شرایط لازم ثبت شرکت نسبی- کسب آگاهی از شرایط لازم جهت ثبت شرکت نسبی شرط اول برای ثبت شرکت نسبی می باشد
ثبت شرکت نسبی
ثبت شرکت نسبی یکی از شرکتهای تجاری ذکر شده در قانون تجارت می باشد که این شرکت تنها در داخل کشور به رسمیت شناخته شده است و در کشورهای دیگر وجود خارجی ندارد. هدف از ایجاد شرکتهای نسبی، انجام فعالیت های تجاری و بازرگانی است که از دو یا چند نفر تشکیل شده است.
میزان مسئولیت و اختیارات سهامداران در این شرکت بستگی به میزان سرمایهای است که برای شرکت پرداخت کرده اند. در اساسنامه شرکت های نسبی علاوه بر درج تمامی سرمایههای نقدی، باید سرمایههای غیر نقدی هم ذکر گردد. مراحل ثبت شرکت بازرگانی نسبی تقریبا مانند شرکتهای تضامنی است اما این دو شرکت تفاوت هایی با همدیگر دارند که این تفاوت مربوط به شرایط پرداخت بدهیها و قروض شرکت می باشد.
در شرکتهای تضامنی، شرکای شرکت مسئول پرداخت کلیه ی بدهیها و قروض شرکت به طلبکاران هستند اما در شرکتهای نسبی، اگر داراییها و اندوختههای شرکت برای پرداخت قروض کافی نباشد، هر یک از شرکا براساس سرمایه خود مسئولیت پرداخت قروض و بدهیهای شرکت می باشند
با توجه به ماده ۱۸۳ قانون تجارت، شرکت نسبی با شراکت دو یا چند نفر برای اهداف تجاری ثبت میشود و مسئولیت هر کدام از شرکا به میزان سرمایهای است که برای افتتاح شرکت پرداخت کردهاند. با توجه به ماده ۱۸۴ قانون تجارت، باید برای نام شرکت نسبی عنوان شرکت نسبی به همراه نام یکی از شرکا قید گردد. اگر نام شرکت، شامل نام تمامی شرکا نشود باید بعد از اسم نام شریک یا شرکایی از عناوینی مانند برادران یا شرکا استفاده کرد.
ارکان اصلی شرکت نسبی
ارکان شرکت در قانون تجارت مشخص نشده است ولی با توجه به موضوعات مشابه شرکتها، می توان ارکان اصلی شرکت را در دو عنوان شرکا و مدیران قرار داد. قوانین مربوط به امور اجرایی شرکتهای نسبی شبیه شرکتهای تضامنی است. یک مدیر در میان شرکا برای شرکتهای نسبی انتخاب میشود که به دنبال این انتخاب، مدیر عهده دار مسئولیتهای حقوقی شرکت می شود.
برای تشکیل شرکت نسبی، باید اساسنامه و شرکت نامه تنظیم گردد و همچنین تمامی سرمایه پرداخت گردد. سرمایههای غیر نقدی باید در اساسنامه و اداره ثبت شرکتها درج شود
شرایط لازم جهت ثبت شرکت نسبی
شرایط لازم جهت ثبت شرکت بازرگانی نسبی عبارت است از:
با توجه به ماده های ۱۸۳، ۱۸۴، ۱۸۵ در قانون تجارت برای ثبت شرکت نسبی شرایطی آمده است که عبارتند از:
حداقل دو شریک
پرداخت و قید کردن تمام سرمایه نقدی و غیر نقدی مبتنی بر ماده ۱۲۲ قانون تجارت.
تقویم سرمایه غیر نقدی با تایید تمامی شرکا و بررسی توسط کارشناس رسمی دادگستری
در نام شرکت باید نام شرکت با عنوان نسبی همراه با نام یکی از شرکا قید شود.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت نسبی
ارائه دو نسخه از شرکتنامه
ارائه دو نسخه تقاضا نامه
ارائه دو نسخه از اساسنامه
ارائه فرم تکمیلی نام شرکت به ترتیب اولویت
ارائه و اخذ اصل جواز فعالیت از سوی ارگانها و نهادهای ذیربط
ارائه اصل و کپی مشخصات تمامی اعضای شرکت
ارائه گواهی عدم سوء سابقه مدیران
ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسان
ارائه دو نسخه صورت جلسه هیئت مدیره
ارائه اصل وکالتنامه در صورت داشتن وکیل
نکات لازم جهت ثبت شرکت نسبی
موضوع شرکتهای نسبی در حیطه تجاری است و شامل موضوعات غیر تجاری نمیشود.
پرداخت کلیه ی سرمایه مجاز برای ثبت شرکت نسبی اجباری است.
علاوه بر ذکر عبارت نسبی، حداقل نام یکی از شرکا قید شود.
ارائه اصل مدارک شناسایی تمامی اعضای شرکت الزامی است.
با توجه به ماده ۹۵ قانون تجارت کلیه ی شرکتهای تجاری از جمله شرکت های نسبی باید از طرف اداره ثبت شرکتها به ثبت برسند.
با توجه به ماده ۱۹۷ قانون تجارت، درج آگهی شرکت نامه همراه ضمیمههای مرتبط با آن در روزنامه رسمی یا یکی از روزنامههای کثیرالانتشار بعد از ثبت شرکت الزامی است.
حداقل اعضای شرکتهای نسبی دو نفر است.
اگر نیاز به کارشناس مجرب جهت ثبت شرکت خود دارید کارشناسان خبره ما در مجموعه ثبت فردا آمادگی همکاری در این زمینه را دارند. شما می توانید از طریق شماره تماس های درج شده با ما تماس برقرار کنید.