به منظور تسهیل روند ثبت شرکت ها از نوع تجاری و غیر تجاری، نکات و دستور العمل هایی وجود دارند که آگاهی از این نکات و البته پایبند بودن به آنها بسیار حائز اهمیت است.
به همین دلیل تصمیم بر آن شد تا در این مقاله تمام باید ها و نبای دهایی که برای ثبت یک شرکت لازم است را با هم مرور کنیم .
نکات مهم قبل از ثبت شرکت
ثبت شرکت به نسبت ثبت برند مراحل کمتر و ساده تری دارد، اما با این حال پیچیدگی های خاص خودش را دارد. بنابراین آشنایی با پیچیدگی های آن و رعایت نکات مهم، باعث تسهیل روند برای اشخاص حقیقی و حقوقی خواهد شد.
این نکات شامل موراد زیر می شود:
نکته اول ثبت شرکت ؛
اولین نکته برای اقدام ، شریک داشتن است، زیرا شرکت تک نفره طبق قانون تجارت مجاز نخواهد بود. بنابراین اگر هر نوع شرکت تجاری می خواهید ثبت کنید، مثل شرکت با مسئولیت محدود، به یک شریک و یا برای ثبت یک شرکت سهامی خاص، به دو شریک نیاز خواهید داشت.
نکته دوم ؛
در مرحله ای که شرکای مورد نظر خود را انتخاب کردید، باید موضوع فعالیت خود را مشخص کنید. در برخی مواقع موضوعی که برای فعالیت شرکت خود انتخاب می کنید به اخذ مجوز نیاز دارد.
چنین مجوز هایی باید قبل از نهایی شدن شرکت و از مرجع صلاحیت دار گرفته شود، در غیر این صورت درخواست شما رد خواهد شد.
نکته سوم ؛
بعد از اینکه موضوع فعالیت شما در شرکت مشخص شد، باید تصمیم بگیرید که در چه قالبی باید به ثبت برسد. همان طور که می دانید، طبق قانون تجارت هفت قالب برای ثبت وجود دارد، از جمله:
- سهامی خاص /عام،
- نسبی،
- تضامنی،
- با مسئولیت محدود،
- تعاونی،
- و … .
نکته چهارم ؛
تا به این مرحله، موضوع فعالیت و نوع شرکتی که قصد ثبت آن را دارید، مشخص شده است. این جا است که با توجه به همه این ها باید اسم مناسبی برای شرکت در نظر بگیرید.
اسمِ شرکت حتماً باید از یکسری قوانین ذکر شده در قانون تجارت پیروی کند و آن هم شامل:
- حداقل دارای سه کلمه باشد ،
- ریشه فارسی داشته باشد ،
- اسامی انگلیسی و عربی رد خواهد شد ،
- نباید تکراری باشد (حتماً برای اطمینان از عدم تکراری بودن آن، استعلام بگیرید تا مطمئن شوید و روند ثبت به خطر نیفتد) ،
- و … .
نکته پنجم ؛
کدپستی معتبر نیز از نکات مهمی است که متقاضی ، قبل از ثبت نهایی باید بداند. برای شرکت یک آدرس معتبر نیاز است، زیرا برای ارسال ابلاغیه های مربوط به شرکت ارائه یک آدرس ضروری است.
هم چنین کدپستی حوزه مالیاتی را تعیین می کند. بنابراین کدی را در فرم اطلاعات وارد کنید که درست و معتبر باشد، در غیر این صورت برای تغییر آن تشریفات قانونی زیادی را باید انجام دهید.
نکته ششم ؛
نکته بعدی تعیین میزان سرمایه و مشارکت هرکدام از شرکا است. در واقع مهم این است که اگر شرکت سهامی عام یا خاص را برای ثبت انتخاب می کنید و سرمایه شما غیر نقد است، مثل اوراق بهادار، ملک و … باید به تایید کارشناس رسمی دادگستری برسد.
در ضمن اگر سرمایه اولیه کمی دارید، نگران نباشید چون می توانید بعد از ثبت نهایی، برای افزایش سرمایه شرکت اقدام کنید.
نکته هفتم ؛
علاوه بر همه نکاتی که گفته شد، ارائه گواهی عدم سوء پیشینه نیز بسیار مهم است. به خصوص برای مدیران شرکت که نباید سوء پیشینه ای داشته باشند و باید آن را به همراه دیگر مدارک به اداره ثبت تحویل دهند.
نکته هشتم ثبت شرکت ؛
سمت مدیر عامل نیز نکته مهمی است، زیرا مدیر عامل شرکت حتما ً باید شخص حقیقی باشد. چنین الزامی فقط در مورد مدیر عامل وجود دارد. مدیران دیگر می توانند از بین اشخاص حقوقی باشند.
در ضمن طبق قانون یک شخص تنها می تواند مدیر عامل یک ثبت شرکت باشد، نه بیشتر.
نکته نهم برای ثبت ؛
نکاتی که در مورد بازرس باید مد نظر داشته باشید، عبارت است از:
- اول اینکه بازرس نباید از بستگان مدیران باشد ،
- بازرس نباید از آنها حقوق دریافت کند ، برای مثال منشی شرکت نمی تواند در سِمت بازرس شرکت هم حضور داشته باشد، زیرا از مدیران حقوق دریافت می کند.