تغییرات، انتقالات و اعراض در مورد اختراع ثبت شده : اختراع حاصل تفکر و خلاقیت فرد یا گروهی از افراد در پاسخ به نیاز موجود است. محصول اختراعی نو، بی بدیل و کاربردی است و به نیازی پاسخ می دهد یا مشکلی را حل می کند. ثبت اختراع اجازه هرگونه سوءبرداشت و دزدی را از آن سلب کرده و حق اختراع را به آفریننده آن می دهد. انتقالات اختراع ثبت شده طبق شرایطی شدنی می باشد و قوانین خود را دارد.
تغییرات، انتقالات و اعراض در مورد اختراع ثبت شده
اگر در پی ثبت اختراع یا انتقال اختراعی ثبت شده هستید یا دوست دارید در این زمینه آگاهی بیشتری داشته باشید و کسب دانش کنید، نوشتار پیش رو شما را در این راه یاری می کند.
دلایل ثبت اختراع
از آنجایی که مخترع پیش از به ثبت رساندن محصول حقی بر آن ندارد و اگر دیگران آن را مورداستفاده و بهره برداری قرار دهند، نمی تواند اعتراضی داشته باشد؛ مهم است که نسبت به ثبت قانونی اختراع خود اقدام کند. ثبت اختراع از سوءاستفاده و دزدی های احتمالی جلوگیری می کند.
زمانی که تمام مراحل ثبت اختراع با موفقیت طی شوند، گواهینامه ای به مخترع می دهند؛ این گواهی سند اختیار مخترع بر محصول خویش است. با این سند افراد دیگر حق هیچ گونه بهره برداری و استفاده ای را از اختراع یادشده ندارند و در صورت بروز این رویداد حق شکایت برای مالک یا مخترع محفوظ است.
انتقالات اختراع ثبت شده
هرگونه انتقال، تغییر نشانی، نام، محل اقامت، تابعیت یا اعطای اجازه بهره برداری از اختراع باید توسط مالک اختراع به صورت کتبی و همراه مدارک مربوط به آن به اطلاع مرجع ثبت برسد.
انتقال اختراع ثبت شده به دو صورت انجام می شود:
انتقال قهری
در دو صورت انتقال قهری انجام می گیرد: یک وقتی که مالک گواهینامه اختراع فوت یا محجور شده باشد. محجور کسی است که به حکم قانون از انجام برخی امور خود به طور مستقل منع شده و باید آن را با دخالت دیگران انجام دهد؛ در چنین شرایطی بازماندگان مالک اولیه ای امکان را دارند که ار طریق مراجعه به محاکم قضایی و تسلیم صورت وضعیت انحصار وراثت گواهی اختراع را به نام فرد حقیقی با حقوقی دیگر یا حتی یکی از بازماندگان بکنند؛ این کار باید با اجازه همه بازماندگان صورت بپذیرد.
دو وقتی که بعد از ثبت اختراع طی پیش آمدهایی اعتبار گواهی ثبت مخدوش شده و سلب شود؛ ممکن است طی شکایت فرد حقوقی یا حقیقی دیگری مشخص شود، ثبت اختراع به نام مالک اولیه ناحق و نادرست باشد و باید باطل شود؛ در این حالت دادگاه حکم می دهد که گواهی اختراع به نام فرد شاکی تغییر داده شود. پس از تأیید اداره مالکیت صنعتی و صدور حکم پایانی دادرس این تغییر انجام می شود و مالک جدید فرد شاکی به حساب می آید.
انتقال اختیاری
انتقال اختیاری زمانی است که مالک اولیه گواهینامه اختراع با میل و نظر خود تصمیم به انتقال مالکیت داشته باشد. گاهی مخترع بنا به توافقی که با شخص حقیقی یا حقوقی دیگری دارد، تصمیم به فروش یا انتقال مالکیت گواهی اختراع خود می گیرد.
در این صورت تمام منافع و مزایای اختراع نیز به فرد دوم منتقل می شود؛ مگر توافق به شکل اندک صورت گرفته و ذکر شده باشد که تا چه حدی از مزایا و بهره اختراع قرار است منتقل شود.
