اگر شما هم جز تجار و یا صاحبان کسبوکارهای کوچک و بزرگ باشید، میدانید که بعد از ثبت شرکت، مهمترین کار اقدام برای ثبت برند است.
با این کار نه تنها به صورت قانونی فعالیت دارید، بلکه دیگر کسی حق سوء استفاده از خدمات و کالاهای شما را ندارد.
نکته اینجاست که مراحل ثبت برند از شرکت جدا است، اما مراحل لازم برای هر دوی آنها در اداره ثبت انجام میشود و مدارکی که برای ثبت این دو مورد نیاز است، تقریباً مانند هم میباشد.
با این حال با وجود یکسری شباهتهایی، تفاوتهایی هم بینشان وجود دارد که در ادامه این مطلب به بررسی آنها میپردازیم.
تعریف ثبت شرکت
شرکت مجموعهای از اشخاص حقیقی یا حقوقی است که به منظور اجرای اهداف تجاری مشترک و کسب سود دور هم جمع میشوند.
شرکتها با تکیه بر استعدادهای شخصیتی، پتانسیلهای فردی، مهارت سازماندهی و منابع جمعی اعم از انسانی و مالی در جهت پیشبرد اهداف قدم برمیدارند.
در ضمن شرکتهایی که هدف آنها تجارت و یا اعمال تجاری نیست، شرکتهای حقوقی یا مدنی نامیده میشوند.
تعریف ثبت برند
وقتی یک شرکت یا موسسه تأسیس میشود باید به آن هویت بخشید. برند یا نام تجاری نیز، همان نشانی است که در فعالیتهای اقتصادی شرکت استفاده میشود.
برند میتواند به صورت فارسی یا لاتین استفاده شود، اما نباید تکراری باشد. در ضمن هر برند یا نام تجاری خاص یک شرکت است و سایرین حق استفاده از آن را ندارند.
بنابراین با ثبت برند می توان از محصولات یک شرکت به صورت قانونی حمایت کرد و با ثبت برند به نام شرکت، این امکان وجود دارد تا از علامت تجاری استفاده کرد. ثبت هردو دارای مراحل اداری است.
اگر قصد دارید برای شرکت اقدام کنید، باید با به همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی، یک حساب به نام شرکت در بانک افتتاح کنید. این کار امروزه به راحتی با روشهای اینترنتی انجام پذیر است.
برای این منظور به سایت ثبت شرکتها مراجعه کرده و تمامی اطلاعات و فرمهای مربوطه را تکمیل کنید. سپس مدارک لازم برای ثبت شرکت را اسکن و در سامانه بارگذاری نمائید. به همین راحتی مراحل ثبت به اتمام میرسد. برای ثبت برند نیز مراحل جداگانهای باید طی کنید.
ثبت شرکت چه مزیتهایی دارد؟
از جمله مزایای این کار، شامل:
- اعتبار بخشیدن قانونی شرکت،
- افزایش تمایل به همکاری با اشخاص و شرکتها تحت یک فعالیت رسمی و قانونی در شرکت،
- حمایت و کنترل قانونی تمامی فعالیتهای شرکت،
- گرفتن وام و امتیازات از نهادهای دولتی،
- سود بسیار زیاد برای معامله کنندگان با امکان حضور در مزایدات و مناقصات.
ثبت برند چه مزیتهایی دارد؟
- ارائه حق انحصاری استفاده از یک علامت خاص به یک شخص یا شرکت،
- امکان شکایت از اشخاص متقلب و افراد سوء استفاده گر از برند توسط مالک برند،
- عدم استفاده از نام تجاری ثبت شده یا شباهت با آن،
- جلوگیری از سوء استفاده از علامت تجاری.
ثبت برند با ثبت شرکت چه تفاوتی دارد؟
- ثبت برند تجاری برای مدت زمان ۱۰ سال انجام میشود و بعد از آن باید تمدید شود.
- یک شرکت میتواند صاحب یک یا چند برند تجاری باشد که باید همه آنها در اداره ثبت ثبت کرد، اما یک شرکت برای مدت زمان نامحدود ثبت میشود در صورتی که در اساسنامه چیزی ذکر نشده باشد یا اعضای هیئت مدیره نخواهند شرکت را منحل کنند.
- در ثبت برند، در صورتی که صاحب شرکت فوت کند، برند تجاری را نمیتوان واگذار کرد یا به شخص دیگری انتقال داد، اما در ثبت شرکت هرکدام از شرکا این امکان را دارند تا سهام خود را منتقل کنند. بنابراین با فوت یا هر اتفاقی برای هریک از شرکاء، سهام او به اعضای خانوادهاش تعلق میگیرد.
- در برند تجاری مالیات یا عوارضی وجود ندارد، اما در ثبت شرکت باید مالیات و عوارض پرداخت کرد.
- تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند در مدارک ارائه شده برای ثبت هرکدام، نیز وجود دارد.
۰ تا صد امور ثبتی خود را به ثبت فردا بسپارید!
همانطور که متوجه شدید، ثبت شرکت و برند تفاوت چندانی ندارند، اما اگر به واسطه تجربه کم، زمان کم و … به جزئیات توجه نکنیم، ممکن است به نتیجه مطلوب نرسیم.
بنابراین توصیه میشود در این مسیر، حتماً از متخصصین این حوزه کمک بگیرید. برای این کار کافی است برای مشاوره به سایت sabtefarda.org مراجعه کنید و یا با شماره ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس بگیرید.