حد اختیارات مجمع عمومی فوق العاده بعد از ثبت شرکت چیست؟

مجمع عمومی فوق العاده

حد اختیارات مجمع عمومی فوق العاده – هر مجموعه ای وقتی به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد، برای اینکه بتواند به حیاط خود ادامه دهد، در مواقع ضروری تصمیمات درست بگیرد و به استراتژی آنها نیز عمل کند، به یک تیم مدیریتی احتیاج دارد. ثبت شرکت نیز از این قاعده مستثنی نیست.

به عبارت دیگر همه شرکت ها چه تجاری و چه غیر تجاری، برای عملکرد هرچه بهتر، نیازمند مدیریت و تصمیم‌گیری درست هستند. رکن مدیریتی برای اداره هر شرکتی مجامع عمومی و مدیران و بازرسان شرکت هستند.

مجموع این افراد در تلاش هستند تا با مدیریت و نظارت درست، بتوانند باعث پیشرفت و پیشبرد اهداف خود شوند. در این مقاله قصد داریم در مورد حد اختیارات مجمع عمومی فوق العاده بعد از ثبت شرکت صحبت کنیم.

آیا مجمع عمومی فوق ‌العاده برای تمام ثبت شرکت ها است؟

مجمع عمومی فوق العاده بعد از ثبت شرکت چیست؟

طبق قانون تجارت، مجمع عمومی فوق العاده یکی از ارکان مهم شرکت است و تنها در شرکت ‌های سهامی وجود دارند. به عبارت دیگر می‌توان گفت رویکرد قانونی این است که مجامع عمومی تنها در تغییرات و تصمیم‌ گیری ‌های شرکت ‌های سهامی داشته باشند.

این در حالی است که برخلاف آنچه در قانون تجارت و لایحه های آن آمده است، مجامع عمومی در تمامی شرکت ‌های تجاری قابلیت تشکیل دارند.

پس برخلاف برداشت اولیه از قانون و بر اساس روال اداره ثبت شرکت ‌ها، تشکیل مجامع عمومی از جمله از نوع فوق ‌العاده برای همه شرکت ‌های تجاری ضروری است و تنها مختص شرکت های سهامی نیست.

مجمع عمومی فوق ‌العاده با مجمع عمومی عادی چه تفاوتی دارد؟

مجمع عمومی فوق‌العاده و مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده با یکدیگر متفاو‌ت هستند. مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده همان مجمع عمومی عادی است که در ۴ ماه اول سال تشکیل نشده.

به عبارت دیگر وقتی مجمع عمومی عادی در ۴ ماه اول سال تشکیل شود، مجمع عمومی عادی است، اما از ماه پنجم تا ماه دوازدهم سال، عنوان آن مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده می باشد.

 بعد از ثبت شرکت، مجمع عمومی فوق ‌العاده تشکیل می شود؟

سوالی که مطرح می شود این است: زمان مناسب برای تشکیل مجمع عمومی فوق العاده کی است؟ بهتر است بدانید زمان دقیقی برای تشکیل مجمع عمومی فوق ‌العاده ارائه نشده است.

در واقع برخلاف مجمع عمومی عادی که در سال حداقل یک مرتبه در موعد مقرر قانونی باید تشکیل شود؛ مجمع عمومی فوق ‌العاده زمان مشخصی برای تشکیل ندارد.

چگونگی برگزاری مجمع عمومی فوق ‌العاده بعد از ثبت شرکت

از اجتماع صاحبان سهام؛ مجمع عمومی فوق ‌العاده ثبت شرکت تشکیل می‌شود. این مجمع همان طور که از نامش پیداست در مواقع فوق ‌العاده و ضروری تشکیل می‌ شود.

هم چنین برای تشکیل این مجمع یا باید تمامی سهامداران حاضر باشند و یا در صورتی‌که تمامی صاحبان سهام شرکت نتوانند یا نخواهند در مجمع عمومی فوق ‌العاده حاضر شوند، صدور آگهی دعوت الزامی است.

برای مثال حالتی را در نظر بگیرید که شرکت شما بخواهد مدت شرکت را عوض کند، بنابراین برای این که باید تغییر در اساسنامه شرکت داده شود؛ که در ابتدای تآسیس و ثبت شرکت نوشته شده است؛ شرکت ملزم به دعوت از مجمع عمومی فوق ‌العاده خواهد بود.

در صورتی که تمام سهام‌داران شما برای شرکت در این مجمع حاضر باشند، نیازی به چاپ آگهی دعوت ندارید، اما اگر شما به همه سهام‌ داران دسترسی ندارید یا حتی در شرایطی هستید که عده ‌ای از سهام ‌داران به هر دلیل نمی خواهند در مجمع شرکت کنند، در نتیجه باید برای تشکیل مجمع عمومی فوق ‌العاده، آگهی دعوت صادر شود.

در صورتی که با تشکیل جلسه اول (که بعد از آگهی دعوت اول تشکیل می‌ شود)، بیش از نصف سهام‌‌ داران حضور داشته باشند، جلسه رسمی خواهد بود.

در غیر این صورت باید برای بار دوم آگهی دعوت ارسال شود. در این صورت با وجود ارسال آگهی، مجمع با حضور بیش از یک سوم سهام‌داران هم قابل تشکیل است.

موضوعاتی که در صلاحیت مجمع عمومی فوق ‌العاده نیست:

  • تصمیمات بر خلاف مقررات قانونی،
  • افزایش تعهدات صاحبان سهام،
  • تصمیماتی که در صلاحیت مجمع عمومی عادی هستند،
  • تغیر تابعیت شرکت،

صلاحیت مجمع عمومی فوق‌العاده برای چه کسانی است؟

مجمع عمومی فوق العاده بعد از ثبت شرکت چیست؟

  1. موضوعاتی که در صلاحیت مجمع عمومی عادی موسس و مجمع عمومی عادی قرار ندارد
  2. تغییر در مواد اساسنامه  که شامل: تغییر نام، تغییر یا الحاق به موضوع شرکت، تغییر مرکز اصلی شرکت، اختصاص سهام ممتاز و …
  3. هر گونه تغییر در سرمایه ثبت شرکت چه کاهشی و چه افزایشی
  4. انحلال شرکت پیش از اتمام مهلت انقضای شرکت

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها