با نکات مهم در ثبت بین المللی علامت تجاری آشنا شوید : امروزه با پیشرفت سریع و قابل تحسین دنیای نوین ، اقتصاد دنیا نیز بیش از پیش به سوی یک اقتصاد واحد جهانیدر حال پیشروی است.
با نکات مهم در ثبت بین المللی علامت تجاری آشنا شوید
کشورهایی دراین فرایند سود بیشتر را کسب می کنند که هر چه سریع تر خود را با آن وفق داده و مسیر راجهت جهانی سازی برندهای موجود در شرکت های خود هموار سازند که از مزایای آن بهره مند شوند.
پیدایش سیستم پشتیبانی از فکرهای خلاقیک عامل مهم در توسعه و پیشرفت تحولات اقتصادی و اجتماعی به حساب می آید. امروزه ثبت بین المللی علامت تجاری به یکی از مسائل مهم دنیای نوین و از جمله پدیده های مالکیت فکری تبدیل شده است که نقش اساسی در پیشرفت صنایع مختلف ایفا می کند.
برند یا علامت تجاری عنوان و نشانه ای است که اطلاعات و جزئیاتی کلیدی در رابطه باهویت کالا، ساخت، کیفیت و تمایز آن با کالاهای تولیدکنندگان فعال دیگر در صنعت مربوطه به مصرف کنندگان می دهد. ما در این مقاله قصد داریم که شما را با نکات کلیدی و مهمی در خصوص ثبت بین المللی برندهای مختلف و علامت های تجاری آشنا سازیم که شاید پیش از این از آن ها اطلاعی نداشتید. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
برخورداری از حمایت های قانونی مالک
با بهره گیری از ثبت یک علامت تجاری بین المللی مالک برند از حقوق قانونی بهره مند می شودو این امکان را خواهد داشت که از آن به منظور تمایز کالاها یا خدمات خود با کالاهای دیگر استفاده کند. همچنین به این شکل به شخص دیگری به طور رسمی اجازه می دهد که در ازای دریافت وجه نقدی یا غیر نقدی از برند انحصاری خود استفاده کند. در حقیقت حق ویژه بهره بری از علامت تجاری یا برند ثبت شده به منظور اعمال بر محصولات و کالاهای مورد نظر یا تهیه مجوز استفاده از آن برای دیگری صرفا به عهده صاحب برند است.
عدم محدودیت در تعداد علائم تجاری
تعداد و شمار علائم ثبت شده در جهان نامحدود است و طبق قانونی که در کشورهای مختلف تصویب می شود؛ یک علامت تجاری ممکن است که از یک یا چند حرف، کلمه، واژه یا شماره تشکیل شود. خصوصیت بارز علائم تجاری این است که باید یک وجه تمایز داشته باشد و در عین ابتکار و خلاقیت در آن، باعث بروز اشتباه در تصورمشتری از آن نیز نشود.
بعضی از علائم با وجود رعایت نکات فوق امکان ثبت را ندارند. به عنوان مثال علائمی که با اهداف نظم عمومی اخلاق حسنه در تضاد بوده یا با منافع اکثریت مردم تعارض داشته باشند؛ به ثبت نمی رسند.
هزینه ثبت بین المللی
هزینه ثبت بین المللی علامت تجاری بر اساس فرانک سوئیس ارزیابی می شود و پس از تفحص، بازبینی و تایید فرم اظهارنامه ثبت بین المللی توسط اداره ثبت برندهای تجاری از درخواست کننده تقاضا خواهد شد که هزینه مورد نظر را به حساب WIPO واریز کند. ثبت بین المللی لازم است که هر ۱۰ سال یکبار و با پرداخت تعرفه های تعیین شده، تمدید و تجدید شود.
موافقت نامه مضامین تجاری مالکیت فکری و ثبت برند
موافقت نامه مضامین تجاری حقوق مالکیت فکری (TRIPs) یکی از سه بخش و رکن اصلی موافقت نامه های سازمان تجارت جهانی (WTO) است که از جمله شرط های پیوند به این نهاد باید به قبول رسمی موافقتنامه مزبور اشاره شود.
این موافقتنامه کلی ترین و کامل ترین قوانین و تبصره ها را در خصوص مالکیت فکری و علامت های تجاری دارد. از نمونه خصیصه های این موافقتنامه به ساز و کار حل اختلاف باید اشاره کرد. بر اساس عناوین این موافقتنامه زمانی که یکی از اعضای سازمان تجارت جهانی این ادعا را داشته باشد که عضوی دیگر تعهدات خود را در زمینه پشتیبانی از حقوق مالکیت فکری زیر پا گذاشته است؛ موضوع به رکن اختلاف سازمان تجارت جهانی برگردانده شده و در آن نهاد رای و حکم نهایی ارسال می شود و آن عضو محکوم علیه ملزم به پیاده سازی حکم است.
عضویت ایران در WIPO
کشور ایران در سال ۱۳۸۰ به طور رسمی در سازمان جهانی مالکیت فکری WIPO عضو شد. پیش از آن ۱۷۷ کشور عضو این سازمان جهانی بودند. از دوره عضویت کشور ما در این سازمان اقدامات بسیار مثبت و سازنده ای در حیطه های گوناگون حقوق مالکیت فکری در سطح کشور انجام شده است و بستر توسعه این رشته از حقوق و پیوستگی ایران به موافقت نامه های بازبینی بر پشتیبانی از مالکیت فکری فراهم آمده است.
کنوانسیون پاریس و کنوانسیون مادرید
کنوانسیون پاریس در واقع قدیمی ترین قرارداد بین المللی در حیطه پشتیبانی از مالکیت صنعتی است که با حدود ۱۲۰ سال سابقه نقش مهمی در پیشبرد صنعت و توسعه اقتصاد جهانی ایفا می کند. مزیت کنوانسیون پاریس در برابر دیگر پیمان نامه های بین المللی این است که بر اساس آن افراد تبعه خارجی بر اساس مفهوم “رفتار ملی” و “حق تقدم” این امکان را دارند که در سایر کشورهای عضو اتحادیه تقاضای پشتیبانی از مالکیت صنعتی و علائم تجاری را داشته باشند.
امتیاز بهره گیری از کنوانسیون مادرید در راحتی، ارزانی و سودمندی آن است. به عبارت دیگر تنها توسط یک عهدنامه بین المللی واحد، کسب و تامین حمایت از علائم تجاری در کشورهای گوناگون عضو در آن امکان پذیر خواهد شد.
بر اساس این سیستمبرند تجاری با توجه به قوانین و تبصره های موجود در هر کشور ارزیابی شده و سپس وارد مسیر بین المللی خود می شود. به این معنا که ثبت بین المللی علامت تجاری در وهله اول با ثبت ملی و کشوری در اداره ذیربط، در کشور صاحب برند انجام گرفته و سپس به صورت اتوماتیک با عنوان کشورهای مورد نظر در حیطه بین المللی صورت می گیرد. کشور ما در سال ۱۳۸۲ به این کنوانسیون ملحق شده است.
سخن آخر
امروزه با پیشرفت روز افزون دنیا و افزایش فضای تنگ و رقابتی در حیطه ثبت بین المللی علامت تجاری، لزوم ثبت برندهابرای همه افراد اثبات شده است. . از این رو به منظور ثبت بین المللی علامت تجاری، سازمان ها و نهادهایی در سطح دنیا تشکیل شده و جهت حفظ حقوق مالکین و صاحبان برند به وضع قوانین مختلف در این حیطه پرداخته اند.
در این رابطه این امکان را دارید که با مراجعه به سایت معتبر ثبت فردا به ثبت برند و علامت تجاری خود در سطح بین المللی پرداخته و از کارشناسان خبره و متخصص اطلاعات بیشتری در این زمینه دریافت کنید.