سرمایه گذاری شرکت های خارجی در ایران
ضوابط قانونی ثبت اختراع و طرح های صنعتی توسط شرکت های خارجی در ایران : در گذشته به خاطر وجود عوامل بازدارنده متعدد مانند وجود تحریم ها، وجود محدودیت های مالی و بانکی، عدم حساب های بانکی بین المللی برای انتقال و یا برداشت پول و هزاران عوامل دیگر افرادی که قصد سپرده گذاری یا ایجاد کسب و کار و همکاری با شرکت های خارجی داشته اند را از اقدام باز می داشت اما امروزه با گسترش روابط ایران با دیگر کشورهای آسیایی و اروپایی به این نکته باید اشاره کرد که ثبت شرکت در ایران برای شرکت های خارجی با هر قصدی، ایجاد ثبت شرکت در ایران یا همکاری با شرکت های ایرانی در داخل مرزهای ایران برای آن دسته از افرادی که قصد انجام این کار را دارند، گزینه مناسب و قابل توجهی به حساب می آید اما برای عملی کردن این تصمیم و جامعه عمل پوشاندن به این ایده چه لازمه هایی وجود دارد؟
برای انجام این مهم با چه چالش هایی روبرو هستید؟ چه کشور هایی، تمایل بیشتری به ایجاد سرمایه گذاری در ایران دارند؟
ضوابط قانونی ثبت اختراع و طرح های صنعتی توسط شرکت های خارجی در ایران
تمامی سوالات مطرح را در ادامه پاسخ می دهیم اما در ابتدا باید ذکر شود که انجام این فعالیت ها و عملی کردن آنها نیاز به تخصص دارد و کار هر شخصی نیست. برای انجام این مهم لازم است که با کمک یک وکیل مجرب و با سابقه در رابطه با تمامی موارد لازم و چالش های احتمالی که ممکن است پیش روی شما باشد، مشورت کنید و از ایشان برای شروع هرچه بهتر و قوی تر، کمک بگیرید. در ادامه مقاله به تمامی سوالات رایج در این بحث پاسخ می دهیم.
چه کشورهایی تمایل بیشتری برای ثبت شرکت در ایران دارند؟
شرکت های خارجی به طور کل تمایل زیادی به جذب سرمایه از کشورهای متفاوت و سود ارزی دارند. آنها با سرمایه گذاری بر روی کشورهای دیگر به جذب سرمایه و استفاده از ظرفیت هایی که در کشور خود وجود ندارد می پردازند؛ از این رو باید به کشور های بزرگ صنعتی قاره سبز اشاره کرد که با میل افزون به اقتصاد دیگر کشور ها که دارای قوانین محدود تر و ساده تری هستند نگاه ویژه ای می کنند.
در ایران با نگاه آماری متوجه این موضوع می شویم که خراسان رضوی با به عمل رساندن یازده قرارداد فرا مرزی با شرکت های خارجی این امکان را داشته است که به موفق ترین شهر ایران از نظر جذب شرکت های سرمایه گذاری خارجی تبدیل بشود.
این قرارداد ها در حوزه تولید رنگ، تولید کاغذ و مقوا، تولید ناخن گیر، لوازم آرایشی و بهداشتی ، تولید برس مو، کیف و کفش هستند که به صورت کلی موفق شده اند، مقدار قابل توجهی سود ارزی را به این شهر تزریق کنند. کشورهای زیادی هستند که تمایل به برقراری ارتباطات صنعتی و ثبت شرکت در ایران دارند. از این کشور ها به آلمان، افغانستان، ایالات متحده عربی، چین و ترکیه، اشاره شده است.
از این کشورها ایالات متحده عربی و افغانستان در صدر و کشورهای چین و ترکیه در جایگاه های بعدی و در آخر آلمان قرار گرفته است اما ثبت اختراع و طرح های صنعتی در ایران برای کشور های خارجی مقررات خاصی دارد. این قوانین و مقررات همگی براساس شئونات اسلامی و اخلاق مداری بنا شده است.
متقاضی باید بداند که در تمام طول انجام معاملات و ثبت اختراع و طرح های صنعتی زیر پرچم جمهوری اسلامی قرار دارد؛ پس باید طبق قوانین عمل کند.
مقررات ثبت اختراع و طرح های صنعتی برای شرکت های خارجی
مقررات ثبت شرکت در ایران دارای پیچیدگی های فراوانی است و برای اینکه افراد خارجی قادر به ثبت شرکت در ایران باشند، باید با دقت فراوان آنهارا مطالعه کنند.
دادن امتیاز تشکیل شرکت به اشخاص خارجی در زمینه های تجاری، صنعتی، کشاورزی و معادن به صورت کلی و مطلقا ممنوع است. این مورد به آن معنا است، شرکتی که قصد ثبت اختراع و طرح های صنعتی آن را دارد، باید مرکز اصلی آن در ایران بنا شده باشد.
جا دارد به این نکته اشاره شود، هر شرکتی که در ایران بنا می شود ایرانی به حساب می آید؛ پس برای انجام این کار شخص مورد نظر باید ساختمان اصلی شرکت خود را در ایران بنا نهد که بتواند صاحب صد درصدی سهام آن شرکت شناخته بشود.
امکان این مورد وجود دارد که با عنایت به قوانین و مقررات مندرج در اساسنامه فرد خارجی با شرکای ایرانی شرکت مورد نظر خود را به صورت شراکتی در مرز ایران بنا کند. در این صورت است که باید خاطر نشان کرد شخص خارجی یکی از شرکا به حساب می آید و دارای سهم از آن شرکت است.
این مورد مانع قانونی برای ثبت اختراع و طرح های صنعتی برای شخص خارجی ندارد. قوانین ذکر شده برای ثبت اختراع و طرح های صنعتی اعمال می شود، اما باید گفت که اگر شرکت ثبتی خارجی قصد تجارت در بازار ایران را داشته باشد، در این دایره مقررات قرار نمی گیرد و این امکان را دارد که به وسیله نماینده قانونی در کشور ایران به تجارت و خرید و فروش محصولات خود بپردازد.
سخن پایانی…
ثبت اختراع و طرح های صنعتی در ایران مثل زمان های گذشته نیست. در حال حاظر نظارت بیشتری برروی مرزهای ایران می شود؛ پس راه های تجارت و خرید و فروش کالا به صورت امن تر صورت می گیرد؛ به همین خاطر راه تجارت و ایجاد کسب و کار برای افرادی و سرمایه گذارانی که بیرون از مرزهای ایران فعالیت می کنند و می قصد دارند ایران را به عنوان ایستگاه اقتصادی خود انتخاب کنند، هموار وجود دارد.
همچنین باید به قوانینی اشاره کنیم که تعداد و سخت گیری های بر روی این گونه تجارت ها را زیاد کرده است و برای اطلاع کامل از آنها شما به یک وکیل ثبت شرکت نیاز دارید که تمامی مراحل و قوانین مربوطه را با تمامی زیر و بم آن برای شخص متقاضی توضیح دهد؛ به این دلیل برای ثبت اختراع و طرح های صنعتی پیشنهاد می شود که به سایت ثبت فردا مراجعه کنید و نسبت به کسب اطلاعات کامل و توضیحات تکمیلی در رابطه با ثبت اختراع و طرح های صنعتی در ایران برای شرکت ها و کمپانی های خارجی اقدام کنید.
در این مقاله سعی بر این بود که مراحل و قوانین ثبت اختراع و طرح های صنعتی به صورت کلی توضیح داده شود.
شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.