پلمب بعد از ثبت شرکت یک جدید!؟

پلمب بعد از ثبت شرکت یک جدید!؟

طبق قانون تجارت شرکت‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند بعد از ثبت شرکت، گزارش تمام هزینه ‌ها و درآمدهای روزانه و … را در دفاتر رسمی ثبت کنند.

این دفاتر باید به اداره دارایی و مالیات تحویل داده شود تا پس از بررسی گزارشات مکتوب در آن نسبت به تعیین مالیات اقدام شود. در ضمن این دفترها به لحاظ اهمیت بالایی که دارند، در اداره مالیات و ثبت شرکت ها پلمب می شود.

بنابراین پلمب، یکی از مهم‌ ترین کارهایی است که پس از ثبت شرکت جدید باید نسبت به انجام آن اقدام شود.

 منظور از پلمب بعد از ثبت شرکت چیست؟

طبق قانون تمام شرکت های هفتگانه تجاری موظف هستند، بعد از ثبت رسمی برای پلمب دفاتر تجاری یا قانونی اقدام کنند.

در واقع پلمب دفاتر به این معنا است که شرکت باید اقدام به دریافت دفاتر رسمی و قانونی کند، سپس در طول یک سال، تمام هزینه ‌ها و درآمد های شرکت به صورت روزانه، ماهانه و سالانه را ثبت کند.

در ادامه این دفاتر برای اینکه معتبر باشند و اداره مالیات قبول کند، باید پلمب شوند. یعنی به امضاء نماینده اداره ثبت برسند.

این کار برای همه شرکت ‌ها الزامی است و مستقل از چگونگی و میزان فعالیت آنها است. پس اگر شرکت فعال است یا غیر فعال، پلمب دفاتر شرکت تازه تأسیس باید انجام شود.

چرا؟ زیرا این دفاتر منبعی برای تعیین معیار اصلی مالیات بر درآمد شرکت ‌ها و اشخاص و حقیقی هستند و ثبت و پلمب آنها از تقلب و جابجایی ثبت گزارش ‌های مالی جلوگیری می کند.

لازم است بدانید که دفاتر قانونی در صورتی که برای پلمب اقدام نکنند، برای مسئولین و بازرسین مالیاتی اعتباری ندارند. پس تا به اینجا به اهمیت پلمب دفاتر شرکت تازه تأسیس رسیدید.

لزوم پلمب دفاتر به همین جا ختم نمی شود و برای دریافت کد اقتصادی و همین طور اخذ کارت بازرگانی هم اهمیت دارد.

 ضرورت پلمب دفاتر بعد از ثبت شرکت چیست؟

همان طور که در بالا اشاره کردیم مطلبق با قانون تجارت، تمام شرکت‌ ها بعد از ثبت و تأسیس، باید به تنظیم صورت فعالیت‌ های مالی خود بپردازند.

این فعالیت ‌ها از صفر تا صد در دفاتر قانونی به ثبت می ‌رسند و باید به سازمان امور مالیاتی در استان محل استقرار شرکت تازه تأسیس شده، تحویل داده شود.

در صورتی که کوچکترین تقلبی در تکمیل دفاتر قانونی مشاهده شود، با جریمه‌ ها و خسارت ‌های جبران ناپذیری رو به رو می شوید.

پس بهتر است پلمب دفاتر را پشت گوش نیندازید و در اسراع وقت اقدام کنید. هم چنین در قانون تجارت آمده است که این دفاتر اگر طبق مقررات قانون تجارت تنظیم و نوشته و نگهداری شوند، بین تاجران و بازرگانان و همین طور امور تجاری رسمیت دارند.

آیا پلمب دفاتر شرکت تازه تأسیس مهلت مقرر دارد؟

همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، طبق قانون شرکت ها موظف هستند برای پلمب دفاتر تجاری اقدام کنند. این طور نیست که مادام العمر بعد از تأسیس شرکت برای اقدام، مهلت داشته باشید، بلکه مهلت و مدت زمان معینی را برای پلمب دفاتر مشخص شده است.

این مهلت برای شرکت ‌های تازه تأسیس، حداکثر ۶۰ روز بعد از ثبت شرکت است و شرکت‌ های تازه تأسیس حداکثر تا ۶۰ روز می ‌توانند برای تهیه و پلمب دفاتر قانونی خود اقدام نمایند.

 عدم پلمب دفاتر شرکت تازه تأسیس چه معایبی دارد؟

برای شرکت‌هایی که نسبت به پلمب دفاتر تجاری خود اقدام نکنند، طبق قانون تجارت مجازات هایی در نظر گرفته می شود، از جمله:

  • جزای نقدی،
  • در نظر گرفتن مالیات علی ‌الراس یعنی با مراجعه مأمور مالیات و بررسی اوضاع شرکت و میزان فعالیت، بر اساس دیده های خود، مالیات بر درآمد شرکت را تعیین می کند.

 هزینه پلمب دفاتر شرکت تازه تأسیس چقدر است؟

این کار نیز مثل هر کار اداری برای متقاضی، هزینه دارد که در این مورد، هزینه پلمب دفاتر قانونی پس از تایید کارشناس مشخص می شود.

این هزینه باید توسط فرد متقاضی و از طریق درگاه های آنلاین پرداخت شود. پس از انجام کامل مراحل پرداخت، دفاتر پلمب شده برای فرد متقاضی، توسط پست پیشتاز ارسال می شود.

“ثبت فردا”؛ قبل و بعد از ثبت شرکت با شماست!

اگر شما تا به اینجا همراه این مقاله بوده اید، حتماً قصد ثبت شرکت جدیدی دارید و به این نتیجه رسیده اید که یک پروسه طولانی در پیش دارید تا به صورت رسمی، شرکت شما به ثبت برسد.

اما جای نگرانی نیست، زیرا مشاوران “ثبت فردا“، از صفر تا صد کار همراه شما هستند تا شما را راهنمایی کنند. کافی است برای اطلاعات بیشتر به سایت sabtefarda.org مراجعه کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها