شرح تفصیلی روند ثبت شرکت در ایران : مجموعه کاملی از قوانین و مقررات منجسم درباره روند ثبت شرکت در ایران وجود دارد. نخستین قانون تجاری که در آن از شرکت های تجاری بحث شده قانون ۲۵ دی ۱۳۰۳است. بعد از آن قوانین ۱۲ فروردین و ۱۲ خرداد ۱۳۰۴ شمسی به تصویب رسید. اما نخستین قانونی که اولین بار در خصوص شرکت های تجاری وضع شد قانون مصوب ۳/۲/۱۳۱۱ است که از آن زمان تاکنون به عنوان قانون تجارت ایران شناخته میشود.
مرجع ثبت شرکت ها در تهران، «اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی» و برای خارج از آن اداره ثبت اسناد، است که دفتر مخصوصی برای این کار در نظر گرفته شده است.
افراد واجد شرایط برای ثبت شرکت در ایران
بر اساس قانون تجارت که در قسمت قبل به آن شاراه شد، فقط افرادی میتوانند برای ثبت شرکت در ایران اقدام کنند که شرایط زیر را داشته باشند:
- کلیه ی اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از ایرانی و خارجی می توانند در ایران شرکت ثبت نمایند
- دارا بودن سوء پیشینه اشخاص مانعی جهت ثبت شرکت نیست فقط نمی توانند جزء هیئت مدیره،مدیر عامل و یا بازرسین شرکت باشند
- اشخاص خارجی می توانند بدون شریک ایرانی به صورت مالکیت ۱۰۰% در ایران شرکت ثبت نمایند
- چند شرکت با هم می توانند بدون وجود اشخاص حقیقی شرکت مستقلی ثبت نمایند (Joint Venture). به منظور ایجاد اشتغال در ایران،سعی شده است تا این روند در ایران راحت طی گردد. (مدارک لازم گواهی ثبت شرکت+ کپی مدارک هویتی نمایندگان آن ها)
شرایط انتخاب نام برای شرکت در ایران
وقتی قصد ثبت شرکت در ایران را دارید، باید مطابق با قوانین ثبت شرکت، نامی نیز برای آن انتخاب کرده و آن را در سایت ثبت شرکتها درج کنید. بدین منظور، در قسمت اسامی درخواستی، پنج نام را به ترتیب اولویت وارد کنید.
معیارهای الزامی برای انتخاب نام شرکت در ایران به شرح زیر است:
الف) خارجی نباشد
ب) قبلاَ به ثبت نرسیده باشد
ج)دارای معنا و مفهوم باشد
د) با فرهنگ انقلاب اسلامی مطابقت داشته باشد
لازم به توضیح است، ثبت نام پیشنهادی برای برخی از اشخاص حقوقی منوط به دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح است که متقاضیان قبل از ارائه تقاضای ثبت جواز تاسیس باید نسبت به اخذ مجوز اقدام و آن را به مدارک خود ضمیمه کند. اسم شرکت نباید قبلاَ توسط شخص دیگری به ثبت رسیده باشد. برای این منظور می توانید به سایت www.ilenc.ir مراجعه و نام پیشنهادی را جستجو کنید.
شرح تفصیلی روند ثبت شرکت در ایران
شرح تفصیلی روند ثبت شرکت در ایران : در ادامه مقاله امروز «ثبت فردا» به تفصیل به روند ثبت شرکت در ایران خواهیم پرداخت. پس از مطالعه دقیق این مطلب، اگر در هر زمان سوالی درباره این روند داشتید، با کارشناسان و مشاوران متخصص ما در ثبت فردا تماس بگیرید.
روند ثبت شرکت در ایران به صورت خلاصه شامل موارد زیر است:
- شناخت کلی از نظام حقوقی حاکم بر شرکتها
- فراهم کردن مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ایران
- مراجعه به سامانه ثبت شرکتها
- ارسال مدارک تقاضای ثبت شرکت از طریق پست
- درج آگهی در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران
حالا که با عناوین این مراحل آشنا شدید، هر یک را به صورت تشریحی در ادامه مرور خواهیم کرد:
شناخت کلی از نظام حقوقی حاکم بر شرکتها
شرح تفصیلی روند ثبت شرکت در ایران : کسب این شناخت و آگاهی در واقع قدم اول در مسیر تاسیس و ثبت شرکت در ایران است. زمانی که قصد تاسیس یک شرکت را دارید با تسلط کافی بر انواع شرکتهای تجاری و نظام حقوقی حاکم بر آنها باید علاوه بر انتخاب شرکای شرکت، با توجه به اهداف اعضا در آینده، نوع فعالیت افراد و میزان مسئولیت هر یک از شرکا، قالب شرکت را نیز مشخص کنید. در ادامه به مهمترین شرایط عمومی شرکتهای تجاری در ایران میپردازیم.
شرکتهای تجاری و انواع آنها
طبق ماده ۲۰ قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران ، شرکت های تجاری بر ۷ قسم هستند:
- شرکت سهامی
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تضامنی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت نسبی
- شرکت تعاونی تولید و مصرف
در ادامه هر یک از این شرکتهای تجاری را به اختصار توضیح خواهیم داد:
ثبت شرکت سهامی عام
شرح تفصیلی روند ثبت شرکت در ایران : در شرکتهای سهامی عام، حداقل شرکا ۵ نفر است. حداقل سرمایه پانصد هزار تومان و حداقل تعداد اعضای هیات مدیره یا مدیران ۵ نفر و مسئولیت شرکا به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک است. شرکت سهامیعام، شرکتی است بازرگانی (ولو اینکه موضوع عملیات آن، امور بازرگانی نباشد) که سرمایهی آن به سهام تقسیمشده که بخشی از این سرمایه از طریق فروش سهام به مردم تأمین میشود. در شرکت سهامیعام، تعداد سهامداران نباید از سه نفر کمتر باشد و مسئولیت سهامداران، محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. در این شرکت، عبارت «شرکت سهامی عام» باید قبل از نام شرکت با بعد از آن، بدون فاصله با نام شرکت در کلیهی اوراق و اطلاعیهها و آگهیهای شرکت به طور روشن و خوانا قید شود.
شرکت سهامی خاص
در شرکتهای سهامی خاص حداقل شرکا ۳ نفر است. حداقل سرمایه صد هزار تومان و حداقل تعداد اعضای هیات مدیره یا مدیران ۳ نفر و مسئولیت شرکا به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک است.
شرکت سهامی خاص شرکتی است بازرگانی (ولو اینکه موضوع عملیات آن، امور بازرگانی نباشد) که تمام سرمایهی آن منحصراً توسط مؤسسین،تأمینگردیده و سرمایهی آن به سهام، تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. تعداد سهامداران نباید از سه نفر کمتر باشد و عنوان «شرکت سهامی خاص» باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله با نام شرکت، به طور روشن و خوانا قید شود.
شرکت با مسئولیت محدود
شرح تفصیلی روند ثبت شرکت در ایران : در شرکتهای با مسئولیت محدود حداقل شرکا ۲ نفر است. برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل تعداد اعضای هیات مدیره یا مدیران ۱ نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکا به میزان سهم الشرکه هر شریک است.
شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد؛ فقط به میزان سرمایهی خود مسئول قروض و تعهدات شرکت است.در نام شرکت باید عبارت ‹‹با مسئولیت محدود›› قید شود.
شرکت تضامنی
در شرکت تضامنی حداقل شرکا ۲ نفر است، برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد، حداقل تعداد اعضای هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکا نامحدود است و هر شریک مسئولیت کامل دارد.
شرکت تضامنی، شرکتی است که تحت نام مخصوص برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود.اگر دارایی شرکت برای تأدیهی تمام قروض کافی نباشد؛ هر یک ازشرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است. هر قراری که بین شرکا برخلاف این، ترتیب داده شده باشد در مقابل اشخاص ثالث، کان لم یکن خواهد بود. در نام شرکت تضامنی باید عبارت «شرکت تضامنی» و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود.
شرکت نسبی
در شرکت نسبی حداقل شرکا ۲ نفر است. برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل تعداد اعضای هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکا به نسبت سهم الشرکه هر شریک است.
شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجاری، تحت نام مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل میشود و مسئولیت هریک از شرکا به نسبت سرمایهای است که در شرکت گذاشته است. در اسم شرکت نسبی عبارت «شرکت نسبی» و لااقل اسم یکی از شرکا باید ذکر شود؛ در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد؛ بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده عبارتی از قبیل «و شرکا» و «و برادران» ضروری است
شرکت مختلط سهامی
در شرکت مختلط سهامی حداقل شرکا ۲ نفر است، برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد، حداقل تعداد اعضای هیات مدیره یا مدیران ۱ نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای سهامی به میزان مبلغ اسمی هر شریک هستند.
شرکت مختلط سهامی، شرکتی است که تحت نام مخصوص بین یک عده شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل میشود.شرکای سهامی کسانی هستند که سرمایهی آنها به صورت سهام یا قطعات سهام متساوی القیمه درآمده و مسئولیت آنها تا میزان همان سرمایهای است که در شرکت دارند. شریک ضامن کسی است که سرمایهی او به صورت سهام درنیامده و مسئول کلیهی قروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیداشود .در صورت تعدد شریک ضامن، مسئولیت آنها در مقابل طلبکاران و روابط آنها با یکدیگر، تابع مقررات شرکت تضامنی خواهد بود. در نام شرکت باید عبارت «شرکت مختلط» و لااقل اسم یکی از شرکای ضامن قید شود.
شرکت مختلط غیر سهامی
در شرکت مختلط غیر سهامی حداقل شرکا ۲ نفر است، برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد، حداقل تعداد اعضای هیات مدیره یا مدیران ۱ نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای غیر سهامی به میزان سهم الشرکه هستند
شرکت مختلط غیرسهامی، شرکتی است که برای امور تجاری تحت نام مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود، بدون انتشار سهام، تشکیل میشود. شریک ضامن، مسئول کلیهی قروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود. شریک با مسئولیت محدود، کسی است که مسئولیت او فقط به میزان سرمایهای است که درشرکت گذارده و یا بایستی بگذارد. در اسم شرکت باید عبارت «شرکت مختلط» و لااقل اسم یکی از شرکای ضامن، قید شود
شرکت تعاونی تولید و مصرف
در شرکت تعاونی تولید و مصرف حداقل شرکا در شرکت تعاونی ۷ نفر است. برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل تعداد اعضای هیات مدیره یا مدیران ۳ تا ۷ نفر و مسئولیت شرکا در صورت سهامی بودن به میزان مبلغ اسمی هر سهامدار و در صورت غیر سهامی بودن با توجه به تراضی شرکا در اساسنامه خواهد بود.
به موجب ماده ۱۷ قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران، «شرکت تعاونی، شرکتی است که تمام یا حداقل ۵۱% سرمایهی آن به وسیلهی اعضا در اختیار شرکت تعاونی قرارگیرد و وزارتخانهها، سازمانها، شرکتهای دولتی و وابسته به دولت و تحت پوشش دولت، بانکها، شهرداریها، شوراهای اسلامی کشوری، بنیاد مستضعفان و سایر نهادهای عمومی میتوانند جهت اجرای بند ۲ اصل ۴۳ از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر از قبیل مشارکت، مضاربه، مزارعه، مساقات، اجاره، اجاره به شرط تملیک، بیع شرط، فروش اقساطی و صلح، اقدام به کمک در تأمین یا افزایش سرمایهی شرکتهای تعاونی نمایند؛ بدون آن که عضو باشند
فراهم کردن مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ایران
پس از آشنایی با با انواع قالبهای شرکتهای تجاری در ایران و کسب اطلاعات نسبی درباره نظام حقوقی حاکم بر آنها، باید بر اساس نوع شرکت انتخابی، مدارک مورد نیاز و شرایط ثبت شرکت را آماده کنید. قانونگذار برای اخذ جواز تاسیس و ثبت هر یک از انواع شرکت که در قسمت قبلی به تک تک آنها اشاره شد، مدارک جداگانه ای را پیش بینی کرده که در ادامه آنها را ذکر خواهیم کرد:
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی خاص
- دو برگ اظهارنامه شرکت
- دو جلد اساسنامه شرکت
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
- دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره با امضای مدیران منتخب
- کپی شناسنامه برابر اصل شده توسط دفاتر اسناد رسمی (همه اعضای هیات مدیره، سهامداران و بازرسین)
- کپی کارت ملی برابر اصل شده توسط دفاتر اسناد رسمی (همه اعضای هیات مدیره، سهامداران و بازرسین)
- ارائه گواهی پرداخت حداقل ۳۵% سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تاسیس در آن جا افتتاح شده است
- ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری (اگر آورده شرکت غیر نقدی منقول و یا غیر منقول باشد)
- ارائه اصل سند مالکیت (اگر اموال غیر منقول جزء سرمایه شرکت باشد)
- گواهی عدم سوءپیشینه کیفری همه اعضای هیات مدیره و بازرسان شرکت
- ارائه اقرارنامه همه اعضا هیات مدیره مبنی بر اینکه کارمند رسمی دولت نیستند و مدیر عامل مبنی بر اینکه در شرکت دیگری سمت مدیریت عامل را دارا نیست
- امضاء وکالتنامه
- ارائه اصل قیم نامه در صورتی که یکی از اعضا دارای اهلیت نباشد
- در صورتیکه اعضا با سهامداران شخص حقوقی باشند،کپی آگهی تاًسیس، روزنامه ی رسمی، کپی
روزنامه رسمی آخرین تغییرات + کپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده نماینده شخص حقوقی
- در صورت حضور سهامدار خارجی در صورتیکه شخص حقیقی باشد، کپی برابر اصل پاسپورت و ترجمه رسمی آن، در صورتیکه شخص حقوقی باشد ارائه گواهی ثبت شرکت در مرجع ثبت شده آن کشور که مبین آخرین وضعیت شرکت و ترجمه رسمی آن، همینطور اصل و ترجمه وکالتنامه
- ارائه مجوز مربوط به فعالیت از مرجع ذیربط در صورت نیاز
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی عام
- دو نسخه اساسنامه ی شرکت
- دو نسخه اظهارنامه
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
- دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره
- اگهی دعوت مجمع موسسین در روزنامه ی تعیین شده
- فتوکپی شناسنامه مدیران (در مورد اشخاص حقوقی ارائه ی برگ نمایندگی الزامی است)
- گواهی بانکی مبنی بر واریز حداقل ۳۵ % سرمایه شرکت
- ارائه مجوز یا موافقت اصولی یا مجوز از مراجع ذیصلاح در صورت نیاز
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود
- دو برگ تقاضانامه ثبت شرکت ها با مسئولیت محدود
- دو برگ شرکت نامه
- دو نسخه از اساسنامه
- دو نسخه صورت جلسه ی مجمع عمومی موسسین و هیاًت مدیره
- فتوکپی شناسنامه کلیه شرکا و مدیران (اگر مدیر خارج از سهامداران انتخاب شود)
- اخذ و ارائه مجوز مربوطه(در صورت نیاز)
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تضامنی
- دو برگ تقاضانامه
- دو برگ شرکت نامه
- دو نسخه اساسنامه
- فتوکپی شناسنامه شرکا
- مجوز از مراجع ذیصلاح در صورت نیاز
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تعاونی (هر کدام در ۴ نسخه)
- صورتجلسه ی تشکیل مجمع موسسین و اولین مجمع عمومی عادی و اسامی اعضا و هیاًت مدیره منتخب و بازرسان و مدیر عامل شرکت
- اساسنامه مصوب مجمع عمومی
- دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی
- درخواست کتبی ثبت
- طرح پیشنهادی و ارائه مجوز وزارت تعاون
- رسید پرداخت مقدار لازم التاًدیه سرمایه، طبق اساسنامه
- مدارک دعوت تشکیل اولین جلسه مجمع عمومی عادی (موضوع بند ۲ ماده ۳۲)
- موافقت نامه تشکیل شرکت یا اتحادیه (تبصره ماده ۵۱)
- مجوز ثبت شرکت یا اتحادیه (بند ۲۸ ماده ی ۶۶ و بند ۴ ماده ی ۵۱)
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تعاونی
- فتوکپی مدارک ثبت تعاونی که از مرجع ثبت دریافت شده است
- نسخه ای از روزنامه رسمی ثبت شرکتها که آگهی تشکیل شرکت تعاونی در آن چاپ شده است
- تقاضانامه برای اخذ پروانه تاسیس که به عنوان اداره تعاون نوشته شده است
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت مختلط سهامی
- یک نسخه مصدق از شرکت نامه
- یک نسخه مصدق از اساسنامه
- اسامی مدیر یا مدیران شرکت
- نوشته ای با امضای مدیر شرکت، حاکی از تعهد پرداخت تمام سرمایه و پرداخت واقعی لااقل ثلث از آن سرمایه
- سوابق مصدق از تصمیمات مجمع عمومی در موارد مذکور در مواد ۴۰،۴۱،۴۴
- نوشته ای با امضای مدیر شرکت، حاکی از پرداخت تمام سرمایه نقدی شرکای ضامن و تسلیم تمام سرمایه غیر نقدی با تعیین قیمت حصه های غیر نقدی
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت مختلط غیر سهامی
- یک نسخه مصدق از شرکت نامه
- یک نسخه مصدق از اساسنامه (در صورت وجود)
- اسامی شرکت یا شرکای ضامن که سمت مدیریت دارند
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت نسبی
- یک نسخه ی مصدق از شرکت نامه
- یک نسخه ی مصدق از اساسنامه (در صورت وجود)
برای تشکیل شرکت نسبی رعایت نکات ذیل ضروری است:
- شرکتنامه برابر قانون تنظیم شده باشد.
- تمام سرمایه نقدی شرکت پرداخت گردد.
- سهم الشرکه غیر نقدی شرکت با رضایت همه شرکاء ارزیابی و تسلیم گردیده باشد.
- منافع حاصله به نسبت سهم الشرکه هر شریک تقسیم می شود مگر اینکه به موجب شرکتنامه ترتیب دیگری مقرر شده باشد.
- مسئولیت مدیر یا مدیران شرکت در مقابل شرکاء مانند مسئولیت وکیل در مقابل موکل است.
- شرکاء باید از بین خود و یا از خارج حداقل یک نفر را بعنوان مدیر شرکت معین نمایند.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت های خارجی
- اظهارنامه ثبت
- یک نسخه مصدق از اساسنامه ی شرکت
- یک نسخه مصدق از اختیار نامه عمده شرکت در ایران و در صورتی که شرکت چند نماینده مستقل در ایران داشته باشد یک نسخه مصدق از اختیارنامه هر یک از آن ها
- داشتن قرارداد قانون) با یکی از وزارتخانه ها یا سازمان های دولتی (چنانچه شرکت خارجی باشد شرایط عملیات آن باید به موجب امتیازات صحیح و منطقی مقرر شده باشد.)
مراجعه به سامانه ثبت شرکت ها
شرح تفصیلی روند ثبت شرکت در ایران : پس از انتخاب نوع شرکت مورد نظر و گردآوری کلیه مدارم لازم برای ثبت شرکت دلخواه، باید وارد سامانه اداره ثبت شرکت ها شده و اطلاعات ذکر شده را تکمیل نمایید. آدرس این وب سایت:
irsherkat.ssaa.ir
لازم به ذکر است که شما باید مدارک مورد نیاز را نیز در این وب سایت آپلود کنید. بنابراین داشتن یک نسخه باکیفیت اسکن شده از مدارک هم ضروری است. اولین مرحله از ثبت شرکت از طریق این سامانه، تکمیل اطلاعات متقاضی است و مراحل آن به شرح زیر است:
- وارد کردن شماره ملی شخص در صورت ایرانی بودن و شماره گذرنامه در صورت خارجی بودن.
- وارد کردن اطلاعات مربوط به نام متقاضی
- وارد نمودن سمت متقاضی مبنی بر اینکه اصیل است یا وکیل.
- درج اطلاعات مربوط به امضاکننده دفتر.
- مشخص کردن سمت امضا کننده دفتر که آیا از مدیران است یا شرکاء یا سهامداران یا وکیل رسمی.
حالا باید به مرحله بعدی بروید.
پس از درج اطلاعات متقاضی در ثبت شرکتها، روند ثبت شرکت به شکل زیر ادامه پیدا میکند:
- درج موضوع شرکت بر اساس نوع فعالیت و مدت آن. ابتدا انتخاب نوع فعالیت و سپس مدت فعالیت بر اساس اینکه محدود یا نامحدود باشد و در صورت محدود بودن تعیین حداکثر مدت فعالیت به ماه
- درج آدرس مرکز اصلی شرکت با کد پستی و یک تلفن ثابت
- تعیین سرمایه شرکت
- تعیین تعداد و ارزش سهم برای شرکت
- انتخاب گزینه وجود یا عدم وجود مجوز برای فعالیتهایی که نیاز به مجوز از سازمان یا ارگانهای خاص دارند و وارد کردن شماره مجوز و تاریخ مجوز در صورت نیاز
- درج مشخصات اعضای شرکت. مشخصات اشخاص حقیقی چون نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه و… و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی. کد پستی جهت افراد حقیقی و حقوقی و شماره ثبت جهت افراد حقوق.
- پر کردن فیلد تاریخ شروع سمت، مدت تصدی، تاریخ پایان اعتبار سمت و مشخص کردن وضعیت حق امضاء و در نهایت کلید ثبت سمت شخص
- پر کردن اطلاعات مربوط به نمایندگان قانونی. نماینده مورد نظر، نوع نمایندگی، مستند نمایندگی، شماره و تاریخ مستند نمایندگی و تاریخ شروع و پایان نمایندگی در صورت وجود نماینده
- ثبت اطلاعات مربوط به تأسیس شعبه چنانچه شعبه ای وجود داشته باشد. ابتدا وارد کردن کد پستی شعبه، شماره تماس واحد ثبتی شعبه، نشانی شعبه و در نهایت ثبت شعبه. چنانچه هنوز از طرف سهامداران برای این موضوع تکلیفی مشخص نشده باشد تا روشن شدن تکلیف شعب شرکت گزینه مربوط به نداشتن شعب را انتخاب کنید.
- تکمیل اطلاعات سال مالی شرکت و اطلاعات روزنامه شرکت با انتخاب از فهرست روزنامه شرکت.
- تایپ اطلاعات متن اظهارنامه، اساسنامه و شرکتنامه.
- انتخاب گزینه تأیید مدارک مورد نیاز، پذیرش نهایی و دریافت رسید پذیرش اینترنتی.
- امضای مدارک تأییدشده و پرینت شده از طریق سامانه توسط اعضای شرکت.
- دریافت شماره ثبت شرکت از سامانه که برای چاپ در روزنامه لازم است
ارسال مدارک تقاضای ثبت شرکت از طریق پست
پس از تکمیل روند پذیرش اینترنتی که در قسمت قبل به تفصیل شرح داده شد، و بعد از دریافت تاًییدیه پذیرش، نسخ اصلی صورت جلسات تنظیمی و ضمائم آن باید به صورت امضا شده از طریق باجههای پست
به شکل سفارشی به آدرس ذکر شده در تاًییدیه پذیرش ارسال شوند. در این مرحله، ۳ حالت میتواند برای پرونده شما روی دهد:
- اعلام رد پرونده
- اعلام نقص پرونده
- اعلام صدور آگهی
- اعلام حضور در اداره ثبت
پس از ثبت درخواست ثبت شرکت در دو نسخه با ضمایم توسط متصدی، یک نسخه از آن در پرونده ضبط و مندرجات آن را در دفتر مخصوص ثبت شرکت ها به ثبت خواهد رسید. متصدی مزبور یک نسخه ثانی از کلیه این موارد را نیز با قید تاریخ و شماره ثبت پس از امضاء و مهر به متقاضی تسلیم میکند و متعاقباَ صاحبان امضاء مجاز، دفتر مخصوص را امضاء خواهند کرد. ثبت در دفتر مزبور مانند ثبت سند در دفترخانه اسناد رسمی است. زیرا به موجب ماده ۵ اصلاح آیین نامه ثبت شرکت ها ، اداره ثبت شرکت ها در تهران و اداره ثبت شرکت در شهرستان ها در ثبت شرکت نامه قایم مقام دفتر خانه های رسمی می باشند.
درج آگهی در روزنامه ی رسمی جمهوری اسلامی ایران
به عنوان آخرین اقدام از مراحل ثبت شرکت، آگهی ثبت شرکت باید در روزنامه رسمی منتشر شود. مطابق ماده ۱۹۷ قانون تجارت در ظرف ماه اول تشکیل هر شرکت ، خلاصه شرکت نامه و منضمات آن طبق آیین نامه وزارت دادگستری اعلان خواهد شد.
خلاصه اسناد و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ایران
در نهایت به موجب ماده ۱۹۶ قانون تجارت اسنادی لازم برای ثبت شرکت است به طور خلاصه به شرح ذیل است:
- شرکت نامه حاوی مشخصات شرکت
- اساسنامه
- صورتجلسه مجمع عمومی
- صورتجلسه انتخاب هیات مدیره و قبولی آنان
- رسید سرمایه
نکته: طبق ماده ۱۹۷ قانون تجارت، «ظرف ماه اول تشکیل شرکت خلاصه شرکت نامه و منضمات آن طبق نظامنامه وزارت عدلیه اعلان خواهد شد»، بر همین اساس انتشار ثبت در ظرف ماه اول تشکیل شرکت به انضمام خلاصه ای از شرکت نامه و پیوست های آن منتشر میشود
نکته: طبق ماده ۲۰۰ قانون تجارت، «هر زمان که تصمیماتی برای تغییر اساسنامه شرکت یا تمدید مدت شرکت زاید بر مدت مقرر یا انحلال شرکت (حتی در مواردی که انحلال بواسطه انقضاء مدت شرکت صورت می گیرد) و تعیین کیفیت تفریق حساب یا تبدیل شرکاء یا خروج بعضی از آن ها از شرکت یا تغییر اسم شرکت اتخاذ می شود، مقررات مواد ۱۹۵-۱۹۷ لازم الرعایه است. همین ترتیب موقع هر تصمیمی که نسبت به مورد معین در ماده ۷۹ این قانون اتخاذ شود رعایت خواهد شد. به عبارت دیگر صورتجلسه تنظیمی در شرکت پس از امضاء به اداره ثبت شرکت ها تسلیم می شود تا به استناد ماده ۹ نظامنامه مذکور در موقع تغییر مدیر یا مدیران شرکت، تشریفات ثبت و آگهی صورت پذیرد و مراتب ثبت و منتشر شود.
اگر قصد ثبت شرکت در ایران را دارید با مشاوران حرفهای ما در ثبت فردا در تماس باشید.