راهنمای کامل ثبت شرکت، شرایط و مراحل تاسیس شرکت با مدارک لازم
ثبت شرکت در کمترین زمان و کم ترین هزینه
- مدت زمان: حدود ۱۴ روز کاری
- نحوه ثبت شرکت: آنلاین
- هزینه: بر اساس موارد درخواستی متفاوت میباشد
- مدارک: شناسنامه، کارت ملی، کد ثنا
در قوانين مرتبط با ثبت شركت تعريفي كلي از كلمه ي شركت را به طور معمول استفاده مي كنند و آن تعريف به شرح زير است:
شرکت به اجتماع دو یا چند نفر شریک، سهامدار و یا موسسس گفته می شود که برای رسیدن به اهدافی کوتاه مدت یا بلند مدت (معمولا تجاری) دور هم جمع شده و بر اساس نوع ثبت شرکتشان، اعضا و یا سهامداران، سود به دست آمده را طبق یک اساس نامه مدون بین خود تقسیم می کنند.
اما موسسه ي حقوقي ثبت فردا تعاريف جزئي شركت را براي شما گرد آوري كرده است از جمله اينكه شركت از ريشه ي عربي لغت شرك گرفته مي شود به معناي شريك گرفتن در چيزي و يا كاري اما با توجه به اينكه بخش قابل توجهي از قوانين تجارت كشور از روي قوانين كشور فرانسه نوشته شده است واژه ي شركت از محتواي كمپاني در زبان فرانسه به معناي انجمني تشكيل شده براي تجارت گرفته شده است كه البته در ايران نيز شركت به معناي شريك شدن و همدستي در امور معمولا تجاري محسوب مي شود كه اين شركا بسيار قابل اعتماد براي يكديگر باشند زيرا كه شراكت در امور تجاري در مرحله ي نخست به اعتماد نياز دارد، لازم به ذكر است شركت هايي به جهت امور ديگر نيز تاسيس مي شوند كه الزاما تجارت محسوب نمي شود.
در ایران برای رسیدن به اهدافمان می توانیم از ۷ نوع ثبت شرکت استفاده کنیم. لكن با توجه به اينكه ثبت شرکت های سهامی خاص، سهامی عام، مسئولیت محدود و تصامنی بیشترین تعداد ثبت را به خود اختصاص داده اند، با دانستن اطلاعات این شرکت ها و آگاهي نسبت به جزئيات و مراحل ثبت شركت هاي مختلف بیشترین راه را برای رسیدن به هدف طی خواهيد کرد.
مراحل ثبت شرکت
براي ثبت شركت پس از آگاهي هاي اوليه بايد مراحلي را طي كرد در مرحله اول بايد مدارك لازم را جمع آوري كرد از جمله مدارك بسيار مهم براي شروع ثبت شركت مدارك هويتي محسوب مي شود.
مدارك هويتي:
- كپي شناسنامه
- كپي كارت ملي
- گواهي عدم سوء پيشينه كه از طريق كد ملي استعلام مي شود.
سپس با مراجعه به سایت اداره کل ثبت شرکت ها در سامانه ی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ثبت نام كرده و فرم های مربوطه را پر کنید.
در ادامه باید نام شرکت را كه بسيار حائز اهميت مي باشد و بخشي را كامل به آن اختصاص خواهيم داد، در فرم نام و شخص حقوقی، به ترتیب اولویت ۵ نام را وارد کنید.
بعد از وارد كردن اسم و انجام اين پروسه به درستي باید مدت و موضوع فعالیت، نشانی و سرمایه شرکت را نيز وارد کنید.
كه البته موضوع فعاليت شركت نيز از مسائل بسيار مهمي است كه بايد شما قبل از اقدام به ثبت شركت زمينه ي كاري خود را مشخص كرده و به اين امر واقف باشيد كه آينده ي تجاري شما كاملا به اينكه چقدر زمينه و موضوع كاري خود را درست انتخاب كرده ايد و با آگاهي، دانش و تخصص پيش مي رويد بستگي دارد.
گام بعدی مشخص کردن سمت هاست كه بايد سمت ها در شركت مشخص شوند كه شامل:
- مدير عامل
- رئيس هيئت مديره
- نائب رئيس هيئت مديره
- عضو هيئت مديره
مشخص كردن نام شرکا و سهام هر یک از آنها.
همچنین اگر شرکت شعبه ای دارد باید مشخصات آن را هم مشخص کنید.
تمام اين مراحل را مي توانيد با كمك گرفتن از مشاورين مجرب و وكلاي زبده ي ثبت فردا در كم ترين زمان ممكن انجام دهيد و در آخر پس از تایید اطلاعات باید اساسنامه و شرکت نامه را در سایت بارگذاری کنید. اساسنامه و شرکت نامه پیش فرض هایی دارند که باید آنها را پر کنید و سپس تصویر برابر اصل شده آنها را در سایت بارگذاری نمایید.
نكته: در ثبت شركت اساسنامه از مهم ترين اسناد محسوب مي شود، در واقع همان قراردادي است كه يراي تمام مسائل شركت تعيين تكليف مي كند از جمله سهام شرايط سرمايه ها و مقدار تقسيم سود و زيان بين شركا وظايفي كه براي بازرسين مقرر شده و تمامي محدوده ي اختيارات در مجمع عمومي.
بعد از انجام این مراحل باید منتظر باشید تا اداره ثبت شرکت ها از شما مدارکتان را بخواهد، و شما مدارك را طبق ضوابط مربوطه به اداره ي ثبت شركت ارائه دهيد.
بعد از تایید مدارک شماره ثبتی به شما داده می شود و باید آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی كه مورد تاييد وزارت دادگستري و اداره ي ثبت شركت ها چاپ کنید، در این آگهی باید اطلاعاتی در مورد نام شرکت و نوع فعالیت و مدت و … آن را ذکر کنید. برای ثبت شرکت در تهران و ایران ابتدا باید هدف و موضوع فعالیت خود را مشخص کنید تا ببینید چه شرکتی مناسب کسب و کار شما می باشد.
درخواست مشاوره رایگان
همواره جهت ارتباط و مشاوره ی رایگان با کارشناسان مرکز میتوانید با شماره ی ۰۲۱۵۲۷۱۲ تماس حاصل فرمایید. در صورتی که تمایل دارید کارشناسان ما با شما تماس بگیرند، فرم زیر را تکمیل و ارسال فرمایید.
"*" indicates required fields
براي ثبت شركت انتخاب نام در اولويت است بايد توجه داشته باشيد فقط يك نام عادي انتخاب نمي كنيد بلكه نامي را انتخاب مي كنيد كه قرار است معرف تجارت شما باشد، پس انرژي بسياري براي اين بخش از پروسه ي ثبت شركت نياز داريد و البته نام شرکت طبق قوانين بايد داراي شرايط خاصي باشد كه به شرح زير است:
- نام منخب شما بايد دارای ریشه فارسی باشد یعنی در فرهنگ لغات قابل قبول (دهخدا یا معین) موجود باشد.
- اين نام نبايد تکراری باشد و قبلا به ثبت رسیده باشد.
- به صورت حروف باشد، يعني نام مورد نظر بايد از حروف گرفته شود، مثلا اعداد و يا علائم نگارشي نمي تواند جزء اسامي محسوب شود.
- داراي سه سیلاب(كلمه) باشد .
- از اسامی خاص نباشد .
- از اسامی شعرا و دانشمندان و کاشفان معاصر نباشد .
- لاتين و يا خارجي نمي تواند باشد.
- با فرهنگ اسلامي و عرف مغايرت نداشته باشد يعني مخالف شئونات اسلامی و نظم عمومی و اخلاق حسنه نباشد.
- باعث فریب افکار عمومی نشود يعني در انتخاب نام بايد حساسيت به خرج داد.
- نکته مهم اینکه نام های انتخاب شده حتی با سند رسمی قابل انتقال به غیر نمی باشد.
- يكي از توصيه هاي مهم انتخاب نام اين است كه مشاورين مجرب موسسه ي حقوقي ثبت فردا به شما دارند اين است كه شما پنج نام سه سيلابي را كه داراي شرايط مذكور باشد انتخاب و به ترتيب اولويت ارائه دهيد تا در صورت هر گونه اخطار تشابه و يا رد بدون هدر رفتن زمان نام منتخب بعدي شما جايگزين شود.
برای مشاهده توضیحات کامل و جامع در مورد انتخاب نام در ثبت شرکت، به صفحه راهنمای نام شرکت مراجعه بفرمایید.
زمان و هزینه ثبت شرکت
زمان و هزینه ثبت شرکت دو سوال بسيار مهم در زمينه ي ثبت شركت است که حتما برای شما هم پیش آمده و با توجه به پروسه ي ثبت شركت در ايران اهمیت و حساسيت دارد. اما با توجه به اينكه شركت ها انواع مختلفي دارند و هر كدام داراي يك روال و سلسله مراتبي هستند كه به طبع از لحاظ زمان و هزينه هر كدام متفاوت از ديگري هستند و سرمايه گذاري و پس از آن جزئيات ديگر در ثبت شركت ها با هم متفاوت است و به خاطر تفاوت های زیاد و تاثیر گذاری که در ثبت شرکت وجود دارد، نه می توان زمان دقیقی برای ثبت شركت تعیین كرد و نه می توان قیمت تقریبی آن را بیان نمود. در حالت کلی ثبت شرکت حدود كمتر از۲۰ روز كاري زمان مي برد اما وكلاي زبده ي ما در خدمت شما هستند جهت تسريع در زمان ثبت شركت.
در ابتدا نیازی به مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت ها نیست و باید از طریق سایت اقدام کرد اما مدارک باید به این آدرس ارسال شوند و درنهایت برای درج آگهی باید به دفتر روزنامه رسمی مراجعه کرد.
در مورد هزينه ها بهترين و آسان ترين راه حل را به شما ارائه مي دهم كه در اين صورت معماي زمان ثبت شركت نيز براي شما با اين روش كاملا حل خواهد شد كه شما با شماره ي ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس حاصل كنيد و از مشاوره ي حقوقي ثبت فردا كه حاصل سالهاي متمادي كسب تجربه و اعتماد مديران جسور و موفق است استفاده كنيد، و به جواب كليه ي سوالات خود در باره ي زمان و هزينه ي شركت مورد نظر برسيد.
انواع شرکت ها
شرکتهای دانش بنیان شرکتهایی هستند که پس از تولید خدمات (دانش بنیان) ، دانش و ارائه راه کار تولید آن می توانند از مزایا و تسهیلات قانونی برای مدت معین تا تولید اصل استفاده کنند. در تعریفی دیگر شرکتهای دانش بنیان شرکتهایی هستند که می توانند از طریق فروش فناوری (خدمات) حداقل درآمد را برای یک مدت کوتاه کسب نمایند در اینصورت می توانند شاخص های اختصاصی را از طریق این روش را برای اخذ تسهیلات و مزایا استفاده کنند.
در نظر داشته باشید در ثبت شرکت دانش بنیان شرکتهای دولتی، موسسات و نهادهای عمومی و غیردولتی و نیز شرکتها و موسساتی که بیش از ۵۰ درصد مالکیت آنها برای بخش دولتی می باشد نمیتوانند در شرکتهای دانش بنیان قرارداد داشته و از مزایا و حمایت های قانونی دانش بنیان استفاده کنند .
جهت مشخص نمودن بهره مندی از مزایای شرکت دانش بنیان میبایست کلیه اطلاعات مربوط به سهامداران و اعضای هیئت مدیره و رزومه شرکت و اطلاعات افراد درون سازمان مورد بررسی قرار گیرد. شرکتهایی که در پارک علم و فنآوری مستقر می باشند نیز میبایست مورد ارزیابی قرارگیرند. حضور اعضای هیات علمی در شرکتها می تواند کمک شایانی برای ارزیابی شرکت دانش بنیان کند .
جهت ثبت شرکت دانش بنیان همواره ميتوانيد با شماره ۵۲۷۱۲-۰۲۱ تماس حاصل نموده و با مشاورین مجرب موسسه ي حقوقی ثبت فردا در باره ي مسائل حقوقی و ثبتی شرکت خود مشاوره نمایید
نکات مهم ثبت شرکت دانش بنیان
- استفاده از حمایت های مربوطه منوط به استعلام دستگاه اجرا کننده حمایت از دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا و تأیید از سوی این دبیرخانه می باشد.
- درصورت تخلف و استفاده غیرمجاز از تسهیلات استفاده نکردن در راستای تولید فناوری مطابق مجازات های ماده ۱۱ قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان برخوردار خواهد شد .
- در نظر داشته باشید به شرکتهای تأیید شده مجوز و یا گواهی خاصی اعطا نمیشود.
در ثبت شرکت ها باید به این موضوع آگاه باشید كه شرکت سهامی خاص نسبت به شرکت مسئولیت محدود دارای اعتبار بیشتری ميباشد، همین امر موجب شده تا عوام اعتماد بیشتري به این شرکت ها داشته باشند و ما برای توضیح شرایط شرکت سهامی خاص را در اولویت قرار داده ايم به این صورت كه ابتدا تعریفی از این شرکت را به شما ارائه ميدهيم:
در تعریفی ساده شرکت سهامی خاص به شرکتی گفته مي شود حداقل از سه نفر سهام دار يا شریک و دو نفر بازرس تشكیل شده باشد كه این اشخاص مي توانند حقیقی و یا حقوقی نیز باشند در این شرکت اعضای هیئت مدیره به اجبار موظف هستند كه سهام دار نیز باشند.
توجه داشته باشيد كه مدير عامل نمي تواند هم زمان در چندين شركت سمت مدير عاملي را داشته باشد، و افرادي كه از كارگنان دولت محسوب مي شوند طبق قانون نمي توانند سمت مدير عاملي را داشته باشند.
دو نفر بازرس نمي توانند با اعضاي هيئت مديره نسبت خانوادگي داشته باشند، در مورد بازرسين خوب است بدانيد يك نفر بازرس اصلي و ديگري بازرس علي البدل محسوب مي شود كه هيچ كدام بر ديگري ارجحيت نذارند فقط در نبود يكي ديگري حق امضا دارد.
سهام داران براي ثبت شركت سهامي خاص موظف اند پس از انجام مراحل اوليه به يكي از بانك ها مراجعه و حسابي رابه نام شركت افتتاح كرده و طبق قانون ۳۵% از سرمايه ي ثبتي شركت در بانك به مدت يك هفته بلوكه مي شود (توديع) و پس از آن قابل برداشت است به همين دليل است كه سهامي خاص نزد بانك ها از اعتبار بيشتري برخوردار است و مي توانند در مزايده ها و مناقصه ها شركت كند و البته اخذ تسهيلات از اورگان هاي دولتي نيز از جمله امتيازات اين ثبت اين شركت هاست.
مسئوليت باز پرداخت ديون و مقروضات شركت در اين نوع شركت ها به ميزان سهام اسمي هر شخص مي باشد. و اينكه ذر شركت هاي سهامي خاص مدير عامل هر دو سال تغيير خواهد كرد.
در قوانين ثبت شركت ها شركت مسئوليت محدود به شركت تجاري گفته مي شود كه از حداقل دو نفر شريك و يا بيشتر تشكيل شده باشد اين شركت فقط با اراده ي و تصميم شركا ثبت مي گردد و حداقل سرمايه ي ثبتي در اين شركت ها مبلغ صد هزار تومان مي باشد و از مزيت هاي اين شركت اين است كه داراي كمترين بار مسئوليتي نسبت به ديگر شركت ها مي باشد.
در ثبت شركت مسئوليت محدود همان طور كه از نامش پيداست، مسئوليتي كه بر دوش صاحبين اين شركت است تنها به مقدار سرمايه ي ثبتي خود مي باشد و بيش از آن مسئوليتي براي پرداخت ديون و قروض و تعهدات شركت در مقابل مشتريان نخواهند داشت.
همچنین استفاده تجاری به صورت بازرگانی برای موضوع هایی نظیر آرایشی بهداشتی ، آشامیدنی ، موادغذایی، خرید، فروش، صادرات، واردات، و به طور کلی کلیه موضوعاتی که نیاز به شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی و خصوصی ندارند مناسب تر می باشد از خاصیت های شرکت مسئولیت محدود ، داشتن هیئت مدیره (تصمیم گیرنده ) خارج از شرکاء می باشد که برای سرمایه گذاری افراد دیگر قابل استفاده می باشد. برای ثبت شرکت مسئولیت محدود نیاز واریز سرمایه در حساب بانکی و یا بازکردن حساب بانکی در هنگام تاسیس نمی باشد.
يكي از مهم ترين مسائل اين است كه بايد در اسم شركت حتما جمله ي با مسئوليت محدود قيد شود و اين را هم به عنوان نكته اي ديگر در نظر داشته باشيد كه مدير عامل در شركت مسئوليت محدود به مدت نا محدود اين سمت را خواهد داشت.
در قوانين ثبت شركت ها به غير از شركت هايي كه با موضوعات تجاري هستند به موسساتي كه اموري غير از تجارت را در موضوع فعاليت شركت شان قرار مي دهند نيز اشاره شده با نام موسسات غير تجاري كه به شرح زير است:
موسسه غیرتجاری شرکتی است که درآن امورتجاری خرید، فروش، صادرات و واردات صورت نمی گیرد صرفا جهت انجام امور خدماتی از آن درقانون تجارت یاد می شود از مثال های این نوع موسسات نظیرموسسات حقوقی- موسسات خدماتی و فرهنگی و هنری بدون انجام امور تجاری می باشد كه ثبت موسسه حقوقی و ثبت موسسه خدماتی در اداره ثبت شرکتها برطبق قانون تجارت انجام می پذیرد توجه داشته باشید که سرمایه ثبتی موسسات غیرتجاری از ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به بالا می باشد و مثل شركت هاي تجاري (مسئوليت محدود و سهامي خاص) با سرمايه ي ثبتي صد هزار تومان قابل ثيت نيستند. و برای ثبت موسسه یا به نوعی ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها به جز موارد استثنا نیاز به اخذ مجوز از ثبت نمی باشد.
مجوز ها براي اين موسسات مثل گرفتن مجوز از وزارت ارشاد
اولين كلمه اي كه در اين تيتر خود نمايي مي كند لغت تضامني مي باشد و اولين محتوايي كه القا مي كند تضمين دادن و ضمانت كردن مي باشد كه در اين مقاله در مود اين ضمانت اجرايي در ثبت شركت تضامني به تفضيل خواهيم پرداخت.
همان طور كه در قالب هاي قبلي ثبت شركت ها مثل مسئوليت محدود و سهامي خاص گفتيم مسئوليت صاحبين اين نوع شركت ها تنها در محدوده ي سرمايه ي ثبتي آنهاست و اگر زماني اين شركت ها بدهي داشته باشند كه بيش از مقدار سرمايه ي آنها باشد فقط سرمايه ي ثبتي شركت را از دست خواهند داد و مسئوليت بيشتري در قبال مال باختگان و طلبكاران نخواهند داشت اما در شرکت تضامنی که دارای بالا ترين بار تعهدی و مسئولیتی در ميان كليه ي شركت ها می باشد تمام شركا و افرادي كه نام شان در شركت آمده است در قبال تمام ديون و قروض شركت مسئوليت دارند این نوع شرکت ها مناسب برای امور ارزی- ریالی-صرافی-خرید –فروش سکه و اخذ جواز صرافی نوع ۱ و نوع ۲ می باشد بارتعهدی درشرکتهای تضامنی برعهده شرکا یا نفراتی می باشد که درنام شرکت اسم آن ذکر شده است درنظرداشته باشید میزان کل تعهد برای هرسرمایه ای دراین نوع شرکت برعهده تک تک شرکا می باشددرشرکت تضامنی معمولا از نام اشخاص به همراه شرکاء آنها درنام شرکت استفاده می شود برای ثبت شرکت تضامنی درابتدای ثبت نیازی به اخذ مجور قبل از تاسیس نمی باشد.
اما پس از آن بايستي از بانك مركزي مجوز هاي لازم را دريافت كنند.
اين نكته بسيار حائز اهميت است كه بايد در نام شركت حتما عبارت تضامني قيد شود.
ثبت شركت هاي سهامي اصولا براي ما به دو دسته تقسيم مي شوند كه دسته ي اول سهامي خاص كه ما قبلا به آن به طور كامل هم در اين مقاله هم در مقاله اي مستقل پرداخته ايم اما دسته ي دوم همان ثبت شركت سهامي عام مي باشد كه در حال حاضر به بيان آن مي پردازيم به اين صورت كه اصولا شركت سهامي عام يعني شركتي كه بخش اعظم سرمايه ي خودش را از طريق فروش سهام به عامه ي مردم تامين مي كند.
براي ثبت شركت سهامي عام حداقل به ۵ نفر اعضا نياز است سرمايه ي ثبتي اين ركت ها حدا قل بايد مبلغي كمتر از پانصد هزار تومان نباشد و موسسين شركت بايد بدانند كه سهم آنها نمي تواند از ۲۰ درصد سرمايه ي شركت سهامي عام كمتر باشد.
و مثل ثبت شركت سهامي خاص بايد ۳۵% از سرمايه ي اوليه ي شركت در بانكي به مدت يك هفته بلوكه گردد و پس از آن قابل برداشت خواهد بود. لازم به ذكر است كه تمام مسئوليت شركا در حد سهام اسمي آنها در برابر ديون احتمالي شركت مي باشد.
در قوانين ثبت شركت به ركتي شركت بازرگاني گفته مي شود كه در بند دوم اساسنامه ي آن شركت كليه ي مواردي كه مرتبط با امور بازرگاني مي باشد قيد گردد يعني در آن قسمت از كار هايي مثل خرید،فروش،پخش،صادرات و واردات ، اخذ و اعطای نمایندگی شركت در همایش های داخلی و خارجی نام برده شود كه اين از شرايط اصلي جهت بازرگاني بودن يك شركت محسوب مي شود.
بهتر است بدانيد شركت هاي بارگاني را نيز در دو قالب زير به ثبت مي رسانند:
- شركت بازرگاني مسئوليت محدود
- شركت بازرگاني سهامي خاص
كه براي ثبت هر كدام نيازمند مدارك و شرايط و البته طي كردن كليه ي مراحل آن براي ثبت شركت مي باشيد كه اگر روي لينك هاي زير كليك كنيد وارد مقاله هاي مربوط به هر كدام خواهيد شد
- ثبت شركت بازرگاني
- ثبت شركت مسئوليت محدود
- ثبت شركت سهامي خاص
ثبت شرکت سرمایه گذاری به همراه کلیه خدمات حقوقی اعم از افزایش سرمایه، کاهش سرمایه و غیره با کمک مجرب ترین کادر حقوقی.شرکتهای سرمایهگذاری اصولا به قصد مدیریت مالک سهام شرکت های تابعه خود نمی شوند و دیدگاه بلندمدت در خرید سهام ندارند. به محض آنکه سود مورد نظر خود را محقق یافته ببینند، سهام یک شرکت را میفروشند و سهام شرکتهای دیگر را میخرند یا در صورتی که در چشمانداز کوتاهمدت، کاهش ارزش سهامی را مشاهده کنند، آن سهم را خواهند فروخت.
مدارك لازم براي ثبت اين نوع شركت ها بايد ارائه دهيد به اين شرح است:
- مدارك شناسايي كليه ي هيات مديره و افرادي كه داراي حق امضا هستند.
- اسم و تاريخ و ادرس شركت به علاوه ي شماره ي ثبت شركت كه موجود در اداره ي ثبت شركت ها مي باشد.
- كپي روزنامه ي ثبت شركت و روزنامه ي كليه ي تغييرات شركت
- اعلام كردن مقدار سرمايه
- تحويل كليه ي مداركي كه دال بر احراز شرايط معين براي اخذ مجوز باشد.
- تحويل ليست نام هاي اعضا و شركا و سهم السرمايه ي هر كدام
- ارائه ي اساسنامه شركت
- سه نمونه از صورت جلسه ي مجمع عمومي تاسيس كنند گان شركت
- مدارك مشخص كننده ي پرداخت كردن ۳۵% سرمايه ي ثبتي اوليه
- ارائه ي گواهي سوء پيشينه كه از طريق كد ملي استعلام مي گردد.
ثبت شرکت تبلیغاتی : ثبت شركت آن هم شركت تبليغاتي در ايران نياز مند اطلاعات و تخصص مي باشد و با توجه به اينكه شركت تبليغاتي محدوده ي بسيار گسترده اي را در زمينه هاي مختلف در بر مي گيرد و مستقيما بر روي ذهن بصري مخاطب تاثير مي گذارد و دقيقا هم همين خدمات را ب مشتريان خود ارائه مي دهد يعني در واقع كار اصلي آنها فروش انواع مختلف تاثير گداري بر روي ذهن مخاطب از طريق تبليغات مي باشد.
ثبت اين شركت ها نيازمند اخذ مجوز های تبلیغاتی توسط کارشناس متخصص و راهنمایی های لازم جهت شرکت در آزمون تاسیس شرکت تبلیغاتی مي باشد.
شركت هاي تبليغاتي مي توانند در قالب هاي مختلفي به ثبت برسند و هيچ محدوديتي در اين امر براي آنها وجود ندارد:
- ثبت شركت تبليغاتي در قالب سهامي خاص
- ثبت شركت تبليغاتي در قالب مسئوليت محدود
كه براي ثبت در هر دو قالب مي توانند شرايط و مدارك و البته مراحل ثبت هر كدام از اين شركت ها را در همين مف=قاله مطالعه نمايند، و جهت اخذ اطلاعات بيشتر با مشاورين حقوقي موسسه ي ثبت فردا تماس حاصل فرماييد.
انواع مدارک لازم برای ثبت شرکت
اگر تصیم گرفتید شرکت خود را به صورت سهامی خاص به ثبت برسانید، مدارک زیر مورد نیاز است:
- تکمیل دو نسخه از اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص به همراه امضای تمام سهامدارن شرکت
- تکیمیل دو نسخه اساس نامه ثبت شرکت سهامی خاص به همراه امضای تمام سهامداران شرکت
- ارائه دادن دو نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین شرکت
- کپی کارت ملی برابر اصل شده تمام اعضای هیات مدیره، سهامدارن و بازرسین شرکت (در دفتر اسناد رسمی شرکت) و یا وکیل شرکت
- کپی شناسنامه برابر اصل شده تمام اعضای هیات مدیره، سهامدارن و بازرسین شرکت (در دفتر اسناد رسمی شرکت) و یا وکیل شرکت
- اگر اعضای هیئت مدیره و یا سهامداران شرکت افراد حقوقی باشند، باید کپی آخرین روزنامه رسمی مربوط به شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده ای که از طرف شخص حقوقی معرفی شده، به همراه کپی برابر اصل شده شناسنامه و کارت ملی نماینده نیز ارائه شود.
- اگر شرکت شامل سهامداران خارجی باشد، برای اشخاص حقیقی کپی نامه ترجمه شده نماینده لازم است. برای افراد حقیقی نماینده ای معرفی شده باشد، ارائه اصل و ترجمه وکالت نامه به همراه اختیارنامه وکیل سهامدار خارجی نیز الزامی است.
- گواهی عدم سوئ پیشینه تمام اعضای هیات مدیره و بازرسین شرکت (گواهی را باید از مراکز پلیس + ۱۰ تهیه کرد. البته در شهرستان ها می توانند از دفاتر آگاهی یا پست مدرک سوپیشینه را تهیه کنند)
- اقرار نامه داخل متن صورت جلسه که در آن کلیه اعضای هیات مدیره و مدیرعامل تایید می کنند شامل ممنوعیت هایی که در اصل ۱۴۱ قانون اساسی و ماده ۱۱۱ و ۱۲۶ قانون تجارت آورده شده، نمی شوند.
- اقرارنامه ای که بازرسین در آن تایید کنند هیچ نسبت فامیلی نسبی و سببی با مدیر و مدیرعامل ندارند همچنین خود یا همسرشان از مدیر و مدیرعامل حقوقی دریافت نمی کنند.
- اصل وکالتنامه یا کپی برابر اصل شده آن
- اصل قیم نامه یا کپی برابر اصل آن
- پرداخت فیش ۴۰ هزار تومنی به عنوان هزینه ثبت
- گواهی نامه بانک که مشخص کند ۳۵ درصد سرمایه اولیه شرکت پرداخت شده است.
- پرداخت مبلغ ۴۰۰۰۰ ریال به شماره حساب سیبا ۲۱۷۱۳۲۹۰۱۱۰۰۹ بانک ملی به نام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جهت تعیین نام و ارائه رسید آن.
مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
اگر تصمیم گرفتید یک شرکت با مسئولیت محدود تاسیس کنید، طبق قانون باید مدارک زیر را تهیه کنید:
- تکمیل دو برگ تقاضانامه شرکت با مسئولیت محدود که به امضا کلیه اعضا رسیده باشد.
- تکمیل دو برگ شرکت نامه شرکت با مسئولیت محدود که به امضا کلیه اعضا رسیده باشد.
- دو نسخه از اساسنامه شرکت با مسئولیت محدودکه به امضا کلیه سهامداران رسیده باشد.
- دو نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره شرکت که سهامداران آن را امضا کرده باشند.
- فتوکپی شناسنامه برابر اصل شده اعضای هیئت مدیره به همراه نمونه صورتجلسه آن ها و کارت ملی برابر اصل شده کلیه سهامداران، در صورتیکه مدیر عامل خارج از اعضا ی هیئت مدیره نباشد.
- معرفی نامه نمایندگان در صورتیکه سهامداران و اعضا هیئت مدیره از بین اشخاص حقوقی باشند.
- در صورتی که فرد حقوقی جز سهامدارن و یا اعضای هیئت مدیره باشد، تصویر روزنامه رسمی آگهی تاسیس شرکت یا آخرین تغییرات آن.
- اخذ مجوز در صورت نیاز که این مورد بستگی به تشخیص کارشناس اداره ثبت شرکتها دارد.
- گواهی عدم سو پیشینه اعضای سمت دار
- پرداخت مبلغ ۴۰۰۰۰ ریال به شماره حساب سیبا ۲۱۷۱۳۲۹۰۱۱۰۰۹ بانک ملی به نام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جهت تعیین نام و ارائه رسید آن.
مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی
اگر تصمیم گرفید یک شرکت تعاونی به ثبت برسانید، باید مدارک زیر را تهیه کنید.
- کپی برابر اصل شده شناسنامه، کارت ملی و مدارک تحصیلی موسسین شرکت تعاونی
- گواهی پایان خدمت نظام وظیفه عمومی یا انواع معافیت برای موسسین
- برگ عدم سو پیشینه برای موسسین
- مجوز اداره کل تعاون یا اداره تعاون شهرستان ذیربط
- ۳ نسخه اساسنامه تصویب شده شرکت تعاونی در اولین مجمع عمومی عادی. لازم به ذکر است نمونه این اساسنامه توسط وزارت تعاون تهیه شده است و در اختیار افرادی که می خواهند شرکت به ثبت برسانند قرار می گیرد.
- ۲ نسخه از آگهی دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی
- ۲ نسخه از صورتجلسه اولین مجمع عمومی عادی دال بر تصویب اساسنامه و انتخابات اولین هیئت مدیره و بازرسی یا بازرسان
- گواهی بانک که نشان می دهد سرمایه ی تعهدی (۳۵ درصد از کل سرمایه) پرداخت شده است.
- ۲ نسخه از لیست اسامی و اعضاء حاضرین در اولین مجمع عمومی عادی برگزار شده است.
- ۲ نسخه از لیست اسامی و مشخصات و نشانی کلیه اعضاء و سهامداران تعاونی
- ۲ نسخه از صورتجلسه اولین هیئت مدیره که نشان دهنده ی انتخاب رئیس، نایب رئیس، منشی هیئت مدیره، تعیین مدیر عامل و تعیین صاحبان امضای مجاز باشد.
- لیست و مشخصات اعضای هیئت مدیره، بازرسان، مدیرعامل و اعضای جانشین (علی البدل)، به همراه تصویر شناسنامه و آخرین مدرک تحصیلی آنها
- دو نسخه از شراکت نامه تعاونی
مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی عام
- دو نسخه اظهارنامه ثبت شرکت سهامی عام
- دو نسخه اساسنامه ثبت شرکت سهامی عام
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
- دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره لازم به ذکر است حداقل اعضا باید ۵ نفر باشند.
- آگهی دعوت مجمع موسسین در روزنامه تعیین شده
- فتوکپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده مدیران. البته اگر افراد حقوقی بخواهند عضو شوند برگه نمایندگی و مدارک نماینده نیز الزامی است.
- گواهی بانکی مبنی بر واریز حداقل ٣۵% ازسرمایه شرکت که باید در اول کار واریز شود
- ارائه مجوز یا موافقت اصولی یا مجوز از مراجع ذی صلاح در صورت ثبت انواع شرکت مورد نیاز است.
مدارک لازم برای ثبت شرکت تضامنی
- دو برگ تقاضانامه تثبت شرکت تضامنی
- دو برگ شرکتنامه برای ثبت شرکت تضامنی
- دو نسخه اساسنامه شرکت تضمانی
- فتوکپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده شرکا
- مجوز های لازم از مراجع ذیصلاح (در صورتی که شرکت شما برای ثبت به آن نیاز داشته باشد)
- تاییدیه بانک مرکزی
ماده های قانونی استفاده شده
ماده ١١١ قانون تجارت: ویژگی افرادی که نمی توانند به عنوان مدیر انتخاب شوند شامل موراد زیر می شود
- افرادی که سابقه بازداشت شدن داشته اند و یا حکم ورشکستگي آنها اعلام شده است.
- افرادی که دلیل ارتکاب جنايت يا به دلیل یکی از جرم های آورده شده، برای آن ها حکم قطعی صادر شده است: سرقت، خيانت درامانت، کلاهبرداری، جرم هایی که به موجب قانون در حکم خيانت در امانت و یا کلاهبرداری شناخته شود، اختلاس، مخفی کاری و تصرف غير قانونی دراموال عمومی.
تبصره: دادگاه شهرستان بنا بر تقاضای ذینفع می تواند حکم عذل هر مدیری که بر خلاف مفاد این ماده انتخاب شده است را صادر کند و حکم دادگاه ذکر شده قطعی خواهد بود.
مـاده ١٢٦ – اشـخاص یاد شده در مـاده ١١١ نمی توانند بـه مـديريت عامـل شـرکت انتخـاب شوند. علاوه بر این هيچکس نمي تواند همزمان مـديريت عامل بـيش از يک شرکت را بر عهده بگیرد. تصمیمات و اقدامات مدير عاملی که برخلاف مفاد اين ماده انتخاب شـده است در مقابل صاحبان سهام و اشخاص ثالـث معتبـر و مـسئوليت های سـمت مـديريت عامـل شامل حـال او خواهد شد
اصل ۱۴۱ قانون اساسی: رئيس جمهور، معاونان رئيس جمهور، وزيران و كارمندان دولت نمی توانند بيش از يك شغل دولتي داشته باشند و داشتن هر نوع شغل ديگر در موسساتی كه تمام يا قسمتی از سرمايه آن متعلق به دولت يا موسسات عمومي است و نمايندگی مجلس شورای اسلامی و وكالت دادگستری و مشاوره حقوقی و نيز رياست و مديريت عامل يا عضويت در هيات مديره انواع مختلف شركت های خصوصي، جز شركت های تعاونی ادارات و موسسات براي آنان ممنوع است.
اصلی ترین قوانین مربوط به ثبت شرکت
ماده ۱۲: واحد ثبتی موظف است مراتب تاسیس شرکت یا موسسه و تغییرات آن را حداکثر ظرف ۱۰ روز از تاریخ ثبت به منظور درج در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران و روزنامه محلی به هزینه متقاضی به آن روزنامه اعلام نماید.
ماده ۱۵: ثبت اسامی اشخاص حقیقی ایرانی و خارجی در دفاتر ثبت با تنظیم و تسلیم سه نسخه اظهارنامه که حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ اعلام واحد ثبتی انجام میگیرد و حاوی نکات زیر میباشد به عمل می آید.
- نام ونام خانوادگی بازرگان.
- تاریخ و محل تولد، شماره شناسنامه و محل صدور شناسنامه بازرگان تصویر اوراق شناسنامه برای اشخاص حقیقی ایرانی و گذرنامه برای اشخاص حقیقی خارجی.
- تابعیت اصلی و فعلی افراد مزبور در صورت تحصیل تابعیت دیگر و تاریخ و چگونگی اخذ تابعیت مزبور.
- تاریخ ورود به منطقه و شماره و محل صدور پروانه اقامت و محل اقامت اتباع خارجی.
- اقامتگاه قانونی اشخاص حقیقی.
- شماره ثبت منگنه و پلمپ دفاتر تجاری که به موجب بند ۵ ماده ۳ این تصویبنامه به عمل آمده است.
- رشته فعالیت تجاری داخلی یا خارجی یا هر دو مورد.
- سایر مشخصات تجارتی بازرگانان از جمله شماره ثبت علایم تجاری کتاب رمز تجارتی وغیره.
ماده ۱۶: واحد ثبتی مکلف است پس از ثبت مفاد اظهارنامه در دفتر ثبت تجارتی ظرف حداکثر ده روز از تاریخ تسلیم یک نسخه امضا شده از اظهارنامه ثبت را ممهور به مهر واحد به اظهار کننده تسلیم نماید و نسخه دیگر را به واحد ذیربط در سازمان ارسال کند.
ماده ۱۷: اظهار کننده موظف است ظرف مدت یک هفته هر گونه تغییراتی را در مفاد اظهار نامه طی اظهارنامه جدیدی که در سه نسخه تنظیم میشودتهیه و به واحد ثبتی سازمان تسلیم کند تا در دفتر ثبت تجارتی واحد ثبتی قید گردد.
ماده ۲۰: هزینه های مربوط به ثبت شرکت موسسه و تغییرات آن همچنین ثبت علایم و اسامی تجاری و صنعتی و اختراعات و اشکال و ترسیمات صنعتی و نیز ثبت دفاتر تجارتی و پلمپ دفاتر تجارتی و غیرتجارتی به موجب دستورالعملی که توسط سازمان هر منطقه تهیه میشود دریافت میگردد.
- در صورتیكه امور ثبت شركتها در محلی بلا متصدی باشد تصدی ثبت شركتها تا تعیین متصدی جدید به مدیر ثبت محول می شود.
- برای ثبت اتحادیه شركت های تعاونی روستائی احتیاجی به استعلام شهربانی نیست.
- شركت ها و اتحادیه های تعاونی از پرداخت حق الثبت و حق تمبر سهام معاف هستند.
- در موقع تأسيس سرمايه شركت های سهامي عام از پنج ميليون ريال و سرمايه شركتهاي سهامي خاص از يك ميليون ريال نبايد كمترباشد.
- در صورتي كه سرمايه شركت بعد از تأسيس به هر علت از حداقل مذكور در اين ماده كمتر شود بايد ظرف يك سال نسبت به افزايش سرمايه تا ميزان حداقل مقرر اقدام به عمل آيد يا شركت به نوع ديگري از انواع شركت هاي مذكور در قانون تجارت تغيير شكل يابد و گرنه هر ذينفع مي تواند انحلال آن را از دادگاه صلاحيت دار درخواست كند.
- هرگاه قبل از صدور رأي قطعي موجب درخواست انحلال منتفي گردد دادگاه رسيدگي را موقوف خواهد نمود.
ماده ۶: براي تأسيس شركت هاي سهامي عام موسسين بايد اقلاً بيست درصد سرمايه شركت را خود تعهد كرده و لااقل سي و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابي به نام شركت در شرف تأسيس نزد يكي از بانكها سپرده سپس اظهارنامهاي به ضميمه طرح اساسنامه شركت و طرح اعلاميه پذيره نويسي سهام كه به امضاء كليه مؤسسين رسيده باشد در تهران به اداره ثبت شركتها و در شهرستانها به دايره ثبت شركت ها و در نقاطي كه دايره ثبت شركت ها وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاك محل تسليم و رسيد دريافت كنند.
ماده ۲۰: براي تأسيس و ثبت شركت هاي سهامی خاص فقط تسليم اظهارنامه به ضميمه مدارک زير به مرجع ثبت شركت ها كافي خواهد بود:
- اساسنامه شركت كه بايد به امضاء كليه سهامداران رسيده باشد.
- اظهارنامه مشعر بر تعهد كليه سهام و گواهينامه بانكي حاكي از تأديه قسمت نقدي آن كه نبايد كمتر از سي و پنج درصد كل سهام باشد. اظهارنامه مذكور بايد به امضای كليه سهامداران رسيده باشد. هرگاه تمام يا قسمتي از سرمايه به صورت غير نقد باشد بايد تمام آن تاديه گرديده و صورت تقويم آن به تفكيك در اظهارنامه منعكس شده باشد و در صورتي كه سهام ممتازه وجود داشته باشد بايد شرح امتيازات و موجبات آن در اظهارنامه منعكس شده باشد.
- انتخاب اولين مديران و بازرس يا بازرسان شركت كه بايد در صورتجلسهاي قيد و به امضاي كليه سهامداران رسيده باشد.
- قبول سمت مديريت و بازرسي با رعايت به قسمت اخير ماده ۱۷٫
- ذكر نام روزنامه كثيرالانتشاري كه هر گونه آگهي راجع به شركت تا تشكيل اولين مجمع عمومي عادي در آن منتشر خواهد شد.
تبصره: ساير قيود و شرايطي كه در اين قانون براي تشكيل و ثبت شركت هاي سهامي عام مقرر است در مورد شركت هاي سهامي خاص لازم الرعايه نخواهد بود.
ماده ۲۳: مؤسسين شركت نسبت به كليه اعمال و اقداماتي كه به منظور تأسيس و به ثبت رسانيدن شركت انجام مي دهند مسئوليت تضامني دارند.
ماده ۹۶: شركت با مسئوليت محدود وقتي تشكيل مي شود كه تمام سرمايه نقدي تأديه و سهم الشركه غير نقدي نيز تقويم و تسليم شده باشد.
مزایای ثبت شرکت در ایران
- رسمی شدن کسب و کار و حمایت قانون
- اخذ و اعطای نمایندگی رسمی
- جلب اعتماد بیشتر مشتریان و شرکتها جهت تعامل
- دریافت جوازها
- امتیازات اعتبارات وام تسهیلات
- امکان حضور در مناقصات و مزایدات
- بهره مندی از معافیتهای مالیاتی دارایی با توجه به نوع فعال
مراحل ثبت شرکت در تهران و ایران
- تهیه مدارک لازم از قبیل:
- شناسنامه و کارت ملی
- گواهی سوء پیشینه
- مراجعه به سایت اداره کل ثبت شرکت ها و ثبت نام در سامانه irsherkat.ssaa.ir و پر کردن اطلاعات فرم های مورد نظر.
- سپس باید نام شرکت را در فرم نام و شخص حقوقی به ترتیب اولویت ۵ نام انتخاب کنید تا یکی از بین آنها تایید شود.
- سپس مدت و موضوع فعالیت ، نشانی شرکت سرمایه شرکت قید شود.
- گام بعدی مشخص کردن سمت و نام شرکا و سهام هر یک از آنهاست . همچنین اگر شرکت شعبه ای دارد باید مشخصات آن معرفی گردد.
- در آخر پس از تایید اطلاعات باید اساسنامه و شرکتنامه را در سایت بارگذاری کنید.
- اساسنامه و شرکتنامه پیش فرضهایی دارند که باید آنها را پر کنید و سپس تصویر برابر اصل شده آنها را در سایت بارگذاری نمایید .
- بعد از انجام این مراحل باید منتظر باشید تا اداره ثبت شرکتها از شما بخواهد مدارک را برای آنها ارسال کنید.
- اقدام آخر بعد از تایید تمام مدارک شماره ثبت شرکت داده می شود و باید آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی چاپ کنید .در آگهی باید اطلاعاتی در مورد نام شرکت ، نوع فعالیت مدت و اطلاعاتی از این دست را مطرح کنید.
ثبت شرکت حدودا ۲۰ روز زمان می برد.
آدرس اداره ثبت شرکتها در خیابان میرداماد تقاطع مدرس می باشد. البته در ابتدای راه نیازی به مراجعه حضوری نیست ولی در نهایت باید مدارکتان را به این نشانی ارسال کنید و برای درج آگهی حضورا به دفتر روزنامه رسمی در خیابان بهشت مراجعه نمایید.
سوالات متداول
هزینه ی قانونی برای ثبت یک شرکت بسته به نوع روزنامه و حجم موضوعی آن متفاوت می باشد ولی این هزینه می تواند از ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون تومان متغیر باشد.
مدت زمان ثبت شرکت می تواند ۳ روز تا ۲ هفته کاری متغیر باشد
برای ثبت یک شرکت ،صرفا داشتن مدارک هویتی کافی است.
شرکت مسئولیت محدود، سهامی خاص، تضامنی، موسسات غیر تجاری و تعاونی از مهمترین شرکت های قابل ثبت هستند.