طبق ماده چهل قانون ثبت علایم و اختراعات در صورت انجام انتقال اختیاری همه ی مراحل و ملزومات باید به صورت رسمی انجام شود و در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسد.. طبق این ماده نخست مراحل انتقالات اختراع ثبت شده در دفاتر اسناد صورت می گیرد و سپس برای اعمال تغییرات به اداره مالکیت معنوی سپرده می شود.
مزایای انتقالات اختراع ثبت شده
همانطور که میدانیم، ثبت اختراع مراحلی طولانی دارد؛ گذشته از آن تلاش های زیادی برای رشد ایده اولیه و رسیدن آن به مرحله اختراع و تولید انجام گرفته است؛ پس چرا مخترع باید گواهی اختراع خود و مزایای آن را به فرد دیگری منتقل کند؟
گاهی مالک اولیه یا مخترع سرمایه کافی برای به ثمر رساندن اختراع خود را ندارد؛ در این حالت او حق بهره برداری از آن اختراع را به فردی که قادر به گسترش آن هست، می فروشد؛ به این شکل هم مزد زحمات خود را دریافت کرده و هم محصول موردنظر به تولید انبوه می رسد.
بین فرد مخترع و خریدار توافقنامه ای نوشته شده و طبق آن حق استفاده از اختراع در ازای مبلغی پول واگذار می شود. این توافقنامه می تواند محدودیت هایی داشته باشد؛ گاهی مخترع تنها برخی از حقوق را منتقل می کند و حق انحصار کامل اختراع را نزد خود نگاه می دارد. ممکن است مبلغ ذکر شده در قرارداد همراه با مشارکت در سود نیز باشد؛ در این حالت مخترع علاوه بر مبلغ حاصل از فروش تا مدت ها سود محصول را نیز دریافت می کند.
روش انتقال
پس از اینکه قرارداد بین مخترع و خریدار کامل شد و به امضای هر دو طرف رسید، باید به یکی از دفاتر اسناد رسمی سراسر کشور مراجعه شود و در آنجا قرارداد خود را مستند کنند.
سپس این قرارداد به همراه مدارک مخترع ، خریدار و شماری مدارک دیگر به اداره مالکیت معنوی فرستاده می شوند که انتقال گواهی ثبت صورت بگیرد. در این مرحله موضوع انتقال باید حتما در یکی از روزنامه های رسمی کشور به چاپ برسد؛ در اینجا خریدار می تواند از مزایا و حقوق توافق شده بهره ببرد.
انجام انتقالات اختراع ثبت شده توسط مؤسسات حقوقی مربوطه نیز انجام می پذیرد. کارآزمودگان آگاه این زمینه در مؤسسه ثبت فردا آماده ارائه کلیه خدمات تغییر، انتقال و اعراض در مورد اختراع ثبت شده هستند؛ این کارشناسان با همه قوانین و مقررات این گستره آشنا بوده و بی هیچ مشکل با صرف وقت و هزینه کم کار شما را به انجام می رسانند.
در پایان
اختراع حاصل تفکر فرد یا گروهی است که معمولا در پاسخ به نیاز یا مشکلی خاص صورت می پذیرد. هر مخترعی جهت رسمیت بخشیدن به اختراع خود باید ثبت اختراع کند که فرآیند این کار کمی طولانی و وقت گیر است. ممکن است پس از مدتی نیاز به ایجاد تغییر در اطلاعات ثبت شده اختراع به وجود بیاید؛ جهت انجام این تغییرات مالک باید درخواستی کتبی به اداره مربوطه بفرستد و مراتب را شرح دهد.
انتقالات اختراع ثبت شده در دو صورت رخ می دهد: مخترع فوت یا محجور شده باشد یا طی توافقاتی تصمیم به این کار گرفته باشد. در حالت اول بازماندگان او می توانند سند را انتقال دهند و در حالت دوم پس از انجام توافقات مربوطه باید سند تنظیم شده را در دفاتر اسناد رسمی ثبت کنند؛ این سند همراه مدارک مخترع و خریدار به اداره مربوطه ارسال می شود و انتقال اتفاق می افتد؛ معمولا مخترع در قبال دریافت پول یا مزایای دیگر راضی به انجام چنین کاری می شود.
شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.