نکات کلیدی در رابطه با ثبت انحلال شرکت تضامنی : اگر مایل هستید که شرکت تضامنی خود را برچینید و منحل نمایید، باید به نسبت دلایل انجام این کار و اقدام به آن نکات کلیدی و مراحل قانونی زیادی را در این رابطه مد نظر داشته باشید.
نکات کلیدی در رابطه با ثبت انحلال شرکت تضامنی
شما این امکان را دارید که بسته به دلایل خود و شرکای شرکت نسبت به انحلال شرکت تضامنی خود اقدام کنید که در این مقاله قصد داریم به بررسی نکاتی کلیدی درباره این موضوع یعنی انحلال شرکت بپردازیم.
همچنین شما عزیزان این فرصت را دارید تا به منظور کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در خصوص ثبت و انحلال انواع قالب های شرکتی خصوصا شرکت تضامنی با مراجعه به سایت معتبر ثبت فردا با متخصصان و کارشناسان ما تماس حاصل کنید و اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید یا با صرف حداقل هزینه و زمان در این باره به ثبت یا انحلال شرکت خود بپردازید. لطفا با ما همراه باشید.
انحلال شرکت تضامنی
معنای دقیق انحلال شرکت عبارت از برچیدگی آن است. این طبیعی است که نوعی شرکت زمانی ثبت شده اند و پس از گذر زمان بسته به دلایل گوناگون منحل و برچیده میشوند که شرکت های تضامنی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
درباره بحث انحلال شرکت های تضامنی نکات و موضوعات کلیدی قابل بحث و بررسی زیادی وجود دارد که از آن جمله باید به موارد برچیدگی شرکت تضامنی، مدارک و اسناد مربوط به ثبت انحلال این شرکت ها، مراحل و فرایند ثبت انحلال شرکت های تضامنی و نمونه صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده در مورد برچیدگی این شرکت ها اشاره کرد.
موارد ثبت انحلال شرکت های تضامنی
موارد ثبت انحلال شرکت تضامنی به شرح زیر است:
- زمانی که شرکت برای تحقق موضوعی خاص تاسیس شده و آن را به اتمام رسانده باشد یا انجام آن غیر ممکن تلقی شود.
- زمانی که شرکت برای مدت زمانی تعیین شده تاسیس و زمان آن به سر رسیده باشد، مگر اینکه انقضا آن قبل از موعد سررسید تمدید شود.
- به هنگام ورشکستگی
- در صورت تصمیم کلیه شرکای شرکت
- در صورتی که یکی از شرکا بنا به دلایلی درخواست انحلال و برچیدگی شرکت را کند.
- موقع فسخ شرکت به وسیله یکی از شرکا
- به هنگام ورشکستگی یکی از شرکا
- در صورت درخواست بستانکاران یکی از شرکا
- در صورت مرگ یا محجوریت یکی از شرکا
انحلال شرکت تضامنی به هنگام ورشکستگی شرکت
در این مورد باید عنوان کرد که حتی در صورتی که شرکت تضامنی منحل و برچیده شده باشد، با این حال هنوز این امکان وجود دارد که حکم به ورشکستگی شرکت صادر شود؛ منوط به اینکه دارایی های شرکت هنوز بین شرکا تقسیم نشده باشد و تصفیه صورت نگیرد؛ این قاعده مخصوص تمامی شرکت های تجاری است.
در این باره هیچ لزومی ندارد که ورشکستگی شرکت با ورشکستگی شرکا یکسان باشد. یکی از عواملی که این دو موضوع را به هم ربط میدهد این است که بستانکاران طلب های مطالبه نشده خود از شرکت را از شرکا درخواست نمایند.
انحلال شرکت تضامنی با تقاضای یکی از شرکا
در صورتی که دادگاه دلایل این شریک را منطقی و موجه قلمداد کند، ثبت انحلال شرکت تضامنی را پذیرفته است و حکم به برچیدگی آن می دهد؛ اگر دلایل منطقی نبود و صرفا مربوط به شریکی معین باشد، دادگاه این امکان را دارد تا با تقاضای سایر شرکا آن شریک را اخراج و توبیخ نماید؛ این عامل نیز در صورتی محقق میشود که سایر شرکا وجوهی به اندازه سهم الشرکه او به وی تادیه نمایند.
انحلال شرکت تضامنی به وسیله یکی از شرکا
این امر در صورتی محقق میشود که در اساسنامه شرکت این حق برای شرکای شرکت محفوظ شود؛ همچنین هدف این شریک از این کار ایراد ضربه و خسارت به سایرین نباشد و درخواست این امر حدود ۶ ماه قبل از ثبت انحلال به سایر شرکا به وسیله اظهار نامه یا دیگر مکاتبات رسمی اطلاع داده شود.
- برای اطلاع از جزئیات سایر موارد به وب سایت ثبت فردا مراجعه کنید و با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.
مدارک ثبت انحلال شرکت تضامنی
سهامداران و شرکای شرکت تضامنی وظیفه دارند که بعد از انحلال و برچیدگی شرکت موضوع را رسما به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری اعلام نمایند تا این موضوع رسما ثبت بشود. مدارک لازم جهت ثبت انحلال این شرکت ها به شرح زیر است:
- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی تمامی شرکا و رئیس تصفیه
- روزنامه رسمی مربوط به فرایند ثبت شرکت و مرحله واپسین تغییرات شرکت
- اصل صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده به همراه درج امضا تمامی شرکا و مدیر تصفیه
- اصل وکالتنامه در صورتی که وکیل یا نماینده دادگستری امور مربوط به ثبت انحلال شرکت را پیش میبرد.
- همچنین در صورتی که جلسه و مجمع عمومی فوق العاده با حضور تمامی شرکا ایجاد نشود و تنها با حضور اکثریت شرکا باشد، تسلیم اصل روزنامه کثیر الانتشار شرکت که نشان دهنده رعایت تشریفات دعوت از مجمع عمومی فوق العاده است، نیز الزامی به شمار می رود.
مراحل ثبت انحلال شرکت تضامنی
مراحل و فرایند ثبت انحلال این شرکت ها به شرح زیر است:
- تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و اخذ تصمیم نهایی به انحلال شرکت
- اقدام به تعیین مدیر تصفیه به وسیله مجمع یاد شده
- ارسال نسخهای از صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت با پیوست سایر مدارک و اسناد به اداره ثبت شرکت ها به وسیله پست پیشتاز
پس از پیشبرد مراحل بالا پرونده مربوطه به وسیله کارشناس مرجع ثبت شرکت ها بررسی و در صورت نبود ناقصی یا عدم وجود ایراد در مدارک ارسال شده، مرجع ثبت شرکت ها اقدام به ثبت انحلال شرکت تضامنی میکند و در سامانه به درخواست کننده ارسال میشود که به اداره ثبت شرکت ها برود و در کنار پرداخت هزینه های قانونی ثبت انحلال شرکت ذیل دفاتر مربوطه امضا بزنند.
سخن آخر
برای ثبت انحلال شرکت تضامنی لازم است که نکات و موارد مهمی را در نظر داشته باشید تا مشکلی در پیشبرد این روند برای شما و شرکای شما پیش نیاید. ما در این مقاله به موارد و نکات مهم در این زمینه پرداختیم و همچنین مراحل ثبت برچیدگی شرکت ها و همچنین مدارک مورد نیاز برای انجام این مهم را برای شما مشروح ساختیم.
شما عزیزان این فرصت را دارید تا برای آگاهی از اطلاعات تکمیلی و قوانین جزئی تر در این موارد با کارشناسان و متخصصان ما از طریق سایت ثبت فردا تماس بگیرید و اطلاعات لازم را کسب نمایید؛ همچنین تیم ثبت فردا به منظور پیشبرد فعالیت های حقوقی و اداری مربوط به ثبت و انحلال انواع شرکت ها با دریافت کمترین کارمزد و صرف کمترین زمان در خدمت متقاضیان محترم قرار دارد.