ثبت شرکت سهامی خاص به عنوان یکی از شرکت های هفتگانه تجاری که شامل شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و … ، طرفداران زیادی دارد.
بعد از ثبت هر کدام از این شرکت ها مواردی مشاهده شده است که بخواهند برای پیشرفت بیشتر، خود را با تحولات اقتصادی داخل و خارج شرکت انطباق دهند.
لازمه این کار ثبت و اعمال یکسری تغییرات جدید بعد از اتمام مراحل ثبت شرکت سهامی خاص یا هر شرکت دیگری است که در این مقاله قصد داریم راجع به آن صحبت کنیم.
ثبت شرکت سهامی خاص
ثبت شرکت سهامی خاص یعنی ثبت نوعی شرکت بازرگانی و تجاری که تمام سرمایه آن به تعدادی سهام تقسیم بندی می شود و کلیه سرمایه از طرف شرکاء تأمین می شود. مسئولیت هر یک از شرکاء در این نوع از شرکت به نسبت مبلغ سهام آنها بستگی دارد.
در این نوع شرکت، مجمع عمومی وجود ندارد و تعداد شرکاء در آن ها از شرکت سهامی عام کمتر می باشد. سرمایه اولیه که برای ثبت شرکت سهامی خاص نیاز است برابر با یک میلیون ریال و حداقل ۳۵% از آن باید به بانک واریز شود.
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص
- حداقل سه نفر به عنوان مدیر معرفی شوند،
- سهامدارن باید حداقل ۳ نفر باشند،
- انتشار اوراق قرضه ممنوع است،
- سهام شرکت قابلیت معامله در بازار بورس را ندارد،
- موافقت مدیران یا اجازه مجمع عمومی صاحبان سهام امکان نقل و انتقال سهام شرکت وجود دارد،
- تمام سرمایه شرکت باید توسط سهامدارن و موسسین تأمین شود،
- مدیر شرکت باید از بین سرمایه گذاران انتخاب شود.
چگونگی ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص
تغییراتی که ممکن است بعد از ثبت شرکت نیاز به اعمال داشته باشد، در موارد زیر خلاصه خواهد شد که باید طبق دستور مستقیم مقام های زیر باشد:
۱. مجمع عمومی فوقالعاده
برای ایجاد تغییرات در نام شرکت، آدرس و مکان آن، تغییر مفاد اساسنامه، تغییر یا الحاق موضوع شرکت، ورود و خروج اعضای جدید و ادغام یا انحلال شرکت باید طبق نظر مجمع عمومی فوق العاده باشد.
۲. مجمع عمومی عادی
دومین مجمع عمومی و مهم در جریان اداره شرکت سهامی خاص نقش مهمی دارد و تنظیم صورت های مالی و انتخاب هیئت مدیره طبق نظر آنها انجام خواهد شد.
۳. هیئت مدیره
تغییر در اعضای هیئت مدیره، انتخاب یا تغییر مدیر عامل، تعیین صاحبان امضاء در ثبت شرکت سهامی خاص و اموری از این دست زیر نظر مستقیم هیئت مدیره خواهد بود.
چگونگی ایجاد تغییرات اساسی در شرکت سهامی خاص
همانطور که در مقدمه نیز اشاره کردیم، شرکت های تجاری بعد از انجام امور ثبتی، ممکن است برای تطابق با تحولات اقتصادی داخلی و خارجی، نیاز به اعمال تغییراتی در شرکت خود داشته باشند.
البته همیشه این تطابق یافتن برای هماهنگی با تحولات اجتماعی نیست و ممکن است مانند بسیاری از مالکان، در ابتدای مراحل ثبت شرکت سهامی خاص یا هر نوع شرکت دیگری، دقت و وسواس کافی را به خرج نداده باشند.
به هر حال به هر دلیل که مالک یا مالکان شرکت تصمیم به اعمال تغییرات جدید گرفته باشند، باید مراحل زیر را طی کنند:
- صورتجلسه ای با عنوان تغییرات شرکت تنظیم کنند و به تصویب و امضای اعضای هیئت مدیره برسانند.
- روزنامه تاسیس و روزنامه آخرین تغییرات شرکت را ارائه کنند،
- ارائه کپی مدارک هویتی اعضای شرکت به اداره ثبت شرکت،
لیست انواع تغییرات بعد از ثبت شرکت سهامی خاص
– تغییر نام شرکت
برای این کار باید در مرحله اول یک صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده، با امضاء هیئت رئیسه تنظیم شود و اصل آن به همراه لیست حاضرین سهامدار در جلسه به اداره ثبت شرکت ها تحویل شود تا کارشناس تأیید کند و به اقدام شود.
– تغییر در موضوع شرکت
تغییر در موضوع شرکت و یا کم و زیاد کردن آن که این موضوعات می توانند تجاری و یا غیر تجاری باشند. برای ایجاد تغییرات تشکیل مجمع عمومی فوق العاده ضروری است که صورتجلسه آن نیز باید به امضای هیئت رئیسه برسد.
در مواردی ثبت موضوع جدید نیاز به مجوز دارد که باید به همراه مدارکی مثل لیست اسامی سهامدار شرکت، اصل روزنامه رسمی و صورتجلسه به اداره ثبت شرکت تحویل شود. این مراحل حدود ۱۴ روز زمان می برد.
– تغییر آدرس شرکت
منظور از آدرس، آدرس ثبت شده در اساسنامه شرکت است که باید جلسه ای به نام مجمع عمومی فوق العاده تشکیل دهید و صورتجلسه آن تنظیم و به امضای هیئت رئیسه برسد.
– تغییر اعضای هیئت مدیره
تغییر اعضای هیئت مدیره یا نقل و انتقال سهامی بین اعضاء بعد از ثبت شرکت سهامی خاص باید با تنظیم صورتجلسه همراه باشد که در صورت لزوم باید امضای هیئت مدیره نیز همراه آن باشد. چنانچه انجام آن برعهده مجمع عمومی بود، امضای هیئت رئیسه لازم است.