قوانین مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود چیست؟ در مبحث ثبت شرکت ها با در نظر گرفتن نوع فعالیت و قوانین مربوطه، شرکت ها را به چندین دسته تقسیم می کنند. ثبت شرکت با مسئولیت محدود یکی از رایج ترین این شرکت ها است. این شرکت جز شرکت های تجاری است و در قوانین مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود به لحاظ اختیارات مدیران، سرمایه و همچنین تضمین از دیگر شرکت های گروه تجاری جدا می شود.
قوانین مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود چیست؟
افراد در انتخاب نوع شرکت امکان تصمیم گیری دارند. انتخاب نوع شرکت تصمیم مهم و بزرگی است. قبول مسئولیت در شرکت ها و نوع آن تعهدهایی را برای شرکا ایجاد می کند. افراد باید قبل از ثبت شرکت کلیه قوانین مربوط به هر شرکت را خوب بدانند یا با وکیل حقوقی و مشاوران زبده در این زمینه مشورت کنند که با مشکل در اجرای قوانین آن مواجه نشوند.
ما در مجموعه ثبت فردا در این مقاله سعی داریم اطلاعات جامعی در مورد ثبت شرکت با مسئولیت محدود در اختیار شما قرار دهیم.
قوانین مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود را بدانیم!
افراد متقاضی ثبت شرکت تمایل زیادی برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود دارند. زیرا قوانین ساده تری نسبت به سایر شرکت ها دارد و ثبت و تاسیس آن نیازمند زمان و هزینه کمتری است.
شرکت با مسئولیت محدود تا حدود زیادی به شرکت سهامی خاص شبیه است. با این تفاوت که در این نوع شرکت مدیران همه اختیارات را در دست دارند مگر اینکه در اساسنامه اختیارات یک مدیر محدود شده باشد.
قانون اول- رضایت و اهلیت
شرکا باید با آگاهی کامل از کار، فعالیت و شراکت و با رضایت و تصمیم خود در شرکت با مسئولیت محدود شریک شوند و آن را به ثبت برسانند.
طبق قوانین مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود افراد زیر سن قانونی در صورتی که قیم آنان تشخیص دهد و صلاحیت آنان را تایید کند، امکان شراکت مستقیم در شرکت را خواهند داشت. در غیر این صورت افراد محجور و صغیر باید از طریق نماینده قانونی خود در شرکت شریک شوند.
قانون دوم- موضوع شرکت
به طور معمول ابتدا کار و موضوع فعالیت مشخص می شود؛ پس از آن مدیران به فکر ثبت شرکت می افتند. قوانین مربوطه به این شرح است که موضوع شرکت باید مشروع و عقلانی باشد. همچنین باید دارای توجیه اقتصادی بوده و سود آوری و کسب درآمد مالی داشته باشد. موضوع شرکت باید کاملا مشخص باشد و به طور واضح در شرکت نامه قید شود.
برخی موضوعات فعالیت، نیازمند اخذ مجوز از سازمانی که بر آن کار نظارت دارد هستند. ابتدا باید برای اخذ مجوز از آنان اقدام کرد و قوانین را در نظر گرفت. پس از اخذ مجوز امور ثبت شرکت ها انجام خواهد شد.
قانون سوم- میزان سرمایه
در قوانین مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود میزان سرمایه اولیه ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است. همچنین سرمایه های غیر نقدی نیز باید محاسبه، قیمت گذاری و در اساسنامه شرکت درج شوند. کلیه دارایی های شرکت اعم از نقدی و غیر نقدی باید به تسلیم شرکت درآمده و طبق صورتجلسه به مدیر عامل تحویل شود.
سهم الشرکه را نمی شود به غیر انتقال داد مگر در صورتی که مورد تایید و امضای حداکثر مدیران دارای حداکثر سرمایه در شرکت باشد.
تقسیم سود در شرکت های مسئولیت محدود مطابق سرمایه شرکا صورت می گیرد.
قانون چهارم-تضامین شرکا
بیشتر شرکایی که با یکدیگر نسبت نزدیک یا خویشاوندی دارند به ثبت شرکت با مسئولیت محدود روی می آورند. در این نوع از شرکت برخلاف سهامی خاص، سهام به تعداد و مقدار مشخص از یکدیگر ثبت نمی شوند.
افراد به میزان سرمایه خود، چه نقدی و چه غیر نقدی که قبلا ارزش آن برآورد و تقویم شده است مسئول تضامین شرکت و اشخاص ثالث هستند. چنانچه نام فردی در اسم شرکت قید شده باشد کلیه تضامین بر عهده او خواهد بود.
قانون پنجم-تعداد شرکا
تعداد افراد شرکت طبق قوانین مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید حداقل ۲ نفر باشد. در این قانون میزانی برای حداکثر تعداد شرکا در نظر گرفته نشده است.
افراد در این نوع از شرکت محدودیتی برای خویشاوندی و ذینفعی در هیچ سمتی ندارند. اگر تعداد شرکا همان ۲ نفر حداقل باشد و یکی از شرکا تصمیم به قطع همکاری بگیرد، از شرکت به هر دلیل خارج شود یا فوت کند، شرکت منحل نمی شود. بنابراین اگر شرکا قصد انحلال شرکت را داشته باشند باید برای این موضوع اقدام کنند و درخواست انحلال بدهند.
قانون ششم- نام شرکت
نام شرکت در ثبت اهمیت بالایی دارد. هر چه نام شرکت به نوع فعالیت آن مرتبط باشد بهتر است. در انتخاب نام شرکت می شود گفت که طبق قوانین مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود عبارت «با مسئولیت محدود» را باید در نام شرکت جای داد.
همچنین نام شرکت نباید حامل نام یکی از شرکا باشد. در غیر این صورت فردی که نامش در اسم شرکت وجود دارد نقش شریک تضامنی را پیدا خواهد کرد و آن فرد مسئول قروض و دیون شرکت خواهد شد.
قانون هفتم- اختیارات
در شرکت با مسئولیت محدود امکان این وجود دارد که مدیران از بین شرکا یا غیر از آن انتخاب شوند. کلیه تصمیمات شرکت باید به تایید حداکثر مدیران با حداقل نیمی از سرمایه برسد. چنانچه در جلسه تصمیم گیری این مهم اجرا نشد شرکت باید مجددا شرکا را دعوت کند که حصول اکثریت آرا میسر شود.
شرکا به همان میزان سرمایه خود در جلسات مجمع، دارای رای خواهند بود. این موضوع را طبق قوانین مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود می شود در اساسنامه به صورت دیگری تغییر داد.
اختیارات و وظایف کلی مدیران در شرکت مسئولیت محدود از جمله تاسیس شرکت ،تصویب ترازنامه، دعوت مجمع عمومی، افزایش یا کاهش سرمایه، ثبت تصمیمات و تغییرات در اساسنامه، تصفیه، انحلال و ارائه گزارش است.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
- اصل و تصویر شناسنامه کلیه شرکا؛
- اصل و تصویر کارت ملی کلیه شرکا؛
- پر کردن فرم تقاضانامه شرکت و امضا کلیه شرکا؛
- پر کردن فرم اساسنامه شرکت و امضا کلیه شرکا؛
- تهیه مجوز برای موضوعاتی از شرکت که نیاز به مجوز قانونی از سازمان مربوطه دارند.
سخن آخر
در این بخش با ماهیت شرکت با مسئولیت محدود آشنا شدیم. سپس قوانین مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود را مطالعه کردیم و دانستیم که چه نوع تعهداتی را برای ما ایجاد می کند. هر کسب و کار موفقی نیازمند پشتوانه محکمی است که افراد و شرکا را در امر سود آوری حمایت کند.
ما در سایت ثبت فردا با مشاوران زبده و دانش حقوقی مجموعه آماده خدمت به شما عزیزان در زمینه ثبت شرکت و برند با توجه به نیاز شما هستیم. کافی است با ما تماس بگیرید و از خدمات مشاوره ثبت فردا بهره مند شوید.