در این مقاله قصد داریم در مورد طبقه بندی و ثبت شرکتها صحبت کنیم. قانون شرکت ها، شرکت ها را به طور گسترده به شرکتهای خصوصی و دولتی طبقه بندی کرده و بر اساس چنین طبقه بندی، محیط نظارتی را بر ثبت شرکت ها فراهم می کند. با این حال، با رشد اقتصاد و افزایش پیچیدگی عملکرد کسب و کار، شکل سازمان های شرکتی همچنان در حال تغییر است. نیاز است که قانون الزامات انواع مختلف شرکت ها را در نظر بگیرد و به دنبال ارائه اصول مشترکی باشد که همه نوع شرکت ها ممکن است هنگام طراحی ساختار حاکمیت شرکتی خود به آنها مراجعه کنند.
ساختارهای سخت، کنترل ها و مقررات غیر ضروری مانع از ابتکار عمل کارآفرینان می شود.شرکت های خصوصی و شرکت های کوچک که عموما برای نیازهای مالی خود به سراغ مسائل عمومی یا سپرده نمی روند ، اما از منابع شخصی یا داخلی خود استفاده می کنند باید با هزینه کم از انعطاف پذیری و آزادی عمل و تطبیق برخوردار شوند.
به همین ترتیب، شرکت های دولتی که از طریق سرمایه به سرمایه دسترسی می یابند، باید تحت نظارت شدیدتری از حاکمیت شرکتی قرار گیرند. برای فعال کردن چارچوبی جامع برای اشکال مختلف سازمان های شرکتی، قانون شرکت باید طبقه بندی های متعدد شرکت ها را تضمین کند. همچنین باید تغییرات یکنواخت شرکت ها از یک نوع به نوع دیگر را امکان پذیر کند.
طبقه بندی شرکتها
ثبت شرکت می تواند شکل های مختلفی داشته باشد تا بتواند به طور موثر به محیط پاسخ دهد. بنابراین قانون شرکت ها باید طبقه بندی چندگانه شرکت ها را به رسمیت بشناسد. کمیته، معیارهای طبقه بندی را بر اساس اشکال قابل تشخیص امروز نشان می دهد. اما تشخیص می دهد که چنین طبقه بندی هرگز نمی تواند جامع باشد.
- بر اساس اندازه: الف) شرکت های کوچک ب) سایر شرکت ها
- بر اساس تعداد اعضا: الف) شرکت یک نفره ب) شرکت های خصوصی ج) شرکت های دولتی
- بر اساس کنترل: الف) شرکت های هلدینگ ب) شرکت های فرعی ج) شرکت های وابسته
- بر اساس مسئولیت: الف) محدود (I) توسط سهام (II) با ضمانت (با یا بدون سرمایه سهامی) ب) نامحدود
- بر اساس نحوه دسترسی به سرمایه: الف) شرکت های پذیرفته شده در ب) شرکت های فهرست نشده
قانون باید تنوع موجود در اشکال شرکت ها را بشناسد. به جای آنکه بخواهد جنبه های خاصی از هر شکل را تنظیم کند، اصولی را که امکان تعامل اقتصادی برای ایجاد ثروت را بر اساس اصول واضح و مورد پذیرش گسترده دارد، ارائه دهد. در این مقاله به بررسی ثبت شرکت های کوچک می پردازیم.
شرکت های کوچک
کمیته دلیلی نمی بیند که چرا شرکت های کوچک از پیامدهای مقرراتی، که ممکن است برای تضمین توازن منافع ذینفعان شرکت های بزرگ و گسترده استفاده شود، رنج می برند. قوانین شرکت باید با رهایی این گونه شرکت ها از رویه های اجرایی داخلی قانونی انتخاب شده، روش های تصمیم گیری ساده را امکان پذیر کند. چنین شرکت هایی همچنین باید تحت کاهش گزارشات مالی و الزامات حسابرسی و رژیم های ساده نگهداری سرمایه قرار گیرند. اساسا رژیم برای شرکت های کوچک باید آنها را قادر سازد تا با هزینه های کم از طریق الزامات ساده به شفافیت دست یابند. چنین چارچوبی ممکن است برای شرکت های کوچک از طریق معافیت هایی که در قالب برنامه زمان بندی قانون ادغام شده اند، اعمال شود.
قانون همچنین می تواند یک رویکرد یکپارچه را در نظر بگیرد. که به موجب آن یک چارچوب مقرر شده برای شرکت های خصوصی ارائه می شود که ممکن است در مورد شرکت های کوچک نیز اعمال شود. با این حال ممکن است تعریفی از شرکت های کوچک برای فعال کردن چنین رژیمی در نظر گرفته شود. در تجویز اندازه مشکلاتی وجود دارد. از نظر ما، اندازه ممکن است بر اساس دارایی های ناخالص متشکل از دارایی های ثابت، دارایی های جاری و سرمایه گذاری هایی باشد که از محدوده خاصی به عنوان گردش مالی تجاوز نمی کند. از آنجا که ممکن است تعریف «کوچک» در طول زمان تغییر کند، این ممکن است از طریق قوانین انجام شود.
شرایط معافیت شرکتها
برای واجد شرایط بودن برای معافیت، یک شرکت کوچک با این حال نه باید مالک و نه زیرمجموعه هیچ شرکت دیگری باشد. با این حال، کمیته نیازی به ارائه یک حکومت ویژه داخلی و رژیم مشروطه برای شرکت های کوچک احساس نمی کند. انجمن ها، شرکت های خیریه و غیره دارای مجوز در قانون شرکت های موجود، صرف نظر از دارایی های ناخالص آنها نباید به عنوان شرکت های کوچک تلقی شوند.
قانون باید چارچوبی سازگار با رشد واحدهای تجاری کوچک ارائه دهد. معافیت ها باید تطبیق شرکت های کوچک را به روشی آسان و مقرون به صرفه تسهیل کند. این موارد نباید باعث پنهان کردن اندازه واقعی توسط هیچ نهادی شود یا مانعی برای ثبت شرکت های کوچک و همچنین رشد آنها باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقالات زیر را بخوانید: