دعاوی ثبت اختراع 

وکیل دعاوی ثبت اختراع 

وکیل ثبت اختراع فصاحت می نمایید ، طیق ماده ۱ قانون ثبت اختراعات و علائم تجاری اختراع ثمره فکر فرد یا افراد است که برای اولین بار فرآیند یا فرآورده‌ای خاص را ارائه می‌کند و مشکلی را در یک حرفه‌، فن‌، فناوری‌، صنعت ومانند آنها حل می‌ کند.

نحوه ثبت اختراع

منوال ثبت اختراع و همچنین مدارک و اوراق که برای ثبت اختراع نیاز است،تقریبا در همه کشورها قریب  است . مخترع یا متقاضی ثبت اختراع باید برای ثبت اختراع ، اظهارنامه ثبت اختراع را به اداره ملی یا منطقه ای ثبت اختراع تسلیم نماید.

دعاوی اختراع

دعاوی اختراع در صورتی قابل  پیگیری است که به ثبت شده  باشد.یا به عبارتی، تنها اختراع ثبت شده است که به مالک ، حق انحصاری می دهد تا از ساخت،استفاده ، عرضه برای فروش یا وارد کردن یک محصول ، بدون اجازه قبلی مالک آن جلوگیری یا آن را متوقف نماید.

دعوای الزام به ثبت اختراع

زمانی مطرح می گردد که متقاضی ثبت اختراع ، اظهار نامه جهت ثبت اختراع تسلیم نموده باشد. اما اظهار نامه وی رد شود در این صورت ،متقاضی ثبت اختراع می تواند در مهلت مقرر از طریق مراجع قضایی صالح به رسیدگی ،دعوای الزام به ثبت اختراع را مطرح نماید.

براساس مواد ۲۸ و ۲۹ آئین نامه قانون ۱۳۱۰ ، شعبه ثبت علائم و اختراعات، پس از دریافت اظهارنامه ، صحت تشریفات مقدماتی آن را مورد رسیدگی قرار می دهند.در صورتی که نواقصی در اظهارنامه یا ضمائم مشاهده شود، مراتب کتبا به اطلاع درخواست کننده خواهد رسید.مهلت رفع نقص حدود دو ماه برای درخواست کننده ای که ساکن ایران باشد و یا شش ماه اگر ساکن خارجه باشد، تعیین شده است.

 اختراع  افشاء شده  قابل ثبت است؟

وکیل ثبت اختراع در پاسخ به پرسش فوق الذکر شرح می دهد، اختراع تا قبل از اینکه در سازمان مربوط ثبت شود هیچگونه حقوقی برای مخترع ایجاد نمی شود. در صورتی که مخترع قبل از اینکه اختراع خویش را ثبت کند آن را افشاء نماید مانند اینکه آن را در کتاب یا مقاله ای و یا در نمایشگاهی ارائه دارد و از آن سو استفاده شود هیچ حقی برای مخترع ایجاد نخواهد شد، اما به صورت استثنایی اگر اختراع مورد نظر در نمایشگاه های بین المللی در معرض دید عموم قرار گیرد، قانونگذار در ماده ۴ بند ه این ارفاق را برای مخترع مورد نظر پیش بینی نموده است که تا شش ماه بعد از افشاء اختراع مهلت خواهد داشت تا اقدام به ثبت اختراع نماید.

وکیل ثبت اختراع می بایست با بررسی دقیق مدت های طی شده و درج صحیح تاریخ ها تلاش نماید تا از عدم ثبت اختراع مورد نظر جلوگیری نماید.

اظهارنامه ثبت اختراع :

وکیل ثبت اختراع عنوان می دارد، مواردی که باید در اظهارنامه ثبت اختراع درج گردد به شرح ذیل می باشد:

الف) نام و سایر اطلاعات لازم درخصوص متقاضی‌ ثبت اختراع، مخترع و نماینده قانونی او، درصورت وجود و عنوان اختراع در اظهارنامه قید شود.
‎‎‎ب) درمواقعی که متقاضی شخص مخترع نیست‌، مدارک دال بر سمت قانونی وی همراه اظهارنامه تحویل می شود.
‎‎‎ج) ادعای مذکور در اظهارنامه‌، گویا و مختصر بوده و با توصیف همراه باشد، به نحوی که برای شخص دارای مهارت عادی در فن مربوط واضح و کامل بوده و حداقل یک روش اجرائی برای اختراع ارائه کند. خلاصه توصیف فقط به منظور ارائه اطلاعات فنی است و نمی‌توان برای تفسیر محدوده حمایت به آن استناد کرد.

اعتراض به رد اظهارنامه ثبت اختراع

براساس مواد ۲۸ و ۲۹ آئین نامه قانون ۱۳۱۰ ، شعبه ثبت علائم و اختراعات، پس از دریافت اظهارنامه ، صحت تشریفات مقدماتی آن را مورد رسیدگی قرار می دهند.در صورتی که نواقصی در اظهارنامه یا ضمائم مشاهده شود، مراتب کتبا به اطلاع درخواست کننده خواهد رسید.مهلت رفع نقص حدود دو ماه برای درخواست کننده ای که ساکن ایران باشد و یا شش ماه اگر ساکن خارجه باشد، تعیین شده است.

در صورتی که درخواست کننده در مهلت مقرر نسبت به رفع نقص اقدام ننماید یا اظهارنامه با مقررات قانون منطبق نباشد، شعبه ثبت علائم و اختراعات اظهارنامه را با ذکر دلیل رد می نماید .درخواست کننده می تواند نسبت به رد اظهارنامه با رعایت مهلت مقرره در قانون به دادگاه عمومی تهران اعتراض نماید.

فصل ششم آئین نامه مصوب ۱۳۸۷ قوه قضائیه ، اختصاص به اعتراض به رد تقاضای ثبت اختراع دارد.براساس ماده ۵۸ آئین نامه ، تصمیم مرجع ثبت مبنی بر رد اظهارنامه از سوی متقاضی قابل اعتراض است. اعتراض باید در دو نسخه به صورت کتبی و همراه با دلایل و مستندات مربوط و رسید مربوط به پرداخت هزینه رسیدگی به رد ثبت ، ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ تصمیم از طریق مرجع ثبت به کمیسیون موضوع ماده ۱۷۰ این آئین نامه ، تسلیم شود.

چرا تاریخ ثبت اظهارنامه دارای اهمیت است؟

وکیل برای ثبت اختراع در پاسخ به پرسش فوق الذکر شرح می دهد، همانطور که پیش تر گفته شد قبل از آنکه مخترع اظهارنامه خویش را در مراجع رسمی ثبت کند، هیچ حقوقی برای وی در مقابل افراد سودجو قابل پیش بینی نیست. به همین خاطر ثبت اظهارنامه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و این اهمیت زمانی دوچندان می شود که دو نفر به صورت همزمان خواستار ثبت یک اختراع  شده باشند در این حالت اصل بر این است که هر کس اظهارنامه خویش را زودتر ثبت کرده باشد مالکیت آن اختراع متعلق به او خواهد بود و این تاریخ در طرح دعاوی مربوط به اختراعات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در صورتی که شخصی ادعایی غیر از این داشته باشد لازم است که خلاف آن را با ارائه دلایل و مدارک مستند اثبات نماید.

با یک اظهارنامه چند اختراع را می توان ثبت کرد؟

وکیل ثبت اختراع پرسش فوق را اینگونه پاسخ می دهد، به استناد ماده ۸ قانون ثبت اختراعات و طرح های صنعتی و علائم تجاری هر اظهارنامه تنها یک اختراع را می تواند در بر داشته باشد اما در حالتی که یک اظهارنامه شامل یک اختراع کلی باشد و در زیر مجموعه آن چندین اختراع مرتبط با آن وجود داشته باشد، در این حالت می توان ضمن یک اظهارنامه چند اختراع را به ثبت رساند. اما در شرایطی که مخترع در خواست ثبت یک اختراع کلی را بدهد اما اختراع های مرتبط زیر مجموعه آن را نخواهد ثبت کند این مانعی برای ثبت اختراع کلی نخواهد بود.

نحوه طرح دعوا و مرجع رسیدگی به دعوای الزام به ثبت اختراع

متقاضی ثبت اختراع که اظهارنامه او رد شد است و کمیسیون نیز اعتراض او را نپذیرفته است می تواند در مهلت مقرر از طریق مراجع قضایی صالح اقدام به طرح دعوای الزام به ثبت اختراع کند.

رسیدگی به دعوای الزام به ثبت اختراع در شعبه خاصی از محاکم قضایی صورت می گیرد.در دادخواست تقدیمی باید کمیسیون موضوع ماده ۱۷۰ آئین نامه طرف دعوی قرار گیرد.دعوای الزام به ثبت اختراع ، از جمله دعاوی غیر مالی محسوب می شود بنابراین هزینه دادرسی بر مبنای دعاوی غیر مالی پرداخت می شود.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها