سوالی داری؟
کارشناسان باتجربه
موسسه حقوقی ثبت فردا
با
مشاوره رایگان
پاسخگوی شما هستند.
قبل از شروع توضیح این نوع شرکت لازم هست توجه داشته باشید در مراحل ثبت شرکت سهامی خاص قوانین و نکات ریز و مهمی وجود دارد که ممکن است ناآگاهی شما نسبت به آن موجب هدر رفت زمان و انرژی شما شود و فرآیند تاسیس شرکت شما را با مشکلات جدی روبرو کند. از این رو توصیه میکنیم حتما برای مشاوره تخصصی رایگان با شرکت ثبت فردا تماس بگیرید. تا تمام سوالات و ابهامات شما در زمینه میزان سرمایه شرکت یا شرایط تاسیس را به صورت تخصصی بررسی کنیم.
در شرکت سهامی خاص (Privately Held Company) میزان سرمایه هر فرد به سهام تبدیل میشود و آن فرد به همان مقدار سهام در شرکت مسئولیت دارد. تمام سرمایه شرکت سهامی خاص در هنگام تاسیس توسط افراد موسس آن تامین میشود. سهام این شرکتها در بورس اوراق بهادار قابل عرضه و داد و ستد نیست. ولی توسط مردم به راحتی قابل معامله است.
مطالعه بیشتر: راهنمای جامع ثبت شرکت (هزینهها+مراحل+مدارک ضروری)
حداقل سرمایهای که برای تاسیس شرکت لازم است ۱۰۰ هزار تومان (یک میلیون ریال) میباشد. البته لازم نیست تمام این مبلغ را تامین کنید و پرداخت ۳۵٪ آن کافیست. چراکه ۳۵٪ از این سرمایه باید در یکی از بانکها که به نام شرکت است بلوکه شود و تا زمان چاپ آگهی در روزنامه رسمی قابل برداشت نیست. البته این نکته را در نظر بگیرید که اخذ تسهیلات بانکی و وام میتواند حداقل ۵ تا ۱۰ برابر میزان سرمایه شرکت باشد. پس در واریز سرمایه اولیه تصمیم درستی بگیرید که در آینده نیز بتوانید از فواید آن بهره مند شوید.
طبق مقررات حداقل تعداد افراد برای تشکیل شرکت سهامی خاص ۵ نفر است. در این نوع شرکت باید شامل حداقل ۳ سهامدار و ۲ بازرس باشد. ۳ سهامدار اعضای هیئت مدیره هستند. یک نفر مدیرعامل، یک نفر رئیس هیئت مدیره و دیگری عضو هیئت مدیره است.
نکته مهم: طبق قوانین جدید اداره ثبت شرکتها، از بهار 1402 متقاضیانی که دوشغله یا کارمند رسمی دولت هستند می توانند با هر درصد سهامی بدون محدودیت، به عنوان سهامدار شرکت باشند. اما نمیتوانند دارای سمت در هیئت مدیره و یا بازرس شوند.
دقت داشته باشید بازرسان نمیتوانند نسبت فامیلی با سهامداران داشته باشند. مدت اعتبار اعضای هیئت مدیره ۲ سال شمسی است و بازرسان مشخص شده ۱ سال مالیاتی. بعد از این زمان این افراد باید تعویض و یا تمدید شوند. در قانون حداکثر تعداد سهامداران مشخص نشده است. پس میتواند تعداد سهامداران شرکت های سهامی خاص هزاران نفر باشد.
همانطور که گفته شد سهام شرکتهای سهامی خاص قابل معامله در بورس اوراق بهادار نیست و اما مردم میتوانند بین خود سهام آن را خرید و فروش کنند. اما شرکتهای سهامی عام قابل عرضه در بورس هستند. اگر تصمیم به تبدیل شرکت سهامی خاص به سهامی عام دارید، این کار امکان پذیر است اما حداقل دو سال از تاریخ تاسیس قانونی و ثبت رسمی شرکت باید گذشته باشد.
تفاوت اصلی بین شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود در مسئولیت مالی سهام داران و عملکرد مدیریتی آنها است.
1. مسئولیت مالی:
مطالعه بیشتر : راهنمای کامل ثبت شرکت مسئولیت محدود
2. عملکرد مدیریتی:
به طور کلی، در شرکت سهامی خاص، سهام داران مسئولیت مالی محدود دارند و حقوق مدیریتی محدودی دارند، در حالی که در شرکت با مسئولیت محدود، مسئولیت مالی و حقوق مدیریتی میتواند متنوعتر باشد.
ثبت شرکت سهامی خاص با توجه به محبوبیت شان از جمله رایج ترین شرکت هایی است که در کشور ایران به ثبت می رسد و سرمایه ی این شرکت تماماً توسط بنیان گذاران آن تامین می شود، و مسئولیت تمام سهم داران در مقابل سود و منفعت و ضرر و زیان شرکت منوط (وابسته) به مقدار مبلغ اسمی سهام آنها می باشد.
مبلغ اسمی سهام: به معنای این است که سرمایه گذاران که صاحبان سهم ها محسوب می شوند و به مقدار کل مبلغ سرمایه مسئولیت در قبال سود و زیان شرکت دارند.
به عنوان مثال:
در شرکت سهامی خاصی ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان سرمایه اولیه توسط ۴ سرمایه گذار به مقدار یکسان و مساوی تامین شده است. حال برای این که سهم هر کدام از سرمایه گذاران مشخص باشد این مبلغ را به تعداد یا مقدار یکسان تقسیم می کنیم.
عنوان سهامی خاص : انتخاب نام شرکت سهامی خاص باید حداقل سه کلمهای (سه سیلابی) باشد و عنوان سهامی خاص قبل یا بعد از نام قرار بگیرد. مثلا آتیه پردازان گستر (سهامی خاص)
نکات مهمی که لازم است به آن توجه داشته باشید:
برای ثبت شرکت سهامی خاص در وهله ی اول باید آگاهی لازم را داشت جهت سهولت در گرد آوری و تنظیم مدارک که در این صورت در وقت و هزینه بسیار صرفه جویی خواهد شد، که این موضوع برای مدیران بسیار حائز اهمیت است.
زمانی که شما به عنوان یک سرمایه گذار( و البته یک مدیر با درایت ) تصمیم به ثبت شرکت سهامی خاص می گیرید بهترین کار گرفتن مشاوره ی دقیق و حساب شده است که شما بتوانید برای تجارت آینده ی پایه و اساس محکم بنا گذارید.
اینجا به بهترین نحوه ی ثبت شرکت اشاره خواهم کرد، شما می توانید با مراجعه حضوری یا ثبت آنلاین ثبت شرکت سهامی خاص به موسسه ی حقوقی ثبت فردا، تمامی امور مربوط به ثبت شرکت را با توجه به اینترنتی بودن مراحل ثبت شرکت در اداره ی ثبت شرکت ها با ارسال عکس شناسنامه و کارت ملی و اعتماد به وکلای زبده ی ما در این امور در اسرع وقت و کم ترین هزینه انجام دهید.
در مشاوره به شما توضیح خواهند داد که شرکت سهامی خاص حداقل متشکل از ۵ نفر که سه نفر هیئت مدیره و دو نفر بازرس است که شامل یک بازرس اصلی و یک بازرس علی البدل که البته هیچ کدام بر دیگری ارجعیت ندارند و صرفا جهت نبود یکی از بازرسین دیگری مسائل مربوطه را انجام می دهد، این دو بازرس نباید از اقوام درجه یک اعضای هیئت مدیره باشند.
برای ثبت شرکت سهامی خاص میتوانید به وبسایت https://irsherkat.ssaa.ir/ مراجعه و فرآیند ثبت و تاسیس شرکت را انجام دهید. در ادامه مراحل ثبت شرکت را گام به گام توضیح خواهیم داد:
تکمیل اطلاعات اولیه شرکت از جمله اطلاعات متقاضی، نام شرکت، موضوع شرکت، آدرس دفتر مرکزی شرکت، سرمایه اولیه شرکت، اشخاص شرکت، سهام و سرمایه هر شخص، سمت اشخاص، ارتباط ما بین اشخاص، شعب شرکت، روزنامه و سال مالی، متن صورتجلسه، درج متن اظهارنامه و اساسنامه شرکت.
مسئله ی انتخاب نام شرکت که بسیار مهم و حائز اهمیت است، در واقع معرف اولیه ی شرکت در زمینه ی کاری است که بسیار در آینده ی تجاری شرکت شما اثر گذار است و اولین ذهنیت را در دیدگاه اشخاص ثالث یا طرف های همکار شما خواهد ساخت. مشاورین نکات مهمی ازجمله موارد زیر را اشاره خواهند کرد:
ممکن است نام انتخابی شما اخطار تشابه از سوی اداره ی ثبت شرکت ها داشته باشد به همین دلیل پیشنهاد ویژه ی مشاورین موسسه ی حقوقی ثبت فردا انتخاب ۵ نام به ترتیب اولویت می باشد که در زمان شما هم صرف جویی خواهد شد.
پس از تکمیل اطلاعات خواسته شده در سامانه ثبت شرکتها، باید منتظر بمانید تا کارشناس مربوطه تمام اطلاعات شرکت را مورد بررسی قرار دهد و اگر ایرادی در آن وجود نداشت، مدارک را به اداره ثبت شرکتها ارسال نمایید.
با نام کاربری و رمز عبور اختصاصی وارد سامانه ثبت شرکتها شده و از تمامی اوراق چاپی آن پرینت گرفته و به امضای تمام اعضای هیئت مدیره برسانید. سپس مدارک لازم را از طریق پست به آدرس مذکور در تاییدیه پذیرش ارسال کنید. پس از ارسال، شماره مرسوله را در سامانه اداره ثبت شرکت ها وارد کنید.
اگر نقصی در مدارک نباشد، کارشناس اقدام به تهیه پیش نویس آگهی ثبت میکند. در این مرحله شما میتوانید با اصل کارت هوشمند ملی و شناسنامه برای گرفتن مدارک ثبتی و همچنین امضا دفاتر به اداره ثبت شرکتها مراجعه کنید.
پس از دریافت شماره ثبت باید نسبت به پرداخت هزینه و انتشار آگهی در سایت روزنامه رسمی اقدام کنید.
مطالعه بیشتر : آشنایی با مراحل ثبت شرکت تضامنی
تمامی مراحل ثبت شرکت سهامی خاص توسط کارشناسان متخصص ثبت فردا پس از تکمیل فرم درخواست امکان پذیر است. در این روش نیاز به اطلاعاتی همچون موارد زیر است که باید مشخص شوند تا کارشناس بتواند فرآیند ثبت شرکت را پیگیری کند.
سپس تمامی مدارک به صورت دقیق و تنظیم شده باید به شرکت ثبتی تحویل داده شود. شرکت ثبتی اقدام به دریافت گواهی عدم سوء پیشینه می کند. و تایید یکی از نام ها توسط کارشناس اداره ی ثبت شرکت ها صورت میگیرد. پس از تایید تمامی مراحل و مدارکی که ذکر شد و البته تصدیق امضای هیئت مدیره کلیه ی مدارک به اداره ثبت شرکت ها ارائه می شود. در این مرحله شماره ی ثبتی شرکت تایید می شود و در یکی از روزنامه رسمی ( مورد تایید وزارت دادگستری- اداره ی ثبت شرکت ها ) منتشر میشود.
کلیه ی این مراحل در ۱۵ روز کاری انجام می شود، که البته توسط مشاوران و وکلای موسسه ی حقوقی ثبت فردا در کم ترین زمان ممکن قابل اجرا است.
در صورتی شما به عنوان یک ایرانی متقاضی ایجاد شرکت با اتباع خارجی باشید تنها باید پاسپورت شخص خارجی ترجمه ی رسمی شده باشد و در پاسپورتش مهر ویزای ایران خورده باشد، و البته که به عنوان شریک او هم مدارک را امضا کند. نکته ای نیز جهت آگاهی: با توجه به تصویب قانون جدید مانعی برای ثبت شرکت با اعضای ۱۰۰% خارجی وجود ندارد.
پیشنهاد مطالعه : نکات ریز و درشت ثبت شرکت دانش بنیان در سال ۱۴۰۲
فرآیند تاسیس شرکت سهامی خاص با تهیه و تنظیم مدارک لازم آغاز میشود. در ادامه فرآیند باید اقدام به افتتاح حساب و واریز حداقل ۳۵٪ سرمایه مدنظر کنید. پس از تکمیل اطلاعات در سامانه ثبت شرکتها و تایید کارشناس، ارسال پستی مدارک به اداره انجام میشود. با دریافت شماره ثبت از اداره ثبت باید اقدام به انتشار در روزنامه رسمی کنید. تمامی این فرآيندها بدون راهنمایی و مشاوره کارشناس متخصص ثبت فردا بین ۲۵ الی ۳۰ روز کاری به طول خواهد انجامید. اما با تکمیل فرم درخواست ثبت شرکت میتوانید تمامی این فرآیند را با کمک ثبت فردا در ۱۵ روز کاری انجام دهید.
انحلال یک شرکت سهامی خاص ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد، از جمله تصمیم مدیران یا صاحبان سهام، عدم توانایی مالی، تغییرات در بازار یا محصولات، یا دلایل قانونی. در هر صورت، انحلال شرکت سهامی خاص باید به توجه به قوانین و مقررات مربوطه انجام شود. مراحل اصلی انحلال یک شرکت سهامی خاص ممکن است شامل موارد زیر باشد:
1. تصمیم و اعلام انحلال: ابتدا باید تصمیم انحلال شرکت توسط مدیران یا صاحبان سهام اعلام شود. این تصمیم باید به صورت رسمی و با رعایت قوانین شرکتی و قانونی اعلام شود.
2. تهیه و امضای اسناد انحلال: برای انحلال شرکت، باید اسنادی مانند صورتجلسه تصمیم انحلال، برنامه انحلال و... تهیه و امضا شود.
3. انتخاب مدیر انحلال: معمولاً یک مدیر انحلال برای انجام امور مربوط به انحلال شرکت انتخاب میشود.
4. انجام امور مالیاتی و حقوقی: برای انحلال شرکت، باید امور مالیاتی و حقوقی مربوطه انجام شود و بدهیها پرداخت شود.
5. انحلال و تقسیم داراییها: داراییهای شرکت باید تقسیم و منتقل شود و بدهیها پرداخت شوند.
6. انحلال شرکت و ثبت آن: پس از انجام مراحل انحلال، باید این موضوع به صورت رسمی در سازمان ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی ثبت شود.
7. انتشار آگهی انحلال: بعد از ثبت انحلال، باید آگهی انحلال شرکت در روزنامه رسمی منتشر شود.
8. اتمام امور مالیاتی و حقوقی: بعد از انحلال، باید امور مالیاتی و حقوقی مربوطه به پایان برسد.
9. انحلال نهایی: پس از انجام تمام مراحل انحلال، شرکت به صورت رسمی منحل میشود.
مراحل انحلال یک شرکت سهامی خاص ممکن است بسته به شرایط و قوانین محلی متفاوت باشد. بنابراین، توصیه میشود که قبل از شروع به هر گونه اقدامی مربوط به انحلال شرکت، با مشاوران حقوقی ثبت فردا مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که همه مراحل به درستی انجام شده است.
ارسال دیدگاه
جهت ارسال نظر و دیدگاه خود باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود به سایت ورود را کلیک کنید.
دیدگاه کاربران
کارشناس ثبت فردا
30 آبان 1402
با سلام همانطور که در متن مقاله نیز به آن اشاره شد: شناسنامه و کارت هوشمند ملی اعضای هیئت مدیره و بازرسان استعلام آنلاین سوپیشینه اعضای هیئت مدیره و بازرسان در سال 1402 داشتن کد ثنا برای تمامی اعضا الزامی است. اطلاعات شرکت : شامل آدرس شرکت و سکونت و کد پستی ، سرمایه شرکت ،لیست اعضا و سهامداران ،درصد سهام و سهم الشرکه و سمت ها ،موضوع فعالیت است باید تکمیل شود در ضمن ارائه ی حداقل 5 مورد اسم 3 سیلاب خاص نیز ضروریست. ارائه ی فیش واریزی 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس و ارائه آن فیش به اداره ثبت اقرارنامه مدیران شرکت مبنی بر عدم ممنوعیت آنها جهت فعالیت تجاری اقرارنامه بازرسان شرکت مبنی بر اعم داشتن رابطه نسبی یا سببی با اعضای هیئت مدیره اساسنامه شرکت سهامی خاص (دو نسخه) اظهارنامه شرکت سهامی خاص (دو نسخه) صورتجلسه با امضای کلیه موسسان (دو نسخه)
محمد
30 آبان 1402
کارشناس ثبت فردا
30 آبان 1402
با سلام و وقت بخیر کارشناس متخصص ثبت فردا در ۱۵ روز کاری ثبت شرکت سهامی خاص را انجام خواهد داد.
مجید نایبی
30 آبان 1402
کارشناس ثبت فردا
30 آبان 1402
با سلام و وقت بخیر حداقل ۳ نفر اعضای هیئت مدیره و ۲ نفر به عنوان بازرس.
محمد رضا اسدی
30 آبان 1402
کارشناس ثبت فردا
30 آبان 1402
خیر نیاز به ارائه هیچ مدرک تحصیلی نیست.
مبینا اسماعیلی
30 آبان 1402
کارشناس ثبت فردا
30 آبان 1402
با سلام بله به میزان ۳۵٪ از سرمایه شرکت باید در بانک که به نام شرکت ایجاد کردید بلوکه شود. مثلا اگر سرمایه شرکت ۱۰۰ هزار تومان باشد مبلغ ۳۵ هزار تومان بلوکه می شود و تا زمان درج آگهی در روزنامه رسمی بلوکه میماند و بعد از آن قابل برداشت است.
ظاهری
30 آبان 1402
کارشناس ثبت فردا
30 آبان 1402
سلام و وقت بخیر گواهی عدم سوپیشینه برای تمامی اعضای هیئت مدیره و بازرسان مورد نیاز است که میتوانید به صورت آنلاین استعلام کنید.
امین
30 آبان 1402
کارشناس ثبت فردا
30 آبان 1402
با سلام یعنی در بخش ” سمت اشخاص ” تعیین نکردید که چه شخصی در هیئت مدیره چه سمتی دارد.
شاهین
30 آبان 1402
کارشناس ثبت فردا
30 آبان 1402
سلام و وقت بخیر. بله میتوانید.
سوالی داری؟
کارشناسان باتجربه
موسسه حقوقی ثبت فردا
با
مشاوره رایگان
پاسخگوی شما هستند.
حسن زارع
30 آبان 1402
برای ثبت شرکت سهامی خاص چه مدارکی لازم داریم؟