قواعد ثبت علامت تجاری در افغانستان

قواعد ثبت علامت تجاری در افغانستان

قواعد ثبت علامت تجاری در افغانستان : کشور افغانستان یکی از همسایگان بسیار مهم برای کشور ما است. به این دلیل که سالانه مقادیر زیادی کالا از ایران به افغانستان صادر می‌شود. بنابراین این کشور یک شریک اقتصادی قدیمی و خوب به شمار می‌رود.

قواعد ثبت علامت تجاری در افغانستان

محصولات فراوانی همچون انواع ماشین‌آلات، لوازم خانگی، وسایل پلاستیکی، تجهیزات پزشکی و آرایشگاهی، خشکبار و غیره تنها بخشی از ظرفیت‌های تولیدی ایران در بازارهای این کشور است.

از طرفی ثبت علامت تجاری در افغانستان موجب می‌شود که احتمال هرگونه سودجویی از برندهای ایرانی در این کشور به صفر برسد. بنابراین اشخاص ثالث اجازه عرضه محصولات با نام‌های مشابه با برند شما را نخواهند داشت و این مسئله موجب افزایش اعتماد مشتریان به محصولات شما خواهدشد.

قواعد مربوط به ثبت علامت تجاری در افغانستان

در خصوص ثبت علامت تجاری در افغانستان به برخی از قواعد و قوانین در این مورد باید به‌خوبی توجه شود. در غیر این‌صورت این روند با مشکل مواجه خواهدشد. از جمله این قواعد به موارد زیر اشاره می کنیم.

علائم غیرقابل ثبت

  • علائمی که در کشور افغانستان به ثبت می‌رسند؛ ممکن است که شامل یک اسم، امضا، حرف، عنوان، مهر یا ترکیبی از تمامی این موارد باشد. البته لازم به ذکر است که در این کشور استفاده از علائم تجاری کاملا اختیاری خواهد بود؛ مگر اینکه وزارت تجارت یا دفتر ثبت مرکزی ثبت آن را اجباری اعلام کرده‌باشد.
  • علائمی همچون پرچم کشور، نشانه ارگان‌های دولتی، سازمان‌ها و نهادهای داخلی یا بین‌المللی مجاز نیست که در علامت تجاری شما وجود داشته باشد؛ مگر اینکه جهت استفاده از آن مجوز کتبی داشته‌باشید.
  • هرگونه علامت و نشانه‌ای که ماهیت مذهبی داشته‌باشد یا هرگونه نشانه‌ای از علائم مخالف با نظم و عفت عمومی غیر مجاز است.
  • نام یا علامت باید کاملا جدید باشد؛ در صورت هرگونه تقلید یا جعل از روی علائم ثبت‌شده پروند ثبت رد خواهدشد.

علامت در صورتی که یکی از شرایط بالا را نداشته‌باشد یا اینکه قبلا به اسم شخص دیگر به ثبت رسیده‌باشد؛ رد خواهدشد.

مدت اعتبار

هر علامت تجاری که در کشور افغانستان به ثبت می‌رسد؛ برای مدت ده سال اعتبار خواهد داشت. پس از گذشت این مدت زمان نیز در صورت تمایل مالک برای دوره‌های ده ساله بعدی قابل تمدید است. البته جهت تمدید آن قواعد مختلفی وجود دارد. به این صورت که تا شش ماه پس از انقضا اعتبار، درخواست تمدید باید به دفاتر ثبت ارائه شود.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت علامت تجاری در افغانستان

لازم به ذکر است که امکان ثبت علامت تجاری در افغانستان برای اشخاص حقیقی و حقوقی فراهم می‌شود؛ با این تفاوت که مدارک و مراحل آن‌ها با یکدیگر تفاوت دارد. بنابراین یکی از مهم ترنی قواعد ثبت برند در این کشور، تهیه مدارک متناسب با قوانین است. در ادامه مدارکی که افراد حقیقی و حقوقی جهت ثبت شرکت در افغانستان را باید تهیه کنند؛ برای شما ذکر می کنیم.

حقیقی

  • فتوکپی از مدارک هویتی شامل کارت ملی و شناسنامه فرد متقاضی.
  • فتوکپی از علامت یا نام تجاری.
  • فتوکپی برابر اصل‌شده از جواز کسب یا کارت بازرگانی.
  • ارائه گواهینامه ثبت علامت تجاری در ایران در صورت وجود.
  • ارائه آدرس پستی دقیق جهت درج در گواهینامه ثبت علامت تجاری.

حقوقی

از آنجایی که تمامی مدارکی که بیان می‌شود؛ باید برابر اصل شوند؛ در دفاتر اسناد رسمی این کار انجام خواهدشد.

  • فتوکپی از علامت یا نام تجاری طراحی شده.
  • فتوکپی برابر اصل‌شده از تمامی مجوزهای فعالیت شرکت همانند جواز تاسیس و پروانه بهره برداری.
  • فتوکپی از اساسنامه و آگهی تاسیس شرکت.
  • فتوکپی از کارت بازرگانی و آخرین تغییرات شرکت.
  • آدرس دقیق پستی جهت درج در گواهی ثبت علامت تجاری.
  • فتوکپی شناسنامه تمامی صاحبان امضا.

مراحل ثبت برند در افغانستان

در هر کشوری نخستین گام جهت ثبت برند یا علامت تجاری، انجام استعلام است. با کمک استعلام مشخص می‌شود که آیا این برند یا مشابه آن تابحال به ثبت رسیده‌است یا خیر. در صورت بروز مشابهت تقاضای ثبت برند رد خواهدشد. البته امکان تقاضای مجدد وجود دارد؛ اما احتمال تایید آن بسیار پایین است.

در واقع بهتر است که پیش از اقدام جهت ثبت از موفقیت آن مطمئن باشید. به این دلیل که بروز خطا علاوه بر اتلاف وقت در مراحل ثبت، امکان رد علامت را نیز به همراه دارد. در صورت تایید استعلام، ضمن تهیه مدارک باید جهت طی روال مراحل اداری دیگر در کشور افغانستان اقدام کنید.

قواعد ثبت برند در رابطه با مالکیت علامت تجاری

شخصی که مالک برند است؛ در مدت زمان اعتبار مالکیت علامت تجاری را خواهد داشت؛ اما در صورت بروز هریک از موارد زیر این حق از او سلب خواهدشد:

  • فروش یا انتقال حق مالکیت به شخص یا اشخاص دیگر که براساس قانون صورت گرفته باشد.
  • انصراف از صنعت، زراعت یا خدماتی که مرتبط به علائم تجاری است.
  • درصورتی که تا شش ماه پس از انقضا اعتبار درخواست تمدید اعلام نشود.
  • تا سه ماه پی در پی از علامت تجاری استفاده خاصی صورت نگیرد و دارنده هیچگونه دلیل موجهی برای این عدم فعالیت ارائه نکند.
  • هرگونه تخلف که محکمه دارای صلاحیت تشخیص دهد که باید در خصوص ابطال علامت تجاری اقدام شود.

نتیجه گیری

افغانستان کشور دوست و همسایه ایران است و این کشور بازار بسیار خوبی جهت فروش تولیدات کشور ما دارد. به همین جهت به دلیل جلوگیری از هرگونه سواستفاده احتمالی از محصولاتی که صادر می شود؛ بهتر است که مراحل ثبت علامت تجاری در افغانستان انجام شود. به طوری که فعالیت های اقتصادی به بهترین و قانونی ترین شکل ممکن قابل انجام باشد.

مدت اعتبار برندی که در این کشور به ثبت می رسد؛ ده سال است. البته پس از گذشت این مدت نیز امکان تمدید اعتبار جهت دوره های ده ساله متوالی وجود خواهدداشت؛ به شرطی که متقاضی تا شش ماه پس از انقضا درخواست خود را تسلیم کند. باید توجه داشته باشید که هر برند یا علامت تجاری قابل ثبت نیست و باید شرایط به خصوصی داشته باشد. بهتر است که پیش از ثبت حتما در خصوص موفقیت آن مطمئن شوید؛ در غیر این صورت اگر پس از رد درخواست مجددا شانس خود را امتحان کنید؛ امکان پذیرش کم تری وجود دارد.

به همین جهت پیشنهاد می شود که با افرادی که در این رابطه تخصص و تجریه کافی دارند؛ حتما مشورت کنید. این مشورت باعث می شود که امور ثبت برند به بهترین و سریع ترین شکل ممکن انجام شود. مشاوران و وکلای حرفه ای سایت ثبت فردا در این خصوص آماده خدمت رسانی با کم ترین هزینه هستند.

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها