راهنمای کامل ثبت شرکت با مسئولیت محدود : شرکت با مسئولیت محدود یکی از انواع شرکت های تجاری به شمار می رود که با توجه به قوانینی که در خصوص ثبت آن وجود دارد افراد زیادی این نوع از شرکت را برای فعالیت های خود انتخاب می کنند. امکان دارد شما که در حال مطالعه این نوشته هستید این پیشنهاد را از دوستان خود یا برخی از کارشناسان شنیده باشید که بهتر است شرکت با مسئولیت محدود را جهت اهداف تجاری خود برگزینید.
راهنمای کامل ثبت شرکت با مسئولیت محدود
بنابراین لازم است که در خصوص تمامی اصول و قوانین آن اطلاعات کاملی داشته باشید. همین نیاز باعث شد که در این نوشته به مواردی همچون:
- شرایط و ضوابط ثبت؛
- مدارک؛
- مراحل.
در خصوص این نوع از شرکت بپردازیم که راهنمای کامل ثبت شرکت با مسئولیت محدود نام دارد.
راهنمای کامل ثبت شرکت با مسئولیت محدود را اینجا بخوانید!
در تعاریفی که در قانون تجارت آمده است شرکت با مسئولیت محدود، نوعی از شرکت های تجاری که بین دو یا بیش از دونفر و جهت انجام امور تجاری پدید می آید معرفی شده است. در ادامه گفته می شود که هرکدام از شرکا یا اعضا، تنها به اندازه سرمایه خود در شرکت مسئول تعهدات و قروض هستند.
شرایط و ضوابط ثبت
در مورد این تیتر اصول و قوانینی وجود دارند که باید نسبت به آن آگاهی کامل داشته باشید.
انتخاب نام شرکت
اشخاص حقوقی یا شرکت ها نیز همانند افراد عادی باید دارای اسم باشند؛ بنابراین انتخاب نام یکی از مهم ترین موارد راهنمای کامل ثبت شرکت با مسئولیت محدود محسوب می شود. اولین نکته اینکه حتما عبارت “با مسئولیت محدود” باید در نام شرکت گنجانده شود. استفاده از نام شرکا در اسم این نوع از شرکت مجاز نیست. به این دلیل که شخصی که نام او برده شده است؛ در برابر اشخاص ثالث حکم ضامن دارند و از این جهت شبیه به شرکت تضامنی خواهد شد.
برخی قوانین مربوط به نام شرکت های تازه تاسیس، در مورد اسم این نوع نیز وجود دارد. همانند اینکه حتما از سه سیلاب یا بخش تشکیل شده باشد و نو و جدید به شمار برود به این معنی که پیش از این به ثبت نرسیده باشد.
سرمایه
سرمایه کلی شرکت از آورده ای که هر شریک وارد آن می کند تشکیل می شود. در شرکت با مسئولیت محدود، این آورده سهم الشرکه نام دارد. در ضمن برخلاف شرکت های سهامی سرمایه به قطعاتی به نام سهام تقسیم نخواهدشد.
تعداد اعضا و مدت شرکت
در مورد اعضا در راهنمای کامل ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید بگوییم که تنها میزان حداقل اعضا در قانون ذکر شده است و هیچ حداکثری در این خصوص وجود ندارد. بنابراین اینگونه نتیجه می گیریم که شرکت مسئولیت محدود تنها با دو شریک قابل تاسیس است. با وجود اینکه در حداکثر تعداد هیچ محدودیتی وجود ندارد؛ اما طبق تحقیقات انجام شده در این زمینه، این نوع از شرکت بیشتر جهت اعضا فامیل و دوستان و همکاران محبوبیت دارد که مسلما تعداد خیلی زیادی نخواهند داشت.
لازم به ذکر است که مدت شرکت به دو صورت محدود و نامحدود در نظر گرفته می شود. در نوع محدود پس از اتمام مدت، شرکت منحل خواهد شد. در مورد شرکت با مسئولیت محدود، مدت معمولا نامحدود است.
شرکتنامه و اساسنامه
لزوم تنظیم شرکتنامه در ثبت شرکت با مسئولیت محدود به حدی زیاد است که در صورت عدم تنظیم آن ثبت به رسمیت شناخته نخواهد شد. این سند باید بین موسسین تنظیم شود و به امضای تمامی اعضا برسد و در دفتر ثبت شرکت ها یا دردفترخانه های رسمی ثبت شود. در واقع شرکتنامه همانند یک قرارداد است که در هنگام ثبت چند شرکت تجاری از جمله با مسئولیت محدود، تضامنی و نسبی تنظیم می شود.
در شرکتنامه معمولا خلاصه ای از مواردی که در اساسنامه وجود دارد، همچون نام شرکت، موضوع، سرمایه نقدی و غیرنقدی، تاریخ تاسیس و مدت شرکت، اسامی شرکا و موسسین به همراه نشانی محل سکونت، نحوه تقسیم سود و زیان، انحلال و سایر نکات قید می شود.
اهمیت شرکتنامه به هیچ وجه ضرورت وجود اساسنامه را در شرکت بامسئولیت محدود نقض نخواهدکرد. به این دلیل که اساسنامه به موجب هویت شرکت تاسیس شده است و حتما باید تنظیم شود. اساسنامه و شرکتنامه در برخی مفاد بایکدیگر تفاوت دارند.
مدارک مورد نیاز
- فتوکپی از تمامی مدارک هویتی شرکا و مدیران (فتوکپی باید در مراجع قضایی یا دفاتر اسناد رسمی برابر اصل شود)؛
- تقاضانامه، شرکتنامه و اساسنامه هرکدام در دو برگ که باید به امضا تمامی اعضا نیز برسد؛
- صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و هیات مدیره که کلیه شرکا باید آن را امضا کنند؛
- ارائه مجوزاتی که بسته به موضوع شرکت مورد نیاز هستند؛
- گواهی عدم سوپیشینه کیفری و عدم اعتیاد به مواد مخدر برای تمامی اعضا شرکت.
مراحل ثبت
مراحل ثبت در بخش راهنمای کامل ثبت شرکت با مسئولیت محدود بسیار حائز اهمیت است اما باید پس از فراهم کردن مدارک مورد نیاز به سراغ آن بروید.
اولین مرحله مراجعه به سامانه ثبت شرکت ها به آدرس الکترونیکی است. در این سامانه متقاضی باید اطلاعاتی همچون نوع شرکت، میزان سرمایه و مشخصات اعضای شرکت را تکمیل کند.
انتخاب نام در این مرحله اهمیت پیدا می کند و متقاضی نیاز است که پنج نام مناسب را که دارای شرایط گفته شده باشد را به ترتیب اولویت وارد کند. کارشناسان اداره ثبت شرکت ها پس از بررسی این پنج مورد، یکی را تایید خواهندکرد.
در صورتی که کلیه مدارک به صورت اینترنتی مورد تایید قرارگرفت؛ تمامی آن ها باید به طریق پست به اداره ثبت شرکت ها در استان مورد نظر ارسال شوند.
پس از تطابق و بررسی مدارک و در صورت عدم وجود نقص در آن ها، باید آگهی مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود در روزنامه رسمی به چاپ برسد. در این آگهی خلاصه ای از شرکتنامه وجود دارد.
سخن پایانی
در راهنمای کامل ثبت شرکت با مسئولیت محدود، ابتدا با شرایط و قوانین حاکم در این نوع از شرکت های تجاری در خصوص اصولی همچون: سرمایه، تعداد اعضا و مدت شرکت، نام شرکت و اسناد مهمی همچون شرکتنامه و اساسنامه پرداخته شد. با در نظرگرفتن و مطالعه دقیق این شرایط در صورتی که تمایل به ثبت یک شرکت با مسئولیت محدود دارید؛ باید ابتدا مدارک مورد نیاز در این خصوص را آماده و سپس مراحل ثبت را به ترتیب دنبال کنید.
روال ثبت انواع شرکت از جمله مراحل نسبتا طولانی اداری محسوب می شود که نیاز به پیگیری و همچنین آگاهی دارد. در صورتی که بدون آگاهی دست به عمل بزنید؛ موجب اتلاف وقت و هزینه خود خواهیدشد. به همین جهت بهتر است با مراجعه به وبسایت ثبت فردا و بهره گیری از وکلای خبره، امور ثبتی خود را به انجام برسانید.