قوانین نقل و انتقال سهام بعد از ثبت شرکت سهامی خاص

انتقال سهام بعد از ثبت شرکت

انتقال سهام بعد از ثبت شرکت – از رایج ترین مراحل ثبت شرکت شرکت های تجاری در ایران از اهمیت، ثبت شرکت سهامی خاص است که یکی از ارکان اصلی آن سرمایه است. منظور از سرمایه شرکت های سهامی همان سهام است.

سهام شرکت اگر تحت شزایط و  ضوابط قانون تجارت باشد، قابلیت نقل و انتقال دارد که در این مقاله قصد داریم از این شرایط و ضوایط صحبت کنیم.

انواع شرکت های سهامی

به طور کلی همان طور که در قانون تجارت آمده است، دو نوع سهامی عام و سهام خاص وجود دارد. در این نوع شرکت های سهامی، سرمایه آن به سهام تقسیم می شود و مسئولیت صاحبان سهام در شرکت به مبلغ اسمی سهام شان محدود می شود.

تأسیس این شرکت شرایط و ضوابط خود را دارد که عبارت است از:

  • حداقل ۳ نفر به عنوان اعضاء معرفی شوند،
  • حداقل ۱۰۰ هزار تومان سرمایه اولیه،
  • در نام شرکت عنوان “سهامی خاص” بیاید،
  • سرمایه شرکن توسط شرکاء تأمین شود.

 

منظور از سهام در ثبت شرکت سهامی خاص / عام چیست؟

سهم در قانون تجارت همان قسمتی از سرمایه شرکت های سهامی است که میزان معینی دارد  و نشان دهنده میزان مشارکت و تعهدات و منافع صاحب آن در شرکت سهامی می باشد.

این سهام با یک ورقه سهم تعیین می شود که همان سند قابل معامله برای نقل و انتقال آن است. بنابراین ورقه سهام، نشان‌ دهنده سهم سهامداران شرکت و همچنین مبلغ سرمایه تقسیم شده آنها است.

آنچه در برگه سهام آمده است شامل:

  • نام شرکت و شماره ثبت آن در دفتر ثبت شرکت،
  • مبلغ اسمی سهم و مقدار پرداخت شده آن به صورت دقیق،
  • تعداد سهامی که هر برگه، نماینده آن می باشد،
  • تعیین مبلغ سرمایه ثبت شده و مقداری که پرداخت شده،
  • تعیین نوع سهم

چگونگی نقل و انتقال سهام بعد از ثبت شرکت سهامی خاص

بعد از ثبت شرکت سهامی خاص و گذشت مدتی از فعالیت آن، ممکن اسن سهامداران به نقل و انتقال سهام تمایل پیدا کنند. این کار در شرکت سهامی خاص محدودیت بیشتری دارد.

چرا؟ زیرا در شرکت‌ سهامی خاص، شرکا به واسطه آشنایی با یکدیگر شرکت تأسیس کرده اند و منجر به پیدایش دلایل محدودیتی شده اند که در ادامه آمده است:

  • نقل و انتقال سهام در شرکت سهامی خاص امکان پذیر است به شرط آنکه در مفاد اساسنامه آمده باشد. به عبارت دیگر شرایط ذکر شده توسط هیئت مدیره و مجمع عمومی شرکت باید رعایت شود. در غیر این صورت اگر محدودیتی ذکر نشده باشد، انتقال سهام بدون منع قانونی است.
  • اگر قصد انتقال سهام به شخصی خارج از شرکت را دارید و شرکت موافق نیست، دو حالت به وجود می آید: اول – سایر شرکاء سهم آن شریک را بخرند و او را از شرکت خارج کنند. دوم– شرکت، سهم شریک را بخرد و به میزان سهام آن، سرمایه را کم کند.
  • در انتقال سهام با نام (سهامی که در دفتر ثبت سهام شرکتثبت شود و انتقال‌دهنده یا نماینده قانونی او باید انتقال را در دفتر مربوطه امضاء کند.) اگر تمامی مبلغ اسمی سهم پرداخت نشده باشد، نشانی کامل انتقال‌ شونده نیز در دفتر ثبت سهام شرکت باید قید شود و به امضای انتقال‌ دهنده یا نماینده او برسد. اگر هر انتقالی بدون رعایت شرایط ذکر شده، انجام شود، از نظر شرکت و اشخاص ثالث صلب اعتبار خواهد شد.

نقل و انتقال سهام را با موسسه ثبت فردا تجربه کنید

با توجه به اینکه نقل و انتقال سهام بعد از ثبت شرکت سهامی خاص یا عام با هم متفاوت است و محدودیت هایی دارند، باید با توجه به این که انتقال سهام در شرکت سهامی به چه صورتی در مفاد اساسنامه آمده است، عمل کرد.

در ضمن فراموش نکنید که انتقال سهام در هر صورت باید ثبت شود و اگر در اساسنامه شرکت، برای نقل و انتقال سهام محدودیتی نداشته باشد، کار شما راحت تر خواهد بود.

زیرا در مواردی مشاهده شده است که اساسنامه شرکت با شرایطی انتقال سهام را مجاز دانسته، برای مثال شرایطی مانند  تشکیل مجمع عمومی که در این صورت شرکت موظف به تشکیل مجمع عمومی‌ می باشد.

این مجمع حتماً باید برگزار شود و تغییرات اعمال شده حتماً باید در دفتر ثبتی به ثبت برسد تا اعتبار داشته باشد. در این مسیر می توانید روی کمک موسسه ” ثبت فردا ” هم حساب کنید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها