ثبت تغییرات شرکت

ثبت تغییرات شرکت

یک شرکت در طول عمر خود می تواند دستخوش تغییرات زیادی شود از جمله افزایش یا کاهش سرمایه، تغییر در میزان سهام و غیره. تصمیم به تغییر ساختار شرکت توسط مراجع ذیصلاح آن گرفته شده و باید به ثبت برسد. عدم ثبت تغییرات شرکت مطابق ضوابط و رویه های قانونی آن، شرکت را با آثار حقوقی منفی بسیاری مواجه خواهد کرد.

آنچه در این بین حائز اهمیت است این است که تغییراتی که در ساختار شرکت ایجاد می شود از جمله تغییر نام شرکت بسیار متنوع است و لازم نیست همه این تغییرات در اداره ثبت شود. از طرفی ثبت تغییرات شرکت بدون آشنایی با مراحل و روش های آن امکان پذیر نخواهد بود؛ لذا اطلاع از جزئیات ثبت تغییر شرکت برای کلیه اشخاص حقوقی الزامی است.

بنابراین در ادامه این مقاله قصد داریم پاسخ به این سوال که ثبت تغییرات شرکت چیست را بدانیم و در مورد انواع آن صحبت کنیم. سپس در مورد نحوه و مراحل ثبت تغییرات شرکت در سیستم صحبت می کنیم و در نهایت مدارک، نحوه پیگیری، استعلام و همچنین مراحل ثبت تغییرات شرکت ها ارائه خواهیم نمود. برای اطلاعات بیشتر در این مورد با ما در موسسه حقوقی ثبت فردا همراه باشید.

ثبت تغییر شرکت چیست؟

پس از ثبت شرکت طبق روال قانونی آن، سهامداران یا شرکای شرکت ممکن است نسبت به ایجاد تغییراتی در ساختار آن تصمیماتی اتخاد کنند. همانطور که قبلاً گفته شد، ثبت برخی تغییرات شرکت طبق مواد قانون تجارت در دفترخانه الزامی است. سوالی که ممکن است برخی بپرسند این است که ثبت تغییرات شرکت چیست و چه تغییراتی در ساختار شرکت نیاز به ثبت دارد؟

در پاسخ به این سوال که ثبت تغییرات شرکت چیست، می توان گفت که ثبت تغییرات در شرکت در واقع روال رسمی ثبت تغییراتی است که یک شخص حقوقی موظف به انجام آن در اداره ثبت شرکتها است. طبق قانون و طبق ماده 243، قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت، هر کس به موجب مقررات این قانون اقدام به انتشار مطلب کند، مکلف است مراتب را به مرجع ذیصلاح برای ثبت شرکت های تجاری اطلاع دهد.

عواقب عدم ثبت تغییرات شرکت

در صورتی که بعضا به طور کامل استنکاف کند یا خلاف واقع را به مرجع مذکور اعلام کند به حبس از سه ماه تا دو سال یا جزای نقدی از بیست هزار ریال تا دویست هزار ریال یا هر دو محکوم خواهد شد.

بنابراین؛ چنانچه افراد از ثبت انواع تغییرات شرکتی که طبق قانون برای ثبت الزامی است، یا تغییر نام شرکت خودداری کنند، حسب عمل خود به حبس یا پرداخت جزای نقدی یا هر دو محکوم خواهند شد. اما همانطور که گفته شد لازم نیست همه تغییرات در اداره ثبت شرکتها ثبت شود و برخی تغییرات طبق قانون تجارت باید در این اداره ثبت شود. بنابراین، در بخش ‌های بعدی مقاله به انواع تغییراتی که باید ثبت شوند، می‌پردازیم.

آنچه در این بین حائز اهمیت است این است که تغییراتی که در ساختار شرکت ایجاد می شود از جمله تغییر نام شرکت بسیار متنوع است و لازم نیست همه این تغییرات در اداره ثبت شود. از طرفی ثبت تغییرات شرکت بدون آشنایی با مراحل و روش های آن امکان پذیر نخواهد بود؛ لذا اطلاع از جزئیات ثبت تغییر شرکت برای کلیه اشخاص حقوقی الزامی است.

بنابراین در ادامه این مقاله قصد داریم پاسخ به این سوال که ثبت تغییرات شرکت چیست را بدانیم و در مورد انواع آن صحبت کنیم. سپس در مورد نحوه و مراحل ثبت تغییرات شرکت در سیستم صحبت می کنیم و در نهایت مدارک، نحوه پیگیری، استعلام و همچنین مراحل ثبت تغییرات شرکت ها ارائه خواهیم نمود. مجموعه ثبت فردا، همواره همراه با شما در تمام مراحل ثبت برند

انواع ثبت تغییرات شرکت

انواع ثبت تغییرات شرکت

هنگامی که متقاضیان شرکت خود را ثبت می کنند، می توانند آن را تغییر دهند. این تغییرات بر حسب نوع تغییر با تصمیم مجمع عمومی عادی یا مجمع عمومی فوق العاده و یا در جلسات هیئت مدیره حسب ضرورت قابل انجام است. در ماده 200 قانون تجارت مواردی از تغییرات شرکت که باید در ثبت انواع شرکت درج شود، ذکر شده است و انواع تغییرات ثبت شرکت به شرح زیر است:

  • تغییر اساسنامه شرکت اعم از افزایش یا کاهش سرمایه شرکت و غیره
  • تمدید مدت شرکت فراتر از مدت مقرر
  • فسخ شرکت (حتی در مواردی که فسخ به دلیل انقضای مدت شرکت اتفاق بیفتد.)
  • تعیین کیفیت کسر حساب یا تبدیل شرکا یا خروج برخی از آن ها از شرکت
  • تغییر نام شرکت
  • فروش سهام توسط یکی از سهامداران

همچنین علاوه بر موارد فوق، طبق ماده 48 قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 1347، تبدیل کلیه سهام بی نام به سهام با نام یا تبدیل سهام با نام به سهام بی نام نیز باید به مرجع ثبت شرکت گزارش شود. بنابراین چنانچه تغییراتی در ساختار شرکت ایجاد شود که در هیچ یک از رده های ذکر شده در قسمت فوق قرار نگیرد، نیازی به ثبت در مرجع ثبت شرکت نخواهد بود.

مراحل ثبت تغییرات شرکت در irsherkat.ir ثبت شرکت

در قسمت های قبل تعریف و ماهیت ثبت تغییرات شرکت و انواع آن مشخص گردید و بیان گردید که تغییراتی از قبیل تغییرات اساسنامه شرکت باید در اداره ثبت شرکت به ثبت برسد. در این میان ممکن است برخی افراد با مراحل ثبت تغییر شرکت آشنایی نداشته باشند و از خود بپرسند که مراحل و روند ثبت تغییر شرکت چیست؟ 

برای ثبت تغییرات شرکت از جمله تغییر نام شرکت، تنظیم و ارائه صورتجلسه مجمع با توجه به موضوع تغییر الزامی است. تعیین صورتجلسات مهمترین بخش ثبت تغییرات شرکت بوده و برای ثبت تغییرات شرکت،

مرحله اول

ابتدا به آدرس سامانه ثبت شرکت به نشانی irsherkat.ssaa.ir رفته و گزینه «ثبت تغییرات» را انتخاب کنید.

در این قسمت دو روش برای ثبت تغییرات شرکت با کارت ملی و یا بدون شناسنامه وجود دارد. در مرحله بعد فرد باید از بین گزینه های نمایش داده شده اداره کل استان و واحد ثبت نام آن را انتخاب کند. پر کردن فیلد با ستاره قرمز برای ورود به بخش بعدی کافی است.

مرحله دوم

مرحله سوم

در مرحله بعد کاربر باید داده های مربوط به جلسه از قبیل نوع صورتجلسه شرکت، فرم، زمان، تاریخ و غیره را با توجه به صورتجلسه در قسمت مربوطه وارد کند.

پس از آن، فرد باید هر صورتجلسه را در این بخش اضافه کند. توجه به این نکته حائز اهمیت است که برای هر تغییر نیازی به ثبت درخواست جداگانه نیست و می توان تمامی دستور جلسه ها را در یک مکان در این قسمت وارد کرد.

مرحله چهارم

مرحله پنجم

در مرحله بعد داوطلب باید اطلاعات افراد حاضر در جلسه و سمت آن ها را وارد کرده و بر روی گزینه مرحله بعدی کلیک کند. سپس، فرد باید نوع رابطه افرادی که در صورتجلسه داشتند و در مرحله قبل نام آن ها را ثبت کرده است را مشخص کند.

در این مرحله فرد باید اطلاعات وارد شده را مجددا بررسی کرده و در صورت اطمینان گزینه نهایی پذیرش را انتخاب کند.

مرحله آخر

پس از تایید و ارسال درخواست، سیستم گواهی پذیرش برای فرد صادر می کند. پس از آن لازم است فرد مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت تهیه و از طریق پست به اداره ثبت مشاغل ارسال کند. این قسمت پس از رسیدن مدارک به واحد جمع آوری اطلاعات اداره ثبت اسناد و مدارک متقاضی را بررسی و در صورت کامل بودن مدارک به کارشناسان ذیصلاح ارسال می کند.

با توجه به اطلاعات مندرج در درخواست و مستندات ارائه شده، کارشناس رد یا تایید یا به متقاضی برای رفع نقص تذکر می دهد. در صورت تایید کارشناس و امضای رئیس اداره، درخواست ثبت تغییرات شرکت در روزنامه رسمی منتشر شود. پس از انتشار آگهی و دریافت شماره مکانیزه آن، فرآیند ثبت درخواست تغییر شرکت به پایان می رسد. در ادامه، راجع به ثبت تغییرات انواع شرکت توضیح خواهیم داد.

ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص

1- در این نوع مجمع عمومی فوق العاده تشکیل می شود.

3- مطابق اساسنامه قانون تجارت و شرکت تشریفات لازم دعوتنامه انجام می شود.

2- پس از آن صورتجلسه ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص تنظیم می شود که باید به امضای هیأت مدیره برسد.

4- پس از آن فهرست سهامداران همراه با صورتجلسه مجمع پر می شود و باید به امضای سهامداران برسد. 

سپس این فهرست به همراه صورتجلسه به اداره ثبت شرکت ها ارائه می شود. هزینه ثبت تغییر باید پرداخت و فیش واریزی به دفتر ارائه شود ضمناً اصل روزنامه ای که نمونه آگهی ثبت تغییرات شرکت در آن چاپ شده است باید به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود. پس از طی این مراحل و بررسی مدارک توسط مسئولین مربوطه، در صورت عدم وجود مشکل قانونی، درخواست ثبت تغییر شرکت شما تایید خواهد شد.

ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود

  • اولین نکته برای ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود این است که مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود
  • پس از آن صورتجلسه تنظیم می شود و سهم کلیه شرکایی که صورتجلسه را امضا می کنند در آن قید می شود.
  • در صورتی که تعداد شرکای سازمان یا شرکت به بیش از 12 نفر برسد، انتخاب اعضای ناظر از بین افراد مطمئن و ذکر نام آن ها در صورتجلسه الزامی است.
  • پس از تعیین اعضای ناظر، این افراد باید این صورتجلسه را امضا کنند
  • یکی از این اعضای ناظر یا وکیل شرکت باید یک ماه پس از امضای صورتجلسه با واحد تعیین عنوان تماس بگیرد.
  • پس از مراجعه یکی از شرکا یا وکیل شرکت به دفتر، پس از تایید اسامی انتخابی افراد، آگهی ثبت می شود.

ثبت تغییرات شرکت تعاونی

بسیاری از تغییراتی که در یک شرکت تعاونی رخ می دهد نیازی به ثبت ندارد. به عنوان مثال تغییر قوانین داخلی تعاونی، تغییر کارکنان، ساعات کاری شرکت، استخدام و اخراج، ایجاد شعب جدید و … از جمله تغییراتی است که نیازی به طی مراحل ثبت نام خاصی ندارد. اما در نظر داشته باشید که هرگونه تغییر در شرکت تعاونی که در آن نیاز به اخذ و اصلاح اساسنامه شرکت باشد باید در دفتر اداره ثبت شود. دو رکن اساسی شرکت تعاونی، مجمع عمومی عادی و مجمع فوق ‌العاده است و هر یک از این دو مجمع مجاز به تصمیم ‌گیری در مورد ثبت تغییرات شرکت تعاونی هستند.

به عنوان مثال مواردی از قبیل انتخاب هیات مدیره و بازرسان، تعیین و تصویب بودجه شرکت، تصمیم گیری در مورد کاهش و افزایش سرمایه، تعیین سیاست های داخلی تعاونی، تعیین تیراژ روزنامه های تعاونی و غیره به عهده مجمع عمومی عادی می باشد و مجمع عمومی فوق العاده در مورد تغییرات اساسی و مهمتر از قبیل تغییر اساسنامه، عزل هیئت مدیره، ادغام یا انحلال شرکت تعاونی تصمیمات لازم را اتخاذ می کند.

مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت

همانطور که در قسمت قبل بیان شد، فرد باید پس از ثبت آنلاین درخواست ثبت تغییرات در سامانه، در مدت زمانی که مرجع ثبت شرکت ها تعیین می کند، مدارک را تهیه و به آدرس این دفتر ارسال کند. در این بخش به منظور آشنایی علاقمندان، اسناد و مدارک ثبت تغییرات در شرکت از جمله تغییر اعضای هیئت مدیره شرکت به شرح زیر ارائه می گردد.

  • دو نسخه از رسید پذیرش
  • نسخه ای از صورتجلسه
  • کپی روزنامه از آخرین تغییرات شرکت
  • گواهی عدم سو پیشنیه (در صورت نیاز)

رونوشتی از رسید بر روی پاکت پست و سایر مدارک در پاکت قرار می گیرد. همچنین ذکر این نکته ضروری است که در صورت وجود نقص در مدارک، کارشناس اداره ثبت در نوبت اول به رفع نقص اخطار می دهد و در نوبت دوم به طور کامل درخواست متقاضی را رد می کند. در این صورت لازم است فرد از ابتدا مراحل ثبت تغییرات شرکت را دنبال کند.

انواع تغییرات شرکت که باید ثبت شوند

در زیر نمونه هایی از تغییرات این شرکت را به طور خلاصه توضیح داده ایم تا با مراحل و نحوه انجام آن آشنا شوید. برای ثبت تغییرات شرکت و تنظیم صورتجلسات و سایر موارد مرتبط نیاز به حضور کارشناس یا مشاور حقوقی دارید. ما در موسسه حقوقی ثبت فردا با کادری مجرب، مشاوره در کوتاه ترین زمان ممکن و ارائه خدمات متناسب با نیاز شما همیشه در کنار شما خواهیم بود.

تغییر نام شرکت

یکی از تغییراتی که شرکت ها می توانند ایجاد کنند، تغییر نام شرکت است. کسانی که قصد انجام چنین کاری را دارند ابتدا با اعضا جلسه بگذارند و در مورد آن بحث کنند. سپس صورتجلسه را تنظیم و امضا کنید. در نهایت مدارک لازم جهت تغییر نام شرکت باید به اداره ثبت شرکت ارائه شود.

لازم به ذکر است در هنگام تغییر نام شرکت باید عنوان تضامنی، نسبی و مسئولیت محدود شرکت قید شود. ضمناً در شرکتهای مشترک و وابسته علاوه بر نام شرکت باید نام یکی از اعضا نیز قید شود.

تغییر در زمینه فعالیت شرکت

هر شرکت بازرگانی در ابتدا با هدف خاصی تأسیس می شود، اما در صورت لزوم و با رضایت اعضای شرکت، امکان تغییر هدف و در نظر گرفتن حوزه فعالیت جدید شرکت وجود دارد.

کسانی که قصد تغییر حوزه فعالیت شرکت خود را دارند و یا می خواهند بخشی از فعالیت شرکت خود را حذف کنند، لازم است ابتدا مجمعی را برگزار کنند تا اعضا در این خصوص بحث کرده و به نتیجه ملموس برسند. در صورت توافق اعضا، تنظیم صورتجلسه ای با امضای اعضا و قید سهام کلیه سهامداران در آن ضروری است.

تغییر دفتر مرکزی شرکت

یکی دیگر از انواع تغییرات در شرکت ها، تغییر مکان شرکت است. برای تغییر آدرس شرکت، مجمع عمومی باید نظر نهایی را منتشر کند. البته لازم به ذکر است که طبق قانون، هیئت مدیره شرکت های سهامی خاص و با مسئولیت محدود مسئول نهایی واگذاری شرکت اعلام می شود. در نتیجه، هیئت مدیره می تواند هر مکانی را که مناسب می داند برای مکان جدید شرکت انتخاب کند.

شرکت های سهامی که قصد تغییر دفتر ثبتی شرکت را دارند باید مجمع عمومی عادی را تشکیل داده و در صورت تایید هیئت مدیره صورتجلسه تنظیم و برای امضاء برای کلیه اعضا ارسال نمایند.

تغییر سرمایه و سهم الشرکه

در صورتی که شرکتی قصد افزایش سهام و سرمایه شرکت خود را داشته باشد باید جلسه هیئت مدیره تشکیل شود تا تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شود.

در صورت وجود توجیه منطقی برای افزایش موجودی، هیئت مدیره از ابتدای سال درخواست گزارش مالی خواهد کرد. بازرسان پس از ارائه گزارش، گزارش را بررسی و نظرات خود را به هیئت مدیره ابلاغ می کنند. لازم به ذکر است در صورتی که شرکت سهامی خاص باشد، پس از تایید هیات مدیره، لازم است آگهی در روزنامه تیراژ منتشر شود که بر اساس آن سهام جدید شرکت به فروش برسد، اما در صورتی که شرکت سهامی عام برای فروش سهام درج آگهی در روزنامه معتبر الزامی است و از سهامداران بی نام درخواست می شود تا در مدت معینی نسبت به تایید حق خرید سهام اقدام کنند.

تغییر تابعیت شرکت

طبق قانون، شرکت های بازرگانی اشخاص حقوقی محسوب می شوند. به همین دلیل باید تابعیت برای آن ها در نظر گرفته شود. البته نه این اختیار به شرکت های سهامی داده می شود و نه مجمع عمومی در این زمینه اختیاری دارد. اما شرکت های با مسئولیت محدود می توانند با تشکیل جلسه با حضور شرکاء نسبت به تغییر تابعیت شرکت اقدام نمایند.

تغییر حق امضای شرکت

هرگونه تغییر در حق امضا باید در مجمع عمومی فوق العاده یا جلسه اعضای هیئت مدیره مطرح شود و در صورت تایید اعضای هیئت مدیره صورتجلسه مناسب تنظیم شود. لذا اعضای هیأت مدیره می توانند با تنظیم صورتجلسه تغییر حق امضا، این مسئولیت را از بین اعضا به شخص دیگری تفویض کنند. در نهایت، هرگونه تغییر در حقوق امضا نیز باید در سامانه ثبت شرکت ها ثبت شود.

انحلال شرکت

شرکت ها، همانطور که تأسیس می شوند، می توانند روزی به دلایل مختلف منحل شوند. این دلایل بسته به نوع شرکت ثبت شده متفاوت است. هرگونه ثبت تغییرات در شرکت به دلیل انحلال یا تصفیه شرکت خارج از وظایف مجمع عمومی است.

هزینه ثبت تغییر شرکت چقدر است؟

هزینه ثبت تغییرات شرکت بسته به تعداد صورتجلسات، نوع تغییرات درخواستی و نوع شرکت متفاوت است. تعرفه درج آگهی در روزنامه های رسمی و روزنامه های تیراژ نیز بسته به ابعاد قاب و تعداد کاراکتر متغیر خواهد بود. گاهی در محاسبه هزینه های ثبت تغییر شرکت به این مبلغ توجه نمی شود؛ در حالی که انتشار آگهی تاسیس شرکت در روزنامه را قانون پیش بینی کرده است؛ بنابراین تکمیل فرآیند ثبت قانونی تغییرات شرکت در ایران مستلزم در نظر گرفتن تمامی این هزینه های جانبی بوده و لازم به ذکر است که برای ثبت گزارش تغییرات در هیچ سیستمی نباید هزینه جداگانه ای دریافت شود.

هزینه ثبت تغییرات شرکت بسته به تعداد صورتجلسات، نوع تغییرات درخواستی و نوع شرکت  متفاوت است. تعرفه درج آگهی در روزنامه های رسمی و روزنامه های تیراژ نیز بسته به ابعاد قاب و تعداد کاراکتر متغیر است. گاهی در محاسبه هزینه های ثبت تغییر شرکت به این مبلغ توجه نمی شود در حالی که انتشار آگهی تاسیس شرکت در روزنامه را قانون پیش بینی کرده است.

بنابراین تکمیل فرآیند ثبت قانونی تغییرات شرکت در ایران مستلزم در نظر گرفتن تمامی این هزینه های جانبی است. لازم به ذکر است که برای ثبت گزارش تغییرات در هیچ سیستمی نباید هزینه جداگانه ای دریافت شود.

هزینه ها و ودیعه های دولتی برای تغییرات شرکت شامل:

  • هزینه روزنامه رسمی
  • هزینه صورتجلسه هر جلسه،
  • هزینه تشکیل پرونده و در صورت نیاز به وکیل
  • حق الوکاله

نیز به هزینه ها اضافه می شود.

هزینه ثبت تغییرات شرکت به غیر از کارمزد و سپرده دولتی هزینه ای ندارد و برای اطلاع از هزینه دقیق باید به کارشناسان و مدیر عامل ثبت فردا مراجعه نمایید. بنابراین می توانید با شماره تماس ثبت فردا و 02152712  تماس بگیرید

هزینه روزنامه رسمی

در مرحله بعد ثبت تغییرات شرکت باید در روزنامه رسمی و همچنین در برخی از روزنامه های کثیرالانتشار منتشر شود، این آگهی نیز هزینه هایی را برای شخص به همراه خواهد داشت. توجه داشته باشید که هزینه درج آگهی در روزنامه با توجه به تعداد کلمات، فیلد آگهی و نوع روزنامه تعیین خواهد شد.

آخرین کلام و سوالات متداول ثبت تغییرات شرکت

ثبت تغییرات شرکت مشکلی رایج است که ممکن است در همه شرکت ها اتفاق بیفتد، اما آشنایی با مراحل ثبت و همچنین نکات ثبت تغییرات از مسائل مهمی است که مدیران و سهامداران هر شرکتی باید بدانند تا از بروز مشکل در شرکت جلوگیری شود و بر ادامه فعالیت شرکت مشکلی ایجاد نکند.

همچنین در نظر داشته باشید که اقدام و مراحل ثبت تغییرات دارای پیچیدگی و جزئیاتی است که در صورت نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه، بهتر است برای ثبت نام این امر مهم را به کارشناسان و موسسات فعال در این حوزه بسپارید. تغییرات در کوتاه ترین زمان ممکن و بدون هیچ مشکل و محدودیتی در موسسه حقوقی ثبت فردا انجام می شود.

پیگیری ثبت تغییرات شرکت به چه صورت میباشد؟

شما میتوانید جهت پیگیری ثبت تغییرات شرکت با مراجعه به سایت irsherkat.ssaa.i، مراحل تغییرات شرکت خود را بررسی کنید.

مراحل ثبت تغییرات شرکت به چه صورت است؟

شما میتوانید با خواندن مقاله ثبت تغییرات شرکت در سایت ثبت فردا، و مشاوره با کارشناسان ثبت فردا از مراحل ثبت تغییرات اطلاع پیدا کنید.