جدیدترین قوانین ثبت شرکت دارویی چیست؟ یکی از مهمترین اقداماتی که مدیران و موسسان شرکتهای مختلف باید انجام دهند، ثبت شرکت است. با این کار افراد قادر به بهره مندی از مزایای قانونی و همچنین معرفی برند خود به مردم خواهند بود. به همین جهت، امروزه ثبت شرکت به یکی از مسائل مهم در فعالیتهای تجاری تبدیل شده است.
جدیدترین قوانین ثبت شرکت دارویی چیست؟
ثبت شرکت در زمینههای مختلف انجام میگیرد که یکی از مهمترین آنها شرکتهای دارویی است. این دسته از شرکتها تامین کننده نیاز دارویی مردم هستند و اهمیت بالایی نیز دارند. به طور کلی، ثبت شرکت قوانین خاص خود را دارد؛ اما در مواردی ممکن است قوانین و شرایط دیگری برای زمینه خاصی وجود داشته باشد.
یکی از اقداماتی که موسسان و مدیران شرکت باید پیش از ثبت شرکت آن را انجام دهند، کسب اطلاعات در رابطه با شرایطی است که برای ثبت شرکت باید رعایت کنند. قوانین ثبت شرکت دارویی نیز از این قائده مستثنی نیست و باید مورد بررسی قرار گیرد.
به همین جهت ما در این مقاله قصد داریم قوانین و شرایط لازم برای ثبت این دسته از شرکتها را در اختیار شما قرار دهیم. اگر به دنبال افزایش آگاهی خود در این رابطه هستید، بهتر است با ما همراه باشید و قوانین و نکات ذکر شده را به خاطر بسپارید.
قوانین ثبت شرکت دارویی
شرکتهایی که فعالیتهای تجاری دارند به هفت نوع تقسیم بندی میشوند و اغلب قوانین بر اساس همین دسته بندی وضع میشود. اما گاهی اوقات ممکن است علاوه بر قوانین معمول، شرایط خاص دیگری نیز برای زمینه ای مشخص وجود داشته باشد.
شرکتهای دارو نیز جزو این دسته از زمینه ها هستند که برای ثبت آنها علاوه بر طی کردن مراحل و روند معمول باید مجوزهای دیگری را نیز از مراجع ذیربط دریافت کنند. بنابراین، مدیران باید از این شرایط اطلاع داشته باشند و در صدد رعایت آنها برآیند. بنابراین، در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت.
قوانین مربوط به نوع شرکت دارویی
بر اساس قوانین موجود، شرکتهای دارویی به دو دسته شرکت های واردکننده و شرکت های پخش تقسیم میشوند. هر کدام از این شرکتها مجاز به ارائه خدماتی خاص با دریافت مجوزهای لازم هستند. به عنوان مثال شرکت های پخش کننده علاوه بر موارد اساسنامه باید مجوزهایی در رابطه با پخش دارو یا شیر خشک و مواردی از این دست را دریافت کنند. مدارکی که این افراد برای ثبت این دسته از شرکتها باید ارائه دهند عبارتند از:
- تقاضانامه کتبی دریافت موافقت اصولی شرکت پخش؛
- کپی اساسنامه شرکت با ذکر زمینه فعالیت در رابطه با پخش دارو؛
- فرمهای تکمیل شده؛
- معرفی نامه معاونت غذا و دارو؛
- کپی آگهی روزنامه رسمی ثبت شرکت و تغییرات آن؛
- گواهی عدم سو پیشینه اعضای هیات مدیره؛
- عدم وجود فعالیت منفی در فعالیتهای دارویی و درمانی؛
- تعهد نامه های شرکت.
شرایط اعضای هیئت مدیره شرکتهای دارویی
توجه داشته باشید که قوانین شرکتهای دارویی جنبههای مختلفی را تحت پوشش داده است که یکی از آنها قوانین مربوط به مدیران یا اعضای هیات مدیره شرکت های دارویی است. مدیران باید مدارک لازم برای ثبت شرکت را آماده کنند و آنها را در مراحل ثبت به کار برند. موارد زیر، شرایطی است که مدیران این دسته از شرکتها باید رعایت کنند:
- تابعیت ایران داشته باشد؛
- دین او یکی از ادیان رسمی قانون اساسی کشور باشد؛
- سوپیشینه و اعتیاد نداشته باشد؛
- کارت پایان خدمت یا معافیت از آن را داشته باشد؛
- سابقه مثبت و تاثیر گذار در حوزه دارو و درمان داشته باشد.
نکات ارائه مدارک برای ثبت شرکتهای دارویی
از آنجا که تهیه و آماده سازی مدارک یکی از مهمترین موضوعاتی است که افراد باید به آن توجه داشته باشند، در نتیجه، بررسی نکات آن نیز خالی از لطف نخواهد بود. بررسی مدارکی که در مراحل مختلف باید به آن توجه شود موجب تسهیل روند ثبت میشود. قوانین ثبت شرکت دارویی با ارائه مدارک ارتباط دارند و رعایت آنها ضروری است. در ادامه به برخی از این موارد اشاره کرده ایم.
مدارک مورد نیاز برای دریافت موافقت پخش استانی دارو کدام است؟
همانطور که در بالا اشاره شد، رعایت برخی قوانین برای ثبت این دسته از شرکتها لازم است. مدارکی که برای دریافت مجوزهای مختلف باید ارائه شود نیز از نکات این دسته از قوانین است. مدارکی که برای اخذ جواز پخش استانی دارو باید ارائه دهید به شرح زیر است:
- اساسنامه ثبت شرکت با تاییدیه مناسب؛
- آگهی روزنامه رسمی شرکت؛
- فرم های مربوط به اطلاعات هویتی و شخصی تمام اعضای هیات مدیره و سهامداران شرکت؛
- تعیین مکان های مربوط به شرکت اعم از انبار، دفتر و همچنین امکانات موجود که باید مورد تایید معاونت غذا و دارو قرار گرفته باشد؛
- ارائه نامه و فرمهای مربوط به آدرس شرکت و انبار آن و اطلاعات مربوطه.
نکات و مدارک لازم برای ثبت نمایندگیهای شرکت
قوانین ثبت شرکت دارویی از جمله مواردی است که جزئیات و نکات ریزی دارد که باید به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد. یکی از این قوانین در رابطه با مدارکی است که شرکت ها برای تاسیس نمایندگی های خود باید ارائه دهند. با مدارک ذیل قادر به ثبت این دسته از شرکت ها و نمایندگی های آن خواهید بود:
- فرمهای معرفی مسئول مربوطه برای شرکتهای توزیع؛
- مدارک هویتی شامل شناسنامه و کارت ملی؛
- فرمهای تایید صلاحیت مسئول فنی نمایندگی های شرکت؛
- دو عدد عکس سه در چهار؛
- کپی آخرین مدرک تحصیلی (رشته داروسازی)؛
- فرم های مربوط به تعهد مسئول فنی در رابطه با نمایندگی های شرکت؛
- کپی کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان.
سخن پایانی
ثبت شرکت یکی از اقداماتی است که افراد جهت پیشبرد اهداف تجاری خود از آن استفاده می کنند. ثبت شرکتها در زمینههای مختلفی انجام میشود. برای ثبت هر کدام از آنها باید مراحل مشخصی طی شود؛ اما در بعضی موارد ممکن است قوانین و شرایط خاصی برای ثبت وجود داشته باشد. قوانین ثبت شرکت دارویی یکی از این موارد است که پیش از اقدام به ثبت شرکت باید مورد بررسی قرار گیرد.
مدارکی که برای ثبت شرکت باید ارائه شود نیز باید به خوبی مورد بررسی قرار گیرد. ما در این مقاله سعی کردیم جدیدترین قوانین و مدارکی که باید برای ثبت این دسته از شرکتها ارائه دهید را با شما در میان بگذاریم. امید است با مطالعه آن به پاسخ پرسش های خود دست یابید. برای مشورت با متخصصان و بهره مندی از خدمات ثبت شرکت نیز بهتر است با مشاوران ثبت فردا تماس بگیرید و از اطلاعات تخصصی آن ها بهره مند شوید.