برای تشکیل و راه اندازی اتحادیه تعاونی کشاورزی چه اقداماتی لازم است؟

برای تشکیل و راه اندازی اتحادیه تعاونی کشاورزی چه اقداماتی لازم است؟

برای تشکیل و راه اندازی اتحادیه تعاونی کشاورزی چه اقداماتی لازم است؟ شاید شما هم به فکر راه اندازی اتحادیه تعاونی کشاورزی باشید و بخواهید برای نیل به اهداف خود از این نوع اتحادیه استفاده کنید.

برای تشکیل و راه اندازی اتحادیه تعاونی کشاورزی چه اقداماتی لازم است؟

در این مختصر مقاله ابتدا به تعریف تعاونی و اتحادیه پرداختیم و سپس اقداماتی که برای تاسیس این اتحادیه تعاونی لازم است را می شماریم و شرح می دهیم، در اخر به معرفی سایت ثبت فردا می پردازیم؛ لیکن تمرکز اصلی این مقاله بر روی اقدامات لازم برای تاسیس یک اتحادیه تعاونی کشاورزی است. پس اگر شما هم می خواهید یک اتحادیه برای یک شرکت تعاونی  تاسیس کنید با ما همراه باشید.

اولا لازم به ذکر است که تعاونی یک نوع شرکت به شمار می رود؛ به عبارت دیگر قانون گذار به موجب ماده ۲۰ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱ انواع شرکت را به شرح ذیل دانسته است:

*شرکت سهامی

*شرکت با مسئولیت محدود

*شرکت تضامنی

*شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی

*شرکت نسبی

*شرکت تعاونی تولید و مصرف

تعریف تعاونی:

چنانچه از ماده ۲۰ قانون مذكور در فوق به خوبی آشکار است، تعاونی نوعی شرکت به شمار می رود که قانون گذار در ماده ۲ قانون شرکت های تعاونی مصوب ۱۳۵۰ آن را چنین تعریف می کند:

شرکت تعاونی شرکتی است، متشکل از اشخاص حقیقی یا حقوقی که به منظور رفع نیازمندی های مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی شرکا از طریق خودیاری و کمک متقابل و همکاری آنان تشکیل می شود؛ بنابراین هدف از تشکیل تعاونی تحصیل کالا و خدمات با بهایی کمتر محسوب می شود؛ به عبارت دیگر هدف حذف واسطه های میان تولید کننده و مصرف کننده است.

در شرکت تعاونی اعضا به دنبال کسب سود بیشتر نیستند بلکه به دنبال پایین آوردن ریسک ضرر هستند؛ به عبارت دیگر با پایین آوردن مخارج از بروز ضرر به خود جلوگیری می کنند.

شرکا در این نوع شرکت فقط به میزان سهام خود مسئول تادیه دیون شرکت  هستند؛ پس می شود، این نوع شرکت یعنی شرکت تعاونی را به نفع اعضا دانست.

در واقع شناخت تعاونی ها در امر راه اندازی اتحادیه تعاونی کشاورزی نقش به سزایی دارد.

تعاونی ها انواعی دارند که عبارتند از:

*تعاونی تولید

*تعاونی مصرف

۱.تعاونی تولید:

قانون گذار در ماده ۱۹۰ قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷  تعاونی تولید را به این گونه تعریف می کند:

شرکت تعاونی تولید شرکتی است که بین عده ای از ارباب حرفه های مختلف تشکیل می شود و شرکا مشاغل خود را برای تولید و فروش اجناس به کار می برند.

در واقع این نوع تعاونی ها از تعدادی تولید کننده تشکیل می شود.

۲.تعاونی مصرف:

به موجب ماده ۱۹۲ قانون تجارت تعاونی مصرف شرکتی است که برای مقاصد زیر تشکیل می شود:

*فروش اجناس لازمه برای مصارف زندگانی

*تقسیم نفع و ضرر بین شرکا

برای راه اندازی اتحادیه تعاونی کشاورزی  مفهوم تعاونی را دانستیم و انواع تعاونی ها را نیز شناختیم؛ حال به تعریف اتحادیه می پردازیم.

تعریف اتحادیه:

اتحادیه عبارت است از هر انجمنی که اهداف مشترک داشته باشد؛ به عبارت دیگر هر تشکیلاتی صنفی که برای حمایت از حقوق حرفه ای مشخص به وجود می آید.

در واقع  تاسیس اتحادیه ها برای هر صنفی که مشغول به کار است، امری حیاتی محسوب می شود؛ چرا که این اتحادیه ها هستند که می توانند از حقوق صنف و یا شرکت خود در برابر دیگران و همچنین دولت دفاع کنند و حلقه واصل بین نهاد ها با صنف خود باشند.

به موجب ماده ۱ آیین نامه تشکیل اتحادیه ها، اتحادیه عبارت است از سازمانی که کارگران یا کارمندان یا کارفرمایان برای حفظ منافع مشترک مربوط به حرفه و بهبود وضع مادی و اجتماعی خود تشکیل می دهند.

در ادامه به اموری که برای راه اندازی یک اتحادیه تعاونی کشاورزی نیاز است، می پردازیم.

اقدامات لازم جهت تاسیس اتحادیه تعاونی:

برای راه اندازی اتحادیه تعاونی کشاورزی باید اقداماتی را صورت داد. به موجب ماده ۲ آیین نامه تشکیل اتحادیه ها اولا حداقل تعداد تشکیل دهنده یک اتحادیه باید ۱۱ نفر باشد.

ثانیا این افراد باید تابعیت ایرانی را دارا باشند و سن آن ها حداقل ۱۸ سال تمام باشد.

عدم دارایی محکومیت جزائی یکی دیگر از شرایطی است که اعضا موسس اتحادیه ها باید داشته باشند.

قدم بعدی برای تشکیل یک اتحادیه ارائه مدارک هویتی به همراه درخواست کتبی است؛ مبنی بر اینکه از تشکیل این اتحادیه چه اهدافی را دنبال می کنند و این مدارک باید به وزارت کار تسلیم شود.

پس هر گاه در صنفی یا شرکتی و یا تعاونی افراد بخواهند برای نیل به منافع خود دست به تشکیل اتحادیه بزنند، باید موارد فوق را رعایت کنند و با انجام اقدامات موثر به این هدف برسند.

چند قدم اساسی برای تشکیل اتحادیه ها:

*ایجاد یک کمیته سازمان یافته اجرایی به این معنا که تعدادی از اعضا جمع شده اند و کمیته اجرایی را جهت تاسیس این اتحادیه تشکیل داده اند و طی مراحل قانونی را به عهده بگیرند.

*تعیین اهداف اولیه به عبارت دیگر اعضا مشخص کنند که هدف از تاسیس این اتحادیه چیست.

به عنوان مثال برای راه اندازی اتحادیه تعاونی کشاورزی هدف اصلی آن ممکن است حفظ منافع کشاورزان عضو تعاونی باشد.

*تنظیم اساسنامه اتحادیه از طریق مجمع عمومی تعاونی به عبارت دیگر اعضا موسس اساسنامه ای را تنظیم و در مجمع عمومی عادی تصویب کنند.

مفهوم تعاونی را دانستیم و انواع آن را ذکر کردیم و در ادامه به مفهوم اتحادیه پرداختیم و در آخر به اقداماتی که باید در جهت تاسیس این اتحادیه ها صورت بگیرد، به صورت خلاصه پرداخته شد.

برای اینکه یک شرکت تعاونی که در زمینه کشاورزی فعالیت دارد، تشکیل شود، ابتدا باید اعضا موسس این شرکت را ثبت کنند که در اینجا نیاز به متخصصان این کار احساس می شود.

نتیجه گیری:

ما برای این کار سایت ثبت فردا را به شما معرفی می کنیم؛ در واقع ثبت فردا با به کارگیری متخصصان حوزه ثبت، وکلا و مشاوران حرفه ای و فعالیت در ایران و کانادا  در زمینه ثبت شرکت و برند می تواند شما را به اهداف ثبتی خود برساند.

لازم به ذکر است که این سایت می تواند شما را برای راه اندازی  اتحادیه تعاونی کشاورزی یاری کند.

در واقع راه اندازی اتحادیه تعاونی کشاورزی برای نیل به اهدافی از جمله حفظ منافع اعضا تعاونی و ایجاد ارتباط بهتر با نهاد های دولتی مفید است و شما با ایجاد این اتحادیه این امکان را دارید که به حقوق خود دست یابید.

سخن آخر اینکه براساس ماده ۲۱  قانون نظام صنفی کشور اتحادیه ها نیز مانند شرکت ها دارای شخصیت حقوقی مستقل هستند و به صورت غیرانتفاعی فعالیت می کنند؛ چنانچه به ثبت در وزارت صنعت معدن و تجارت برسند رسمیت می یابند.

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها