تفاوت ثبت شرکت سهامی عام باسهامی خاص چیست؟

تفوات ثبت شرمت سهامی خاص با سهامی عام

در کنار ثبت شرکت سهامی خاص، ثبت شرکت سهامی عام نیز وجود دارد که بسیاری از افراد تفاوت عمده این دو را نمی­‌دانند و ممکن است در انتخاب نوع شرکت برای ثبت، به مشکل برخورد کنند.

در این مقاله قصد داریم تفاوت بین دو نوع شرکت را به طور واضح و با جزئیات بیان کنیم.

شرکت سهامی به کدام یک از شرکت­‌ها گفته می­‌شود؟

شرکت سهامی شرکت بازرگانی محسوب می‌شود، حتی اگر حوزه فعالیت آن مربوط به بازرگانی نباشد. در این شرکت­‌ها، سرمایه اولیه باید بین حداقل سه نفر تقسیم شود. انواع شرکت­‌های سهامی شامل:

  1. سهامی خاص،
  2. سهامی عام.

ثبت شرکت سهامی عام

ثبت شرکتی که قسمتی از سهام اولیه آن توسط شرکاء تأمین می­‌شود و مابقی را از طریق فروش سهام به مردم تامین می‌کنند.

این شرکت‌­ها دامنه کاری گسترده‌­ای دارند و روی پروژه‌­های مختلف سرمایه­‌گذاری می­‌کنند، چرا؟ زیرا این شرکت‌ها با پشتوانه مالی بزرگی با فروش سهام به مردم به دست می­‌آورند.

به همین دلیل معمولاً در ابعاد داخلی بسیار بزرگ و یا حتی ابعاد بین­‌المللی نیز حضور دارند، آن هم بدون اینکه هیچ محدودیتی برای فعالیت باشد.

شاید این سوال مطرح شود که شرکت سهامی عام به دلیل گستره زیاد فعالیت­‌هایش هدف خاصی ندارد! در حالی که این چنین نیست، زیرا هدف عمده این شرکت‌ها تأمین خواسته‌های کلان جامعه است.

معمولاً شرکت­‌هایی که با این نام به ثبت می‌­رسند، در جهت تأمین نیازهای اساسی فعالیت دارند، مانند شرکت‌های نفتی و پتروشیمی، استخراج معدن، نیرو، بازرگانی خارجی بزرگ، موسسات مالی و بانک‌ها  و… .

ثبت شرکت سهامی خاص

ثبت شرکت سهامی خاص طرفداران زیادی دارد. ثبت این نوع شرکت به گونه‌­ای است که تمام سرمایه مورد نیاز آن باید توسط شرکاء و موسسین آن تأمین شود.

عمدتاً حوزه فعالیت برای ثبت شرکت سهامی خاص، فعالیت­‌های اقتصادی و بازرگانی است. علاوه بر آن در زمینه­‌هایی مثل تجاری، علمی، مشاوره­ای، پزشکی ، خدماتی و… نیز فعالیت دارند.

ثبت این گونه شرکت­‌ها سرمایه زیادی نمی­‌خواهد و چندان هم پیچیده نیست، اما بعد از ثبت رسمی شرکت، موسسین باید به دنبال راه‌­های رشد سرمایه و توسعه باشند.

با ثبت این شرکت، اعضای آن با توجه به حوزه فعالیت خود، تنها روی یک موضوع تمرکز دارند به همره موضوعات فرعی مرتبط، به همین دلیل مانند شرکت­‌های سهامی عام توانایی پوشش دادن نیازهای بزرگ جامعه را ندارند.

ثبت شرکت سهامی خاص با سهامی عام، چه تفاوتی دارد؟

۱) در ثبت شرکت سهامی خاص و عام باید به ترتیب عبارت” شرکت سهامی عام” و “شرکت سهامی خاص” قبل یا بعد از نام شرکت بدون فاصله بیاید و در تمام آگهی­‌ها، اوراق و … نیز به صورت خوانا به چشم بیاید.

۲) در شرکت سهامی خاص، تمام سرمایه باید به وسیله اعضاء و شرکاء تأمین گردد، در حالی که در شرکت سهامی عام بخشی از سرمایه توسط اعضاء شرکت و بخشی دیگر با فروش سهام به مردم تأمین می­‌شود.

۳) برای تأسیس و ثبت شرکت سهامی عام باید حداقل بیست درصد سرمایه شرکت را موسسین تعهد کنند، علاوه بر آن و ۳۵% از آن مبلغ را در حسابی به نام شرکت، بگذارند.

۴) سرمایه اولیه برای ثبت شرکت سهامی عام برابر پنج میلیون ریال و برای شرکت­ سهامی خاص برابر با یک میلیون ریال می­‌باشد.

۵) بر خلاف شرکت سهامی خاص، در شرکت سهامی عام، نقل و انتقال سهام امکان­‌پذیر نیست، مگر با موافقت مدیران شرکت یا مجمع عمومی صاحبان سهم باشد.

۶) طبق قانون تعداد شرکاء برای ثبت شرکت سهامی خاص باید حداقل ۳ نفر باشد، اما برای شرکت سهامی عام این تعداد ۵ نفر است.

۷) برای ثبت شرکت سهامی خاص ارائه اظهارنامه به همراه اساسنامه‌­ای که به امضا تمام سهامداران رسیده باشد لازم است. علاوه بر آن برگه تعهد تمام سهام و گواهینامه بانکی مبنی بر تاًدیه قسمت پرداخت شده و ارائه صورتجلسه عمومی موسسین که مدیران و بازرسان شرکت را معرفی می­‌کند نیز لازم است.

۸) در ثبت شرکت سهامی خاص نمی‌­توان سهام خود را برای پذیره نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانک‌­ها عرضه کنند، در حالی که سهام شرکت سهامی عام قابل عرضه در بازار بورس است. به همین دلیل پذیره نویسی یک امتیاز مهم برای شرکت سهامی عام میباشد.

۹) برخلاف شرکت سهامی خاص، امکان صدور اوراق قرضه فقط برای شرکت‌های سهامی عام وجود دارد.

لطفاً آگاهانه برای ثبت شرکت اقدام کنید!

همانطور که می­‌دانید شرکت­‌های تجاری که مجوز ثبت دارند، هر کدام شرایط خود را دارند، اما مهم این است که اگر هدف شما ثبت شرکت سهامی خاص است، با آگاهی اقدام کنید تا مبادا پشیمان شوید.

گرچه امکان تبدیل شرکت سهامی خاص به سهامی عام وجود دارد، اما ممکن است این تغییرات شما را از دستیابی به هدف­تان دور کند.

پس بهتر است قبل از هر اقدامی با ثبت فردا مشورت کنید. برای این کار یا به سایت sabtefarda.org مراجعه کنید یا با شماره ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس بگیرید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها