از مراحل ثبت شرکت دارویی چقدر اطلاع دارید؟! احساس درد با وجود در برداشتن یک هشدار مهم، بسیار غیرقابل تحمل است. در نتیجه، علم همواره به دنبال ارائه راه حل هایی جهت کاهش درد بوده است. همین تلاش ها در طی سالیان مختلف موجب پیشرفت علم پزشکی و محصولی به نام دارو شد. امروزه جهت درمان تسکین درد، داروهای مختلفی وجود دارد. با این حال این علم روز به روز در حال پیشرفت مضاعف است.
از مراحل ثبت شرکت دارویی چقدر اطلاع دارید؟!
با توجه به اهمیت این موضوع، بسیاری از افراد در راستای راه حلی در خصوص نحوه پخش و توزیع داروها شرکت دارویی به ثبت می رسانند. در این نوشته با شرایط و مراحل ثبت شرکت دارویی آشنا خواهید شد.
مراحل ثبت شرکت دارویی چگونه است؟
شرکت های دارویی با اهدافی همچون تولید، پخش یا واردات داروها به ثبت می رسند. کلیه این شرکت ها باید دارای صلاحیت و مجوز های خاصی باشند که در قوانین به آن ها اشاره شده است. در واقع نوع فعالیت شرکت دارویی امکان دارد که در حوزه تولید، پخش یا صادرات و واردات داروها باشد اما نوع این فعالیت حتما باید در اساسنامه شرکت قید شود.
شرکت های دارویی هر پنج سال یک مرتبه بوسیله کمیسیون قانونی، باتوجه به گردش مالی و حجم فعالیت آن ها البته با درخواست متقاضیان تعیین خواهد شد. مراحل ثبت شرکت دارویی به شرح زیر است.
باید بدانید که شرکت پخش دارویی دو نوع استانی و سراسری دارد. در اساسنامه شرکت پخش سراسری موضوع فعالیت توزیع دارو درج می شود. اینگونه شرکت ها قادر به توزیع دارو و کلیه مکمل های غذایی و حتی تجهیزات پزشکی در سطح استان است و نوعی واسطه بین موسسات دارویی و داروخانه ها محسوب می شود. در خصوص شرکت های پخش استانی نیز قوانین تقریبا به همین شکل است.
ارائه مستندات لازم
جهت تاسیس و ثبت شرکت پخش و تولید دارو شخصی که به عنوان مدیرعامل انتخاب می شود نیاز است که مستندات زیر را ارائه کند.
- فتوکپی از اساسنامه شرکت که موضوع فعالیت آن توزیع یا پخش دارو باشد؛
- یک نمونه درخواست کتبی از سوی متقاضی جهت دریافت موافقت نامه اصولی شرکت پخش سراسری یا استانی دارو؛
- فتوکپی از آگهی رسمی تاسیس شرکت و تغییرات شرکت در صورت وجود؛
- گواهی عدم سوپیشینه کیفری در حوزه دارویی و درمان پزشکی؛
- تکمیل فرم تعهدنامه شرکت؛
- ارائه معرفی نامه از معاونت غذا و دارو.
پروانه فعالیت موقت و دائمی
کمیسیون قانونی مدارک لازم را بررسی می کند و در صورت لزوم آن را تایید خواهد کرد. در این زمان یک مجوز جهت ثبت شرکت پخش دارویی به صورت دارویی یا استانی صادر خوهدشد ولی حتی در این زمان نیز ثبت شرکت قطعی نشده است. در این زمان نیز باید شرایط احراز توسط کمیسیون بررسی شود و مجوزی جهت فعالیت شرکت به مدت یکساله صادر می شود. پس از گذشت این یک سال، در صورت عدم وجود مشکل قانونی، یک مجوز دوساله به شرکت داده می شود.
پس از گذشت سه سال از فعالیت شرکت، ثبات احراز شرایط شرکت و عمل به اساسنامه مجددا بررسی می شود و تنها در این صورت است که پروانه فعالیت دائمی صادر خواهد شد. مشاهده هرگونه خلاف در موضوع فعالیت شرکت، موجب لغو پروانه می شود. حال این سوال پیش خواهد آمد که شرایطی که توسط کمیسیون بررسی می شوند کدام است:
- تابعیت ایرانی و اعتقاد به دین مبین اسلام؛
- فعالیت در جهت قانون تجارت و قانون اساسی؛
- ارائه گواهی پایان خدمت یا معافیت دائمی برای متقاضیان آقا؛
- عدم وجود سابقه کیفری برای مدیرعامل و اعضای هیات مدیره؛
- گواهی فعالیت در زمینه درمان و دارو که به تایید کمیسیون قانونی رسیده باشد.
شرایط لازم جهت اخذ پروانه دائمی نیز به شرح زیر است:
- حضور و فعالیت موسسان در شرکت؛
- همکاری موثر با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کلیه دانشگاه های مرتبط؛
- ارائه درخواست کتبی از سوی مدیر عامل و یا اعضای هیات مدیره؛
- احداث شعبات و نمایندگی های مختلف در سراسر استان مورد تقاضا.
اقدام جهت ثبت شرکت دارویی
مراحل ثبت شرکت دارویی پس از اخذ مجوزهای لازم از سوی مدیر عامل و هیات مدیره انجام خواهد شد. البته تنها شخصیت های حقوقی و در صورت اخذ مجوزهای لازم قادر به انجام این کار هستند. بنابراین پس از دریافت مجوزهای لازم ضمن استفاده از خدمات ثبتی وبسایت ثبت فردا قادر به انجام ثبت شرکت دارویی خواهید بود.
افرادی که متقاضی ثبت اینگونه شرکت ها هستند باید در زمینه دارو و پزشکی دارای سابقه های قابل قبول تحصیلی و شغلی باشند. انواع با مسئولیت محدود و سهامی خاص معمولا جهت ثبت انواع شرکت دارویی استفاده می شوند البته در موارد بسیار نادر نیز امکان دارد که شرکت دارویی در قالب تضامنی به ثبت برسد.
در طی مراحل ثبت شرکت دارویی، اعضای هیات مدیره در جلسات بعدی خود، مسئولیت کلیه اعضا را مشخص می کنند. انتخاب بازرس نیز در شرکت هایی همچون سهامی خاص اجباری است ولی در انواع دیگر نیازی به انتخاب بازرس نیست. پس از تشکیل شرکت، جهت ثبت آن باید مدارک لازم به اداره ثبت شرکت در شهر یا استان مربوطه تحویل داده شود. در ادامه ضمن ارائه مجوزهای لازم و پرداخت هزینه های لازم و چاپ آگهی در روزنامه های محلی و رسمی کثیرالانتشار، شرکت دارویی یا پخش دارویی به ثبت خواهد رسید.
سخن پایانی
یکی از نیازهای اساسی کلیه جوامع، دارو جهت مقابله با انواع بیماری و تسکین درد است. همیشه جهت تهیه داروها به داروخانه مراجعه می شود اما داروهای مورد نیاز در داروخانه ها چگونه تامین خواهد شد؟ کلیه شخصیت های حقوقی با طی مراحل ثبت شرکت دارویی قادر به تولید و پخش دارو در سطح استان ها و داروخانه ها هستند.
شرکت های دارویی که در قالب با مسئولیت محدود و سهامی خاص ثبت می شود؛ در ابتدا باید تاسیس شوند. جهت تاسیس شرکت های پخش دارویی استانی یا سراسری نیز باید مجوزهای مختلفی دریافت شود. این مجوز ها ابتدا به صورت یک ساله، سپس دو ساله و پس از گذشت سه سال به صورت دائمی صادر خواهد شد.
لازم به ذکر است که تمدید و صدور مجوزهای دائمی تنها در صورت احراز شرایط لازم توسط کمیسیون های وزارت بهداشت قابل صدور است. باتوجه به اینکه طی این مراحل ثبتی زمانبر و پیچیده است؛ پیشنهاد می شود که از وکلای مجرب وبسایت ثبت فردا در این خصوص استفاده شود.