ثبت موسسات غیر تجاری-شخص متقاضی برای ثبت شرکت غیر تجاری نیاز به طی کردن مراحل و شرایطی است که در این مقاله به توضیح آنها خواهیم پرداخت. شخص متقاضی برای ثبت موسسه غیرتجاری در مرحله اول نیازمند این است که آگاهی و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش بدهد
موسسات غیر تجارتی، تشکیلات و موسساتی هستند که برای اهداف غیر تجارتی مانند امور علمی یا ادبی یا امور خیریه و ….. تشکیل می شوند. ممکن است هدف موسسین انتفاع باشد یا خیر.ثبت موسسات غیر تجاری می تواند تحت عنوان هایی مانند انجمن، کانون، بنگاه و ….. باشد. موسسات غیر تجاری طبق ماده ۵۸۴ قانون تجارت از تاریخ زمان ثبت، شخصیت حقوقی پیدا می کنند و فعالیت خود را شروع می کنند
تقسیم موسسات غیر تجاری با توجه به اهداف
موسسات غیر تجارتی با توجه به اهدافشان به دو گروه تقسیم می شوند
موسساتی که هدفشان به دست آوردن منافع و تقسیم آن بین اعضاء خود نباشد.به این موسسات موسسات غیر انتفاعی گفته می شود. موسسات غیرانتفاعی شامل موسسات خیریه، انجمن های اسلامی و تخصصی، احزاب، صندوق های قرض الحسنه و گروه های سیاسی هستند.
ب)موسساتی که هدفشان به دست اوردن منافع مادی و تقسیم منافع بین اعضاء خود یا غیر هستند مانند کانون های فنی، حقوقی و موسساتی که هدفشان ارائه خدمات شهری مانند نظافت و فضای سبز است.
مدارک لازم برای ثبت موسسات غیر تجاری
دو نسخه تقاضانامه چاپی ثبت موسسه
تنظیم اساسنامه حداقل در دو نسخه
تنظیم صورتجلسه مجمع موسسین حداقل در دو نسخه
فتوکپی شناسنامه تمامی شرکاء
دریافت مجوز در خصوص موضوع موسسه
تذکرات لازم
حداقل شرکاء نبایستی کمتر از دو نفر باشند.
سرمایه به هر اندازه مجاز است.
مطابق با ماده ۵۸۶ قانون تجارت، موسسات و تشکیلاتی را که هدف آنها مخالف با انتظامات عمومی یا نامشروع هست نمی توان ثبت کرد.
در موسسات غیر تجاری که هدفشان غیرانتفاعی است باید زمان درخواست ثبت به وسیله اداره ثبت شرکت ها مراتب از اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی استعلام گردد و پس از دریافت پاسخ مثبت، نسبت به ثبت آن اقدام کند.
در موسسات غیر تجاری که هدفشان به دست اوردن منافع مادی است موسسان بایستی نسبت به اخذ مجوز فعالیت اقدام کنند.
روش و مراحل ثبت موسسات غیر تجاری
برای ثبت موسسات غیر تجاری شرایطی وجود دارد که عبارت است از:
تکمیل فرم تقاضانامه و امضاء آن توسط تمامی شرکاء
تنظیم کردن صورتجلسه موسسان و امضاء آن توسط کلیه شرکاء
تنظیم کردن اساسنامه و امضای تمامی صفحات توسط کلیه شرکاء
مراجعه به سامانه ثبت شرکت ها به نشانی www.sherkat.ssa.ir
کامل کردن اطلاعات خواسته شده در سامانه و انتخاب کردن ۵ نام به ترتیب اولویت
نام های انتخاب شده باید
مطابق با با فرهنگ انقلاب اسلامی باشد.
سابقه ثبت نداشته باشد.
از نام های خارجی نباشد.
کارمند مربوطه بعد از بررسی، با انتخاب یکی از اسامی موافقت می کند. سپس کارشناس حقوقی اطلاعات را بررسی می کند. اگر دارای نقص باشد برای شما درسامانه ابلاغ رفع نقص برای شخص متقاضی می فرستد که رفع نقص کند و در صورت عدم نقص اطلاعات، آن را تایید می کند.
بعد از پذیرش اینترنتی، بایستی نسخه اصلی صورت جلسات تنظیمی و ضمائم آن ها توسط باجه های پست به صورت سفارشی به آدرس مشخص شده در تاًییدیه ی پذیرش ارسال شود.
تکمیل فرم ها و ارسال آن به اداره ی ثبت شرکت ها. مسئول اداره، دستور ثبت در دفتر ثبت شرکت ها را صادر می کند و مشخصات در دفاتر مخصوص ثبت می شود. مسئول دفتر شروع به ثبت و پیش نویس آگهی تاسیس شرکت در دفتر ثبت شرکت ها می کند و بعد از احراز هویت متقاضی (اصیل، وکیل) در ذیل ثبت دفتر از متقاضی امضاء می گیرد و یک نسخه از مدارک به شخص متقاضی تحویل داده می شود
ثبت در روزنامه کثیرالانتشار و روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران