و مالیات پرداخت کننده سندی ارائه می شود.)
- پرداخت مالیات ۴ درصد نقل و انتقال در مورد سهام با نام و بی نام.
- عدم ثبت آگهی در مورد ثبت تغییرات شرکت نقل و انتقال سهام در صورت نداشتن گواهی مالیاتی.
تغییر آدرس شرکت
در صورت اقدام برای ثبت تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود، مجمع عمومی فوق العاده ابتدا جلسه ای را تشکیل داده و صورتجلسه مربوط به موضوع را تنظیم می نماید که کلیه ی اعضای شرکت ( شرکا) با قید کردن مقدار سهام خود باید آن را به امضاء برسانند. در صورتی که تعداد شرکا زیاد باشد مطابق با ماده ۱۰۹ قانون تجارت، هیأت نظار انتخاب شده و اسامی اعضای هیأت نظارت در صورتجلسه تنظیمی درج می گردد و آنها باید صورتجلسه را امضا کنند. این صورتجلسه باید حداکثر یکماه بعد از تاریخی که مجمع تشکیل شده به وسیله اعضای شرکت یا وکیل رسمی آن به اداره ثبت شرکتها تحویل داده شود و ثبت گردد. هر زمان اختیار تغییر محل شرکت در اساسنامه ی آن به هیأت مدیره داده شده بود، هیأت مدیره باید صورتجلسه ای در رابطه با ثبت تغییر محل تنظیم نمایند و اگر تغییر محل از یک شهرستان به شهرستان دیگر صورت بگیرد پرونده شرکت مربوطه مطابق بادرخواست هیأت مدیره و تنظیم و تصویب صورتجلسه به شهرستان مربوطه ارسال می شود.
- تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورت جلسه که به امضای هیات رئیسه رسیده باشد.
- رعایت تشریفات دعوت بر اساس قانون تجارت و اساسنامه شرکت.قابل ذکر است هر گاه اختیار تغییر محل شرکت در اساسنامه به هیات مدیره شرکت تفویض شده باشد،
هیات مدیره با تنظیم صورت جلسه نسبت به ثبت تغییر محل شرکت اقدام می کند. چنانچه تغییر محل شرکت از یک شهرستان به شهرستان دیگر باشد، باید پرونده شرکت به شهرستان مربوطه با درخواست هیات مدیره با تصویب و تنظیم صورت جلسه ارسال شود.
ثبت تغییر موضوع شرکت
- تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.
- تنظیم یک صورتجلسه و امضای آن به وسیله اعضای هیأت رئیسه.
- دریافت مجوز در صورت نیاز و با توجه به تشخیص کارشناس.
- تهیه ی لیست سهامداران که در جلسه حضور داشتند و امضای آنها.
- تحویل اصل صورتجلسه ، لیست سهامداران حاضر در جلسه، اصل روزنامه آگهی دعوت و مجوز اخذ شده به اداره ثبت شرکتها.
مراحل تغییر موضوع شرکت با مسولیت محدود
- تشکیل مجمع عمومی فوق العاده
- تنظیم صورتجلسه و امضای آن توسط شرکا همگی با قید کردن میزان سهامشان در شرکت.
- مراجعه به اداره ثبت شرکتها در صورت نیاز به اخذ مجوز از مراجع در رابطه با موضوع شرکت.
- تحویل استعلام مربوط به مرجع ذی صلاح.
- دریافت پاسخ استعلام در مهلت مقرر.
- تحویل پاسخ استعلام و صورتجلسه به اداره ثبت.
- امضای دفاتر ثبت بعد از تحویل مدارک توسط متقاضی.
ثبت انحلال شرکت
انحلال شرکت قبل از موعد در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است و در هر موقع می تواند در مورد آن اخذ تصمیم نماید. این تصمیم وقتی مناط اعتبار است که در جلسه رسمی و با اکثریت دو سوم آراء حاضر در آن اتخاذ گردد. لذا، سهامداران می بایست با توجه به مقررات قانونی، صورت جلسه ای تحت عنوان مجمع عمومی فوق العاده تنظیم کرده و به انضمام سایر مدارک، به اداره ی محترم ثبت شرکت ها ارسال نمایند تا آن اداره ی محترم،اقدامات لازم جهت ثبت را مبذول دارد و مراتب از طریق نشر آگهی در روزنامه رسمی یا کثیرالانتشار که آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد به اطلاع صاحبان سهام برسد. بنا به اهمیت موضوع، به استحضار خوانندگان محترم می رساند، ثبت فردا، با بیش از یک دهه تجربه ی موفق و با بهره گیری از جمعی از متخصصان و وکلای برجسته ی دادگستری، به صورت فوق حرفه ای خدمات خود را در زمینه هایی نظیر ثبت شرکت، ثبت انحلال شرکت، ثبت علائم تجاری، ثبت اختراع و طرح صنعتی، ثبت صورت جلسات شرکت ها، ثبت تغییرات پس از شرکت در جهت رفع نیازهای ثبتی و حقوقی افراد حقیقی و حقوقی ارائه می دهد.
- اصل صورت جلسه ی انحلال شرکت که به تایید همه شرکاء و مدیر تصفیه رسیده باشد.
- آخرین روزنامه رسمی شرکت
- فتوکپی شناسنامه مدیر تصفیه هر گاه مدیر تصفیه خارج از سهامداران انتخاب شده باشد.
- اصل روزنامه کثیرالانتشار حاوی آگهی دعوت شرکاء، هرگاه مجمع با اکثریت شرکاء تشکیل شده باشد.
*صورت جلسه انحلال شرکت همراه دیگر مدارک می بایست ظرف ۵ روز از تاریخ تشکیل جلسه تقدیم اداره ی محترم ثبت شرکت ها گردد و پس از ثبت در دفاتر ثبت شرکت ها و امضاء ذیل آن توسط نماینده آن شرکت منحل شود.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت انحلال شرکت با مسئولیت محدود:
- اصل صورت جلسه ی انحلال شرکت که به تایید همه شرکاء و مدیر تصفیه رسیده باشد.
- آخرین روزنامه رسمی که آگهی های شرکت در آن منتشر می گردد.
- فتوکپی شناسنامه مدیر تصفیه در صورتی که خارج از شرکاء انتخاب شده باشد.
- ارائه سند ثبت دایر بر ارسال دعوت نامه برای شرکاء چنانچه مجمع عمومی فوق العاده با اکثریت شرکاء تشکیل شده باشد.
مدارک مورد نیاز جهت انحلال شرکت تضامنی:
- اصل صورتجلسه انحلال که به تایید همه شرکاء و مدیر تصفیه رسیده باشد.
- مدارک شناسایی شرکاء
- مدارک ثبتی شرکت
- اصل صورت جلسه ی انحلال شرکت که به تایید همه شرکاء و مدیر تصفیه رسیده باشد.
- فتوکپی شناسنامه ی کلیه ی شرکاء
- فتوکپی شناسنامه مدیر تصفیه در صورتی که خارج از شرکاء انتخاب شده باشد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت انحلال شرکت:
در انحلال شرکت کلیه ی اعضاء می بایست صورتجلسه را امضاء کنند و اگر حتی عضوی از شرکت رضایت به انحلال نداشته باشد سایر اعضاء نمی توانند شرکت را منحل کنند. بدیهی است که شرکتی که با رضایت و توافق اعضا و شرکاء تشکیل شده است را منحل کردن کار ساده ای نباشد اما اگر توافق طرفین باشد انحلال شرکت در پروسه ای ساده تر پیش خواهد رفت. چنانچه شخصی غایب باشد، در صورتی که اعضاء از شخص غایب وکالتنامه تام داشته باشد می توان شرکت را بدون حضور وی منحل نمود اما در غیر این صورت هیچ راهی جز حضور خود شخص وجود ندارد.
سوالات متداول ثبت تغییرات شرکت
معمولا زمان انجام شده ثبت تغییرات شرکت از ۴ روز الی ۱۵ روز کاری متغییر می باشد .
معمولا تغییراتی که در اساسنامه شرکت ذکر شده باشد ،که این موارد از این دسته می باشند ،در مجمع فوق العاده قابل انجام می باشد.
جهت ثبت تغییرات یک شرکت، مدارکی اعم از شرکت نامه ،اظهار نامه شرکت و اساسنامه شرکت مورد نیاز می باشد در بعضی مواقع، جهت تغییر در اعضای شرکت مدارک هویتی هم مورد نیاز است.