آشنایی اولیه با اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی

اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی

اینماد از زمانی معرفی شد که با پیشرفت تکنولوژی و گسترش دنیای مجازی، خیلی از کارها و امورات روزمره زندگی مردم به سمت اینترنتی شدن رفت، که در این بین صاحبان کسب‌­وکارها نیز مجبور به ارائه کالا و خدمات­شان از طریق سایت یا دیگر صفحات مجازی شدند.

این در حالی است که مشتریان به راحتی اعتماد نمی­‌کردند، زیرا خرید و واریز پول بدون شناخت قبلی برایشان امکان­‌پذیر نبود. در ضمن از کیفیت محصول نیز مطمئن نبودند.

با وجود تمام این معضلات برای فروشنده تنها راه پاسخ به آنها اخذ اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی بود. اعتماد اصل اول برای خریدهای اینترنتی است.

همین امر باعث می­‌شود تا کاربر با خیال راحت خرید کند و مبادا فکر کند هزینه‌­ای که می­‌کند، ممکن است به هدر رود!

شاید امروزه سایت­‌های بسیاری به واسطه چند سال سابقه، اعتماد مخاطب خود را جلب کرده‌­اند، اما صفحات تازه ­کار برای این کار باید اینماد داشته باشند.

اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک چیست؟

اینماد (E-Namad) یا نماد اعتماد الکترونیکی مجوزی برای یک فروشگاه اینترنتی قانونی است. این  نماد اعتماد از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک که جزئی از وزرات صنعت، معدن و تجارت ایران است صادر می­‌شود.

این نماد به سایت­‌هایی تعلق می­‌گیرد که دارای ضوابط مشخص و از پیش تعیین شده‌ای باشند. علاوه بر آن مجوز اینماد زمانی صادر می‌­شود که یک فروشگاه، فروش آنلاین داشته باشد.

در واقع یعنی اگر سایت شما خبری، وبلاگی و… است به اینماد نیازی نیست، اما اگر در سایت خود درگاه پرداخت دارید این نماد برای شما مفید خواهد بود.

اینماد با ستاره در سایت­‌ها مشخص می­­‌شود که بسته به شرایط سایت، انواع مختلف را شامل می­‌شود.

معرفی انواع نماد اعتماد الکترونیکی

اعتبار و کیفیت سایت‌ها در اینماد با ستاره‌ها نشان داده می‌شوند. هر چه تعداد ستاره‌ها بالاتر باشد، سطح اعتماد وکیفیت عملکرد وب‌سایت بیشتر است. انواع نماد الکترونیکی به شرح زیر است:

نماد موقت:

نماد موقت برای تسریع فرآیند اخذ اینماد است و به سایت‌های فروشگاهی با حداقل معیارهای موجود تعلق می­‌گیرد.

نماد دائم یک ستاره:

پس از اعطای نماد موقت، فروشگاه جهت دریافت نماد دائم مورد بررسی قرار می­‌گیرد. سایت­‌ها باید برای دریافت نماد دائم، مجموعه‌ای از معیارها را داشته باشند.

در ضمن تمامی سایت­‌ها باید ملزم به رعایت یکسری ضوابط باشند تا تأیید شوند که در مقالات بعدی در مورد آنها صحبت می‌کنیم.

نماد دائم دو ستاره:

بعد از اینکه نماد دائم یک ستاره سایت شما صادر شد، می­‌توانید با راه اندازی ssl سایت‌تان، نمادتان را به دو ستاره تغییر دهید.

تا به اینجا قطعاً متوجه شده‌­اید که سطح کیفیت و اعتبار سایت شما را اینماد تعیین می­‌کند، پس بهتر است هر چه سریع­‌تر برای اخد اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک اقدام کنید.

نکاتی درباره اخذ اینماد

نکته اول- اینماد صرفاً به سایت­‌هایی که در آن‌ها عملیات خرید و فروش وجود دارد، تعلق می­‌گیرد. بنابراین سایت­‌هایی که درآمد تبلیغاتی دارند و هیچ‌گونه خرید و فروشی در آن‌ها انجام نمی­‌شود، نیازی به اینماد ندارند.

نکته دوم- اینماد در سایت­‌ها نه تنها باید قابل مشاهده باشد بلکه حتماً باید قابل کلیک ‌کردن هم باشد. در غیر این صورت، سایت مورد نظر متخلف است و می‌تواند مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد.

نکته سوم- هر سایت با هر سطح اعتباری، پس از دو سال بایستی برای تمدید نماد اعتماد الکترونیک اقدام کند.

نکته چهارم- در اینماد، باید نام صاحب ‌امتیاز فروشگاه اینترنتی، آدرس ایمیل، شماره تماس و هم­چنین آدرس پستی وجود داشته باشند.

با وجود چنین مواردی در یک سایت فروشگاهی موجب می‌شوند که کاربر اعتماد بیش‌تری به وسایت داشته باشد و، همان‌گونه که در بالا نیز اشاره شد، با خیالی آسوده‌تر اقدام به خرید نماید.

با اخذ اینماد، اعتماد مخاطب را جلب کنید!

همانطور که می­‌دانید این روزها به واسطه شیوع بیماری کووید-۱۹ بسیاری از افراد از رفت‌­وآمدهای غیرضروری جلوگیری می­‌کنند.

بنابراین اکثر نیازهای روزمره خود را با خرید اینترنتی تهیه می­‌کنند. در نتیجه اخذ اینماد برای کسانی که فروش آنلاین دارند ضروری است.

اگر از صاحبان کسب­‌وکارهای کوچک هستید، می‌­توانید روی کمک “ثبت فردا” حساب کنید. “ثبت فردا” موسسه‌­ای برای ثبت برند و علامت تجاری در تهران و ایران است.

کافی است برای مشاوره به سایت  sabtefarda.org مراجعه کنید و یا با شماره ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس بگیرید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها