موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی

موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی

موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی : اگر کاری قرار است به صورت قانونی و در چارچوب آن انجام شود به یک مجوز از سوی مقامات نیاز دارد.

موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی

طبق قوانین گمرکی کارت بازرگانی یک نوع مجوز به شمار می آید و در واقع مجوزی است که دارنده آن چه حقوقی باشد و چه حقیقی با استفاده از این کارت ممکن است در امر واردات و صادرات کالا فعالیت کند.

این تجارت امکان  ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را دارد. در این مقاله قصد داریم در مورد کارت بازرگانی و این که از این کارت برای چه کارهایی استفاده می شود و همچنین معافیت از داشتن کارت بازرگانی صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا در این زمینه اطلاعاتی کسب کنید.

شرایط گرفتن کارت بازرگانی

طبق ماده ۱۰ آیین نامه مقررات صادرات و واردات مقرر شده است که اشخاص حقیقی ایرانی جهت اخذ کارت بازرگانی باید حداقل ۲۳ سال سن داشته باشند و کارت پایان خدمت یا معافیت از نظام وظیفه را بگیرند؛ همچنین دارای ۳ سال سابقه در امر تجارت یا فعالیت های تولیدی باشند، این سه سال سابقه باید به تایید دو نفر که دارای کارت بازرگانی هستند برسد یا اینکه فرد مجوز تولیدی اخذ کند که یکی از وزارتخانه های مرتبط آن را صادر کرده باشد.

یکسری موارد دیگر هم لازم است مثل: محل کسب و کار متناسب با فعالیت مربوطه را داشته باشند، ثبت شرکت چه به صورت اجاره ای و چه به صورت ملک، دارای حساب جاری معتبر نزد یکی از بانک های عامل کشور همچنین دارای محکومیت کیفری نباشند. افراد غیر ایرانی نیز برای اخذ این کارت باید واجد تمامی این شرایط باشند. برای این افراد معافیت پروانه کار و اقامت معتبر ضروری است.

در صورتی که کارت باطل شود چه اتفاقی می افتد؟

کارت بازرگانی بنا به خواسته فرد متقاضی بین ۱ تا ۵ سال اعتبار دارد البته وزارت صنعت، معدن و تجارت باید این موضوع را تایید بکند. برای ابطال کارت دو حالت وجود دارد یا اینکه کارت را به صورت اختیاری باطل کنید یا اینکه به صورت اجباری باطل می شود.

در صورتی که فرد بخواهد بنا به خواسته خودش کارتش باطل شود، لازم است به اتاق های بازرگانی و تعاون اداره کل مقررات صادرات و واردات یا سازمان های بازرگانی استان ها مراجعه کند و مدارک لازم را برای ابطال کارت ارائه دهد.

در حالت دوم زمانی است که کارت شما به صورت اجباری باطل می شود؛ این اتفاق زمانی می افتد که بعد از صورت کارت بازرگانی مشخص شود که دارنده کارت یکسری از شرایط مورد نیاز برای اخذ کارت را ندارد یا بعد از صدور کارت یکسری از شرایط لازم را از دست داده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت در چنین زمانی این امکان را دارد که کارت وی را باطل کند و این موضوع را به اتاق بازرگانی و صنایع ایران یا اتاق تعاون اطلاع دهد.

اگر فردی دچار قاچاق شود طبق ماده ۳۰ قانون امور گمرکی ایران در صورتی که دارای کارت بازرگانی باشد، زمانی که محکوم شود، علاوه بر مجازات هایی که برایش در نظر گرفته می شود، از عضویت اتاق بازرگانی به صورت موقت یا دائم محروم شده اند و کارت بازرگانیشان باطل می شود.

مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده اشخاص حقیقی

اشخاص حقیقی برای اینکه کارت بازرگانی دریافت کنند لازم است یکسری مدارک را ارائه دهند که این مدارک شامل درخواست صدور کارت بازرگانی، تصویر مدرک تحصیلی، تصویر کارت ملی، تکمیل یک برگ فرم عضویت اتاق، تعهدنامه عضویت در اتاق بازرگانی، تکمیل ۲ برگ فرم مشخصات بازرگانی، اصل و تصویر فرم بانکی مبنی بر حسن اعتبار بانکی، تکمیل فرم مشخصات فردی و اعلام معرف ها و تصویر کارت بازرگانی به انظمام نامه کتبی از معرف ها مبنی بر تایید سابقه تجاری بیش از ۳ سال، اصل و تصویر فرم تعهدنامه دریافت کارت بازرگانی و تصدیق امضای متقاضی از سوی دفاتر اسناد رسمی، دو برگ اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی که به گواهی اداره ثبت شرکت ها رسیده، می شود.

همچنین دیگر لوازم مورد نیاز اصل و تصویر گوامی پلمب دفاتر از اداره ثبت شرکت ها، اصل و تصویر گواهی عدم سوءپیشینه، ۵ قطعه عکس ۴×۳، کپی از تمامی صفحات شناسنامه متقاضی و رویت اصل آن، تصویر کارت پایان خدمت و معافیت از خدمت سربازی برای آقایان و رویت اصل آن، تصویر از تمامی صفحات سند مالکیت شش دانگ یا ارائه اجاره نامه محضری محل کار و اصل و تصویر فیش های واریزی است.

مدارک اشخاص حقوقی

مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی شامل تکمیل سه برگ فرم عضویت اتاق و تعهدنامه عضویت در اتاق، تکمیل پنج برگ فرم مشخصات بازرگانی، اصل و تصویر فرم بانکی مبنی بر حسن اعتبار بانکی، تصویر مدرک تحصیلی، تصویر کارت ملی، اصل و تصویر فرم تعهدنامه دریافت کارت بازرگانی و تصدیق امضای متقاضی از سوی دفاتر اسناد رسمی، اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی که به تایید اداره ثبت رسیده باشد، چهار قطعه عکس ۴×۶، تصویر تمامی صفحات شناسنامه و رویت اصل، تصویر کارت پایان خدمت یا تصویر معافیت از خدمت سربازی برای آقایان و رویت اصل آن و کپی از تمامی صفحات سند مالکیت شش دانگ با اراه اجاره نامه مخصوص محل کار می شود.

موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی

موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی شامل حال شرکت تعاونی مرزنشینان، ملوانان ایرانی شاغل در شناورهایی که بین سواحل ایران و سایر کشورها تردد دارند، پیله وران و کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور در صورتی که کارنامه شغلی از سوی وزارت کار داشته باشند و همچنین کالاهایی که ورود و صدور آن ها به تشخیص گمرک نیازی ندارد، می شود.

نتیجه گیری

کارت بازرگانی در واقع مجوزی است که از سوی وزارت بازرگانی به فرد حقیقی یا حقوقی داده می شود و فرد این امکان را دارد که بر اساس آن در امر واردات و صادرات فعالیت کند. فعالیت های وی شامل ثبت سفارش و ترخیص کالا و غیره است.

یکسری قوانین و شرایط برای اخذ کارت بازرگانی برای افراد حقوقی و حقیقی لازم است که در این مقاله به آن اشاره شد؛ همچنین یکسری شرایط وجود دارد که باعث معافیت از داشتن کارت بازرگانی می شود. موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی شامل حال شرکت تعاونی مرزنشینان، ملوانان ایرانی شاغل در شناورهایی در بین سواحل ایران و سایر کشور، پیله وران و کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور است.

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها