هر آنچه از ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید بدانید!

هر آنچه از ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید بدانید!

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=”” type=”flex”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” type=”1_1″ first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

هر آنچه از ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید بدانید! زمانی که چند نفر قصد دارند درکنار یکدیگر به انجام امور اقتصادی بپردازند؛ میان خود قراردادی وضع می  کنند که حساب سود و زیان فعالیت  های خود را مشخص کنند.

هر آنچه از ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید بدانید!

این عمل تحت عنوان ثبت شرکت شناخته می  شود. طبق آنچه در قانون تجارت آمده  است، ثبت شرکت انواع مختلفی دارد که یکی از پرطرفدارترین انواع آن شرکت با مسئولیت محدود است.

این نوع از شرکت  های تجاری در کشور ایران بسیار مورد توجه قرار می  گیرند. بنابراین در این نوشته قصد داریم تمامی قوانین مربوط به آن را بررسی کنیم.

همه چیز در مورد ثبت شرکت با مسئولیت محدود

این نوع از شرکت  ها نیز با اهداف تجاری تشکیل می  شوند اما قوانین خاصی در آن حاکم است. مانند اینکه برخلاف شرکت  های بزرگ سهامی، این نوع تنها با دو شریک نیز شکل می گیرد. مسئله بعدی نیز در مورد حد و حدود تعهدات شرکا است. از نام این نوع شرکت قادر هستید حدس بزنید که در آن، هر یک از شرکا تنها به میزان سرمایه خود در قبال قروض و تعهدات شرکت مسئولیت دارند. در ادامه با شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود بیشتر آشنا خواهید شد.

قوانین

درست است که تمامی انواع شرکت های تجاری با هدف کسب سود شکل می  گیرند اما قوانین حاکم در هرکدام با دیگری تفاوت دارد. در مورد ثبت شرکت با مسئولیت محدود که موضوع این نوشته است؛ تشریفات قانونی کمتری به نسبت شرکت  هایی همچون سهامی عام یا خاص وجود دارد. با این حال رعایت موارد زیر حائز اهمیت است:

تعداد اعضا

این نوع از شرکت  ها با حداقل اعضا یعنی با دو نفر نیز به ثبت می  رسند. در صورتی که تعداد شرکا کم باشد بازرس انتخاب نخواهد شد. با این وجود زمانی که تعداد اعضا به بیش از دوازده نفر برسند؛ هیات نظارت نیز باید تشکیل شود. این هیات که باید سه نفر یا بیشتر باشند؛ از سوی مجمع عمومی عادی انتخاب خواهند شد. به طور کلی این نوع از شرکت معمولا تعداد اعضا زیادی نخواهد داشت.

میزان سرمایه

برخلاف شرکت های سهامی، حداقل میزان سرمایه در قانون برای نوع بامسئولیت محدود مشخص نشده است. با این وجود تمامی سرمایه باید تادیه و پرداخت شود. نخستین هیات نظارت پس از انتخاب، از بابت ارزیابی سرمایه نقدی و غیرنقدی اطمینان حاصل خواهندکرد.

طبق مفادی از قانون تجارت، در هر سال باید معادل یک بیستم از سود خالص شرکت به عنوان سرمایه احتیاطی ذخیره شود؛ تا زمانی که این مبلغ به یک دهم میزان سرمایه برسد؛ در جهت موضوع شرکت استفاده خواهد شد.

شرکتنامه

یکی از مدارک اصلی در ثبت شرکت با مسئولیت محدود، شرکتنامه است که باید پس از ثبت به امضا تمامی شرکا برسد. در واقع در صورت نبود این سند، ثبت این نوع از شرکت باطل خواهدبود. در شرکتنامه موارد مختلفی از جمله موضوع، میزان سرمایه و موارد مهم دیگر شرکت به طور کامل باید قید شوند.

نام شرکت

حتما باید در نام شرکت، عبارت بامسئولیت محدود وجود داشته  باشد. در غیر این صورت، یک شرکت تضامنی محسوب خواهدشد.

سهم  الشرکه

سهم  الشرکه همان آورده  ای است که هریک از شرکا وارد شرکت خواهندکرد. اگر نقدی است؛ باید به طور کامل پرداخت شود و اگر غیرنقدی است باید تقویم و تسلیم شده  باشد. سهم  الشرکه قابل انتقال است اما این عمل باید بوسیله سند رسمی انجام شود. در ضمن این انتقال حتما باید با رضایت شرکا انجام بگیرد.

بازه زمانی شرکت

اگر شرکت  ها تنها جهت یک امر خاص تشکیل شوند؛ مدتی برای آن در نظر گرفته می  شود. این درحالی است که اگر مدتی مشخص نشود؛ شرکت به صورت نامحدود قادر به فعالیت است. در ثبت شرکت با مسئولیت محدود، بازه زمانی شرکت معمولا نامحدود در نظر گرفته می شود.

انحلال

یکی از مواردی که پس از ثبت شرکت از سوی قانون پیش  بینی  شده  است انحلال است. این مسئله در زمانی که موضوع شرکت به هردلیلی قابل انجام نباشد؛ اتمام بازه زمانی شرکت، ورشکستگی و در صورتی که نیمی از شرکا که صاحب بیش از نیمی از سرمایه هستند خواستار انحلال باشند؛ انجام می  شود.

مدارک مورد نیاز

جهت ثبت این نوع از شرکت به مدارک زیر نیاز است:

  1. مدارک شناسایی تمامی شرکا، مدیران و هیات نظار در صورت وجود.
  2. شرکتنامه، تقاضانامه ثبت شرکت، اساسنامه، صورتجلسه مجمع عمومی موسس هر کدام در دو نسخه، تکمیل شده و به همراه امضا تمامی شرکا.
  3. گواهی عدم سوپیشینه کیفری و عدم اعتیاد به مواد مخدر جهت اعضا هیات مدیره و مدیرعامل.
  4. ارائه مجوز از ارگان های ذیربط در مواردی که موضوع شرکت نیاز به مجوز داشته باشد.
  5. در مواردی که امور مربوط به ثبت شرکت خود را به وکلای خبره ای همچون مشاوران سایت ثبت فردا واگذار می کنید، باید اصل وکالتنامه را نیز ارائه کنید.

مراحل ثبت

ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیز  همانند اکثر شرکت  های تجاری در چند مرحله کلی انجام می  شود:

  1. در گام نخست باید برخی از مدارک هویتی و ابتدایی را فراهم کنید و باید درخواست شما در سامانه ثبت شرکت ها تکمیل شود.
  2. در بخش انتخاب نام، شما باید ۵ نام را که دارای مشخصات مورد نظر باشد انتخاب و طبق اولویت وارد کنید.
  3. پس از انجام تاییدیه ها باید مدارکی همچون اساسنامه، تقاضانامه و شرکتنامه تنظیم و ارائه شود. لازم به ذکر است که تمامی این مدارک باید پیش از ارسال به اداره ثبت، به وسیله تمامی اعضا امضا شوند.
  4. در صورتی که تمامی مراحل بالا با موفقیت انجام شوند؛ آگهی ثبت شرکت با مسئولیت محدود صادر می شود و پس از دریافت و چاپ در یک روزنامه رسمی، مراحل ثبت شرکت به پایان خواهدرسید.

سخن پایانی

شرکت با مسئولیت محدود از جمله انواع شرکت  های تجاری است که با هدف کسب سود بین اعضا منعقد می  شود. این نوع از شرکت تشریفات کمتری نسبت به انواعی همچون سهامی عام و خاص دارد و حتی دو شریک نیز قادر به تشکیل آن خواهندبود. یکی از مدارک اصلی در ثبت، شرکتنامه است که باید پس از تنظیم به امضا کلیه شرکا و مدیران برسد.

یکی از ارکانی که در شرکت با مسئولیت محدود وجود دارد؛ هیات نظارت است. این هیات تنها در صورتی که تعداد اعضا به بیش از ۱۲ نفر برسد؛ تشکیل می شود و وظیفه آن بررسی موارد مختلفی از جمله نحوه تقویم و تسلیم سرمایه است. در مواردی که تعداد اعضا کم است حتی نیازی به انتخاب بازرس نیز وجود ندارد.

مدت در ثبت این نوع از شرکت، معمولا نامحدود تعیین می شود؛ با این حال در صورت تعیین مدت و پایان آن، ورشکستگی و سایر دلایلی که در نوشته به آن اشاره شده است؛ شرکت منحل خواهدشد.

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها