تصویب اساسنامه اتحادیه تعاونی

تصویب اساسنامه اتحادیه تعاونی

تعریف اتحادیه تعاونی

تصویب اساسنامه اتحادیه تعاونی : تعاونی ‌‌‌‌هایی که موضوع فعالیت آن ‌‌‌‌ها یکی است در اتحادیه تعاونی عضویت پیدا می ‌‌‌‌کنند. اتحادیه تعاونی در سطح شهرستان و یا استان تشکیل می ‌‌‌‌شود.

تصویب اساسنامه اتحادیه تعاونی

عضویت در این مجموعه به صورت اختیاری است و فقط یک اتحادیه مختص هر موضوع فعالیتی در هر شهرستان به وجود می ‌‌‌‌آید. سرمایه اتحادیه ‌‌‌‌های تعاونی از محل پرداخت سهم تعاونی ‌‌‌‌های عضو تامین می ‌‌‌‌شود.

برای تصویب اساسنامه اتحادیه تعاونی ابتدا باید مقاصد اتحادیه تعاونی را به طور کلی بدانیم.

مقاصد اتحادیه تعاونی

اتحادیه تعاونی به طور کلی دارای سه نوع هدف است که در این قسمت به آن ‌‌‌‌ها می ‌‌‌‌پردازیم:

۱.     خدمات دهی

  • دادن خدمات آموزشی، فرهنگی و تبلیغاتی مربوط به امور تعاون به تعاونی ‌‌‌‌های عضو و بالا بردن سطح علمی، فنی و تخصصی و اطلاعات مورد نیاز اعضای تعاونی و گسترش تعلیمات تعاونی؛
  • ارائه خدمات تحقیقاتی و مطالعاتی برای بالا بردن سطح آمار و اطلاعات و ارائه گزارش ‌‌‌‌های اقتصادی و اجتماعی به آنان و وزارت تعاون در موضوعاتی که نیاز اعضای تعاونی است؛
  • داشتن فعالیت ‌‌‌‌های اقتصادی مورد نیاز با تعاونی ‌‌‌‌های عضو و دادن خدمات اداری و مالی، حسابداری و بازرسی، تجاری، اعتباری و تشکیل صندوق ‌‌‌‌های قرض الحسنه؛
  • ارائه خدماتی از قبیل مشاوره و راهنمایی و سایر تسهیلات مورد نیاز تعاونی ‌‌‌‌ها، ارائه خدمات فنی و تخصصی، حقوقی و قبول وکالت اعضا در کلیه اموری که به آن ‌‌‌‌ها نیاز دارند.

۲.     کمک رسانی و تامین نیاز ‌‌‌‌ها

  • کمک به سازماندهی و اداره امور و هماهنگی حفاظت و توسعه تعاونی ‌‌‌‌هایی با همین موضوع فعالیت؛
  • کمک به برقراری ارتباط و همکاری متقابل بین تعاونی ‌‌‌‌های مردم با دولت و همینطور سایر تعاونی ‌‌‌‌های داخلی و خارجی؛
  • تامین نیازهای مشترک بازاریابی، خرید و فروش، صادرات و واردات تعاونی ‌‌‌‌های عضو.

۳.     نظارت و حل اختلاف

  • نظارت بر تعاونی ‌‌‌‌های با وضع فعالیت مندرج در اساسنامه
  • حل اختلاف و داوری میان تعاونی ‌‌‌‌های مشابه و رعایت قوانین و مقررات و برقراری صلح میان تعاونی ‌‌‌‌ها

تصویب اساسنامه اتحادیه تعاونی در صورتی امکان ‌‌‌‌پذیر است که شرایط زیر در آن وجود داشته باشد:

  • نام اتحادیه (به علاوه کلمه تعاونی و شهرستانی، استانی یا مرکزی بودن آن)
  • اهداف اتحادیه
  • موضوع فعالیت
  • مدت اتحادیه
  • حوزه عملیات
  • مرکز اصلی و نشانی
  • سرمایه و سهام
  • مقررات راجع به عضویت
  • ارکان اتحادیه مرکب از مجامع عمومی، هیئت مدیره، هیئت بازرسی
  • مقررات مالی
  • مقررات مختلف از قبیل مقررات راجع به تغییر اساسنامه، حل اختلافات و غیره.

مجمع عمومی فوق العاده صلاحیت این موضوع را دارد که تغییر در اساسنامه ایجاد کند. اما این تغییرات در صورتی مورد پذیرش قرار می ‌‌‌‌گیرد که وزارت تعاون آن ‌‌‌‌ها را تایید کند.

اولین مجمع عمومی عادی نیز با اکثریت حداقل دو سوم حاضران وظیفه تصویب اساسنامه اتحادیه را دارد. اعضای مجمع در همین جلسه در صورتی که با اساسنامه تصویب شده موافق نباشند، می ‌‌‌‌توانند عضویت خود را پس بگیرند.

در این رابطه قانون اکثریت دو سوم افرادی که در این مجمع حضور دارند را برای تصویب سایر امور در اولویت مجمع عمومی عادی مقرر داشته است.

استرداد عضویت از طرف داوطلبان عضویتی که با اساسنامه مصوب موافقت نداشته باشند

این افراد باید در همان جلسه “اولین مجمع عمومی عادی” که تصویب اساسنامه اتحادیه تعاونی صورت می ‌‌‌‌گیرد، از عضویت خود کناره ‌‌‌‌گیری کنند. در صورتی که یکی از این اعضا بعد از تشکیل این مجمع بخواهد از عضویت خود کناره ‌‌‌‌گیری کند این امکان به او داده نخواهد شد.

استرداد درخواست عضویت، بعد از تصویب شدن اساسنامه و قبل از شروع اقدامات مجمع در مورد مسائل دیگر صورت می ‌‌‌‌گیرد. از جمله این مسائل می ‌‌‌‌توان به انتخاب اعضای هیات مدیره و هیات بازرسی و غیره اشاره کرد. کسانی که قصد لغو عضویت خود در مجمع را دارند باید در جلسه اولیه بلافاصله مجمع را ترک کنند.

در صورتی که این کار را انجام نداده و در امور مربوط به مجمع شرکت کنند باید توجه داشته باشند که این کار کاملا غیر قانونی است. در صورتی که پس از استرداد همچنان در مجمع بمانند و نظرات خود را بیان کرده در جلسه مانده و رای خود را ابراز کنند جلسه مذکور اعتبار خود را از دست می ‌‌‌‌دهد.

تکلیف هزینه های پرداختی چه می شود؟

هزینه ‌‌‌‌هایی که این افراد پرداخت کرده ‌‌‌‌اند، باید به آن ‌‌‌‌ها برگردانده شود، این کار وظیفه هیات مدیره اتحادیه است که پس از به ثبت رسیدن اتحادیه انجام می ‌‌‌‌شود. برای برگرداندن این مبلغ باید دوباره رای ‌‌‌‌گیری شود چرا که تعداد سهام آن ‌‌‌‌ها از مقدار سرمایه ای که در ابتدا گذاشته بودند و سهامی که در اساسنامه اتحادیه به تازگی ثبت شده، متفاوت است.

قانون در این باره می ‌‌‌‌گوید: افرادی که با مصوبه اولین مجمع عمومی عادی در مورد اساسنامه موافقت نداشته باشند، می ‌‌‌‌توانند در همان جلسه، تقاضای عضویت خود را پس بگیرند و برای انجام این کار حتما باید در جلسه حضور داشته باشند و مخالفت خود را اعلام کنند.

چنانچه در جلسه حضور داشته باشند و در آن زمان مخافت خود را اعلام نکنند و سکوت کنند در این شرایط سکوت به معنی رضا است و جزو داوطلبان عضویت اتحادیه باقی می ‌‌‌‌مانند. چاره کار این افراد در صورت بروز همچین مشکلی استعفا دادن بعد از تشکیل و ثبت اتحادیه طبق شرایط ذکر شده است.

لازم به ذکر است، رئیس مجمع و ناظران باید زیر تمام صفحات اساسنامه و مصوب را به امضا برسانند و در صورت جلسه مجمع، تعداد کل آرا بدست آمده شامل آرای موافق، مخالف، ممتنع و مخدوش و حتی سفید را به تفکیک از یکدیگر بیان کنند

به طور کلی استرداد در تصویب اساسنامه اتحادیه تعاونی به این صورت انجام می ‌‌‌‌شود.

نتیجه گیری

در این مقاله قصد داشتیم شما را ابتدا قدری با اتحادیه تعاونی آشنا کنیم و مقاصد و اهداف آن را که به سه نوع تقسیم می ‌‌‌‌شدند بیان کردیم و در نهایت به شرایط تصویب اساسنامه اتحادیه تعاونی پرداختیم که  شامل نام اتحادیه (به علاوه کلمه تعاونی و شهرستانی، استانی یا مرکزی بودن آن)، اهداف اتحادیه، موضوع فعالیت، مدت اتحادیه، حوزه عملیات، مرکز اصلی و نشانی، سرمایه و سهام، مقررات راجع به عضویت، ارکان اتحادیه مرکب از مجامع عمومی، هیئت مدیره، هیئت بازرسی، مقررات مالی و مواردی از این دست می شود.

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها