نحوه ثبت موسسه غیر تجاری

نحوه ثبت موسسه غیر تجاری

نحوه ثبت موسسه غیر تجاری

مانند هر شرکت دیگری نخستین گام در راه اندازی شرکت ها ثبت قانونی است. ثبت موسسه غیر تجاری موجب افزایش اعتبار این قبیل شرکت ها می شود. از این رو صاحبان و اعضا باید در اولین فرصت، اقدامات لازم برای  ثبت موسسه غیر تجاری را به انجام برسانند.

شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که موسسه غیر تجاری دقیقا به چه تجارت هایی اطلاق می شود. این قبیل موسسات که با نام کانون، بنگاه انجمن نیز شناخته می شوند در زمینه های مختلفی از جمله امور ادبی، علمی، تحقیقاتی، خیریه و مانند این ها مشغول فعالیت هستند.

هرگونه تشکلی که در زمینه های فرهنگی و آموزشی فعالیت داشته باشند، می توانند برای ثبت به عنوان  موسسه غیر تجاری وارد عمل شوند. از طرف دیگر ثبت موسسه غیر تجاری برای موسسات و شرکت هایی که در زمینه های اقتصادی فعال هستند، ممکن نخواهد بود.

به زبان دیگر موسسه غیر تجاری، سازمانی است که در راستای دستیابی به منافع اقتصادی تشکیل نشده و برای ادامه فعالیت های خود توجیه اقتصادی نخواهد داشت. این موسسات می تواند هر عنوانی را به جز عناوین تشکلات دولتی برای خود انتخاب کنند.

بنابراین شما می توانید برای رفع سوالات خود در مورد ثبت موسسه غیر تجاری به سایت ثبت فردا مراجعه نمایید.

انواع موسسات غیر تجاری

برای  ثبت موسسه غیر تجاری باید این نکته را در نظر داشته باشیم که موسسات غیر تجاری با توجه به زمینه فعالیت و بر حسب میزان و نحوه توزیع منافع میان اعضا به دو دسته تقسیم می شوند.

از این میان می توانیم به موسسات غیر انتفاعی و موسسات انتفاعی اشاره کنیم. در ادامه به بررسی تفاوت های این موسسات می پردازیم. برای ثبت موسسه غیر تجاری دانستن این نکته حائز اهمیت است که نوع و زمینه فعالیت موسسه غیر تجاری، اقدامات لازم برای ثبت موسسه غیر تجاری را تغییر خواهد داد.

نحوه ثبت موسسه غیر تجاری

نحوه ثبت موسسه غیر تجاری

موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی

این موسسات با هدف جذب منافع مالی و به اشتراک گذاشتن این درآمد در بین اعضا، ایجاد نمی شوند. برای مثال، موسسات خیریه و انجمن های اسلامی، احزاب مختلف و صندوق های قرض الحسنه از جمله این موسسات تلقی می شوند.

این موسسات با هدف انجام امور خیرخواهانه فعالیت خود را آغاز می کنند. برای ثبت موسسه غیر تجاری از نوع غیر انتفاعی باید مجوز های لازم از اداره کل نیروی انتظامی دریافت شده و استعلام های لازم نیز به انجام برسد.در صورتی که تاییدیه های لازم از سوی نیروی انتظامی برای اداره ثبت ارسال شود، موسسه مورد نظر می تواند در جهت  ثبت موسسه غیر تجاری اقدامات لازم را در نظر بگیرد.

موسسات غیر تجاری انتفاعی

موسساتی که با هدف کسب درآمد و توزیع درآمد میان اعضا فعالیت خود را شروع کرده باشد، موسسه انتفاعی به شمار می رود. این میان می توان به موسسات نظافت و نگهداری از فضای سبز و کانون های فنی و حقوقی اشاره کرد.

در موسسات انتفاعی هیچ گونه معامله ای صورت نمی گیرد. تمام درآمد های  حاصل از فعالیت های موسسه میان اعضا توزیع می شوند. از این میان می توان از موسسه های زبان، آموزشگاه های موسیقی، و کلاس های آمادگی کنکور یا مدارس غیرانتفاعی مام برد.

 ثبت موسسه غیر تجاری

برای ثبت موسسه غیر تجاری به حداقل دو عضو نیاز خواهید داشت. قوانین به خصوصی برای ثبت موسسه غیر تجاری وجود دارد که باید قبل از هر اقدامی این قوانین را در نظر بگیرید.

علاوه بر تعداد اعضا برای ثبت موسسه غیر تجاری میزان سرمایه اولیه در موسسه غیر تجاری نباید کمتر از یک میلیون ریال باشد. شایان ذکر است که سرمایه این موسسه در ادامه قابل افزایش خواهد بود.

سرمایه اولیه برای آغاز فعالیت های موسسات غیر تجاری لزوما از طریق اعضا تامین نخواهد شد. ادارات سازمان ها و افراد خیر می توانند بخشی از سرمایه این موسسات را فراهم کنند.

افرادی که موسسه را در راستای تامین سرمایه همراهی می کنند، شرکای موسسه به شمار نیامده و سرمایه مذکور را تنها در راستای کمک و حمایت از موسسه پرداخت کرده اند. از آنجایی که این موسسه تنها با اهدافی غیر اقتصادی به فعالیت مشغول است، نیازی به سرمایه زیادی نخواهد داشت.

باید ها و نباید های ثبت موسسه غیر تجاری

افرادی که اقدام به ثبت موسسه غیر تجاری می کنند، باید از تحصیلات مرتبط با حوزه عملکرد موسسه برخوردار باشند برای مثال، در صورتی که هدف شما از ثبت موسسه غیر تجاری راه اندازی یک موسسه زبان است، شما باید مدرک تحصیلی مرتبط با رشته زبان را دارا باشید.

از این رو افرادی که مدرک زبان انگلیسی، ادبیات فارسی یا دیگر زبان ها را در اختیار داشته باشند، می توانند برای ثبت موسسه آموزش زبان وارد عمل شوند.

نکته قابل توجه دیگری که در اینجا باید به آن اشاره کنیم، این است که در صورتی که موسسه غیر تجاری مالیات تعیین شده خود را در موعد مقرر پرداخت نکند، مشمول عفو مالیاتی خواهد شد.

نحوه ثبت موسسه غیر تجاری

مدارک لازم برای ثبت موسسه غیر تجاری

شما برای ثبت موسسه غیر تجاری به تقاضانامه ثبت موسسه غیر تجاری نیاز خواهید داشت. علاوه بر این ارائه اساسنامه در هنگام ثبت شرکت الزامی است. در قدم بعدی باید صورتجلسه مجمع موسسین را تهیه کرده باشید.

تصویر شناسنامه و کارت ملی تمام اعضاء و همینطور مجوز های لازم در خصوص راه اندازی موسسه غیر تجاری نیاز برای ثبت موسسه غیر تجاری لازم خواهد بود.

روش ثبت موسسه غیر تجاری

قبل از انجام هر اقدامی در زمینه ثبت موسسه غیر تجاری باید تمام اطلاعات مورد نیاز را گردآوری کنید. پس از جمع آوری مدارک لازم و کسب اطلاع از نحوه انجام امور مربوط به ثبت می توانید اقدامات زیر را به انجام برسانید.

  •     فرم تقاضانامه را تهیه کرده و به امضاء تمام اعضا برسانید.
  •     صورتجلسه موسسین را تدوین نموده و به امضاء اعضا برسانید.
  •     اساسنامه موسسه را تنظیم نموده و به امضای اعضا برسانید
  •     با مراجعه به سایت ثبت شرکت ها نسبت به ثبت موسسه غیر تجاری خود اقدام کنید:www.sherkat.ssa.ir

انتخاب نام در ثبت موسسه غیر تجاری

برای ثبت نام موسسه باید نکات زیر را در نظر داشته باشید.

  •     پیش از توسط تجارت یا موسسه ای مورد استفاده قرار نگرفته باشد.
  •     از نام های ایرانی باشد و نه عناوین بیگانه
  •     با فرهنگ غنی و اصیل ایران منافات نداشته باشد.

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک  ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها