ثبت شرکت تضامنی

 ثبت شرکت تضامنی

ثبت شرکت تضامنی

معمولا کسانی اقدام به ثبت شرکت از نوع تضامنی می کنند که شرکای آن ها از افراد خانواده یا افراد بسیار نزدیک به آن ها باشد؛ زیرا در این نوع از شرکت، شرکا نسبت به تمام قروض مسئول هستند. معمولا در این نوع از شرکت ها، افراد سرمایه زیادی جهت تاسیس شرکت ندارند.

به موجب ماده قانون ۱۱۶ تجارت، شرکت تضامنی بین دو یا چند شریک با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود. این مسئولیت به گونه ای است که اگر دارایی شرکت جهت پرداخت قروض کافی نباشد، هر یک از شرکا به طبق قانون مسئول تمام قروض شرکت هستند.

با وجود چنین ریسکی هنوز افرادی هستند که اقدام به تاسیس چنین شرکت هایی می کنند؛ این افراد معمولا سرمایه زیادی ندارند. در ادمه مراحل ثبت شرکت تضامنی (صرافی) را شرح می دهیم.

مراحل ثبت در شرکت تضامنی

جهت ثبت شرکت از نوع تضامنی مراحل آن را باید به ترتیب انجام دهید. در ادامه به تفصیل هریک از مراحل مراحل ثبت شرکت تضامنی (صرافی) را بازگو می کنیم. توجه داشته باشید قبل از آن لازم به ذکر است که مراحل ثبت در شرکت تضامنی با «ثبت شرکت صرافی به صورت تضامنی» تفاوتی ندارد.

۱. تنطیم شرکت نامه

دراولین مرحله ثبت شرکت صرافی تضامنی، شرکا باید شرکت نامه ای را مطابق با قانون و به صورت رسمی تنظیم کنند؛ سپس شرکت نامه توسط تمام شرکا امضا شود. مواردی که در شرکت نامه باید مشخص شود عبات است از:

  • نام
  • نوع شرکت
  • موضوع شرکت ( به عنوان مثال ثبت شرکت صرافی)
  • مرکز اصلی
  • نشانی کامل شرکت
  • اسامی شرکا یا موسسین
  • شماره شناسنامه و محل اقامت شرکا
  • سرمایه شرکت اعم از نقدی و غیر نقدی
  • میزان سهم شرکا
  • نحوه تقسیم سود و زیان و فسخ شرکت

جهت اطلاعات بیشتر در زمینه مفاد شرکت نامه ثبت شرکت تضامنی (صرافی) از اداره ثبت شرکت ها نمونه شرکت نامه را تهیه کنید.

۲. تایید سرمایه نقدی و غیر نقدی

تمام شرکا موظف هستند میزان سرمایه نقدی یا غیر نقدی خود را مشخص کنند و آن را در اختیار شرکت قرار دهند. توجه داشته باشید که شرکا باید با رضایت کامل سرمایه خود را به شرکت بسپارند؛ پس از آن کارشناسان به بررسی صحت سرمایه نقدی و غیر نقدی شرکا می پردازند. این سرمایه به حساب تعیین شده شرکت پرداخت می شود.

۳. نام شرکت تضامنی

طبق ماده ۱۱۷  قانون، در نام شرکت تضامنی، باید عبارت شرکت تضامنی ذکر شود همچنین در ثبت این نوع از شرکت لازم است حداقل اسم یکی از شرکا ذکر شده باشد. به عنوان مثال در صورت  ثبت شرکت تضامنی (صرافی) نام صرافی و حداقل یکی از شرکا را به صورت کامل بیاورید.

آوردن نام شرکا در شرکت، به معنی نشان دادن تعهد شرکا به شرکت است. گاهی نیز بعضی از افراد دارای اعتبار زیادی هستند و آوردن نام آن ها در شرکت باعث بالا رفتن اعتبار شرکت می شود.

توجه داشته باشید که اگر شریکی که نام او در شرکت ذکر شده است به دلایلی از شرکت خارج شود، نام او نیز از اسم شرکت خارج می شود و نام شریک جایگزین در آن وارد خواهد شد.

نام شرکت با نام تجاری آن متفاوت است

لازم به ذکر است در انتخاب نام شرکت موارد گفته شده باید رعایت شود. اما نام تجاری شرکت با نام شرکت متفاوت است. در ثبت شرکت صرافی امکان داشتن نام تجاری وجود دارد و نام تجاری همان نام انتخابی شما است.

۴. انتشار آگهی در روزنامه

جهت ثبت شرکت صرافی، نیاز است دو بار ثبت شرکت شما در آگهی روزنامه چاپ شود. در این آگهی اطلاعات شرکت مانند نام شرکت، نام تجاری شرکت، نام شرکا و غیره چاپ می شود. این آگهی باید در روزنامه های کثیرالانتشار که روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران است، به چاپ می رسد.

مدارک ثبت شرکت تضامنی

  • دو برگ اساسنامه امضا و تکمیل شده
  • دو برگ شرکت نامه امضا و تکمیل شده
  • دو برگ تقاضانامه امضا و تکمیل شده
  • اخذ مجوز فعالیت؛ در مواردی که مجوز نیاز است
  • کپی و اصل مدارک احراز هویت تمامی شرکا، مدیران و هیات ناظر
  • تکمیل فرم تعیین نام، با رعایت اولیت بندی نام های پیشنهادی و فیش واریزی
  • اصل گواهی عدم سو پیشینه جهت امضا مدیر عامل و هیئت مدیره
  • دو برگه از صورت جلسه هیات مدیره
  • دو برگه از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین
  • درصورتی که ثبت شرکت توسط وکیل انجام گرفته باشد، اصل وکالت نامه وکیل دادگستری

در صورت نقص مدارک چه اتفاقی می افتد؟

در صورتی که مدارک ارسال شده توسط ثبت فردا نقض شود، طی ابلاغیه ای نقض مدارک به شما اطلاع داده می شود و بعد از رفع نقص، مجدد مدراک را ارسال می کنید. اگر مدارک شما رد شود  باید دوباره اقدام به صدور مدرک کنید.

سخن آخر

در این مقاله، قوانین ثبت شرکت تضامنی (صرافی) را شرح دادیم. همچنین گفتیم که ثبت چنین شرکتی با ثبت شرکت صرافی به صورت تضامنی تفاوتی ندارد. جالب است بدانید بیشتر صرافی ها و تجارت هایی مانند آن علاقه زیادی به تاسیس شرکت به صورت تضامنی دارند. زیرا در این نوع شرکت افراد می دانند که در صورت وجود بدهی تنها یک یا چند شخص مسئول پرداخت آن هستند. به همین جهت در انتخاب شرکا جهت حفظ سرمایه خود دقت کنید.

جهت آسوده خاطر بودن شما مدارک مورد نیاز را در این مقاله ذکر کردیم؛ ارائه تمامی مدارک، الزامی است. مراحل ثبت شرکت از نوع تضامنی را مطابق مطالب گفته شده در سایت ثبت فردا انجام دهید. چنانچه قصد ثبت شرکت صرافی خود را دارید، ثبت فردا با ارائه خدمات اینترنتی مناسب، آماده ارایه خدمات به شما مشتریان عزیز است.

 

مشاوران ما

 

خانم آذر

 

کارشناس حقوقی با ۱۰ سال سابقه کار در زمینه امور ثبتی

۰۹۱۲۹۲۸۴۱۶۴

 

خانم جواهری

 

مشاوره حقوقی با ۵ سال سابقه کار در زمینه امور ثبتی

۰۹۱۲۹۳۷۹۸۶۳

 

خانم پارسا

 

کارشناس  حقوق با ۱۰ سال سابقه کار در زمینه امور ثبتی

۰۹۱۲۹۳۷۶۸۷۲

 

خانم آذر

 

کارشناس حقوقی با ۱۰ سال سابقه کار در زمینه امور ثبتی

۰۹۱۲۹۲۸۴۱۶۴

 

خانم جواهری

 

مشاوره حقوقی با ۵ سال سابقه کار در زمینه امور ثبتی

 

خانم پارسا

 

کارشناس  حقوق با ۱۰ سال سابقه کار در زمینه امور ثبتی

۰۹۱۲۹۳۷۶۸۷۲

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها