تغییر آدرس شرکت

تغییر آدرس شرکت | مراحل، هزینه و راهنمای سامانه ثبت شرکت‌ها

تغییر آدرس شرکت، منظور همان تغییر نشانی قانونی شرکت است  که زمان ثبت شرکت در بند سوم اساسنامه شرکت قید می­شود. آدرس و نشانی هر شرکتی بایستی به شکل دقیق و صحیح در سیستم جامع اداره ثبت شرکت ها وارد شود. منظور از آدرس شرکت عبارت است از نشانی مکانی و جغرافیایی دقیق، کد پستی، شماره های تلفن و شماره فکس است.

تغییرآدرس شرکت

آدرس شرکت باید آدرس یک ساختمان اداری باشد اما اداری بودن آن در زمان  ثبت شرکت الزامی نیست.از زمان ثبت تا دو ماه پس از آن برای تعیین یک مکان اداری زمان دارید زیرا در این بازه زمانی باید برای تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی اقدام کنید و ارائه سند یا اجاره نامه یک مکان اداری از مدارک لازم جهت دریافت کد اقتصادی است.

تغییر آدرس شرکت یا تغییرآدرس شعبه

قانون، تغییر آدرس ثبت شده را به عنوان نشانی معتبر شرکت می شناسد؛ بنابراین تغییر آدرس شرکت یا شعبه  یا افتتاح شعبه ­های جدید را باید در قالب ثبت تغییرات شرکت به همراه درج آگهی در روزنامه رسمی را به سرعت به مراجع ذیربط اطلاع دهید.

مدارک لازم برای تغییر آدرس شرکت

  1. تصویر مدارک شناسایی کلیه اعضای شرکت ( هیئت مدیره و سهامداران)
  2. تصویر روزنامه تاسیس شرکت
  3. تصویر آگهی تاسیس شرکت
  4. آگهی آخرین تغییرات (در صورت وجود)

آگهی تغییر آدرس شرکت

جهت تغییر آدرس شرکت باید کلیه شرکا و سهامداران شرکت این تصمیم را در قالب یک صورتجلسه مکتوب اتخاذ کنند. بدین صورت که سهامدارن شرکت ( شرکت سهامی خاص) و شرکا ( در شرکت مسئولیت محدود)  با تشکیل مجمع عمومی بطور فوق العاده تغییر آدرس شرکت را بررسی و نصب به تغییر آن اتخاذ تصمیم می نمایند .

ثبت صورتجلسه تغییر آدرس شرکت را مکتوب نموده و همگی زیر آن را امضا و ممهور به مهر شرکت می نمایند.

تغییر آدرس شرکت سهامی خاص

تغییر آدرس شرکت سهامی خاص نیازمند تشکلی مجمع عمومی به طور فوق العاده جهت تنظمی صورتجلسه است.

نکته آن این بوده که علاوه بر تنظیم صورتجلسه تغییر آدرس شرکت و امضا هیات ریسه مجمع و هیئت مدیره، سهامداران شرکت باید یک لیست جداگانه که در آن میزان سهامشان نیز قید شده است را امضا نموده و همراه صورتجلسه به اداره ثبت ارسال نمایند.

تغییر آدرس شرکت با مسئولیت محدود

تغییر آدرس در شرکت مسئولیت محدود نیازمند تشکلی مجمع عمومی به طور فوق العاده است با این تفاوت که در تنظیم صورتجلسات نیاز به امضا لیست جداگانانه سهامداران در برگه ای جداگانه نیست.

مراحل تغییر آدرس شرکت

  • تشکیل مجمع عمومی به طور فوق العاده با حضور کلیه یا اکثریت سهامدارن شرکت (در صورت حضور اکثریت سهامداران می بایست تشریفات دعوت وفق اساسنامه رعایت شود)
  • تنظیم صورتجلسه تغییر آدرس
  • امضا کلیه صفحات صورتجلسه توسط حاضرین
  • ثبت صورتجلسه تغییر آدرس در سامانه ثبت شرکت ها و دریافت تاییدیه
  • ارسال مدارک و تاییدیه سامانه به سازمان ثبت شرکت ها توسط باجه های پستی منتخب
  • دریافت پیش نویس آگهی تغییر آدرس
  • مراجعه به اداره ثبت و امضای پیش نویس آگهی و پرداخت حق الثبت
  • انتشار آگهی تغییر آدرس شرکت در روزنامه رسمی کشور
  • پروسه تحویل مدارک به اداره ثبت تا انتشار آگهی تغییر حدوداً ۷ الی ۱۴ روز زمان می­برد.
  • صورتجلسه تغییر آدرس شرکت یا تغییر کد پستی شرکت باید حاوی نکات و موارد ذیل باشد:
  • صورتجلسه باید در سه نسخه تهیه و به امضای تمامی اعضای هیئت مدیره و شرکا برسانند.
  • سربرگ و لوگوی شرکت باید در برگه صورتجلسه ثبت شود.
  • در برگه صورتجلسه شرکای باید میزان سهام خود را یادداشت و ذکر کرده و آن را امضا و تایید کنند.
  • اگر تغییر آدرس محدود و فقط چند متر تغییر و یا در یک خیابان از یک کوچه به کوچه دیگر منتقل می شود تنها کافی است که صورتجلسه تغییر آدرس یا تغییر کد پستی شرکت تنظیم شود و نیازی به تشکیل جلسه مجمع ندارد.
  • تمامی صفحات صورتجلسه باید به امضای هیئت مدیره برسد.
  • چنانچه وظیفه تغییر آدرس بر عهده اعضای هیئت مدیره است باید صورتجلسه تنظیم شده طی مدت ۳ روز به سازمان ثبت شرکت ارسال شده و بارکد پستی به ثبت برسد.

تغییر کد پستی شرکت

تغییر کد پستی شرکت درواقع همان تغییر آدرس است. چرا؟ چون شما حتی اگر یک رقم تغییر در کد پستی داشته باشید یا نیاز به اصلاح کد پستی شرکت به هر دلیلی داشته باشید، باید تمام فرآیند تغییر آدرسی که توضیح داده شد را بی کم و کاست انجام شود.

چه کسانی می توانند اقدام به تغییر آدرس شرکت کنند؟

از سوالات رایجی که در رابطه با تغییر آدرس یک شرکت پیش می آید، مربوط به این است که چه کسانی می توانند این تصمیم را بگیرند. اساسنامه یک شرکت به عنوان چارچوب کلی آن شرکت به حساب می آید. در یک اساسنامه مطالبی مهمی درج شده است. تغییر آدرس یک شرکت هم از همان مواردی می باشد که در اساسنامه شرکت در رابطه با آن مطالبی درج شده است.

در اساسنامه قید می شود که تنها افرادی می توانند در رابطه با تغییر آدرس آن شرکت تصمیم بگیرند که در مجمع عمومی فوق العاده عضو باشند. با توجه به این موضوع باید بگوییم که فقط مجمع عمومی فوق العاده صلاحیت تصمیم گیری در رابطه با تغییر آدرس را دارد و افراد دیگری نمی توانند در رابطه با این موضوع نظر دهند.

تغییر آدرس شرکت در اداره مالیات

آیا تغییر آدرس شرکت در اداره مالیات ضروری است؟ بله، شما پس از اینکه محل شرکت خود را تغییر می دهید باید پس از اینکه اقدامات لازم را انجام دادید و روزنامه آن منتشر شد، این روزنامه را به اداره مالیات تحویل دهید زیرا ممکن است اصلا حوزه مالیاتی شما با تغییر آدرستان تغییر کند.

تغییر آدرس شرکت در بیمه

پس از اینکه آدرس شرکت خود را تغییر دادیم باید این موضوع را به مراکر قانونی که به ما مربوط می شوند اعلام کنیم. یکی از مهم ترین این اداره ها اداره بیمه تامین اجتماعی می باشد. شما پس از تغییر آدرس حتما برای اعلام به اداره بیمه روزنامه خود را به کارشناس خود ارائه کنید.

در بیشتر موارد با تغییر آدرس منطقه بیمه ای شما تغییر می کند و اگر به کارشناس خود اعلام نکنید ممکن است بازرس با مراجعه به آدرس قبلی شما و عدم حضورتان در آن محل کد کارگاهی شما را مسدود کند.

مزیت تغییر محل فعالیت شرکت

تغییر آدرس شرکت هم مانند دیگر تغییراتی که در یک شرکت انجام می شود، در صورتی که هوشمندانه صورت گیرد، مزیت های فراوانی را برای شرکت به دنبال خواهد داشت. این مورد از آن دسته تغییراتی است. که در صورت اشتباه انجام دادن آن معایبی را برای شما به دنبال خواهد داشت. از این رو به شما پیشنهاد می دهیم که یک شرکت متخصص را برای مشاوره و ارائه خدمات انتخاب کنید.

در بعضی از موارد شاهد تغییر شهر شرکت هستیم. به عنوان مثال یک شرکت خاص را در نظر بگیرید که فعالیت اصلی آن تولید  محصولات است. تصور کنید که این شرکت در ابتدا در شهرهای مرکزی به ثبت رسیده است. اما بعد از مدت زمانی مسئولین شرکت به این نتیجه می رسند که ادامه فعالیت در شهر تهران برای آن ها بهتر است بنابراین آدرس ثبت شرکت را به تهران تغییر می دهند.

تغییر آدرس یک شرکت می تواند سود مالی بسیاری را برای شرکت شما به دنبال داشته باشد. در بسیاری از موارد فعالیت یک شرکت به صورتی است. که باید مشتری های بیشتری به دفتر شرکت مراجعه کنند، تا سود مالی بیشتری هم داشته باشد. در چنین حالتی انتخاب محل مناسب اهمیت بسیار بالایی دارد که نباید از آن غافل شد.

در بعضی دیگر از موارد جا به جایی آدرس شرکت باعث می شود که در هزینه های آن شرکت به مقدار قابل توجهی صرفه جویی شود. بطور مثال شرکت های بازرگانی که قصد صادرات دارند. اگر در نزدیکی مرزها یا مناطق آزاد باشند. در هزینه های خود به مقدار قابل توجهی صرفه جویی کرده اند. به طور کلی اگر از محل فعلی شرکت خود به هر دلیلی راضی نیستید، به دنبال تغییر محل فعالیت باشید.

 

نمونه صورتجلسه تغییر آدرس شرکت سهامی خاص

بسمه تعالی

شرکت …………….. به شماره ثبتی ……………………….. و سرمایه ………………….. ریال صورتجلسه مجمع فوق العاده شرکت ………… سهامی خاص به شماره ثبتی …………….. در مورخ …/…/…. ساعت ……………… با حضور تمامی اعضاء ( یا اکثریت اعضاء) در محل قانونی ثبت شده شرکت با توجه به حضور افراد زیر طبق ماده ۱۰۱ تجارت تشکیل شد.

خانم/ آقای ………….. در سمت رئیس جلسه

خانم/ آقای ………….. در سمت ناظر رئیس

خانم/ آقای ………….. در سمت ناظر جلسه

خانم/ آقای ………….. در سمت منشی جلسه

دستور جلسه در ارتباط با تغییر محل و آدرس شرکت صورت گرفت و در نتیجه آدرس شرکت از محل …………… خیابان ……………… گوچه ……………. پلاک …… با کدپستی ………….. به آدس ………………….. خیابان …………………. کوچه …………….. پلاک ………………… کدپستی ………………… تغییر یافت پس ماده ۳ اساسنامه طبق شرح موضوع بالا تغییر و اصلاح می یابد.

آقای / خانم ………… احدی از شرکاء ، وکیل و نماینده رسمی و یا مدیرعامل شرکت ( در صورتیکه مدیرعامل از اعضای هیئت مدیره انتخاب شده باشد) وکالت داده می شود تا ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکت ها نسبت به ثبت و تایید صورتجلسه و امضاء آن اقدام نماید.

 

نمونه صورتجلسه تغییر آدرس شرکت با مسئولیت محدود

بسمه تعالی

نام شرکت ……. شماره ثبت شرکت …………… به شناسه ملی ……………… با سرمایه ………………. ریال در مورخ ………………… و در ساعت …………… جلسه هیئت مدیره شرکت تشکیل و محل شرکت از آدرس قبلی ………. خیابان ………….. کوچه …………… به کد پستی …………… به آدرس جدید خیابان ………….. کوچه …………. انتقال یافت.

نام شرکاء میزان سهم الشرکه

۱.خانم / آقای ………… دارای ………………. ریال سهم الشرکه

۲.خانم / آقای ………… دارای ………………. ریال سهم الشرکه

۳.خانم / آقای ………… دارای ………………. ریال سهم الشرکه

۴.خانم / آقای ………… دارای ………………. ریال سهم الشرکه

۵.خانم / آقای ………… دارای ………………. ریال سهم الشرکه

آقای / خانم ………… احدی از شرکاء ، وکیل و نماینده رسمی و یا مدیرعامل شرکت ( در صورتیکه مدیرعامل از اعضای هیئت مدیره انتخاب شده باشد) وکالت داده می شود تا ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکت ها نسبت به ثبت و تایید صورتجلسه و امضاء آن اقدام نماید.

امضاء اعضاء هیئت مدیره

 

هزینه تغییر آدرس شرکت

تغییر آدرس شرکت نیازمند یک صورتجلسه بوده که همراه با هزینه های درج در روزنامه رسمی ( غیر از کثیر الانتشار ) محاسبه می گردد که ۵۰ درصد از مبلغ را به صورت پیش پرداخت و ۵۰ درصد باقیمانده را در پایان قرارداد پرداخت خواهید نمود.