پرسش و پاسخ انتقال سهام شرکت سهامی

پرسش و پاسخ انتقال سهام شرکت سهامی

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

پرسش و پاسخ انتقال سهام شرکت سهامی

پرسش و پاسخ انتقال سهام شرکت سهامی  :طراح سوال جناب آقای رضا ثابت
” الف ” بعنوان یکی از شرکای شرکت سهامی سفال سازی می باشد.

بدلیل اختلاف حاصله فی مابین شرکا ?? ” ب ” که یکی دیگر از شرکای شرکت می باشد “” اصالتا و وکالتا “”” از طرف برخی از شرکا و سهامداران دیگر اقدام به طرح شکایت کیفری خیانت در امانت به طرفیت برخی دیگر از شرکای شرکت می نماید.

سپس “ب ” به عنوان شاکی در نزد مقام قضایی با متهمین توافق کتبی نموده و با دریافت یک فقره چک از جانب ?? ” الف ” ??و وصول آن با انتقال سهام خود و موکلین ( سایر شرکای شکایت کننده ) بنام ” الف ” موافقت می نماید . ???

این مصالحه و گذشت در نزد مقام قضایی و در پرونده مطرح شده صورتجلسه می شود ??

متعاقب آن نیز سهامداران شرکت با تشکیل مجمع عمومی شرکت وفق مقررات با انتقال رسمی سهام مذکور بنام ” الف ” موافقت نموده و به اداره ثبت شرکتها نیز اعلام می گردد.

لیکن متعاقبا ” ب ” از انتقال رسمی سهام و ثبت آن در دفتر انتقال سهام شرکت بنام ” الف ” امتناع می نماید.

  • چه راهکار قانونی برای احقاق حقوق ” الف ” متصور است .

جمع بندی هیات نظارت??

اول)
دفتر ثبت سهام شرکت را قانونگذار تعریف نکرده است لذا شرکت ها دراین خصوص رویه های مختلفی دارند. وبهتر است قانون رویه ای خاص را تعیین و تکلیف نماید.
دوم)
طبق ماده ۴۰ قانون تجارت انتقال سهام با نام باید در دفتر سهام شرکت به ثبت برسد و انتقال دهنده مکلف است دفتر را امضاء کند.
همچنین طبق این ماده قانونی ,انتقال سهام بدون ثبت در دفتر سهام شرکت ازنظر شرکت و اشخاص ثالث معتبر نمی باشد.

سوم) با مستفاد از ضمانت اجرایی ماده ۴۰ قانون تجارت مشخص است که معامله بین طرفین معتبر است بعبارتی در این ماده قانونی هدف و اراده قانونگذار ایراد به اصل نقل و انتقال سهام بدون رعایت تشریفات نبوده است و متعرض رابطه قراردادی بین سهامدار واگذار کننده و منتقل الیه نشده است و صرفا بی اعتباری را نسبت به شرکت و اشخاص ثالث اعلام کرده است.

درخصوص سوال باتوجه به اینکه ب و دیگر سهامداران سهام خود را به شخص الف فروخته اند این قراداد صحیح و اعتبار دارد و لکن برای قابل استناد بودن در مقابل اشخاص ثالث و شرکت باید در دفتر ثبت سهام شرکت ثبت و توسط سهامداران واگذار کننده دفتر امضاء شود.
با توجه به اینکه ب و دیگر سهامداران علی رغم فروش حاضر به امضاء دفتر ثبت شرکتها نمی شوند:
الف میتواند الزام فروشندگان جهت انجام ترتیبات ثبت را از دادگاه صالح بخواهد چون طبق ماده ۴۰ قانون تجارت فروشندگان سهام مکلف به ثبت در دفتر ثبت سهام شرکت می باشند .
دراینخصوص دادگاه یک حقوقی اهواز پس از احراز معامله رای مبنی بر الزام فروشنده صادر نموده است که این رای به موجب دادنامه شماره ۲۲/۲۷۶_ مورخه ۱۳۶۹/۵/۱۳ شعبه ۲۲ دیوان تایید گردیده است.و نمونه رای صادره از شعبه هفتم دادگاه عمومی اسلام شهر که در دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شده است.
ودر اخر اینکه گرچه انتقال سهام هنوز در دفتر ثبت سهام شرکت ثبت و امضاء نشده است ولکن ازتاریخ انتقال و ازتاریخ معامله سود سهام برای الف بوده و الف میتواند سود سهام این مدت را از فروشندگان (درصورت دریافت)ازطریق دادگاه نیز مطالبه کند.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها