انواع شرکتها در ایران
انواع شرکت و نحوه ثبت شرکت: در اداره ثبت شرکتها مطابق قانون تجارت ایران، شرکتها به ۸ دسته مختلف تقسیم میشوند:
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت سهامی خاص
- شرکت سهامی عام
- شرکت تعاونی
- شرکت تضامنی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت نسبی
نوع دیگری از شرکت وجود دارد که به آن به موسسه غیر تجاری میگویند. در ادامه نحوه ثبت شرکتها و هزینه مربوط به آن را توضیح میدهیم.
شرکت با مسئولیت محدود چیست؟ چه مزایا و معایبی برای ثبت شرکت مسئولیت محدود وجود دارد؟
شرکت با مسئولیت محدود به شرکتی است که حداقل دو یا تعداد بیشتری شریک دارد. بار تعهدی شرکت مسئولیت محدود بسیار پایین است و به میزان سهمالشرکه شرکا بستگی دارد. این نوع شرکت جهت امور بازرگانی، تجارت یا اموری که نیازی به اخذ وام و اعتبار اسنادی با حجم بالا نیست، مناسب است. ثبت شرکت با مسئولیت محدود روند سادهتری نسبت به دیگر شرکتها دارد. جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود تنها داشتن دو شریک و حداقل سرمایه ۱۰۰.۰۰۰ تومان به همراه مدارک هویتی و اخذ گواهی سوپیشینه کفایت میکند. مزایای شرکت مسئولیت محدود را در امکان انتخاب هیئت مدیره خارج از شرکا، جابجایی آسان شرکا (ورود و خروج)، عدم نیاز به واریز سرمایه اعلامی اولیه و بار مسئولیتی بسیار پایین میتوان دید.
مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود چیست؟
مرحله اول: تکمیل مدارک امضا شده توسط شرکا
- ۲ نسخه شرکتنامه
- ۲ نسخه اساسنامه
- صورتجلسه مجمع عمومی موسس
- انتخاب نام شرکت
مرحله دوم: ارسال پستی مدارک امضا شده به همراه گواهی سوپیشینه (با پاکت مخصوص شرکت) به سامانه ثبت شرکتها و دریافت شماره پیگیری.
مرحله سوم: پیگیری مراحل ثبت نام بعد از اعلام اداره ثبت شرکت توسط وکیل.
هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود چقدر است؟
هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود اگر توسط متقاضی انجام شود حدود ۳۵۰ هزار تومان است. انجام این کار توسط وکیل ۵۰۰ الی ۹۰۰ هزار تومان هزینه دارد. لازم به ذکر است این مبلغ تنها تا مرحله اخذ گواهی ثبت برآورد شده و ثبت در روزنامه، اقدام پلمپ دفاتر و اخذ کد اقتصادی از اداره مالیات هزینهای جداگانه خواهد داشت.
شرکت سهامی خاص چیست؟ مراحل و هزینه ثبت شرکت چگونه است؟
شرکت سهامی خاص شرکتی است که از حداقل ۳ یا تعداد بیشتری سهامدار و دو بازرس که از اعضای درجه یک خانواده نباشد، تشکیل شود. بار تعهدی شرکت سهامی خاص بسیار بالاتر از شرکت با مسئولیت محدود است و به میزان درصد سهم سهامداران بستگی دارد. این نوع شرکت بیشتر جهت امور بازرگانی، پیمانکاری، تجارت یا اموری که نیاز به اخذ وام و اعتبار اسنادی با حجم بالا دارد، ثبت میشود. همچنین در مواردی که نیاز به همکاری با شرکتهای دولتی است، سهامی خاص کارایی دارد. حداقل سرمایه ثبت ۱۰۰.۰۰۰ تومان است که باید حداقل ۳۵ درصد آن را واریز کرد. در روند ثبت شرکتهای سهامی خاص، تهیه مدارک هویتی و اخذ گواهی سوپیشینه کافی است.
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص چیست؟
- دو نسخه شرکتنامه، دو نسخه اساسنامه، صورتجلسه مجمع عمومی موسس و نام شرکت به امضای شرکا میرسد.
- مدارک امضا شده به همراه گواهی سوپیشینه (با پاکت مخصوص شرکت) به سامانه ثبت شرکتها ارسال و شماره پیگیری دریافت میشود.
- مراحل ثبت نام بعد از اعلام اداره ثبت شرکت توسط وکیل یا خود شخص پیگیری میشود.
هزینه ثبت شرکت سهامی خاص چه مبلغی است؟
هزینه ثبت شرکت سهامی خاص اگر توسط متقاضی انجام گیرد، حدود ۳۵۰ الی ۴۵۰ هزار تومان است. هزینه انجام کار توسط وکیل بین ۵۰۰ الی ۹۰۰ هزار تومان برآورد میشود. این مبلغ تنها تا مرحله اخذ گواهی ثبتی برآورد شده است. جهت ثبت در روزنامه، اقدام پلمپ دفاتر و اخذ کد اقتصادی از اداره مالیات هزینه جداگانه باید پرداخت شود.
موسسه غیر تجاری
موسسات به شرکتهایی گفته میشود که از حداقل ۲ نفر شریک تشکیل شدهباشد. این شرکتها به امور خدماتی و حقوقی میپردازند و امور مربوط به تجارت، بازرگانی، صادرات و واردات در این شرکت صورت نمیگیرد. در واقع به این نوع موسسات، شرکت غیرتجاری میگویند.
مراحل ثبت موسسه غیر تجاری همانند روند ثبت شرکتهای مسئولیت محدود است با این تفاوت که نیاز به اخذ گواهی سوپیشینه نیست و به جای امضای شرکتنامه باید از تقاضانامه استفاده کرد.
سوالات متداول ثبت شرکت
هزینه ثبت شرکت عددی بین ۸۵۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان می باشد که بسته به نوع روزنامه و تعداد کلمات موضوع شرکت متغییر می باشد.
در حال حاضر برای ثبت شرکت یک کارت ملی کافی میباشد .
مدت زمان ثبت شرکت از ۵ روز تا ۲۰ روز کاری بسته به نوع نام و نوع مجوز متغییر است. در صورت داشتن نام عادی (سه سیلاب و چهار سیلاب به بالا) و یا داشتن مجوز می تواند پس از تایید نام در ۵ روز کاری انجام شود.
مهمترین شرکت ها که بیش تر افراد یا اکثر مردم ثبت می کنند ،شرکت های با مسئولیت محدود ،شرکت های سهامی خاص ،شرکت های تضامنی و موسسات غیر تجاری می باشد.